Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Άλλος για σκουπιδοτενεκέ...

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποσπάσματα που σκόπιμα παραθέτουμε αυτούσια το ίδιο το ΚΚΕ ομολογεί ότι διαβρώνεται από τον οπορτουνισμό απ' την ίδρυση του περίπου ως το σωτήριο 19ο Συνέδριο του (2013), τουτέστιν σ' όλη την ιστορική του πορεία!
Αν αληθεύει αυτή η πρωτοφανής για το ΚΚΕ αυτοκριτική αποτίμηση, δεν αυτοακυρώνεται το ΚΚΕ ως πολιτικός οργανισμός;
Θ. Σκαμνάκης, Πριν

Ξανά:

Όπως έχουμε εκτιμήσει, παρά τα όποια γλιστρήματα που κατά καιρούς είχε το Κόμμα μας με δική του ευθύνη και κάτω από τις επιδράσεις του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, αφού ήταν αναπόσπαστο τμήμα του, δεν εξελίχτηκε σ' ένα διαμορφωμένο οπορτουνιστικό κόμμα, δεν έγινε ποτέ ευρωκομμουνιστικό κόμμα, δεν πέρασε σε εχρθικό στρατόπεδο απέναντι στη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Αν είχε εξελιχτεί σε οπορτουνιστικό κόμμα, θα είχε χάσει τη δυνατότητα της πάλης για την αποκατάσταση του χαρακτήρα και του προγράμματός του. Αυτό το συνειδητοποιήσαμε και το εκτιμήσαμε την περίοδο του 1989-1991. "Η Πορεία Αποκατάστασης του Επαναστατικού Χαρακτήρα του ΚΚΕ", ΚΟΜΕΠ 6/2013, σελ. 41. Όλη η παράγραφος με πλάγια για έμφαση στο πρωτότυπο.

Λίγη τσίπα ρεεεεεεε!!!! Όχι μόνο τσίπρα!!!!!

25 σχόλια:

 1. Έχει μείνει συνήθεια να τους λέμε "αριστεριστές" αυτούς, ας αλλάξουμε "συνήθειες".
  Συνεχίστε έτσι κύριοι και κυρίες του Πριν, "ζωγραφίζετε"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το αστείο είναι το ΝΑΡ κάνει συνέδριο, εμείς δεν ασχολούμαστε ούτε για να το αναφέρουμε, και αυτοί ασχολούνται με τον φραξιονισμό στο ΚΚΕ με τις πιο γελοίες στρεβλώσεις που θα μπορούσαν να σκεφτούν....πόσο χαμηλά θα πέσουν ακόμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε το απόσπασμα από τη ΚΟΜΕΠ, ότι δεν είχε γραφτεί ποτέ. Αν δει κανείς μόνο το κομμάτι του Σκαμνάκη. Σας φαίνεται να έχει λογικό ειρμό; Έχει κάποια λογική που δεν πιάνω;
  Δεν κάνει αυτοκριτική το Κόμμα; Ε, τότε ειναι απολιθωμένο. Κάνει αυτοκριτική το Κόμμα; Ε, τότε αρνείται την ιστορία του και το σημερινό του εαυτό. Υπερασπίζει τον Ζαχαριάδη; Ειναι επιστροφή στον Στάλιν. Ζυγίζει τα σωστά αλλά και τις ελλειψεις του Ζαχαριάδη; Ε, τότε θάβει τον Ζαχαριάδη... Από ποιο οπορτουνιστικό τρελάδικο να φυλαχτεί κανείς αυτό το καιρό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάντα έτσι συνέβαινε, δε θα βγάλεις άκρη μ'αυτούς, εδώ "αγάπησαν" ένα πρόγραμμα που αναθεμάτιζαν καταλογίζοντας σήμερα στο ΚΚΕ ό,τι καταλόγιζαν και τότε, και πάει λέγοντας...
   Έχουν κάνει από καιρό τις επιλογές τους πάντως,στέκονται απέναντι από το ΚΚΕ, ό,τι και να δηλώνουν. Αλλίμονο σε όσους τρώνε παραμύθι από όλους αυτούς τους φωστήρες...

