Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Σε ανακοίνωση για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Συμπληρώνονται σήμερα 69 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό στις 27 Γενάρη 1945.


Το Άουσβιτς στάθηκε το μεγαλύτερο συγκρότημα εξόντωσης ανθρώπων, Εβραίων, κομμουνιστών και αντιστασιακών από την Πολωνία, τη Σοβιετική Ένωση, την Ελλάδα, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες. Η απελευθέρωση του Άουσβιτς αποτελεί αποκάλυψη για την ιστορική μνήμη της φρίκης του κολαστηρίου των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της ναζιστικής θηριωδίας. Αποκάλυψη μιας τραγικής και απίστευτης αλήθειας για το μέγεθος της ανθρώπινης αγριότητας: Της προγραμματισμένης, μαζικής και με απάνθρωπες μεθόδους εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων από τη βάρβαρη ναζιστική μηχανή.

Είναι ανάγκη, σήμερα, όλοι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι μαζικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε τίμιος άνθρωπος με την πάλη τους να απομονώσουν τη ναζιστική ιδεολογία και δράση, τους υμνητές τους, την εγκληματική Χρυσή Αυγή. Να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές για να μάθουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία όλη την αλήθεια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το φασισμό, την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Να μην περάσει η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας των λαών που επιχειρεί η ΕΕ».

1 σχόλιο:

 1. Αντ. Σαμαράς: Προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ με αφορμή το Ολοκαύτωμα
  Δημοσίευση: Δευ, 27/01/2014 - 21:26

  Να εξωραΐσει την ΕΕ των εκατομμυρίων ανέργων και φτωχών, αξιοποιώντας την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

  Μιλώντας στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα, υποστήριξε πως «καταφέραμε να μετατρέψουμε αυτούς τους τρομακτικούς εφιάλτες σε ένα λαμπρό όραμα και αυτό το όραμα σε μια πραγματικότητα: Την Ενωμένη Ευρώπη, την Ευρώπη μας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο σεβασμό της ελευθερίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του ανθρώπινου σεβασμού».

  Ωστόσο, όταν η ΕΕ και ο ευρωστρατός συμμετέχουν σε στρατιωτικές επεμβάσεις, που ξεκινούν και από την Ελλάδα όπως αυτή στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, είναι προφανές πως δεν υφίσταται κανένας σεβασμός στην ελευθερία.

  Όπως επίσης δεν υφίσταται κανένας σεβασμός στα δημοκρατικά δικαιώματα, όταν κατά εκατομμύρια άνθρωποι στις χώρες-μέλη της ΕΕ δεν έχουν πρόσβαση στην εργασία, την Παιδεία, την Υγεία με ή χωρίς κρίση.
  http://www.902.gr/eidisi/politiki/36053/ant-samaras-prospatheia-exoraismoy-tis-ee-me-aformi-olokaytoma

  ΑπάντησηΔιαγραφή