Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους άνεργους και τις οικογένειές τους, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που υποφέρουν από την πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, διοργανώνονται από συνδικάτα, μαζικούς φορείς και Λαϊκές Επιτροπές σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη εκδηλώσεις έγιναν στην Καλλιθέα και το Κερατσίνι (διαβάστε εδώ αναλυτικά).


Την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη:

- Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής διοργανώνει θεατρική παράσταση στις 5 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με το έργο «Το δέντρο της Γης και οι καλικάντζαροι», από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.


- Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αιγάλεω και ο Πολιτιστικός Σύλλογος η «Πρόοδος» διοργανώνουν την παράσταση «Ο Κάτζαρος.. ο Καρκάτζαρος και ο μύθος της αγέλαστης πολιτείας», στις 7:00 μ.μ, στην αίθουσα του Συλλόγου «Πρόοδος» στην οδό Κορυτσάς 33, Λιούμη Αιγάλεω, με ελεύθερη είσοδο.

- Η Πολιτιστική Λέσχη Κεφαλονιάς (η οποία στηρίζεται από την ΕΛΜΕ-ΚΙ και το Εργατικό Κέντρο) σε συνεργασία με την τοπική Ομάδα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο διήμερο αλληλεγγύης για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Δεκέμβρη στις 6 η ώρα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς. Το διήμερο θα περιλαμβάνει: Θέατρο σκιών, κατασκευές, προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας, έκθεση παιδικού βιβλίου και άλλες εκπλήξεις!


Το Σάββατο 21 Δεκέμβρη:

- Η Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής οργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης για τους ανέργους και τους απλήρωτους εργαζόμενους του κλάδου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, φαγητό και ποτό.

- Εκδήλωση - γιορτή για τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών, ηλικίας μέχρι 12 ετών, διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

- Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αιγάλεω και ο Πολιτιστικός Σύλλογος η «Πρόοδος» διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση από εφηβική θεατρική ομάδα με τίτλο «Το μυστήριο των Χριστουγέννων», στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου «Πρόοδος» στην οδό Κορυτσάς 33, Λιούμη Αιγάλεω, με ελεύθερη είσοδο.

- Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης και τα Σωματεία Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης διοργανώνουν γιορτινή εκδήλωση για τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών με παιχνίδια, τραγούδια και χορό, κατασκευές και δώρα, στις 6 το απόγευμα στον ημιώροφο του Μπλιούριου Ιδρύματος (απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο).

- Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ), ο Σύλλογος υπαλλήλων περιφερειακής ενότητας Έβρου και τα σωματεία Εμπορουπαλλήλων - ιδιωτικών υπαλλήλων, τουριστικών επαγγελμάτων, οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών - λειτουργών διοργανώνουν γιορτή αλληλεγγύης για μικρούς και μεγάλους στο ΚΕΠΑΚΥ στις 7 το απόγευμα.

- Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων στις 11 πμ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με θεατρική παράσταση και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

- Η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, αντιλαμβανόμενη τη δύσκολη περίοδο που περνούν τα μικρά παιδιά και τα νέα ζευγάρια και στο επίπεδο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και του δημιουργικού ελεύθερου χρόνου, πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει μια ανοιχτή εκδήλωση στην κατεύθυνση αυτή στις 6 το απόγευμα στο κτίριο Δημοτικού Ωδείου Φυλής (ισόγειο), οδός Δημαρχείου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει «Μια άλλη ματιά στο Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι του Σκρουτζ» - παρουσίαση της ιστορίας και προβολή κινούμενου σχεδίου, «Φρικαντέλα: H Μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»: Διαδραστικό παραμύθι και θεατρικό παιχνίδι, «Φτιάξε το δικό σου κουραμπιέ με τις συνταγές της Μάγισσας Κουτουρού». Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους γονείς για το ζήτημα της Παιδείας.

- Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων N. Κορινθίας και ο Σύλλογος Γυναικών Κορίνθου, (μέλος ΟΓΕ) διοργανώνουν εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στις 5.30μ.μ. στο Εργατικό κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54) στον 1ο όροφο.


Την Κυριακή 22 Δεκέμβρη

- Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων στις 11 το πρωί στα γραφεία του Σωματείου, Γλάστωνος 3, Ομόνοια (στοά Φέξη).

- Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος (Κάρπου 38 και Λεωφ. Βουλιαγμένης - 1ος όροφος). Επειδή η κρίση δεν πρέπει να στερήσει από τη λαϊκή οικογένεια και κυρίως τα παιδιά τη χαρά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο κι ένα καλύτερο κόσμο.

- Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου και η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής καλούν μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν την παιδική θεατρική παράσταση των αδελφών Κατσιμίχα «Το δέντρο της Γης και οι καλικάντζαροι» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του παλαιού «Μηχανουργείου» με είσοδο ελεύθερη. Στη γιορτή θα συμμετέχει και ο ταχυδακτυλουργός «Πρωτέας».

- Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης πραγματοποιεί εκδήλωση για τα παιδιά, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. Στα πλαίσιά της θα παρουσιαστεί το έργο «Το δέντρο της γης και οι καλικάντζαροι» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.

- Το Συνδικάτο Οικοδόμων διοργανώνει γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου, στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος).

- Τα Σωματεία Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και στις Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) οργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά, στις 10.30 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου 110). Θα περιλαμβάνει παράσταση Καραγκιόζη, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και μοίρασμα δώρων στα παιδιά.

- Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της (Κρέσνας 12). Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας η Λαϊκή Επιτροπή θα ενισχύσει με τρόφιμα οικογένειες που έχουν ανάγκη.

- Ο Σύλλογος της ΟΓΕ στη Μεταμόρφωση οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Γκινοσάτη και Πλαστήρα). Στο χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται παιδικά ρούχα και παιχνίδια που η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής θα διανείμει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

- Γιορτή για τα παιδιά διοργανώνουν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Επίσης, καλούν για συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών και βιβλίων για οικογένειες που έχουν ανάγκη (10 π.μ. - 12 μ. στο γραφείο των συνταξιούχων ΙΚΑ και 6 μ.μ. - 8 μ.μ. στο γραφείο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων).

- Στο «Παζάρι Ειρήνης» που διοργανώνουν, για δεύτερη χρονιά φέτος, προσκαλούν παιδιά και γονείς το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών του νησιού. Η εκδήλωση θα γίνει στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και θα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού, προβολή παιδικής ταινίας και γλέντι για μικρούς και μεγάλους.

- Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Λάρισας στις 11 π.μ. στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά.

- Η Επιτροπή Αγώνα και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης καλεί τα παιδιά των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα γίνει στις 5μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, Κράτητος και Αποστολάκη.


Τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη

- Η Λαϊκή Επιτροπή Αλίμου διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο (Ιωνίας 96, Άνω Καλαμάκι). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δημιουργικό παιχνίδι για τα παιδιά, προβολή ταινίας, παραμύθι της γιαγιάς κ.ά. Την εκδήλωση στηρίζουν η Ομάδα Γυναικών Αλίμου, η Επιτροπή ΕΒΕ Αλίμου, καθώς και εργαζόμενοι και μέλη σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το Σάββατο 28 Δεκέμβρη:

- Η Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Αναργύρων- Καματερού διοργανώνει γιορτή για παιδιά ελλήνων και ξένων εργαζομένων και ανέργων στις 6 μ.μ. στο Α' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα και Κλεισούρας). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με φαγητό, κρασί και μουσική.

- Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων και τους ανέργους στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του παλιού Εργατικού Κέντρου.

Την Κυριακή 29 Δεκέμβρη:

- Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για μεγάλους και παιδιά στο Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου στις 5 το απόγευμα. Η γιορτή θα περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, παιχνίδια, κατασκευές στολιδιών, ζωγραφική και φαγητό.

- Τα ταξικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά διοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ (δίπλα από το ΥΕΝ). Θα περιλαμβάνει λαϊκό γλέντι, θεατρική παράσταση και παιχνίδι και μοίρασμα δώρων στα μικρά παιδιά.

- Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, στις 10.30 π.μ., διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας (Σαλαμινίας 9 και Πέτρου Ράλλη) στον Ταύρο.

Τέλος, διανομή τροφίμων σε άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους πραγματοποιούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών και η Λαϊκή Επιτροπή Βαρβασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου