Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Προς απατημένο τροτσκιστή σύζυγο

Είμαι ένας φτωχός και μόνος εξαπατημένος...
Φοβάμαι ότι μέσω της σχέσης με το ΚΕΑ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συντηρητικής αναδίπλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις θέσεις απέναντι στην ΕΕ, όσο –και αυτό είναι πιο σημαντικό- και στις θέσεις του σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα.
Αντώνης Νταβανέλλος, Ίσκρα

Αγαπητέ κύριε Νταβανέλλο,

Οφείλω να σας πληροφορήσω ότι, εν αγνοία σας προφανώς, η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ τραβάει χρόνια πίσω. Στην πραγματικότητα, στον επίσημο ιστότοπο του ΚΕΑ, υπάρχει ένα τρομερό μυστικό: το ΚΕΑ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Συνασπισμού, με τον οποίο συνεργάζεστε ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή προφανώς μόλις ανακαλύψατε την σχέση τους και ανησυχείτε για το πού πάει το ριζοσπαστικό σας κόμμα, σας το μεταφέρω στο πρωτότυπο:

Upon invitation from SYNASPISMOS - the Greek Coalition of the Left, the Movements and Ecology - instructions were carried out in mid-March 2003 to actively strive for the creation of a European left-wing party, after being passed and agreed upon during the NELF meetings in Copenhagen and Paris in 2002. In 2003 further meetings were arranged by the initial European Left group, at which debates took place on the Basic Political Document (programme) as well as on the necessary structure and basis for transactions (statute).
Μετά από πρόσκληση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ --της ελληνικής συμμαχίας της αριστεράς, των κινημάτων και της οικολογίας-- δόθηκαν οδηγίες στα μέσα του Μάρτη του 2003 να γίνει ενεργή προσπάθεια για την δημηιουργία ευρωπαϊκού αριστερού κόμματος, οι οποίες εγκρίθηκαν και συμφωνήθηκαν κατά τις συναντήσεις του NELF στην Κοπεγχάγη και το Παρίσι, το 2002. Το 2003, έγιναν περαιτέρω συναντήσεις στην αρχική ομάδα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου έγιναν συζητήσεις για το Βασικό Πολιτικό Έγγραφο (πρόγραμμα), όπως επίσης για την βασική δομή και βάση συναλλαγών (κανόνες).
Το αυτό σημειώνεται στην εργασία της κας Ζωής Λυκοφρύδη "Πλαγιάζοντας με τον εχθρό; Η ελληνική ριζοσπαστική αριστερά και η ΕΕ":
Όταν ξαναγεννήθηκε ο ΣΥΝ, όλες οι φράξιες που υπήρχαν εντός του υποστήριξαν πως η σοσιαλιστική αλλαγή θα πρέπει να αναζητηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ΣΥΝ αυτοαποκαλέστηκε "κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς" και υποστήριξε πως "αν η Ελλάδα βγει από την ΕΕ θα γίνει φτωχότερη και πιο εξαρτημένη από τις ΗΠΑ, ενώ και οι κοινωνικές ανισότητες θα γίνουν μεγαλύτερες." [...] η "ευρωπαϊκή επιλογή" συνιστούσε τον "βασικό προσανατολισμό της εθνικής στρατηγικής του ΣΥΝ", όπως και της "πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής" του. [...] ο ΣΥΝ δεν έκανε χρήση της ψήφου διαμαρτυρίας όπως το ΚΚΕ, αλλά έδωσε έμφαση σε θέματα όπως το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα -- κυρίως των μεταναστών. 
[...] Εκτός από το ότι ενίσχυσε τη δραστηριότητά του στο επίπεδο της ΕΕ, ο ΣΥΝ αναζήτησε στενότερη συνεργασία με άλλα κόμματα, συνίδρυσε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και φιλοξένησε την συνάντηση που οδήγησε στο ιδρυτικό συνέδριο του ΚΕΑ.

[...] 
Χάρη στην ένθερμη και συνεπή αντι-ΕΕ στάση του, το ΚΚΕ παρουσιάστηκε ως ο μοναδικός εχθρός του ευρωπαϊκού εγχειρήματος όταν έγραφε τα μανιφέστα του. Έχοντας ψηφίσει όχι σε όλες τις ευρωπαϊκές συμφωνίες, το ΚΚΕ αναζήτησε να συναρθρώσει κάθε (κομμουνιστική και μη κομμουνιστική) αντίσταση στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και στα ελληνικά κυβερνητικά κόμματα που συμμορφωνόντουσαν με το μέινστριμ της ΕΕ. 
[...]

Ενώ το ΚΚΕ επέλεξε την απομόνωση, ο ΣΥΝ κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση και ανοίχτηκε και στο εθνικό και στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε σχέση με το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ εκμεταλλεύτηκε περισσότερο τις ευρωπαϊκές πολιτικές για να υπηρετήσει τους πολιτικούς του στόχους. [...] Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ΣΥΝ ήταν ανάμεσα στους πρωτεργάτες της σύλληψης μιας ευρωπαϊκής οργάνωσης και συνίδρυσε το ΚΕΑ.
Συνεπώς, κύριε Νταβανέλλο, λέτε ότι μπορεί να φέρει "συντηρητική αναδίπλωση" μία σχέση με έναν οργανισμό τον οποίο πρωτοστάτησε για να δημιουργήσει ο πυρήνας του κόμματος στο οποίο ανήκετε, μια σχέση που υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια, και μια σχέση η οποία είναι εξ αρχής θεμελιώδους σημασίας για τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Του οποίου ο ίδιος ο λόγος ύπαρξης είναι ο "ευρωπαϊκός προσανατολισμός" (βλ. γονυπετής λατρεία της αστικής τάξης της ΕΕ) που του κληροδότησε ο ευρωκομμουνισμός--δηλαδή, για να καταλαβαίνει κι ο κοσμάκης, η αντιπαράθεση με τον "υπαρκτό σοσιαλισμό" και με την ιδέα της αναγκαιότητας της προλεταριακής επανάστασης και της δικτατορίας του προλεταριάτου, όπως την νομιμοποίησε θεωρητικά (με κλόπι-πείστ από Κάουτσκι) ο εγχώριος προπάτοράς σας Νίκος Πουλαντζάς -- ζωή να 'χει το Ινστιτούτο του και το ΚΕΑ που το χρηματοδοτεί μέσω του Transform Network!

Και το ερώτημα κύριε Νταβανέλλο --το μόνο ερώτημα-- είναι: Ποιον (νομίζετε ότι) κοροϊδεύετε;

25 σχόλια:

 1. Αντωνη εγω αυτο που δυσκολευομαι να καταλαβω ειναι η εμμονη που εχουν καποιοι στο συριζα να προβαλλονται ως αριστεροι,ως κομμουνιστες(ηδη ακουω τα κοκκαλα που τριζουν) και ως επαναστατες.Δε μπορω να καταλαβω αυτη την εμμονη με την ιδεολογικη καθαροτητα λες και ειναι οι μονοι που στο δρομο για την εξουσια εχουν χασει το μπουσουλα(οχι οτι τον ειχαν και ποτε).Κομμα του καναπε σε μια χωρα του καναπε...τοσο απλα.fedor

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανάλογα το ακροατήριο, παρουσιάζονται διαφορετικοί/διαφοροποιημένοι κάθε φορά, πάντα τσαλαβουτούσαν κι έγλυφαν από δω κι από κει, έτσι κάνουν και τώρα, κι ό,τι πιάσουν. Δούλεμα χοντρό και τεράστια υποτίμηση νοημοσύνης, πατώντας στην άγνοια που έχει πολύς κόσμος για το ποιον όλων αυτών στην Ελλάδα και παγκόσμια.

   Διαγραφή
 2. Αντώνη, ποιος το γνωρζει αυτό; Ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλλον οι αναγνώστες του ΙΣΚΡΑ. Ο κος Νταβανέλλος ωστόσο; Θα το παίζει χαζούλης ίσως , γνωρίζοντας την άγνοια που διακατέχει τους αναγνώστες του.
  Ξεφτίλιζέ τους με κάθε ευκαρία.

  Μιχάλης Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ε αφού είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πάλι καλά
  κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε οτι είναι τετελεσμένο γεγονός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αλαβάνος:
  "Για τη ζημιά που γίνεται στην Ελλάδα και στους Έλληνες από τις πολιτικές της τρόικας, ούτε ο Θεός δεν έχει δικαίωμα να τους συγχωρέσει".
  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=282525&catID=1

  πίκατσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αντωνη αδικεις τον νταβανελλο
  παντα ο απατημενος συζηγος μαθαινει τα νεα τελευταιος εστω και με δεκα χρονια καθυστερηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. O άναυδος έχει απόλυτο δίκιο.. και καμμιά φορά ο απατημένος σύζυγος αν κάνει παιδί( Κεα)
   μετά απο δέκα χρόνια και όταν κάνει τεστ dna μαθαίνει την πραγματική πατρότητα.
   Έχει ευθύνες ο απατημένος σύζυγος. Προφανώς, για να είναι πολυγαμική η γυναίκα του είτε τη στήριξε εμμεσα η άμεσα στο να πάει εκεί, είτε ήταν εξαρχής πολυγαμική και δεν καταλάβαινε ποιόν άνθρωπο διάλεγε, είτε του αρέσουν οι πολυγαμικές.

   Ο Σεξιστής

   Διαγραφή
 6. "Σε σχέση με το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ εκμεταλλεύτηκε περισσότερο τις ευρωπαϊκές πολιτικές (ερώτηση δική μου: Το ΚΚΕ τις εκμεταλλεύτηκε και αυτό αλλά λιγότερο θέλει να μας πει???) για να υπηρετήσει τους πολιτικούς του στόχους." Είδες άμα είσαι σκαμπρόζος πολιτικά? Εύγε στους αίλουρους του ΣΥΝ. Η ώρα της δικαίωσης πλησιάζει !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΗΜΑΡική είναι η συγγραφέας, το εντυπωσιακό όμως είναι ότι καταγράφει επώδυνες και αναμφισβήτητες αλήθειες μαζί με κάτι τέτοια. Δεν αμφισβητεί σε κανένα σημείο ότι υπάρχει τεράστια και ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στη στάση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ΕΕ, αν και βέβαια προκρίνει εμφανώς τη στάση ΣΥΡΙΖΑ. Έλα όμως που με όσα λέει κάτι ψευτοριζοσπάστες τους ξεσκεπάζει εντελώς...

   Διαγραφή
 7. Μόλις γίνουν κυβέρνηση θα δείς με ποιόν τρόπο η εμμονή γίνεται καταστολή.

  Τσακ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λοιπόν, ακριβώς αυτό σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες. Να είναι τυχαίο;

   Θέλω να δω ποιος θ' αναλάβει Αρκουδέας της ροζ κυβέρνησης, αν ποτέ υπάρξει τέτοια, Πόσο ξύλο θα φάνε ορισμένοι της αριστεράς και της προόδου, την ώρα που οι διπλανοί τους θα ανελίσσονται στους διαδρόμους των υπουργείων και θα δικιολογούν τ' αδικιολόγητα με θράσος χιλίων πιθήκων, όπως αρμόζει σε αριβίστες.

   Αυτά σκέφτομαι κι έχω και τύψεις που γίνομαι χαιρέκακος... Το πρόβλημα είναι πως η καταστολή δε θα αφορά τα αφελή ψηφαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ, θα προορίζεται κυρίως για άλλους και θα είναι καταστολή σε κάθε επίπεδο. Ιδεολογικά, η θεωρία των άκρων θα φτάσει σε οργασμό. Πολιτικά, μπορεί να δούμε πολύ χειρότερα.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 8. οι Νταβανελοι στο ΣΥΡΙΖΑ σημερα ειναι αρκετοι,και ολοι τους εχουν μια κοινη συνισταμενη, "γκρινιαζουν" για τα δεξιοστροφα "ολισθηματα" της ηγεσιας του-αυτοι δηλαδη δεν εχουν καμια σχεση με αποφασεις, θεσεις κλπ-αλλα θεωρουν οτι το κομμα τους ειναι τοσο "αριστερο" που φερνει αντριχιλα στοςυ αστους, τοσο μεγαλη μαλιστα που οι καραμπινατοι εκπροσωποι τους κατα καιρους(ΣΕΒ,ΣΕΕ,Εκκλησια, ΕΣΕΕ κλπ)να εχουν αναφερεθι με κολακευτικα λογια για τον φελελπι να κυβενρησει ΣΥΡΙΖΑ, και μαλιστα οι πιο προχωρημενοι εξ αυτων να εχουν καλεσει σε υπερψηφιση του.
  Οι Νταβανελοι λοιπον του ΣΥΡΙΖΑ η αγνοουν ολα αυτα οποτε μονο ανευθυνοι καιροσκοποι μπορουν να χαραχτηριστουν η κανουν οτι τα αγνοουν "ξιφουλκωντας" εναντια στα "δεξια ολισθηματα" της ηγεσιας τους-κανοντας οτι δηθεν εχουν μεσανυχτα για αυτα-επιδιωκοντας τον παραπερα εγκλωβισμο οσων γυρω απο τον ΣΥΡΙΖΑ η μεσα σε αυτον αρχιζουν να νιωθουν πολυ στεναχωρα ακριβως με τα δεξια του ολισθηματα.Και στη μια και στην αλλη περιπτωση οι διαφοροι Νταβανελοι δεν ειναι αμοιροι ευθυνων για τον εγκλωβισμο τιμιων ριζοσπαστων στο μαντρι ενος κομματος που φιλοδοξει να γινει νεος διαχειρηστης του σαπιζοντος Ελληνικου καπιταλισμου με "Αριστερο" περιβλημα.

  ταπεινα

  Ταξικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξαπατούν στον δεύτερο βαθμό, πολύ χειρότερα απ' τον Τσίπρα. Για αυτό και είμαι πολύ πιο οργισμένος μαζί τους απ' ό,τι με τον Αλέξη, που στο κάτω-κάτω δεν έχει καμία οργανική σχέση με τον μαρξισμό ούτε και το παιξε ποτέ μάχιμος αγωνιστής σαν κάτι τέτοιους. Αυτοί είναι πολύ μεγαλύτερες λέρες για μένα. Ο Παπαδημούλης εξαπατά την αριστερίζουσα και σε βαθιά άγνοια νεολαία ή ο Νταβανέλλος; Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη η απάντηση.

   Διαγραφή
  2. Είναι χρήσιμοι στο σύστημα σε βάθος χρόνου, γιατί αν συνειδητοποιηθεί και ξεσηκωθεί ο λαός, ποιόν θα βάλουν να κάνει την δουλειά, τον Σταθάκη και τον Τσακαλώτο?

   ημιάγριος

   Διαγραφή
 9. Αντώνη μην ασχολείσαι με τους ψευτο-τροτσκιστές. Οι πραγματικοί τροτσκιστές είμαστε εμείς.
  μέλος της ΤΟΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αυτο ποια! μεσα σε ολα νατοι και οι οριτζιναλ τροτσκιστες
   http://www.alpamayopro.gr/products/item.php?ItemID=2951&ShopID=9

   Διαγραφή
 10. "Και το ερώτημα κύριε Νταβανέλλο --το μόνο ερώτημα-- είναι: Ποιον (νομίζετε ότι) κοροϊδεύετε;"

