Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Κ.Ο. Κύπρου του ΚΚΕ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.


ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 10 πμ στο Υπουργείο Οικονομικών με το μπλοκ της Κ.Ο. Κύπρου του Κ.Κ.Ε.

Μετά το «κούρεμα» του λαϊκού εισοδήματος, την φτώχεια, ανεργία, τα αβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα δίχως τέλος για τους εργαζόμενους, η Κυβέρνηση της Κύπρου προχωράει και σε ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.

Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Κύπρο που εμφανίζονται ως «αποτέλεσμα της επικαιροποίησης του μνημονίου του Νοέμβρη» και ως «όρος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης» σχεδιάστηκαν μαζί με τα άλλα μέτρα πολύ πριν από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης. Αφορούν το σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ, είτε βρίσκονται σε κρίση είτε όχι, είτε έχουν υψηλό δημόσιο χρέος είτε όχι, είτε είναι σε μνημόνια είτε όχι. Ο κυπριακός λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του εκβιασμού και του ψευτοδιλήμματος.

Τα μέτρα λιτότητας και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι προαποφασισμένα και έχουν συνδιαμορφωθεί σε επίπεδο ΕΕ, για να διασφαλίσουν συνολικά στους ευρωπαϊκούς μονοπωλιακούς ομίλους ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη και νέα πεδία κερδοφορίας.

Οι εργαζόμενοι σε Κύπρο και Ελλάδα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις που στηρίζουν το κεφάλαιο και τα μονοπώλια.

Καλούμε ιδιαίτερα τους Έλληνες μετανάστες που κατοικούν στην Κύπρο, να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Ήρθε η ώρα να διαλέξουν άλλο δρόμο. Το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής με το καπιταλιστικό σύστημα.

Να πάρουν θέση, να οργανώσουν την δική τους αντεπίθεση, να οργανώσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να στηρίξουν το Κ.Κ.Ε που είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, για τα δεινά που φέρνει η καπιταλιστική εκμετάλλευση που δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί αλλά μόνο να ανατραπεί.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στο λαό, με πρωτοπόρα την εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι χρειάζεται να εντείνουν την πάλη τους για την οικοδόμηση μιας ρωμαλέας λαϊκής συμμαχίας που θα αναμετρηθεί με την αστική τάξη στην κατεύθυνση αποδέσμευσης από την ΕΕ, μονομερούς διαγραφής του χρέους με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Χρειάζεται δηλαδή να παλέψουν για τη δική τους εξουσία, που στο επίκεντρό της θα έχει την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των λαϊκών οικογενειών. Για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 10 πμ στο Υπουργείο Οικονομικών με το μπλοκ της Κ.Ο. Κύπρου του Κ.Κ.Ε.

Θα ακολουθήσει πορεία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου