Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Σκυλιά, κλουβιά, παιδιά

Δυτικό Ισραήλ: Παιδιά-κρατούμενοι σε κλουβιά έξω στο ύπαιθρο με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός

TΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ξεκίνησε χτες μία ακόμη περιοδεία σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη, επιχειρώντας να ασκήσει πιέσεις στους ηγέτες αμφοτέρων πλευρών για «σκληρές πολιτικές αποφάσεις», προκειμένου να επιτευχθεί έστω μία γενική ειρηνευτική συμφωνία ως τον Απρίλη, στη σκιά των σοβαρών καταγγελιών της ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον εγκλεισμό Παλαιστίνιων παιδιών σε κλουβιά, έξω στο ύπαιθρο, το βασανισμό ή ακόμη και τη σεξουαλική κακοποίησή τους από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη διάρκεια κράτησης και ανάκρισης!


Φυλακίζουν τα παιδιά σε κλουβιά έξω στο κρύο!

Αίσθηση προκαλούν διεθνώς οι καταγγελίες της Δημόσιας Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων στο Ισραήλ (PCATI), που δημοσιοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά και αφορούν τις ασύλληπτες, εφιαλτικές, συνθήκες κράτησης Παλαιστινίων ακόμη και κάτω των 12 ετών που συλλαμβάνονται για μικροαδικήματα (ή και για λιθοβολισμό των κατοχικών δυνάμεων) έπειτα από όσα είδαν με τα μάτια τους δικηγόροι της οργάνωσης κυρίως στο κέντρο κράτησης Ράμλε.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ο εγκλεισμός παιδιών-κρατουμένων σε κλουβιά έξω στο ύπαιθρο ακόμη και με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, μέχρι την προσαγωγή τους στα κέντρα ανάκρισης ή στα δικαστήρια. Καταγγέλλονται ακόμη απειλές, βασανισμοί ακόμη και άλλες κακοποιήσεις (συμπεριλαμβανομένων και των σεξουαλικών επιθέσεων!) σε βάρος παιδιών και ανηλίκων στη διάρκεια ανάκρισης και κράτησης.

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι αποσύρθηκαν κλουβιά στα οποία κρατούνταν παιδάκια και είχαν τοποθετηθεί στο ύπαιθρο μεσούσης χιονοθύελλας στο κέντρο μεταφοράς κρατουμένων στη Ράμλε μετά από επικοινωνία - καταγγελία στελεχών της οργάνωσης PCATI με την υπουργό Δικαιοσύνης.

Η PCATI εκτιμά ότι ετησίως 500 με 700 παιδιά Παλαιστινίων συλλαμβάνονται, κρατούνται και φυλακίζονται από τις ισραηλινές αρχές. Απηύθυνε ακόμη δημοσίως έκκληση για τερματισμό της φυλάκισης και βασανισμού όλων των παιδιών από τις ισραηλινές αρχές.
Ριζοσπάστης, via Μποτίλια στον Άνεμο

2 σχόλια:

  1. Αυτή η είδηση (κι άλλες ανάλογες κι αμέτρητες) δεν ενδιαφέρουν την ελληνική "αριστερά της δεξιάς" και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ της;;;;; Η απόσταση μπορεί νάναι τεράστια ως εδώ αλλά η αγανάκτηση που προκαλεί η χυδαιότητα των εντελώς ξεπουλημένων Λεφτ and CIA είναι ακόμη μεγαλύτερη... δεν έχω, ομολογώ, πλέον την νηφαλιότητα να τους αντιμετωπίζω με λόγο σκέψη κι αντιπαράθεση... καιρός είναι να βρεθεί τρόπος να τους κλείσουμε τη χαβούζα μια και καλή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαβούζες υπάρχουν άπειρες και για κάθε μια που κλείνει, ξεφυτρώνουν άλλες δέκα. Αλλά σε ποιο έδαφος φυτρώνουν όλα αυτά τα ΜΜ"Ε"; Στη χαύνωση, στην αποβλάκωση, στην παθητικότητα και στην αμορφωσιά του λαού, που καλλιεργείται μεθοδικά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Και τώρα πλέον στη στέρηση και στην απελπισία. Αυτά θα πρέπει να μας απασχολούν.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή