Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Ανάσταση!

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν πυρά για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα και τη φορολόγηση των χριστιανών. Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας;

- Είναι ένα ακόμη επεισόδιο της κάλπικης αντιπαράθεσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την πραγματική σύμπλευσή τους με τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια έχει διατυπώσει την πάγια θέση του για το διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας, με απόλυτο σεβασμό στη θρησκευτική πίστη του καθενός και της καθεμιάς, όπως και το δικαίωμα του οποιουδήποτε να μην πιστεύει κάπου, να μην είναι οπαδός κάποιου θρησκευτικού δόγματος, να έχει άλλη θεώρηση της εξέλιξης της ζωής, του ανθρώπου.

5 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Τι ωραία φράση! "Αυτονόητα πράγματα"! Θα ζήσουμε ποτέ μια κοινωνία όπου τα αυτονόητα να είναι αυτονόητα; Γιατί ο κομμουνισμός δεν είναι κάτι το ακραίο, είναι η μέση λύση, που λέει τόσο ωραία ο Μπρεχτ, το απλό, που όμως τόσο δύσκολα το φτάνεις.

   Διαγραφή
  2. ναι όντως, επέτρεψε μου να το διορθώσω λοιπόν

   "Τι κρίμα που αυτά τα αυτονόητα πράγματα δεν είναι τελικά αυτονόητα για τη συντριπτική πλειοψηφία"

   :)

   Διαγραφή
 2. όντως άθλιοι αλλητογράφοι του ΠΘ έχουν μεγάλη παρέα αυτές τις μέρες. Ενδεικτικά: http://redflyplanet.blogspot.com/2014/01/blog-post_6193.html

  Είπαμε, εκλογές έρχονται κι ο αντικομμουνισμός θέλει νταϊβέρσιτυ, βρε παιδί μου... Άλλο αντικομμουνισμός για χρυσαβγίτες κι άλλο για τη διανόηση!

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.youtube.com/watch?v=c4rBo_XVBXc

  ΑΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή