Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Σοσιαλισμό του Αγίου ανήμερα

Η ευρωπαϊκή ενοποίηση, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, δεν συνιστά αιώνια σταθερά, ούτε θα καταρρεύσει μέσα από τις ίδιες της τις αντιθέσεις: θα αποκρουστεί ή/και θα ηττηθεί από τον ανταγωνισμό με τις εργαζόμενες τάξεις της Ευρώπης, που χρειάζεται να της αντιπαρατάξουν ένα εναλλακτικό σχέδιο ενοποίησης (η «Ευρώπη των λαών»), βασισμένο σε άλλες καταστατικές αρχές και αξίες. Εν έτει το 2014 έχουμε συμφωνήσει ότι «σοσιαλισμός σε μια μόνο χώρα» δεν μπορεί να υπάρξει. Οι Νέγκρι και Μετσάντρα αν και φαίνεται να υποτιμούν το εθνικό πεδίο, εντούτοις στο κομμάτι αυτό διατυπώνουν ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Α. Ζαχιώτης, Red Notebook

Οι "εργαζόμενες τάξεις της Ευρώπης" λοιπόν, μιας και δεν έχουν τίποτε καλύτερο να κάνουν, και μιας και διαθέτουν δικά τους γραφειοκρατικά επιτελεία, δεν θα ασχοληθούν με την υλική καταβαράθρωση του βιοτικού τους επιπέδου, με την ανεργία τους ή με την δυσκολία να ταΐσουν ή και να σπουδάσουν τα παιδιά τους, ή με το ότι δεν έχουν δικαίωμα στη σύνταξη ή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με την εκπόνηση "εναλλακτικού σχεδίου ενοποίησης" της Ευρώπης, το οποίο θα αντιπαρατίθεται στην ενοποίηση των Βρυξελλών. Και ο σοσιαλισμός θα έρθει όταν οι εργαζόμενες τάξεις της Ευρώπης εκπονήσουν αυτό το εναλλακτικό σχέδιο ενοποίησης (ναι, χωρίς να έχουν επιβάλλει τον σοσιαλισμό στην χώρα τους!) και το επιβάλλουν (το σχέδιο) σε όλες ταυτοχρόνως τις εθνικές κυβερνήσεις, καθότι "έχουμε συμφωνήσει" ότι "εν έτει 2014" "σοσιαλισμός σε μια μόνο χώρα δεν μπορεί να υπάρξει" (σε δύο; σε τρεις;). Μόλις λοιπόν ενωθούν δια εναλλακτικού σχεδίου οι χώρες της Ευρώπης και δημιουργηθεί η "Ευρώπη των λαών", τσουπ! θα γίνουν αυτομάτως σοσιαλιστικές. Με άλλα λόγια, και επειδή εμείς δεν αναβάλλουμε τον σοσιαλισμό για την Δευτέρα Παρουσία, με το δικό μας ευφυές σχέδιο, ο σοσιαλισμός θα έρθει του Αγίου Π....ου* ανήμερα. 

*Όχι, δεν αισχρολόγησα. Πρόκειται για τον Άγιο Παστίτσιο, κατά κόσμον Φίλιππο Λοΐζο, οσιομάρτυρα της σύμφυρσης αστικής δικαιοσύνης και Χρυσαυγιτισμού.

7 σχόλια:

 1. Όταν οι συστημικές καραμούζες της "αριστεράς" παιανίζουν "σοσιαλισμός σε μία μόνο χώρα δεν μπορεί να υπάρξει", ταυτόχρονα απαιτούν από αυτούς με "ουτοπικές εμμονές" να τους αναθέσουν τον "εξανθρωπισμό" του καπιταλισμού.
  Είναι πράγματι ουτοπικό να παλεύεις για τα δικά σου συμφέροντα ειδικά όταν είναι άλλα από τα δικά τους, και είναι αγνωμοσύνη να μην αρκείσαι σε ένα φιλικό σκούντημα στην πλάτη από έναν αριστερό σύντροφο που "παλεύει για το καλό σου"...
  JLorX99

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είπες για σύμφυρση δικαιοσύνης και χρυσαυγιτισμού και μού ‘ρθε στο μυαλό αυτό που έγραψε ο Πιτσιρίκος-γνωστός για το κόλλημα του με την αστική δικαιοσύνη:
  «Φαντάζομαι πως θα είναι πιο δύσκολο για την γερμανική κυβέρνηση να μην ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματα μιας πιθανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ξέρει πως στη γωνία δεν περιμένει πια η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ αλλά ένα νεοναζιστικό κόμμα.»

  Έμαθα λοιπόν σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση (κατ’ επέκτασιν και η γερμανόδουλη σαμαροβενιζελική κυβέρνηση ή αυτή του ΓΑΠ) φοβάται τα νεοναζιστικά κόμματα.

  Θα τραβάνε τα βυζιά τους ο κος Μπάμπης του ΣΚΑΙ και ο κος Κασσιμάτης της Χαθημερινής:
  [Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει• αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού...) στη σύγχρονη πραγματικότητα.]
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_3_16/09/2012_495776

  …ή μήπως όχι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "«Φαντάζομαι πως θα είναι πιο δύσκολο για την γερμανική κυβέρνηση να μην ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματα μιας πιθανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ξέρει πως στη γωνία δεν περιμένει πια η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ αλλά ένα νεοναζιστικό κόμμα.»"

   Μιλάμε πάντα για την γερμανική κυβέρνηση που η ελληνική αριστεροδεξιά, απ' την ΚΟΕ στο ΕΠΑΜ, αναπαριστά με χιτλερικές στολές από το 2010;

   Διαγραφή
  2. ...και η οποία είναι ναζιστική λόγω Μνημονίου αλλά θα γίνει αντιναζιστική όταν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση;

   Διαγραφή
  3. Μπρεχτ-Πιτσιρίκος 0-4 λοιπόν.

   Γιατί, στο κάτω-κάτω, πόσους followers θα είχε σήμερα στο τουίτερ ο Μπρεχτ;

   Διαγραφή
 3. http://pitsirikos.net/2014/01/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

  το λινκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Εν έτει το 2014 έχουμε συμφωνήσει ότι «σοσιαλισμός σε μια μόνο χώρα» δεν μπορεί να υπάρξει."
  Ε ναι ξέρω γω, τελικά στην ΕΣΣΔ είχαν "κρατικό καπιταλισμό", δηλαδή κάτι κοντά στον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό αλλά επειδή υπήρχε αυτή η έννοια, βγάλαμε το "μονοπωλιακό" παρόλο που το μονοπώλιο στον σοσιαλισμό το έχει το εργατικό κράτος, που όμως στον καπιταλισμό το έχουν τα μονοπώλια και παρόλο που το κράτος δεν μπορεί να έχει ατομική ιδιοκτησία (δεν θα μας την έλεγε και κανείς...)!
  Και κάπως έτσι διαλεκτικά και σταράτα, δεν μπορούμε να έχουμε σοσιαλισμό σε μία χώρα αλλά μόνο καπιταλισμό με Στάλιν και γκούλαγκ. Επίσης τους Μαρξ και Λένιν τους παίζω στα δάχτυλα να ούμε!

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή