Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Κάπου υπάρχει λάθος: Η δημοσκόπηση του TVXS για τη συνεργασία κομμάτων

Αφού εμείς πάμε στο έντεκα...
Σχετικά με τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους του κάθε κόμματος, η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων μεταξύ των ψηφοφόρων που θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ: το 24% να δηλώνει πως θα ήθελε μια κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (16%), η ΝΔ (15%), το ΚΚΕ (13%) και οι ΑΝΕΛ(12%). Αντίστοιχα για τη ΝΔ ως ο πλέον καταλληλότερος εταίρος εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 25% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ (22%), η ΔΗΜΑΡ (16%) και οι ΑΝΕΛ (10%).
TVXS

Κλίμακα συμβατότητας κομμάτων κατά τους εκλογείς:

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΑΝΕΛ
-----------------------------------------------------------------

ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ ΑΝΕΛ
-----------------------------------------------------------------

Κατά τη διάρκεια του 1ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (10-14.07.2013) πραγματοποιήθηκε έρευνα μεταξύ των συνέδρων, με ευθύνη της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού. Συμπληρώθηκαν 1.830 ερωτηματολόγια, σε σύνολο 3524 συνέδρων, με τη μέθοδο της αυτοσυμπλήρωσης και των ατομικών συνεντεύξεων. Από αυτά, αξιόπιστα κρίθηκαν τα 1.794, που ήταν πλήρως συμπληρωμένα και χωρίς μεγάλο πλήθος ΔΓ/ΔΑ. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας.

[...]

Ως προς την ιδεολογία τους, οι σύνεδροι λειτουργούν ως συμπαγής ομάδα η οποία συγχρόνως είναι εμφανώς διαφοροποιημένη ιδεολογικά από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι σύνεδροι αυτοτοποθετούνται στην θέση 1,9 στην κλίμακα Αριστερά (1) - Δεξιά (10), ενώ τοποθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο δεξιά τους (2,1). Συγχρόνως θεωρούν ότι μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (3,5), ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου τοποθετούνται στην κεντροδεξιά (ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,7 & ΑΝ.ΕΛΛ.: 7,9), τη Δεξιά (ΠΑΣΟΚ: 8,6) ή την Άκρα Δεξιά (Ν.Δ.: 9,4 και ΧΑ: 10) (Δ.7).
Left.gr

Κλίμακα συμβατότητας κομμάτων κατά τους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ:


ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΟστελέχη ΣΥΡΙΖΑ σκέτος ΚΚΕ          ΔΗΜΑΡ ΑΝΕΛ ΠΑΣΟΚ ΝΔ Χ.Α ΔΕΞΙΑ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        1                 1.9           2.1               3.5               6.7       7.9     8.6        9.4  10

ΠΟΙΟΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

3 σχόλια:

 1. Στον Λάσκο στείλ'το, στον Λάσκο!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί να του το στείλω εγώ καλέ; Δεν διαβάζει "Αυγή" ο Λάσκος; http://www.avgi.gr/article/1322297/palmos-analysis-me-3-3-monades-mprosta-o-suriza

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι ακριβός όμως, αυτό που λέμε : o κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι...

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή