Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Για όλα φταίει η ανακάλυψη της φωτιάς. Ζήτω ο φιλελευθερισμός και η λίθινη εποχή!

Περιορισμούς στην κυκλοφορία, κλείσιμο σχολείων και κεντρικών θερμάνσεων και μείωση της βιομηχανικής και βιοτεχνικής δραστηριότητας τις ημέρες αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αφορά στο σχέδιο δράσης για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια, και σύμφωνα με τις πληροφορίες τα μέτρα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.


Τα εν λόγω μέτρα θα ενεργοποιούνται με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Αθήνα και των κατά τόπους περιφερειαρχών στην υπόλοιπη χώρα. Ειδικότερα για τις ημέρες που τα σωματίδια ξεπερνούν τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα προβλέπονται:

- Συστάσεις προς ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να αποφεύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους και τη σωματική άσκηση, ιδίως σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
- Διακοπή λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων.
- Σύσταση για διακοπή χρήσης τζακιών.
- Ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18 βαθμούς για κεντρικές θερμάνσεις και κλείσιμο της κεντρικής θέρμανσης σε κτήρια του Δημοσίου (με εξαιρέσεις για νοσοκομεία κλπ.)
- Περιορισμό της παραγωγής βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων κατά 30%.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας για πετρελαιοκίνητα οχήματα, σχολικά λεωφορεία και ΙΧ σε συγκεκριμένες περιοχές που θα ορίζονται κατά περίπτωση, με εξαίρεση τις βασικές οδικές αρτηρίες.

8 σχόλια:

 1. ΨΟΦΟ λέμε!

  Από τον Μάρξ, τον Λένιν, τον Γκράμσι και τον Φρόυντ, αλλά και τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα και τον Κέινς, τον Φρίντμαν και τον Μιλ έχει επηρεαστεί ιδεολογικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως δήλωσε ο ίδιος στην τοποθέτησή του στη Βουλή.

  «Από αυτούς τους διανοητές έχει διαμορφωθεί η ιδεολογία μου και συνεχίζω να τους διαβάζω και προσπαθώ να συνθέσω τις ιδέες τους διότι τα οικονομικά δεν είναι δόγμα, είναι ρεαλισμός και ευελιξία», ανέφερε.
  http://tvxs.gr/news/ellada/marksistis-leninistis-opados-toy-gkramsi-kai-froydikos-o-stoyrnaras

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντικομμουνισμός δια της πλαγίας οδού και της σύγχυσης...

   Διαγραφή
  2. Εις το πυρ το εξώτερον! Κι ακόμα παραπέρα...

   Διαγραφή
  3. Μασάει φύλλα ο υπουργός και συνθέτει ιδέες

   Διαγραφή
 2. Αντικομμουνισμός δια του αχταρμά  "Πολύδωρας κατά Στουρνάρα: Η στάση του κρύβει λενινιστική ιδεολογική στάση"

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/poludwras_kata_stoyrnara_h_stash_toy_kruvei_leninistikh_ideologikh_stash.2501018.html  tkar

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλοι μαζί για την πλήρη αποβλάκωση του λαού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κι όμως πιστεύω ότι η επίκληση του Λένιν στην πολιτική συζήτηση δείχνει κάτι. Το ίδιο πράγμα που δείχνει η ανάδειξη του Μάρξ σε νο. 1 αναζήτηση στο διαδίκτυο, το ίδιο πράγμα που δείχνουν τα αμέτρητα σχόλια σε κάθε τι που αφορά στο ΚΚΕ. Ότι στις αρχές του 21ου αιώνα, λίγες δεκαετίες μετά τις ανατροπές και τις αντεπαναστάσεις, λίγο μετά το "τέλος της ιστορίας και των ιδεολογιών" ισχύει το ίδιο που (όπως μας παρουσίασες) περιέγραφε στις αρχές της δεκαετίας του 1840 ο Χάινριχ Χάινε:
  "...ο κομμουνισμός, αν και λίγο συζητιέται προς το παρόν, και αν και ζει μια αρρωστιάρικη ζωή σε κρυφές σοφίτες και άθλιο άχυρο, παραμένει ο σκυθρωπός ήρωας για τον οποίο είναι κρατημένος ένας γιγάντιος αν και παροδικός ρόλος στη σύγχρονη τραγωδία, και ο οποίος περιμένει μονάχα το σημάδι για να έλθει στη σκηνή. Δεν πρέπει ποτέ να χάσουμε από τα μάτια μας αυτόν τον ηθοποιό, και από καιρό σε καιρό θα στέλνουμε σινιάλα σχετικά με τις κλεφτές πρόβες με τις οποίες προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του.."
  Είμαι βέβαιος ότι ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων, της ανίκητης πορείας του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, όπως σημείωνε πρόσφατα η διακήρυξη για τα 95χρονα του ΚΚΕ. Είμαι βέβαιος γιατί όταν το είχε "προβλέψει" σε ανύποπτο χρόνο η Αλέκα, ακόμη κι εμένα μου είχε φανεί περίεργο. Τότε ο καπιταλισμός έμοιαζε ανίκητος και παντοδύναμος, αλλά σήμερα, μέσα στην κρίση δεν μοιάζει το ίδιο άτρωτος. Κι αν γίνεται πιο επιθετικός, αυτό είναι επειδή όλα τα θηρία -όταν κινδυνεύουν- δείχνουν τα δόντια τους.
  Μόνο μην κάνουμε το λάθος και πιστέψουμε αυτούς που λένε ότι το θηρίο αυτό μπορεί να γίνει άκακο αν του "λιμάρουμε" τα δόντια, ή πολύ περισσότερο ότι θα μας αφήσει να το ξεδοντιάσουμε χωρίς να προβάλλει λυσσασμένη αντίσταση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διαβάζεις "μέσα απ' τις γραμμές" του μπλογκ εσύ, να σε προσέχω...;-)

   Διαγραφή