Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Το Κοάν της ημέρας ΙΙ

Προτεραιότητές μας είναι:
[...]
3) Η παραγωγική ανασυγκρότηση, που είναι στόχος μακράς πνοής, αλλά πρέπει και εδώ να αρχίσουμε αμέσως, γιατί έχουμε μια κατάσταση στην οικονομία όπου πάρα πολλές επιχειρήσεις, ακόμη και μεγάλες, μπορεί να καταρρεύσουν αν δεν υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός.
Γιάννης Δραγασάκης, συνέντευξη στην Αυγή- Τι είναι ο "κεντρικός σχεδιασμός" σε μια οικονομία όπου τα μέσα παραγωγής κατέχονται από ιδιώτες που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο;
- Δάσκαλε, ο "κεντρικός σχεδιασμός" είναι ο άνεμος που δέρνει το πρόσωπο του Βούδα όταν κουνά τα φτερά του ένα κουνούπι.
- Λάθος! Ο "κεντρικός σχεδιασμός" είναι το μαχαίρι που κόβει στα δύο τον αέρα που παγιδεύεται σ' ένα μπαλόνι.
- Συγνώμη δάσκαλε. Απάντησα χωρίς να έχω διαβάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

7 σχόλια:

 1. Όταν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, θα μαζευτούν πολλοί σχεδιαστές στο κέντρο της Αθήνας και θα σχεδιάζουν...

  http://asterix611.smugmug.com/Sample-Gallery/i-fRkGxc7/0/X2/6144381902_b1c907bb77_o-X2.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εδώ κολλάνε τα ηχητικά εφέ από τις ταινίες του Θανάση Βέγγου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχετε ακούσει το "έφαγα τρεις και δεν έριξα κανέναν, να οργανωθούμε ρε παιδια";
  Νομίζω πως αν υπήρχε ο δραγασάκειος "κεντρικός σχεδιασμός" θα ήμουν μάγκας.
  Γι αυτό στις εκλογές, ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ...
  (Απόσπασμα από μελλοντικό τηλεοπτικό σποτ της "αριστεράς")
  JLorX99

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα,
  κοάν προτεινόμενο:
  «Εμείς λέμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει». Προς στοχασμόν: το «εμείς λέμε» αποτελεί τμήμα του κοάν ή όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ δυνατή υποψηφιότητα για Κοάν..:

  Απάντηση Μιχελογιαννάκη για το ότι ο Τσίπρας είναι άθεος

  «Στην σημερινή δήλωση της Νέας Δημοκρατίας «Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους χριστιανούς ορθόδοξους να μην... οφείλεται στο γεγόνος ότι ο Τσίπρας είναι άθεος», καταθέτω τις παρακάτω παρατηρήσεις
  Γράφει ο Economist «Ο Νίκος, ένας νεαρός απο την Ξάνθη περνά τη ζωή του σε μια δύσκολη ισορροπία. Ειναι τρομαγμένος από την πολιτική λιτότητας. Οι πολιτικές θέσεις του βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόλοιπη ζωή του είναι ενεργό μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπου συμμετέχει σε θεολογικές συζητήσεις και βοηθά ως ψαλτης.».
  Στέλεχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε για βουλευτή, που ντυμένος παπάς έδινε ευχαριστίες: «Η προσβολή των ιερών μυστηρίων μιας θρησκείας είναι απαράδεκτη συμπεριφορά».
  Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον οικουμενικό πατριάρχη πριν μερικές μέρες, βρέθηκε κοινό έδαφος συνεργασίας σε: α)μεταναστευτική πολιτική, β)περιβάλλον, γ)φτώχια.
  Στην επίσκεψη αντιπροσωπίας του Αγ. Όρους στον κ. Τσίπρα, έγινε δημιουργική συζήτηση για την πολιτιστική και πνευματική ιστορία της αθωνικής πολιτείας και γα την ανάγκη διατήρησής της.
  Υπάρχει επίσης κοινός εχθρός η παγκοσμιοποίηση, που Εκκλησία και ΣΥΡΙΖΑ πολεμούν, ανεξάρτητα από την ιδιαιτερότητα της κάθε σκοπιάς.
  Ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ που αντιτάσσονται στο διάλογο, είναι επειδή έχουν κακή εμπειρία από την πράγματι πολλές φορές παράξενη συμπεριφορά κληρικών και των προνομίων της Εκκλησίας.
  Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικές για τη σχέση Κράτους-Εκκλησίας και είναι απαραίτητη η έναρξη διαλόγου.

  Ζητούμενο όμως είναι στην ανθρωπιστική κρίση που ζούμε, ο πολιτικός και ο προφητικός λόγος να εστιαστεί όχι μόνο στην υποστήριξη και άσκηση φιλανθρωπίας, αλλά να λογαριαστούν με αυτούς που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση.»

  InSider

  ΑπάντησηΔιαγραφή