Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Απορία σχετικά με τη διάψευση για τη συνάντηση με τον Χάνες Σβόμποντα

Σε διάψευσή της του σημερινού δημοσιεύματος του "Βήματος", η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου ανέφερε τα εξής:
Η συνάντηση που περιγράφεται στο δημοσίευμα με τον κ. Χάνες Σβόμποντα ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Παρά μόνο στη φαντασία του συντάκτη του 'άρθρου', που δεν μπήκε καν στον κόπο της διασταύρωσης της 'πληροφορίας' του.
Όμως ασφαλώς και πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Χάνες Σβόμποντα, της Ρένας Δούρου και του Δημήτρη Παπαδημούλη, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του "Βήματος" από τον Άγγελο Κωβαίο:
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Χάνες Σβόμποντα στην Αθήνα, υπήρξε μια συνάντηση του αυστριακού επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο με την κυρία Ρένα Δούρου και τον κ. Δ. Παπαδημούλη - στελέχη της «Πλατφόρμας 2010», της πλέον φιλοευρωπαϊκής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα διεκδικεί με σθένος την έμπρακτη ενεργοποίηση της πλειοψηφίας που αναδείχθηκε στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος τον προηγούμενο Ιούλιο.
Το γεγονός αυτό το γνωρίζουμε όχι επειδή το λέει ο Κωβαίος ή το "Βήμα", αλλά επειδή εξέδωσε επίσημη σχετική ανακοίνωση ο ίδιος ο ΣΥΝ (30/10//2012):

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Hannes Swobota
Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Hannes Swoboda. Συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η βουλευτής και υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και o Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.
Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, διαπιστώθηκε ευρεία σύνθεση απόψεων. Ο κ. Η. Swobota θεωρεί ότι το πρόγραμμα της τρόικα έχει αποτύχει στους στόχους του κι έχει προκαλέσει την όξυνση της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι ιδεοληπτικές και φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει μεγάλη αύξηση του δημόσιου χρέους, αύξηση της ανεργίας, διάλυση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής πρόνοιας.
Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων μεσα από συναντήσεις και διάλογο. Είναι κοινή παραδοχή ότι η εμμονή στην νεοφιλελεύθερη γραμμή της τρόικα οδηγεί στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και της ακροδεξιάς.
Τέλος, ζητήθηκε να υπάρξει συνεργασία στα θέματα που αφορούν ζητήματα δημοκρατίας στη χώρα μας, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα, στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο, για να διερευνηθούν οι κλιμακούμενες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα και οι καταγγελίες για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία.
To Γραφείο Τύπου
Όταν λοιπόν η κυρία Δούρου γράφει ότι "Η συνάντηση που περιγράφεται στο δημοσίευμα με τον κ. Χάνες Σβόμποντα ουδέποτε πραγματοποιήθηκε", τι εννοεί;

Παρομοίως, όταν το left.gr γράφει:
Η εφημερίδα αναφέρει, πάλι σύμφωνα με αξιωματούχους…, ότι ο Χ. Σβόμποντα συναντήθηκε με τους Δ. Παπαδημούλη και Ρ. Δούρου, προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχει μια μεγάλη και ισχυρή σοσιαλδημοκρατική τάση, η οποία είναι αποφασισμένη να δραστηριοποιηθεί στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και έπειτα από αυτές». Εδώ ο κ. Κωβαίος ξεπερνά κάθε έννοια ρεπορτάζ –και τον παλαιότερο εαυτό του- μια και η συνάντηση που περιγράφει δεν υπήρξε ποτέ! 
τι εννοεί;

Ενοούν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεν, αλλά δεν είχε το περιεχόμενο που αναφέρει ο Κωβαίος; Αν ναι, γιατί δεν διευκρινίζουν με κάπως πιο κατανοητά ελληνικά ότι δεν διαψεύδουν την ύπαρξη μιας συνάντησης που ανακοινώθηκε επίσημα στα ΜΜΕ; Γιατί δεν λένε αυτό που θα ήταν εύλογο να πουν, ότι δηλαδή ο Κωβαίος διαστρεβλώνει αυτό που πράγματι συζητήθηκε και ότι απόδειξη αυτού είναι...δεν ξέρω τι, ίσως η ανακοίνωση Τύπου του ΣΥΝ που δεν αναφέρει αυτά που αναφέρει ο Κωβαίος;

Αν, αντίθετα, επιθυμούν να διαψεύσουν ότι υπήρξε καν συνάντηση, τότε ειλικρινά κάτι μου διαφεύγει στην υπόθεση.

Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξουν διευκρινήσεις.

