Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Σχόλιο για τους πλειστηριασμούς και την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιό του για τους πλειστηριασμούς και την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Αποτελούν πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα τόσο η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ως πετυχημένη διαπραγμάτευση και απώθηση των πιέσεων της τρόικα, την προώθηση πλειστηριασμών ακόμα και για την πρώτη κατοικία σχετικά χαμηλής αντικειμενικής αξίας, όσο και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την παράταση της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων για έναν χρόνο ως "ξεκάθαρη και άμεση λύση".

Η μόνη ξεκάθαρη λύση είναι η άμεση απόρριψη κάθε μέτρου που, με οποιονδήποτε τρόπο, ανοίγει ή αφήνει ανοιχτό το δρόμο σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Οργανωμένα σαν μια γροθιά όλοι οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές επιτροπές, τα συνδικάτα να μην επιτρέψουν ούτε ένα πλειστηριασμό. Η λαϊκή στέγη δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα».
902

Κοροϊδεύουν το λαό κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας


Συνεχίζουν να εμπαίζουν απροκάλυπτα το λαό κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την προωθούμενη ρύθμιση που θα επιτρέπει τους πλειστηριασμούς ακόμα και για την πρώτη κατοικία.

Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα με τη διοίκηση του ΕΒΕΑ και έκανε λόγο για «κόκκινη γραμμή την οποία, αν δεν είναι διατεθειμένη να θέσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να την θέσει η κοινωνία». Επίσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει εάν θα στηρίξει την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα συνεχίσει το «κρυφτούλι» με την τρόικα.

Η τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβλέπει παράταση της προβλεπόμενης προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2014. Δηλαδή δεν δίνει οριστική λύση, αλλά παρατείνει για έναν ακόμη χρόνο την αγωνία των λαϊκών στρωμάτων, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις. Ακόμη προβλέπει απαγόρευση της μεταβίβασης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό επανέλαβε τις ανέξοδες υποσχέσεις πως «κανένας οικονομικά αδύναμος δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία». Ωστόσο υπενθύμισε με νόημα ότι «δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία όταν χρωστάς στο ΙΚΑ ή στην εφορία», προσθέτοντας ότι εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν, καταφεύγουν σε δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει την αντικειμενική αξία των ακινήτων που θα προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς στα 180.000 ευρώ και να θεσπίσει «ακατάσχετο» για την πρώτη κατοικία, το οποίο όμως θα αναιρείται στην πράξη από μια σειρά εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου