Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Μαχητική η πορεία παρά την απαγόρευση

Παρά την απαγόρευση, τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας και τους προπηλακισμούς συνδικαλιστών και όσων διαδηλωτών προσέγγιζαν τα Προπύλαια, η πορεία στην οποία καλούσαν οργανώσεις της αριστεράς, μεταξύ των οποίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ξεκίνησε τελικά λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. από την Ομόνοια. Εκεί είχαν φτάσει και δεκάδες εκλεγμένοι συνδικαλιστές και στελέχη των οργανώσεων που καλούσαν στην πορεία, που λίγο νωρίτερα έδιναν συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια, η οποία δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ, τα οποία απώθησαν τους συγκεντρωμένους από τα Προπύλαια πρός την Ομόνοια.


Στις 6.00 μ.μ. τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων οργανώσεων συγκροτήθηκαν με πυκνότητα και κατέβηκαν στο δρόμο, μπαίνοντας στην οδό Σταδίου, για να ασκήσουν τα αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει στην πόλη του, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου.

Στα Χαυτεία κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο στους διαδηλωτές και απαγόρευσαν την συνέχιση της διαδήλωσης, η οποία ήταν μαχητική και πυκνή. Λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. η αστυνομία έκανε επίθεση με ρίψη χημικών, για να διαλύσει την συγκέντρωση, αλλά οι αλυσίδες του κόσμου συγκροτημένα άντεξαν και έστριψαν στην οδό Πατησίων. Η διαδήλωση συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους και έφτασε στην πύλη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου λίγο πριν τις 8.00 μ.μ..

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους εργαζόμενους και νέους που έσπασαν στην πράξη την "χουντική" απαγόρευση της πορείας με την μαζική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση και πορεία, και καλεί σε συνέχεια του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Καλέι το λαό σε μαζική πάλη σε όλη τη διάρκεια της 6-μηνης ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., για την ανατροπή της βάρναρης πολιτικής, για έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ, μια άλλη πορεία για το λαό. Καταδικάζει έντονα την επίθεση της αστυνομίας στην πορεία και απαιτεί να απελευθερωθεί άμεσα και χωρίς κατηγορίες ο συνδικαλιστής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλος Αντωνόπουλος".

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μετά την διαδήλωση κατευθύνθηκε πρός την ΓΑΔΑ για να απαιτήσει την απελευθέρωση του μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη στα Προπύλαια μετά την συνέντευξη τύπου. Ο Παύλος Αντωνόπουλος μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη, κατηγορείται για "συμμετοχή σε παράνομη συνάθροιση και διαδήλωση" με βάση την χουντική απαγόρευση που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση μέσω ΓΑΔΑ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου θα περάσει για απαγγελία κατηγοριών στον εισαγγελέα και δίκη ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος.

5 σχόλια:

 1. Και μια και είμαστε large με τις φλύκταινες τυ αριστερισμού ας δείξουμε και αυτό το αξιοπρεπές άρθρο
  http://unfollow.com.gr/web-only/8151-juliette/
  Κωνσταντίνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς δεν κατάλαβα τίποτα. Κατάλαβα ότι το άρθρο κριτικάρει κάποιον στα Νέα για το ότι τσουβαλιάζει ανόμοιου είδους αντιδράσεις με ανόμοιους στόχους. Και μέχρι εκεί. Αυτά τα για τις τρύπες του κοινωνικού, του πελάτη, του πολίτη, του Αντόρνο και του Ντε Σαντ δεν τα κατάλαβα.

   Διαγραφή
  2. Ρε π@π@ρ@ Κων/νε, πόσο π@π@ρ@ς πρέπει να είσαι για να διαβάζεις ακόμα Unfollow...

   Δημήτρης

   Διαγραφή
  3. Ο φιλελευθερισμός βουλώνει τις τρύπες του κοινωνικού όπως στα μπουρδέλα βουλώνουν τις τρύπες του πελάτη;

   Αυτή είναι η θεωρητική αναλογία; Ρε να μη μπορώ να καταλάβω θεωρία!

   Διαγραφή
  4. Unfollow: ο πρωκτός της κάτω (προς Θεού, όχι πάνω!) πλατείας. Πως σου φαίνεται αυτή η αναλογία Κων/νε;

   Δημήτρης

   Διαγραφή