  Μήπως το 27% των ψηφοφόρων των τελευταίων εκλογών; Μήπως το υπόλοιπο ποσοστό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την κυβέρνηση;
  Μάλλον όσους είναι πρόθυμοι να πιστέψουν τις απίστευτες "παπάντζες" ενός κόμματος που είναι τόσο συνεπές στον οπορτουνισμό όσο και το ΚΚΕ στο σοσιαλισμό. Και δυστυχώς -προς το παρόν- υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι να πιστέψουν ότι ο καπιταλισμός δεν "έφαγε τα ψωμιά του" και μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, χωρίς να παράγει ολοένα και περισσότερο, φτώχεια και εξαθλίωση.
  Αρκετοί που γνωρίζω πως ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ (όχι στο παραδοσιακό 3-4%) δεν έχουν καμιά ιδιαίτερα καλή εικόνα για τον Alexis και το κόμμα και καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι πρόκειται για ένα "τουρλουμπούκι" με γελοίες πολιτικές θέσεις.
  Ωστόσο βλέπουν ότι είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί αυτή τη στιγμή "να βγει κυβέρνηση" και να εφαρμόσει μία "άλλη πολιτική" για να διασωθεί το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν θα υποχωρήσει η πολύ η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ εκτός κι αν βγει κυβέρνηση και καεί.
  Αρκετοί θα τον στηρίζουν τυφλά, με τη λογική "ας βγει κι ας καεί", με τη λογική "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία".
  Ωστόσο στην πραγματικότητα, δεν είναι η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία αλλά οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Αρκετοί που γνωρίζω πως ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ (όχι στο παραδοσιακό 3-4%) δεν έχουν καμιά ιδιαίτερα καλή εικόνα για τον Alexis και το κόμμα και καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι πρόκειται για ένα "τουρλουμπούκι" με γελοίες πολιτικές θέσεις.
   Ωστόσο βλέπουν ότι είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί αυτή τη στιγμή "να βγει κυβέρνηση" και να εφαρμόσει μία "άλλη πολιτική" για να διασωθεί το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν θα υποχωρήσει η πολύ η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ εκτός κι αν βγει κυβέρνηση και καεί.
   Αρκετοί θα τον στηρίζουν τυφλά, με τη λογική "ας βγει κι ας καεί", με τη λογική "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία". "

   Και η δική μου εμπειρία αυτό λέει. Σε καμία υπόληψη δεν τους έχουν, ωστόσο ο πνιγμένος πιάνεται απ' τα μαλλιά του, διότι πολύ απλά ελπίζει να ξαναγίνει "καλός" ο καπιταλισμός.

   Διαγραφή
  2. Από την άλλη, δεν κάνει κακό και το να τα λες και να τα καταγράφεις όλα αυτά. Σε κάποιον μπορεί να φανούνε χρήσιμα στο να ανοίξει τα ματάκια του στην κοροϊδία με φούντα που του ρίχνουν.

   Διαγραφή
  3. Να μην ξεχνάμε και το εξής σημαντικό.
   Αρκετός κόσμος του "παλιού Συν/Σύριζα, αυτού του 4% έχει βολευτεί αρκετά το τελευταίο δίχρονο. Δηλαδή, μέλη και στελέχη, νεολαίοι και παρατρεχάμενοι έχουν γίνει υπάλληλοι της Κουμουνδούρου, δουλεύουν σε γραφεία των πολλών πλέον βουλευτών, σε εφημερίδες, ράδιο κλπ.
   Επίσης, αρκετοί ήταν ήδη σε δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ΜΚΟ, πανεπιστήμια, ερευνητικά προγράμματα κλπ.
   Αν δεν κάνω λάθος δε, στο τελευταίο συνέδριο του Σύριζα, το 55% των συνέδρων ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ΔΕΚΟ κλπ.

   Μετά τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, και τους δήμους που θα πάρει ο Σύριζα, η συνδιαλλαγή αυτή θα πολλαπλασιαστεί. Η παρέμβαση επίσης του κόμματος που είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση μεγαλώνει, από τη στιγμή που καταλαμβάνει τη θέση αυτή, σε ότι αφορά την δύναμή του σε βολέματα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε κονδύλια κλπ.
   Αν δε πάρει και την κυβέρνηση, είναι χιλιάδες αυτοί, που είναι κοντά στο κόμμα, αναμένοντας βολέματα.

