Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Στις 8/1 η δίκη του Ν. Γόντικα, στελέχους του Κόμματος

Στέφανος ο κομμουνιστοφάγος. Φωτό: Ζωή μηδέν, aka Life Zero
Στις 8/1 η δίκη του Ν. Γόντικα, στελέχους του Κόμματος - Καταγγελία της ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Τετ, 01/01/2014 - 10:25

Την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του Νίκου Γόντικα, στελέχους του Κόμματος, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ.

Η δίωξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο Στέφανος Μάνος και αφορούσε τη συνδικαλιστική δράση στελεχών του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρίπολης, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, είναι η μοναδική σε όλη τη χώρα που προχώρησε την υπόθεση, ορίζοντας δίκη στις 8 Γενάρη 2014.

Αφορμή για τη δίωξη είναι η συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Μάη 2010 στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έξω από τις πύλες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης με θέμα την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενου επιστάτη στο σχολικό συγκρότημα, ο οποίος τελικά δικαιώθηκε ακόμα και από τα δικαστήρια που σήμερα δικάζουν αγωνιστές.


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τα στελέχη του και τα μέλη του, όπως και άλλοι αγωνιστές, συνέβαλαν ως όφειλαν στη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της κινητοποίησης.

Η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ τονίζει ότι «αυτή η δράση των κομμουνιστών και του ταξικού κινήματος είναι που φοβίζει και ενοχλεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους υπερασπιστές του με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται. Είτε των πολιτικών και των κομμάτων που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κερδοφορία του, φτιάχνοντας νόμους που στέλνουν στα τάρταρα τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους και εξυψώνουν στα ύψη τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Είτε την αστική δικαιοσύνη και τα αστικά δικαστήρια που στόχο έχουν να υπερασπίσουν και να εφαρμόσουν τους αντιλαϊκούς νόμους που προστατεύουν τη μισθωτή σκλαβιά, ποινικοποιώντας όποιον σηκώνει κεφάλι, βγάζοντας τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, που αποφασίζουν κατασχετήρια και επιβάλλουν ποινές σε χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν κράτος, εφορίες και τράπεζες.

Την ίδια στιγμή στο νομό μας και σε όλη την Πελοπόννησο είναι σε εξέλιξη δεκάδες διώξεις, δίκες που αφορούν τη συμμετοχή αγροτών σε κινητοποιήσεις την περίοδο 2012-2013. Πάνω από 60 αγρότες καλούνται από την αστυνομία να δώσουν "εξηγήσεις" στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, δήθεν για "παρακώλυση συγκοινωνιών". Το "έγκλημά" τους ήταν ότι παραβίασαν τα "ιερά και τα όσια" της κερδοφορίας των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, με το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων που έγινε για την προβολή των αιτημάτων τους και που είχε μεγάλη ανταπόκριση από το λαό.

Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση, πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολική της, διώκοντας με μανία τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καλούμε το λαό της Αρκαδίας να επιβάλει την απόσυρση της δίωξης και να απαιτήσει να μπει στο αρχείο η υπόθεση. Μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να κάνει δικιά του υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Οι διώξεις των πρωτοπόρων κομμουνιστών είναι προπομπός της σκληρής επίθεσης που ακολουθεί για το λαό».

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Νομού Αρκαδίας

Τη δίωξη του Νίκου Γόντικα καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Νομού Αρκαδίας, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση υπό τις εντολές των μεγαλοεργοδοτών και εφαρμόζοντας πιστά το δόγμα "νόμος και τάξη" έχει στήσει φάμπρικα δίωξης και καταδίκης των αγώνων και των αγωνιστών. Καιρό τώρα η μια μετά την άλλη οι δικαστικές αποφάσεις βγάζουν παράνομες όλες τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες. Με αστήρικτες και απαράδεκτες κατηγορίες, συνδικαλιστές και συνδικάτα ολόκληρα διώκονται και συλλαμβάνονται. Όλα για την εξυπηρέτηση των αφεντικών.

Είναι μεγάλο έγκλημα να διεκδικούν οι εργαζόμενοι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ωράριο, μισθό, ασφάλιση. Είναι έγκλημα οι αγρότες να θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να καλλιεργήσουν τη γη τους, οι μαθητές να έχουν πετρέλαιο στο σχολειό τους.

Προσπαθούν κυβέρνηση και εργοδοσία να τρομοκρατήσουν και να πτοήσουν τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα, που με συνέπεια μάχονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, γιατί διεκδικούν ένα μέλλον καλύτερο και αλλιώτικο από το σημερινό, ένα μέλλον με το λαό στο προσκήνιο και αφέντη της ζωής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου