Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Νέες δίκες συνδικαλιστών αύριο Παρασκευή Στο εδώλιο στελέχη του ΠΑΜΕ κα της ΠΑΣΥ στη Ζάκυνθο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα

Νέες δίκες συνδικαλιστών αύριο Παρασκευή
Στο εδώλιο στελέχη του ΠΑΜΕ κα της ΠΑΣΥ στη Ζάκυνθο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα
Δημοσίευση: Πέμ, 09/01/2014 - 22:33

Συνεχίζονται και αύριο Παρασκευή 10 Γενάρη οι δίκες συνδικαλιστών από τη Ζάκυνθο και την ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της έντασης του αυταρχισμού, με τον οποίο κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσουν ο Διονύσης Συγούρος, πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, ο Δημήτρης Σούλης, μέλος της Γραμματείας Ζακύνθου της ΠΑΣΥ, και 5 ακόμα αγρότες, επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην περιοχή Λούμπα Ζακύνθου, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 10/1, στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια.


Επίσης αύριο Παρασκευή 10/1, δικάζονται στην Ευελπίδων συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανάμεσά τους και στελέχη του ΠΑΜΕ.

Η δίωξη ασκείται ενάντια στο σύνολο των μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως αυτό ήταν συγκροτημένο το 2011, και αφορά την πολυήμερη απεργία του κλάδου τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου. Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη επικαλέστηκαν τότε προσχηματικά την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη ρύπανση, εξαιτίας της μη αποκομιδής των σκουπιδιών. Η δίκη είχε αναβληθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζομένους του κλάδου στην αυριανή στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου, και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια.

4 σχόλια:

 1. Αναβλήθηκε για τις 9 Απρίλη η προγραμματισμένη για χτες δίκη του Νίκου Γόντικα, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και στελέχους του ΚΚΕ στην Αρκαδία, μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το πολιτικό κόμμα «Δράση» στον Αρειο Πάγο, στις 12/5/2010, ενάντια στο ΠΑΜΕ και τις κινητοποιήσεις του. Ο Ν. Γόντικας διώκεται για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση που έγινε στις 5/5/2010 στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, έξω από το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Τρίπολης, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης επιστάτη του σχολικού συγκροτήματος. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε τη στήριξη πλήθους σωματείων και φορέων της περιοχής.
  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7773302&publDate=9/1/2014

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σιγά σιγά θα αρχίσουν πάλη τα "παράσημα" έτσι όπως το βλέπω...

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για τις 6 Φλεβάρη 2015 αναβλήθηκε η δίκη των 35 στελεχών της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ανάμεσα τους και στελέχη του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου από τους Δήμους. Η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους για την απεργία που είχε γίνει τον Οκτώβρη του 2011 με την κατηγορία ότι προκάλεσαν ρύπανση του περιβάλλοντος σε μια σειρά περιοχές της Αθήνας, λόγω της απεργίας.
  http://www.902.gr/node/34618

  Οι εργαζόμενοι στου Δήμους στο πλαίσιο της στάσης εργασίας τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, ύστερα και από κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, το οποίο σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

  «Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων του κλάδου σε μια περίοδο που στον κλάδο εντείνονται οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, το χαράτσωμα του λαού, αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων των Δήμων με κορωνίδα την καθαριότητα.

  Απαντάμε ότι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει, γιατί το δίκιο μας είναι πιο ισχυρό από τα μέτρα τους και τις δίκες που θέλουν να στήσουν».

  Στάση εργασίας πραγματοποίησε και Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Λάρισας, ενώ η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Βόλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στη Ζάκυνθο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγήθηκαν ο Διονύσης Συγούρος, πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, ο Δημήτρης Σούλης, μέλος της Γραμματείας Ζακύνθου της ΠΑΣΥ, και 5 ακόμα αγρότες, επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην περιοχή Λούμπα Ζακύνθου ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

   Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Οκτώβρη 2014.
   i/34759/synehizetai-i-epiheirisi-poinikopoiisis-ton-ergatikon-agonon

   Διαγραφή