   Από όλους του παραπάνω, κάποιοι συνειδητά, συνειδητότατα τρώνε, ξέρουν, και δεν μιλάνε, επειδή τρώνε.
   Αλλοι, θεωρητικοποιούν κιόλας το βόλεμά τους, με προαίωνια επιχείρηματα ότι "το αξίζουν", "θα αλλάξουν τα πράματα" κλπ κλπ και πολλές δικαιολογίες και προφάσεις.

   Η αλήθεια είναι ότι αντικειμενικά, μια αρμάδα ανθρώπων, που ποτέ δεν ήθελε ή δεν είχε πειστεί για ανατροπές στο καπιταλιστικό σύστημα, έχει ήδη μέρος της κουτάλας στο χέρι, περιμένει να την πάρει όλη, και τα δάχτυλα γυροφέρνουν το βαζάκι με το μέλι.

   Πάντα υπάρχει όλη η παραπάνω παράμετρος στις εξελίξεις γύρω από το θέμα "Σύριζα".

   @ψηρίς

   Διαγραφή
  4. Ακριβώς έτσι είναι. Ειδικά στη "θεωρητικοποίηση" και την εκλογίκευση του βολέματος.
   Σου λέει εδώ δεν πρόκειται για ρουσφέτι αλλά για επαναφορά της αξιοκρατίας, εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης και άλλα τέτοια.

   Οι πασόκοι είναι παντού και πάντα ίδιοι. Σε κάθε εποχή, σε κάθε κόμμα. Μη νομίζουμε ότι η "αποκάλυψη του Συριζα" θα φέρει και κανέναν ιδιαίτερο καρπό. Αποκάλυψη θα συνιστά μόνο το γεγονός να μην καταφέρει να τους βολέψει όλους αυτούς ελέω ανάγκης πρωτογενών ελλειμμάτων και στήριξης ΣΕΒ οπότε η άμεση αντίδραση θα είναι να αναζητήσουν άλλο χορηγό.

   Κυρίαρχη ιδεολογία δεν είναι ο οπορτουνισμός ούτε καν ο ευρωπαϊσμός. Κυρίαρχη ιδεολογία και μέθοδος ενσωμάτωσης εκατοντάδων χιλιάδων αν όχι εκατομμυρίων είναι το προσωπικό και συνήθως αθέμιτο βόλεμα. Αυτό είναι που πρέπει να αναδειχθεί ως κοντόφθαλμο και αδιέξοδο.

   ΓΜ

   Διαγραφή
  5. Ήδη κάποιοι συμμετέχουν μέσω επαφών με ΔΗΜΑΡ, στην φάμπρικα των συμβούλων, που έχει ανοίξει λόγω μνημονίου, σε ΔΕΚΟ κ.λ.π.

   ημιάγριος

   Διαγραφή
 11. Συγγνώμη για το άσχετο, αλλά το κείμενο του Δανίκα στο φασιστό-Θέμα με έχει βγάλει από τα ρούχα μου. Πόση ψευτιά και χυδαιότητα μπορεί να κρύβει μέσα του ένας άνθρωπος; Σιχάματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Δανίκας του σήμερα περιγράφει το Δανίκα του τότε έτσι όπως τον βλέπει με τα μάτια που φοράει σήμερα - τα βιονικά, γιατί τα δικά του τα 'βγαλε. Δυστυχώς έχει το θράσος να κάνει το ίδιο και με άλλους ανθρώπους, χωρίς φυσικά να τους ρωτήσει. Ακόμα και με πεθαμένους, που δε θα μπορούσαν να του δώσουν αρμόζουσα απάντηση, αν έκριναν ότι αξίζει τον κόπο.

   Αναμενόμενα όλα αυτά και δεν ξέρω αν είναι ψευτιά και χυδαιότητα ή απλώς το μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ που έχει φτάσει να αποτελεί περιεχόμενο πάρα πολλών ανθρώπων.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 12. Η διεθνης ΚΟΜΕΠ εχει ενα πολυ καλο αρθρο
  για το ΚΕΑ και τη συμβουλη του οπορτουνιστικου ΚΚ Ισπανιας.
  Πολυ χρησιμο το τελευταιο τευχος γενικοτερα .

  Гриша

  ΑπάντησηΔιαγραφή