Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικοί κραδασμοί ενόψει ευρωεκλογών

ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ» ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

(Κυρ. 8/12/13 - 21:58)

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Έληξαν την Κυριακή το βράδυ οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκαν στον «Κεραμικό».

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συνήλθε με θέματα τις πολιτικές εξελίξεις και κυρίως τις θέσεις που θα αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση της Διακήρυξης του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) εν όψει των ευρωεκλογών.

Τα δύο αυτά θέματα συζητήθηκαν χωριστά.

Στην ΚΕ του Σύριζα η "Αριστερή Πλατφόρμα" κατέθεσε κείμενο συμβολής (ολόκληρο εδώ) με το οποίο παρουσίαζε σειρά από διακριτές και εναλλακτικές θέσεις έναντι των εισηγήσεων που κατέθεσε η πλειοψηφία.

Το κείμενο της "Αριστερής Πλατφόρμας" αφορούσε κρίσιμα θέματα των πολιτικών εξελίξεων και των καθηκόντων του Κόμματος στη συγκυρία και ειδικότερα την ανάγκη να διαπεράσει το Κόμμα ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης και στροφής στους κοινωνικούς αγώνες.


Κυρίως όμως το κείμενο της "Αριστερής Πλατφόρμας" τόνιζε τη συνεχή αντιδραστικοποίηση της ευρωζώνης και της ΕΕ, που μετατρέπονται σε ζωτικό ιμπεριαλιστικό χώρο των Γερμανικών κυρίαρχων κύκλων και υπογράμμιζε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη για την εφαρμογή μιας εθνικής προοδευτικής νομισματικής πολιτικής στο πλαίσιο ενός προοδευτικού προγράμματος διεξόδου και ανόρθωσης με σοσιαλιστικό ορίζοντα, όχι μόνο δεν συνιστά καταστροφή για τη χώρα αλλά και αποτελέι μια θετική λύση με ελπίδα και προοπτική για τον τόπο και το λαό, για την εθνική ανεξαρτησία, την πρόοδο και το μέλλον της νέας γενιάς.

Η "Αριστερή Πλατφόρμα" στη βάση του κειμένου αυτού καταψήφισε στη σχετική ψηφοφορία τις θέσεις της εισήγησης για τη διαμόρφωση της Διακήρυξης του ΚΕΑ.

Η "Αριστερή Πλατφόρμα", επίσης καταψήφισε την Πολιτική Απόφαση που ενέκρινε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με 72 υπέρ, 36 κατά και 16 λευκά.

Κυριακή 8/12/13
Ισκρα

22 σχόλια:

 1. Την "εθνική ανεξαρτησία" την είχαν στο μυαλό τους και την εποχή του Μααστρίχτ; Για να δούμε τι θα δούμε με όλα αυτά τα "αστέρια".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλό το Μάαστριχτ, κάλλιστος όμως ο περιορισμός διαρροής ψήφων προς ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ως τώρα πάντως στο Left, κιχ για τα αποτελέσματα της ΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ούτε στην Αυγή βλέπω αναφορά.

   Διαγραφή
  2. "Δημοκρατία" με κάθε κόστος. "Υγεία" μπορεί να σου πει κάποιος ότι είναι όλο αυτό το πράγμα...

   Διαγραφή
  3. φυσικό είναι...δεν είναι 5-6 κείμενα σε προσυνεδριακό που έχουν άλλες απόψεις για να τα βαπτίσουν "διαφωνίες",διαγραφές" κτλ...μόνο 52 διαφοροποιήσεις σε σύνολο 124 μελών είναι, σε επίπεδο ΚΕ μάλιστα...αυτό είναι "δημοκρατία" κι όχι προσπάθεια μαζέματος διαρροών προς ΚΚΕ...αλλά που να ξέρετε εσείς γατάκια....

   Διαγραφή
  4. Το λες και "διαφοροποίηση προϊόντος" αυτό, με όρους μάρκετινγκ (σαν έμποροι που είναι), ανάλογα το "target group" πλασάρουν λίγο διαφορετική γεύση, περιτύλιγμα κτλ.

   Διαγραφή
 4. Τελικά δεν χρειάζεται καν να ασχολιόμαστε μ' αυτούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ωχ

  http://roides.wordpress.com/2013/12/07/7dec13/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως σήμερα θα κοιμηθώ καλά!

  http://tvxs.gr/news/ellada/100-1-ypografes-gia-ti-sygkrotisi-sosialistikoy-xoroy

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απλά καλά....??? Οι σωτήρες φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια...
   http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/kalesma-se-eniaio-antikapitalistiko-metopo-apo-tin-protoboylia-gia-amesi-dimokra

   Διαγραφή
  2. ε αφου υπογραψε και ο χρηστης τυροπιτα

   Διαγραφή
 7. Εξ ιδίων τα βέλη:

  Η νομική γνωμοδότηση του γερμανού πανεπιστημιακού καθηγητή Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο κατ` εντολή του αυστριακού Επιμελητηρίου Εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Αυστριακών Συνδικάτων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, στην οποία υποστηρίζεται ότι κάποιες από τις υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δηλαδή την ΕΚΤ και την Κομισιόν, που συμμετέχουν στην Τρόικα, συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μια καλή αρχή για το μελλοντικό κατηγορητήριο. Ενδεικτικά, στη γνωμοδότηση, αναφέρεται ότι οι μειώσεις μισθών παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης σύναψης συλλογικής σύμβασης, ενώ άλλες δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα παραβιάζουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία, στην κατοικία, στην κοινωνική ασφάλεια και την ιδιοκτησία. Όσοι, λοιπόν, ανέλαβαν να εκτελέσουν αυτές τις δεσμεύσεις απέναντι στην Τρόικα βρίσκονται ήδη κατηγορούμενοι για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  Το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό. Δεν επιθυμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Παπαδημούλη να «τους ταράξουν στη νομιμότητα»; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, λοιπόν. Ας ξεκινήσουν από τώρα να προετοιμάζουν τη δράση τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Η νομική γνωμοδότηση του γερμανού πανεπιστημιακού καθηγητή Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο... "

   Klein Mein, ή επί το ελληνικότερον, κάτι τρέχει στα γύφτικα. Να σου φέρω εγώ συνταγματολόγους που θα αποφανθούν για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων λιτότητας με το τσουβάλι. Στην νομική μάλιστα τους έμαθαν ότι η γνώμη τους έχει σημασία. Και ότι είναι "αυτόνομοι" εκπρόσωποι του "δικαίου".

   Διαγραφή
 8. Σιγά μην κάνουν (ο ΣΥΡΙΖΑς) ούτε καν νομικές προσφυγές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Άσχετο και σχετικό, (επειδή στα καλυτερα πρότυπα του σταλινισμού η απεργία των διοικητικών απλά δεν υφίσταται): Π(ανεργατικό) Α(περγοσπαστικό) Μ(έτωπο) Ε(λλάδας)

  Αλληλέγγυος/α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "επειδή στα καλυτερα πρότυπα του σταλινισμού η απεργία των διοικητικών απλά δεν υφίσταται"

   Κάνει καλό κρύο στην Ελλάδα, φαντάζομαι. Βγες μια βόλτα να σε χτυπήσει λίγος αέρας να συνέλθεις.


   http://www.902.gr/search/node/διοικητικοί%20πανεπιστημίων

   51 άρθρα είναι.

   Διαγραφή
 10. Πού είδαν τη διαφορά;
  Βούιξαν τα αστικά ΜΜΕ με την τοποθέτηση της «Αριστερής Πλατφόρμας» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε λίγο ούτε πολύ λένε ότι «εμμένει στην έξοδο από το ευρώ η Αριστερή Πλατφόρμα με το χωριστό κείμενο που κατέθεσε και με στοιχεία διαμετρικών αντιθέσεων σε σχέση με το κείμενο που προτείνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ». Κι όμως, ο Π. Λαφαζάνης, χτες, στον ΑΝΤ1, αποσαφήνισε ότι έπεσαν έξω. Γιατί, όπως δήλωσε, αυτό που εννοεί δεν είναι η έξοδος από το ευρώ. Να τι είπε: «Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ακολουθήσει αντιμνημονιακή προοδευτική πολιτική εντός Ευρωζώνης, ωστόσο εάν δεχθεί εκβιασμούς, πάνω από όλα θα είναι η εφαρμογή του προγράμματός του». Μα αυτό λέει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και τη βολεύει να εμφανίζεται δημόσια μια δήθεν «αριστερή» αντιπολίτευση στο εσωτερικό του, αφού του δίνει άλλοθι, συμβάλλοντας στον εγκλωβισμό και στη χειραγώγηση λαϊκών δυνάμεων στην αστική διαχείριση.
  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7738379&publDate=10/12/2013

  ΑπάντησηΔιαγραφή