10 σχόλια:

 1. Άστα αυτά φίλος, εδώ Βήμα και Αυγή προβοκάρουν ΣΥΡΙΖΑ κι εσύ αναπαράγεις τα δημοσιεύματά τους για να δημιουργήσεις ψευδείς εντυπώσεις. Αλλά βέβαια, όταν η Αυγή καταφέρεται εναντίον του ΚΚΕ, τη βαράμε, όταν όμως προβοκάρει τον "εχθρό" ΣΥΡΙΖΑ είναι καλή η Αυγή ε; Ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω που θα'λεγε κι ο Μανώλης Καψής. Ο συριζα τα χώνει στο βλήμα γιατί έχει αντισύριζα ρεπορτάζ που λέει ότι έχει φιλο-εε ατζέντα. Απ'την άλλη τα φιλοσύριζα ρεπορτάζ λένε ότι ο alexis παραλίγο να κάνει φονικό επειδή ο όλι τον κατηγόρησε ότι δεν έχει φιλο-εε ατζέντα.

  Αν πιάσεις δε και τα όσα έχουν πει κατά καιρούς για την καλή πτέρυγα της δεξιάς, την ανασυγκρότηση του κέντρου κτλ (που όλοι χωράνε στο μέτωπο για την καρέκλα), καθώς και τις διάφορες κοκορομαχίες με την νδ για το ποιός είναι πιο φιλο-εε μπουρδουκλώνεσαι ακόμη χειρότερα. Μήτσο Σεβαστάκη, κάνε μια ανάλυση-επεξήγηση όπως μόνο εσύ ξέρεις να βγούμε από αυτόν τον λαβύρινθο αυτής της πολύ υψηλού επιπέδου πολιτικής αντιπαράθεσης στην οποία μας βάλατε θεατές.

  Ijon Tichy

  ΥΓ: Ο Σταυρόπουλος πότε θα ξανακάνει ρεπορτάζ να ξαναγίνει έγκυρο το βλήμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Γ.Π: Δεν μπορώ να δημοσιεύσω σχόλιο με τόσες βρισιές, γράψε κάτι πιο κόσμιο.

   Διαγραφή
  2. L.R. Δεν μπορώ να είμαι κόσμιος με τους σοσιαλδημοκράτες (προδότες) - σοσιαλφασίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

   Με ξαφνιάζει η «αστική ηθική - αισθητική» σου, σύντροφε....

   Αλλά, ας είναι... δικαίωμα σου, κατά πως λένε και οι φιλελέδες.

   Σε κάθε περίπτωση, βρίζω επώνυμα τα κνώδαλα του ΣΥΡΙΖΑ και αν έχουν τα (-ξέρεις…) ας μου κάνουν μήνυση. Βαράω την σκούφια μου για πανηγύρια . . . δεν φταίω εγώ που η «αντιπαράθεση» με ΣΥΡΙΖΑϊους, είναι σαν «να κλέβεις εκκλησία». Αυτοί το διάλεξαν να είναι ηλίθιοι.

   Διαγραφή
  3. Αν στην είχε στημένη και σε κυνηγούσε το μισό διαδίκτυο, θα καταλάβαινες.

   Διαγραφή
  4. Παρομοίως σύντροφε….

   Καταλαβαίνω ;-)

   Διαγραφή
 3. Αντώνη, μπορεί να κάνεις λάθος εδώ.....το δημοσίευμα αναφέρει "ΤΗΝ πρόσφατη επίσκεψη" του Σβομποντα και όχι "ΣΕ πρόσφατη επίσκεψη". Η πρώτη περίπτωση, όπως το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον, αναφερεται στην τελευταία του επίσκεψη, που έγινε τον Δεκέμβριο του 13, ενώ η 2η περίπτωση αφορά σε επίσκεψη που έγινε 1 χρόνο νωριτερα, στη συνάντηση που παραπέμπεις εσύ. Εάν όντως δεν έγινε συνάντηση του Σβόμποντα με μέλη του σύριζα το δεκέμβριο του 13 και εάν η διάψευση αφορά σ' αυτή την τελευταία επίσκεψη, τότε ο σύριζα έχει τυπικά δίκιο. συμφωνώ, πάντως, ότι θα όφειλε να είναι πιο σαφής και ότι όντως χρειάζονται διευκρινήσεις
  Alex

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α, έγινε πιο πρόσφατη. Ναι, ας το διευκρινήσουν.

   Διαγραφή
  2. αυτο μου θυμιζει λουκυ λουκ.....ρωτανε τους νταλτον εαν εκλεψαν την αμαξα και ρωταει ο αβερελ "εξαρταται, για ποια εποχη μιλατε;" οταν το επαιζαν τιμιοι!
   σημασια εχει το ποτε εγινε η συναντηση; δλδ αν υποθεσουμε οτι οντως η δευτερη δεν εγινε, η πρωτη δεν πιανεται;

   Διαγραφή
  3. Σιγά μην περιμένουμε απ' το άρθρο του Κωβαίου να καταλάβουμε τι μας γίνεται.

   Απλά μου έκανε εντύπωση που γράφουν "δεν έγινε ποτέ η συνάντηση που περιγράφει."

   Διαγραφή