   Διαγραφή
 4. Έχεις απόλυτο δίκαιο σε όσα λες. Απόλυτο δίκαιο. Έχουν λυσσάξει να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές ότι θα λιώσουν αν κάνει το κόμμα αυτοκριτική. Οι ίδιοι φοβούνται την αυτοκριτική του κόμματος και παιανίζουν μια για τον Φλωράκη και μια για τον Ζαχαριάδη, ξερνώντας ό,τι τους κατέβει από τη γκλάβα.

  Απλώς συμβαίνει, στον πανικό τους επάνω, να κάνουν το άσπρο μαύρο και μάλιστα με το θράσος να αναφέρονται στο συγκεκριμένο κείμενο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρατεθεί.

  Κακό του κεφαλιού τους, ο πανικός λες και μίλησε κανείς για τους ίδιους προδίδει το ποιον τους, που το κρυψαν κάποιοι αρκετά χρόνια τώρα με μια σχετική επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τσιπρολακέδες, που σας έπιασε ο πόνος για τον Ζαχαριάδη και το Φλωράκη.

   Α σιχτίρ πια.

   Διαγραφή
  2. Τελικά το Κόμμα είχε πρόβλημα με τον οπορτουνισμό και γιαυτό φτιάχτηκε και το ΠΡΙΝ ή δεν είχε όπως διαβάζουμε τώρα στο ΠΡΙΝ το οποίο φτιάχτηκε από αυτούς που πίστευαν ότι το Κόμμα είχε πρόβλημα με τον οπορτουνισμό; Και πόση αυτοκριτική επιτρέπει το ΠΡΙΝ και ο Σκαμνάκης προτού τεθεί εν αμφιβόλω ακόμα και αυτή η ύπαρξη του Κόμματος ως Κόμματος; Νάτος ο επαναθεμελιωμένος υπαρξιακός κομμουνισμός του 21ου αιώνα...

   Διαγραφή
  3. Η προπαγάνδα τους νομίζω ότι είναι τελευταία εντελώς ακίνδυνη και άντε να αγγίζει τους ψημένους ναρίτες κ.λ.π οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι σε διάλυση, άντε να τους αντιδραστικοποιεί (ενάντια σε κάθε έννοια της λογικής) απλώς λίγο παραπάνω. Για τον μέσο νεολαίο νομίζω ότι ειναι τζούφια προπαγάνδα τελείως. Και νομίζω φαίνεται χαρακτηριστικά πως πλέον σε μας δεν δημιουργεί καν εκνευρισμό η κουτοπονηριά τους. (μέσος νεολαίος / μεταμαρτσιπρική έννοια λεμε)

   Τσακ

   Διαγραφή
  4. Ο Σκαμνάκης ήταν αρκετά προσεκτικός ως πρόσφατα. Το ότι βγαίνει και καίγεται τόσο βλακωδώς μου φαίνεται εντυπωσιακό. Δεν είμαι σίγουρος γιατί το επιλέγει.

   Διαγραφή
  5. Μήπως υπάρχει εκνευρισμός για τα κουκιά στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει σημάνει γενικό "γιούργια κι ό,τι βγει;" Γιατί πολύ χοντροκομμένα παίζουνε πλέον όλοι τους, κάνουν χοντρά λάθη.

   Διαγραφή
  6. Σεχτάρ ο Τρομερός2 Δεκεμβρίου 2013 - 2:32 π.μ.

   Εκνευρισμός, γιατί βλέπουν πως στας προσεχείς εκλογάς η άκρως επαναστατική αντικαπιταλιστική βάση του 1.2% θα την κάνει με πλάγια πηδηματάκια για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚμέκ, κι αυτοί πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν αν θα πούν το "ναί", όπως επιτάσσει το "μεταβατικό πρόγραμμα" (τα λέω καλά η έχω μπερδευτεί;) της πολύφερνης νύφης, η θα ξεπέσουν στην κουκουεδίλα του πολέμου στον δεξιό οπορτουνισμό, μένοντας "τρείς κι ο κούκ(ουε)κος".
   Βάλε και την κλιμακτήριο, που έχει μπεί για τα καλά η "γενηά του Πολυτεχνείου", και ιδίως το κομμάτι της, που την πάτησε και δεν πρόκανε να γευτεί την εξουσία και (γιατί όχι;) και την κουτάλα της......
   ......
   Θανάση, η ιδιώτευση δεν θα ήταν το χειρότερο πράγμα, ιδιαίτερα σε σχέση με αυτό, που κάνεις σήμερα......

   Διαγραφή
  7. Φοβάμαι οτι δεν είναι απλός εκνευρισμός, αλλά η προετοιμασία της πολιτικής τους συνείδησης για το κουκί στο ΕΚΜ και,αν/όταν αυτό καταστεί επίκαιρο, τη συμμετοχή στο καινούργιο «αριστερό» κόλπο ... Στα πλαίσια λοιπόν τού «γιατί, ποτέ και με τίποτα ΚΚΕ» το κείμενο του Σκαμνάκη, ιεροδιδασκαλικῴ, Σκαμνάκειῳ τρόπῳ (αν δεν αντέχεις, κάνε μια μικρή αμαρτία για να μην κάνεις μια μεγάλη)...
   Και κάτι άλλο επί της ουσίας, με την ευκαιρία:
   το ΚΚΕ επιχειρεί μια κριτική ανασκόπηση της δράσης του, θέλει να βγάλει βαθειά συμπεράσματα από την Ιστορία για το μέλλον. Καθήκον του είναι. Οι διάφοροι να(ρ)ίτες έχουν, βεβαίως, δικαίωμα να τοποθετηθούν επ'αυτού, να πουν,
   -«κάνει λάθος το ΚΚΕ στην αυτοκριτική του», ή
   -«εξακολουθεί να κάνει λάθος το ΚΚΕ διότι...» ή
   -«δικαιωθήκαμε, αναγνωρίζει πλέον και το ΚΚΕ ο,τι επισημαίναμε...»
   ΟΚ. Αλλά είναι κι αυτοί πλέον παλιοί... Και αν το ΚΚΕ είχε στηρίξει, υποστηρίζοντας συνολικά και πάγια την ΕΣΣΔ. την περεστρόικα, ας μας πουν λοιπόν και αυτοί για το Γιέλτσιν που επευφημούσαν, την ίδια περίοδο... Το οτι ήσαν λίγοι και ρηχοί δεν σημαίνει οτι κανείς δεν τους παρατηρούσε ή οτι όλοι ξέχασαν!

   Διαγραφή
  8. "Φοβάμαι οτι δεν είναι απλός εκνευρισμός, αλλά η προετοιμασία της πολιτικής τους συνείδησης για το κουκί στο ΕΚΜ"

   Αυτό είπα, δε βγαίνουν τα κουκιά του ΕΚΜ οπότε υπάρχει ανάγκη να νομιμοποιηθεί το πέρασμα. Ο εκνευρισμός πάει στο ότι δε βγαίνουν τα κουκιά, οπότε βγαίνουν οι τελευταίες εφεδρείες μπροστά πλέον.

   Διαγραφή
  9. Κάποιος ανώνυμος έστειλε λινκ σε άρθρο με την ίδια στόχευση του Λιόση στον ΕΑ. Ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται, αλλά θα ικανοποιήσω φαντάζομαι τον ανώνυμο δίνοντας το λινκ:

   http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-06-29/1423-2013-12-01-16-29-27

   Διαγραφή
  10. Απλές συμπτώσεις Αντώνη, απλές συμπτώσεις...

   Διαγραφή
 5. Και πολύ χοντροκομμένα παίζουνε και τεράστιο εκνευρισμό έχουνε.
  Προς επιβεβαίωση, άλλο ένα παράδειγμα:
  Την Πέμπτη, διοργανώνεται από διάφορα σωματεία συλλαλητήριο στην Πάτρα για το θέμα της Υγείας, στο οποίο καλεί και το ΠΑΜΕ.
  Ένα τοπικό site δημοσιεύει το κάλεσμα και -ω! του θαύματος- ένας γιατρός, συνδικαλιστικό στέλεχος απο τον χώρο της Συριζοανταρσίας, σχολιάζει:
  "Το ΠΑΜΕ συνηθίζει να κάνει πάντα ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Τώρα αποφασίζει να κάνει την (ξεχωριστή) συγκέντρωσή του στον ίδιο χώρο και την ίδια μέρα? Αφού τα αιτήματα είναι ουσιαστικά τα ίδια γιατί να μη συμμετέχει στην συγκέντρωση των σωματείων?"

  Βαριά άρρωστος ο γιατρός ή τρικυμία εν κρανίω...

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/234977

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μην αγχώνεστε, απλά ο άνθρωπος δεν ξέρει το θέμα καλά και γι' αυτό λέει "Αν αληθεύει". Αλλά θα μου πείτε αφού δεν ξέρει αν αληθεύει, τότε τι παπάρες κάθεται και λέει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αναφέρεται συγκεκριμένα στο άρθρο της ΚΟΜΕΠ. Το "Αν αληθεύει" μετά από συμπέρασμα που υποτίθεται ότι βγαίνει από την παράθεση "αυτούσιων αποσπασμάτων" είναι απλώς κουτοπονηριά. Ή όντως τα αποσπάσματα στοιχειοθετούν το εξωφρενικό του συμπέρασμα, ή αποδεικνύουν ότι λέει ενσυνείδητα ψέματα.

   Εγώ λέω ότι λέει ενσυνείδητα ψέματα.

   Διαγραφή
  2. Φυσικά και λέει ενσυνείδητα ψέματα και φυσικά αυτό το "αν αληθεύει" είναι κουτοπόνηρο. Την "εξυπνάδα" του να πει για να κάνει δήθεν κριτική θέλει. Το μόνο βέβαια που καταφέρνει είναι να εκτίθεται, αλλά αυτό λίγοι θα το καταλάβουν από τους αναγνώστες του Πριν.

   Διαγραφή
 7. Εδώ κολλάει το απόσπασμα του Δ.Γληνού που χρησιμοποίησε ο Κουτσούμπας πρόσφατα:

  "Το τι αξίζει από το παρελθόν κρίθηκε πάντα στις δημιουργικές εποχές από το τι ήθελε το παρόν. Οι δημιουργικές εποχές δεν παίρνουν το κάθε τι από τα περασμένα. Εκείνο μόνο βλέπουν, εκείνο αισθάνονται, εκείνο εκτιμούν κι εκείνο αφομοιώνουν, που τους κάνουν ικανούς να ιδούν, να αισθανθούν, να εκτιμήσουν και ν’ αφομοιώσουν οι ανάγκες του παρόντος"

  Ernest Everhard.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πάντως Αντώνη, πρέπει να παραδεχτείς ότι το ΚΚΕ χρειάζεται καλύτερο ατζέντη. Με όσα κάνετε κι όσα λέτε το πράμα δεν πολυτραβάει. Τώρα, ποιος ατζέντης να σας αναλάβει; Ο μόνος που είναι αρκετά τολμηρός είναι ο...

  https://www.youtube.com/watch?v=RFnLVAYlJqg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ας συνοψισουμε τον καημο της φιλελευθερης "αριστερας" ( απο Τσιπρα μεχρι Σκαμνακη ): Το ΚΚΕ με το συνεδριο του καταλαμβανει πλεον ως ωφειλε την θεση της ακρας επαναστατικης αντιπολιτευσης, με κορυφαιο ζητημα την συμμετοχη η οχι σε μια αστικη κυβερνηση. Ετσι ολοι οι υπολοιποι οπαδοι με τον α η β τροπο της τελευταιας τοποθετουνται στα δεξια. Αυτο και ειναι και θα γινει ακομα περισσοτερο εμφανες στην πορεια των πραγματων, οπου θα αποδειχτει οτι καθε κριτικη στο ΚΚΕ δεν ειναι παρα μια φιλελευθερη κριτικη. ΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. άντε με τους σαλτιμπάγκους, πια. κούραση. για να κάνεις αυτοκριτική, προυπόθεση είναι να υπάρχεις και να έχεις θέση και άποψη. σταθερή και στηριγμένη ιδεολογικά. και να την πηγαίνεις. πώς να κάνει ο σύριζας κριτική, λοιπόν ή πώς να αντιληφθεί την αυτοκριτική;

  Χρήστος χρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή