Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

35 ταξικοί αγωνιστές προσέρχονται αύριο για τις δικές τους καταθέσεις... (δεν ξεχνάμε τίποτα)

...με την ποινική έννοια της "κατάθεσης."

Σε δίκη σέρνονται 35 στελέχη του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη - Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Στα δικαστήρια σέρνονται αύριο Παρασκευή τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε συνδικάτα και εργαζομένους να παραβρεθούν μαζικά στη δίκη των 35 στελεχών του. Η δίκη θα γίνει στο κτίριο 2, στις 8.30 π.μ.


Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο αφορά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30 Γενάρη ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.

Η κυβέρνηση προσπάθησε τότε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας. Όπως αποδείχτηκε από φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε από το ίδιο το υπουργείο, υπήρξε μια... σταδιακή μετακίνηση των επίπλων στο γραφείο του υπουργού, που έγινε ώρες μετά την έξοδο των συνδικαλιστών από το κτίριο.

902

Αλλά ας θυμηθούμε όλοι μαζί για ποιο λόγο σέρνονται σε δίκη οι 35 του ΠΑΜΕ...

30 Ιανουαρίου 2013

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ έξω από το υπ. Εργασίας σε συγκεντρωμένους - Επιχειρούν να προσαγάγουν δεκάδες συνδικαλιστές

ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ έξω από το υπ. Εργασίας σε συγκεντρωμένους - Επιχειρούν να προσαγάγουν δεκάδες συνδικαλιστές

«Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες»

Απρόκλητη επίθεση με χημικά και γκλομπ δέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι έξω από το υπ. Εργασίας, ενώ την ίδια ώρα επιχειρείται η προσαγωγή των συνδικαλιστών, μελών του ΠΑΜΕ, ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων, που κατέλαβαν συμβολικά γραφείο του 8ου ορόφου του υπουργείου, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Το ΠΑΜΕ αντέδρασε δυναμικά στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ο οποίος ισχυρίστηκε με απύθμενο θράσος ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων. Απαντούν με το σύνθημα «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, ταξικών Ομοσπονδιών και Σωματείων, που είχαν «καταλάβει» τον 8ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, κατέβηκαν συντεταγμένα με συνθήματα, από τον 8ο όροφο, όμως ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν «εγκλωβίσει» μέσα στη στοά του Υπουργείου.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού λαϊκού κινήματος και όλων των εργαζομένων.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, με παρέμβασή του, έθεσε το αίτημα στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να συναντηθεί μια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με τον υπουργό Εργασίας, αίτημα, το οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει δεκτό.

Παρά τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν από την ασφάλεια του Γιάννη Βρούτση, οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στον 8ο όροφο, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό, και βροντοφώναζαν συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Η απάντηση του υπουργείου είναι η έντονη αστυνομική παρουσία, για να αντιμετωπιστεί ο εχθρός-εργάτης...


Βίντεο από την επίθεση ΜΑΤ στο ΠΑΜΕ, Υπουργείο Εργασίας30 Ιανουαρίου 2013

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απαιτεί το ΠΑΜΕ
Δημοσίευση: Τετ, 30/01/2013 - 15:38

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες απαιτεί το ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Κάτω οι νόμοι και η τάξη του κεφαλαίου, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση του νόμου και της τάξης δε δίστασε να χτυπήσει και να συλλάβει δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων (Προέδρους, Γραμματείς, κ.λπ.) που πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό.

Οι χασάπηδες των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που άξιος εκπρόσωπός τους είναι ο υπουργός εργασίας, έδωσαν εντολή στα ΜΑΤ να τσακίσουν τους εργαζόμενους.

Γελιέται η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας που προσπαθεί να δείξει πόσο είναι "πιστός υπάλληλος" των κεφαλαιοκρατών, που απαιτούν ισοπέδωση του ασφαλιστικού, αν νομίζει ότι θα τρομάξει το ΠΑΜΕ και τα στελέχη των Συνδικάτων του ταξικού κινήματος.

Τον διαβεβαιώνουμε και αυτόν και τα αφεντικά του, ότι θα θερίσουν στους ανέμους της βίας και της απανθρωπιάς που σπέρνουν, τις θύελλες των αγώνων μας, όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε Συνδικάτο να καταδικάσουν άμεσα και με κάθε τρόπο αποφασιστικά την κυβερνητική βίας και τον αυταρχισμό. Να εντείνουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ»

902


ΚΚΕ: Καταγγέλλει την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις και προσαγωγές συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ
Δημοσίευση: Τετ, 30/01/2013 - 14:41

Τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.

Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι».Δυναμική συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ όπου οδηγήθηκαν οι προσαχθέντες - 8 τραυματίες από την άγρια επίθεση έξω από το υπ. Εργασίας
«Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες»
Δημοσίευση: Τετ, 30/01/2013 - 16:17
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 30/01/2013 - 17:42

Έξω από τη ΓΑΔΑ έφτασε η μαζική και δυναμική πορεία των εργαζομένων, η οποία συνεχώς πληθαίνει. Απαιτούν την άμεση απελευθέρωση και των 36 προσαχθέντων. Μεταξύ αυτών που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ είναι και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Στις 4 το απόγευμα στο χώρο έφτασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε με τον Αττικάρχη, ενώ αυτήν την ώρα συνομιλεί με τους προσαχθέντες συνδικαλιστές. Νωρίτερα πραγματοποίησαν παρέμβαση στη ΓΑΔΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης η οποία απέναντι σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων παρατάσσει τις δυνάμεις καταστολής.

Νωρίτερα, συντεταγμένοι με αλυσίδες βγήκαν από το Υπουργείο Εργασίας οι δεκάδες συνδικαλιστές που έχουν προσαχθεί από την αστυνομία, εν μέσω δυναμικής συγκέντρωσης των εργαζομένων.

Στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας και παρά τις συνεχείς απρόκλητες επιθέσεις, τη χρησιμοποίηση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από την αστυνομία, συνεχίστηκε για ώρα η δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων καταγγέλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στη χώρα, πριν εξελιχθεί σε μια μαζική και μαχητική διαδήλωση προς την ΓΑΔΑ.

Τουλάχιστον 8 τραυματίες από την επίθεση των ΜΑΤ

Υπάρχουν τουλάχιστον 8 τραυματίες από την άγρια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο. Από τον Ευαγγελισμό αποχώρησε ένας τραυματίας χτυπημένος κάτω από το μάτι, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί οδηγήθηκαν επίσης άλλοι 3 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων κοπέλα με χτύπημα στο κεφάλι από ασπίδα των ΜΑΤ και ένας διαδηλωτής με αναπνευστικά προβλήματα. Στον Ερυθρό Σταυρό, όπου μεταφέρθηκαν άλλοι 4 τραυματίες, εκ των οποίων οι 2 με χτυπήματα στο κεφάλι, βρίσκεται μεταφέροντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας.

Σε μία ακόμα απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, ασφαλίτες "μπούκαραν" στον Ερυθρό Σταυρό, στο χώρο εξετάσεων που βρίσκονταν οι τραυματισμένοι διαδηλωτές και ζητούσαν ταυτότητες κτλ. Κάτω από την άμεση και έντονη αντίδραση συναδέλφων και συγγενών των τραυματιών, του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, αλλά και εργαζομένων του νοσοκομείου, οι ασφαλίτες αναγκάστηκαν να φύγουν.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων, που κατέλαβαν συμβολικά γραφείο του 8ου ορόφου του υπουργείου, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό καταγγέλουν τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ο οποίος ισχυρίστηκε με απύθμενο θράσος ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων. Απαντούν με το σύνθημα «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες».

Οι συνδικαλιστές κατέβηκαν συντεταγμένα με συνθήματα, από τον 8ο όροφο, όμως ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν «εγκλωβίσει» μέσα στη στοά του Υπουργείου.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού λαϊκού κινήματος και όλων των εργαζομένων.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, με παρέμβασή του, έθεσε το αίτημα στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να συναντηθεί μια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με τον υπουργό Εργασίας, αίτημα, το οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει δεκτό.

Παρά τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν από την ασφάλεια του Γιάννη Βρούτση, οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στον 8ο όροφο, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό, και βροντοφώναζαν συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ: Ασφαλίτες «μπούκαραν» στο νοσοκομείο με τους τραυματίες διαδηλωτές!

Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο... και ούτε θα μπορούσαν να έχουν οι χασάπηδες των εργατικών δικαιωμάτων.

Σε μία ακόμα απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια υπό τις διαταγές της συγκυβέρνησης, ασφαλίτες «μπούκαραν» στον Ερυθρό Σταυρό, στο χώρο εξετάσεων που βρίσκονταν οι τραυματισμένοι διαδηλωτές και ζητούσαν ταυτότητες, χαρτιά κ.τλ.

Κάτω από την άμεση και έντονη αντίδραση συναδέλφων και συγγενών των τραυματιών, του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, αλλά και εργαζομένων του νοσοκομείου, οι ασφαλίτες αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον.

902

Προκλητικές δηλώσεις Κεδίκογλου-Βρούτση για να δικαιολογήσουν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ
Δημοσίευση: Τετ, 30/01/2013 - 17:12

Τη βία, την καταστολή και την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων με σκοπό να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» η πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων, υπερασπίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την κινητοποίηση δεκάδων συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας και την απαράδεκτη καταστολή της από τη συγκυβέρνηση.

Επιχειρώντας να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλώνει ότι «όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».

Προκλητικότατα, για να δικαιολογήσει τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ, ο Σίμος Κεδίκογλου δε διστάζει να καταφύγει σε απαράδεκτα ψέματα, κάνοντας λόγο για «επιδρομή στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, για υλικές καταστροφές και απειλές εναντίον του», που «στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα», όπως ισχυρίζεται.

Σε ανάλογο ύφος η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο οποίος παρά την ιδιότητά του, επίμονα αρνείται να συναντήσει οποιοδήποτε εκπρόσωπο εργαζομένων και έχει ανοιχτή την πόρτα του μόνο για τους εργοδότες και τις απαιτήσεις τους που αποτελούν εντολή για την τρικομματική κυβέρνηση.

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων... Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων», δήλωσε θρασύτατα ο υπουργός, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά γιατί είναι υπουργός εργοδοσίας...


30 Ιανουαρίου 2013

Ελεεινοί
του Μανώλη Αντωνίου
Δημοσίευση: Τετ, 30/01/2013 - 19:04

Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια και την πυγμή της απέναντι στον πραγματικό της αντίπαλο: Στην εργατική τάξη και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αφού χτες ο υπουργός εργασίας ουσιαστικά κατηγόρησε όλους μα όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αυτής της χώρας ότι «έτρωγαν» από το ασφαλιστικό χωρίς να κάνουν τίποτα, ότι δεν ήταν εργαζόμενοι αλλά πελάτες, σήμερα τους επιτέθηκε και έμπρακτα: Σπασμένα κεφάλια, σωματικές βλάβες, χημικά, συλλήψεις.

Σήμερα το πρωί εργαζόμενοι, εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων, μέλη ΔΣ και πρόεδροι σωματείων και ομοσπονδιών, διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο εργασίας και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, αντιδρώντας στις χτεσινές προκλητικές δηλώσεις του για το ασφαλιστικό. Αυτός δεν δέχτηκε την αντιπροσωπεία που αποτελούταν από εκπροσώπους ομοσπονδιών–συνδικάτων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Αντίθετα, έστειλε τους μπράβους του και επιτέθηκαν στην αντιπροσωπεία που βρισκόταν στο χώρο πριν από το γραφείο του υπουργού. Έστειλε επίσης μέσα στο κτίριο τα ΜΑΤ που έσπασαν μια πόρτα για να περικυκλώσουν και να προσάγουν τους συνδικαλιστές. Έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με λύσσα ενάντια στους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο, στέλνοντας στο νοσοκομείο οκτώ εργαζόμενους. Συνέλαβαν επίσης 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν έκαναν καμία καταστροφή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός εργασίας με κατασκευασμένες κατηγορίες για δήθεν υλικές καταστροφές, απειλές και επιδρομή επιχειρούν να καλύψουν την απροκάλυπτη εχθρότητα, το μίσος και τη βία των μπράβων και των ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους. Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν επιτέθηκε γενικά σε κάποιους εργαζόμενους. Επιτέθηκε σε εκλεγμένους σε διοικήσεις σωματείων. Επιτέθηκε στους εκπροσώπους χιλιάδων εργαζομένων, που διεκδικούν επειδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους έχουν δώσει αυτήν την εντολή. Χτυπώντας τους χτυπάει όλους τους εργαζόμενους.

Αυτή τη βία η κυβέρνηση την έχει μετατρέψει σε δόγμα και επιχειρεί να βάλει όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό στο γύψο: Μας θέλουν να πεινάμε και να μη λέμε και κουβέντα. Μας θέλουν σκυφτούς να ακούμε και προσβολές επειδή διεκδικούμε μισθούς που θα μας φτάνουν για να ζήσουμε, Υγεία και ασφάλιση για όλους, Παιδεία για τα παιδιά μας. Μας θέλουν να πεθαίνουμε και να λέμε και ευχαριστώ στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Όχι. Δε σκύβουμε άλλο το κεφάλι. Δε θα σιωπήσουμε απέναντι στα εγκλήματά τους. Δε θα τους δώσουμε λουλούδια την ώρα που αυτοί μας δίνουν φτώχεια, συκοφάντηση, ανεργία, εξαθλίωση. Θα αγωνιστούμε ακόμα πιο πεισμωμένα για τα δικαιώματά μας. Δε θα τους τα χαρίσουμε. Δεν τους τα χρωστάμε. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή.


Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Τούσσα, για την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής
Δημοσίευση: Τετ, 30/01/2013 - 19:20

Η ΕΕ ποινικοποιεί ανοιχτά την ιδεολογία, προετοιμάζει ιδεολογικά και πολιτικά το έδαφος και το νομικό της οπλοστάσιο για διώξεις, απαγορεύσεις, βίαιη καταστολή και χτύπημα του εργατικού- λαϊκού κινήματος, πρώτα και κύρια των Κομμουνιστικών Κομμάτων που αμφισβητούν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, αγωνίζονται για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Αυτά είναι τα συμπεράσματα της διάσκεψης υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων, αξιωματούχων των κατασταλτικών μηχανισμών, «εμπειρογνωμόνων» και ΜΚΟ του «Δικτύου Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση» (RAN), που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 29-1-2013. Με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, καταγγέλλει την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, το γιγάντωμα του κατασταλτικού οπλοστασίου της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων ενάντια στα λαϊκά κινήματα, στους εργατικούς αγώνες, στα Κομμουνιστικά Κόμματα που αντιπαλεύουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις στα κράτη-μέλη της, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση, έχουν εξαπολύσει μία πρωτοφανή επίθεση ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή για το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε στις 29-1-2013 "διάσκεψη υψηλού επιπέδου" του ονομαζόμενου "Δικτύου Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση" (RAN), με τη συμμετοχή υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων από τα κράτη - μέλη της ΕΕ, αξιωματούχων των κατασταλτικών μηχανισμών, "εμπειρογνωμόνων" και ΜΚΟ. Στα συμπεράσματά της η διάσκεψη αυτή ταυτίζει τη "ριζοσπαστικοποίηση" με την "τρομοκρατία". Επιστρατεύει την αντιδραστική θεωρία των άκρων για να συκοφαντήσει και να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες, την ταξική πάλη. Επιδιώκει τη συκοφάντηση κομμάτων και λαϊκών κινημάτων που αμφισβητούν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Δημιουργεί, εκσυγχρονίζει και κινητοποιεί δίκτυα "τυπικών" και "άτυπων" μηχανισμών, τους κατασταλτικούς αστυνομικο-στρατιωτικούς μηχανισμούς, μυστικές υπηρεσίες, πολυπλόκαμα δίκτυα παρακολούθησης και φακελώματος. Η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών μελών ποινικοποιούν ανοιχτά την ιδεολογία και συγκροτούν δίκτυα καταστολής που στοχοποιούν άμεσα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ιδίως τα Κομμουνιστικά Κόμματα που αγωνίζονται ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι σε μια σειρά κράτη - μέλη της ΕΕ, η κομουνιστική ιδεολογία έχει ποινικοποιηθεί και τα ΚΚ βρίσκονται υπό διωγμό και απαγορεύσεις, ενώ επίσημη πολιτική της ΕΕ είναι ο αντικομουνισμός, η συκοφάντηση του σοσιαλισμού και η ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Ερωτάται η Επιτροπή. Ο στόχος της με την ίδρυση του παραπάνω "Δικτύου" και τις δράσεις που αναλαμβάνει είναι να προετοιμάσει ιδεολογικά και πολιτικά το έδαφος και το νομικό οπλοστάσιο της ΕΕ για διώξεις, απαγορεύσεις, καταστολή και ποινικοποίηση της ιδεολογίας, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που αμφισβητούν το καπιταλιστικό σύστημα; »Δηλώσεις της Αλ.Παπαρήγα από τη ΓΑΔΑ: Ο λαός έχει τη δύναμη να κάνει στην μπάντα την κρατική καταστολή

Λίγο πριν τις 16.30, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έξω από τη ΓΑΔΑ έκανε την εξής δήλωση:

«Ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας να φέρει το βίντεο, εδώ, στην πλατεία Συντάγματος να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δικαίως για τις προκλητικές δηλώσεις, που πραγματικά ξεσηκώνουν.

Πήγαν 40 άτομα πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία τα κομπιούτερ, να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά.

Και βεβαίως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις, έχουν δικαίωμα την άλλη μέρα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν.

Αυτό και μόνο έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο, όχι να το γυρίσει το βράδυ ή αύριο το πρωί. Και δεν πιστεύω ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να δείξει το βίντεο, η αστυνομία όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις».

Ερωτηθείσα για τη στάση της αστυνομίας, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως:

«Όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατιθεμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση, παρά το ξύλο. Ο λαός όμως έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην μπάντα την κρατική καταστολή. Γιατί στο κάτω κάτω, όσοι και να 'ναι οι μηχανισμοί του κράτους, ο λαός είναι πολλαπλάσιος και δεν πρέπει να το φοβηθεί αυτό. Πρέπει να φοβάται τα βάσανα που έρχονται.

Και γι' αυτό θα πρέπει να αποκτήσει σθένος, αντίσταση και να καταπολεμήσει και τα ψέμματα και τις συκοφαντίες. Όπως συκοφαντούν τους εργαζόμενους, ότι ό,τι έχουν απολάβει είναι προϊόν ρουσφετολογίας, συκοφαντούν τώρα, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς, ότι ξοδεύουν την αγωνιστικότητά τους, στο να σπάνε γραφεία ή κεφάλια υπουργών. Τέτοιο ξόδεμα αγωνιστικότητας εμείς δεν το κάνουμε».


Ποιούς οδηγούν στον Εισαγγελέα σαν "εγκληματίες"

Ως εγκληματίες του κοινού ποινικού αντιμετωπίζονται απο την κυβέρνηση οι 35 συνδικαλιστές, Πρόεδροι και Γραμματείς Ομοσπονδιών και σωματείων, που εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους που στενάζουν κάτω από την άγρια βάρβαρη πολιτική λιτότητας για το λαό και ενίσχυσης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτούς τους συνδικαλιστές, που υπερασπίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα, όσα έχουν απομείνει, ΚΑΙ ΟΧΙ "ΑΤΟΜΑ" όπως αποκαλούνται από υπηρέτες της πλουτοκρατίας, οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Το μόνο που απαίτησαν ήταν να συναντηθούν με τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος κρύβεται τον τελευταίο καιρό επιμελώς από τους εργάτες και ανοίγει διάπλατα την πόρτα μόνο στους εργοδότες. Για να διαμαρτυρηθούν για τις απίστευτα χυδαίες δηλώσεις του ότι “το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων”.

Σε αυτούς τους συνδικαλιστές, ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακεκριμένες φθορές και το πρωί της Πέμπτης οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Να αναφέρουμε τα ονόματα των 35 συλληφθέντων συνδικαλιστών.

Γιώργος Πέρρος, Εκτελεστική Γραμματεία ΠΑΜΕ και μέλος της ΕΕ της διοίκησης της ΓΣΕΕ

Γιάννης Τόλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου- Χάρτου

Έλσα Ζαμπέτα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογιστών

Γιώργος Βλάχος, μέλος ΔΣ Λογιστών

Γιώτα Ταβουλάρη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο

Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Παναγιώτης Σοφός, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Μανώλης Ραλλάκης, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Αγγελική Σουλτανιά, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές

Σταύρος Λίτσας, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Κώστας Χατζιάρας, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Βάσω Μάμαλη, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Κλωστουφαντουργία-Ιματισμό-Δέρμα

Λεωνίδας Γραμματικός, μέλος ΔΣ Κλωστοϋφαντουργών

Μπάμπης Βορτελλίνος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής

Σταύρος Χρηστίδης, Γραμματέας του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας

Γιάννης Κομνηνός, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Γιώργος Μπουλούγαρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων σε Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Μάκης Μπίκας, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Θωμάς Νταής, μέλος Συνδικάτου Οικοδόμων

Παπανδρέου, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων

Παναγιώτης Χασιώτης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων

Χρήστος Γιαννέζος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων

Αιμίλιος Πετρόπουλος, μέλος ΔΣ Κατασκευών

Θανάσης Ντούσκας, μέλος ΔΣ Κατασκευών

Γιάννα Μπούντζα, μέλος ΔΣ Εμπορίου

Νίκος Τζήκας, Ηλεκτροτεχνίτης

Χρήστος Παναγόπουλος, ηλεκτροτεχνίτης

Θοδωρής Λαγονίκας, Συνδικάτο Ξύλου

Κώστας Τούκας, Κατασκευές

Στέργιος Σούκος, Οικοδόμος

Μανώλης Πουλαδάκης, Οικοδόμος

Παναγιώτης Καραβανής, Οικοδόμος

Θανάσης Αλεξίου, Οικοδόμος

Παρις Αναγνώστου, Οικοδόμος

Θανάσης Κουτσοβασίλης, Οικοδόμος


30 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΥΣ
ΠΑΜΕ: Με κατασκευασμένες φωτογραφίες επιτίθεται ο ΣΚΑΪ στο ταξικό κίνημα
Δημοσίευση: Τετ, 30/01/2013 - 17:56

Τις κατασκευασμένες φωτογραφίες και το ταξικό μίσος του ΣΚΑΪ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Ο σταθμός του Αλαφούζου (ΣΚΑΪ) εκδηλώνοντας για μια ακόμα φορά το ταξικό του μίσος στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και προκειμένου να πείσει για το πόσο καλά έκαναν τα ΜΑΤ και συνέλαβαν και χτύπησαν τους εκπροσώπους των συνδικάτων, επανέλαβε για μια ακόμα φορά τον εαυτό του.

Ανέβασε στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο κατασκευασμένες φωτογραφίες απ' το γραφείο δήθεν του Υπουργού Εργασίας με πεταμένα χαρτιά και έπιπλα, για να πείσει για το βανδαλισμό των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων. Καλή η προσπάθεια και αντάξια της ιστορίας τους, αλλά τέτοιες προβοκάτσιες έχει αντιμετωπίσει και άλλες και από πιο ικανούς το ταξικό κίνημα».


Παρέμβαση του Δήμου Κουμπούρη στο σταθμό ΣΚΑΪ


Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος είναι ανάμεσα στους 35 συνδικαλιστές που έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ έκανε παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο Δ. Κουμπούρης αναφέρθηκε στην κινητοποίηση στο υπ. Εργασίας όπου συνδικαλιστές πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Εκεί αντιμετώπισαν τις συλλήψεις και την άγρια επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Δείτε το βίντεο με την παρέμβασή του.

902


Χρ. Κατσώτης στη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ: «Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συνδικαλιστές»

Συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ πολλοί εργαζόμενοι που απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών. Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους είπε ανάμεσα σε άλλα: «Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συνδικαλιστές που είναι τώρα κρατούμενοι. Η κυβέρνηση προκαλεί... Προσπαθούν να προβοκάρουν...»

Συνεχίζοντας ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Στον αγώνα λοιπόν! Μπροστά μας είναι η απεργία. Όλη η εργατική τάξη πρέπει να δώσει μαζική, αποφασιστική απάντηση σε αυτήν την πολιτική... Αυτή να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης... Δεν φεύγουμε από εδώ μέχρι να πάρουν την απόφαση που θα τους αφήσει ελεύθερους σήμερα».

902


Καταδίκη της κρατικής καταστολής και των συλλήψεων συνδικαλιστών από δεκάδες σωματεία και φορείς
Δημοσίευση: Τετ, 30/01/2013 - 21:12
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 30/01/2013 - 21:17

Την επίθεση της αστυνομίας με χημικά, ξυλοδαρμούς, τραυματισμούς και πολλές συλλήψεις συνδικαλιστών από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καταγγέλλουν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς από όλη τη χώρα, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ.

Επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση μετά τους απεργούς χαλυβουργούς, τους απεργούς του μετρό, τους κατοίκους του Αιγινίου που διαμαρτύρονταν για τα νέα χαράτσια διοδίων, τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα, χτυπά όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι και να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική αφανισμού της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι κεφαλαιοκράτες.

Η μοίρα των εργαζόμενων δεν είναι η υποταγή και η εξαθλίωση αλλά ο συντονισμένος ταξικός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, των κομμάτων που την υπηρετούν, του συστήματος που το τελευταίο καταφύγιό του έχει γίνει η βαρβαρότητα και η καταστολή.

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες συνδικαλιστές. Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης, υπογραμμίζουν τα Εργατικά και τα Σωματεία.

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και η ΓΣΕΕ.

Επισυνάπτονται οι ανακοινώσεις

Συνημμένα Αρχεία:
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΟΓΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΑΣΕΒΕ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΣΕΤΗΠ
ΜΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΕΛΑΦΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ


31 Ιανουαρίου 2013


Σε εξέλιξη η ιδιαίτερα μαζική και δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγούνται σήμερα στο αυτόφωρο οι 35 συνδικαλιστές που συνελήφθησαν την Τετάρτη, μετά την άγρια επέμβαση των ΜΑΤ στο Υπουργείο Εργασίας.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, με βροχή από συνθήματα και υψωμένες γροθιές υποδέχτηκε ο κόσμος, που έχει πλημμυρίσει το χώρο των δικαστηρίων, τους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές που έφτασαν στα δικαστήρια. Εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους το λεωφορείο δεν μπορούσε να προχωρήσει, οι συνδικαλιστές κατέβηκαν και προχώρησαν πεζοί προς τα κτίρια των δικαστηρίων, μέσα στα χειροκροτήματα του κόσμου.

Λίγο πριν τις 9.30 στα δικαστήρια έφτασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υποδημάτων ELITE, με γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν με το που έπιασαν βάρδια το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συνδικαλιστές και σύσσωμοι κατέβηκαν και συμμετέχουν οργανωμένα στη συγκέντρωση στα δικαστήρια.

Στο χώρο της συγκέντρωσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες.

Ήδη πριν από τις 8, ο τόπος της συγκέντρωσης, στην οποία καλούσε το ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Άρεως, ήταν γεμάτος από κόσμο, σε μια μαχητική απάντηση στην κρατική καταστολή, στο ψέμα και την προβοκάτσια που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να επιτεθεί στο λαό.

Λίγα λεπτά μετά τις 8, η μαζική συγκέντρωση συγκροτήθηκε σε μια μαχητική διαδήλωση, η οποία με πορεία ξεκίνησε για τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ κάθε λεπτό που περνούσε περισσότερος κόσμος πύκνωνε τις γραμμές της.

Το σύνθημα στο κεντρικό πανό αποτυπώνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του λαού, την οποία καμία κρατική καταστολή δεν μπορεί να κάμψει.


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 συνδικαλιστές που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης. Προηγούμενα είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο αυτόφωρο, με την κατηγορία της "παράνομης παραμονής σε δημόσιο χώρο", ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Φλεβάρη, καθώς δεν είχαν προσέλθει οι μάρτυρες κατηγορίας.

Δεν παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της "διακεκριμένης φθοράς", καθώς κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτεται ότι αυτή η κατηγορία δεν θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί με τις στημένες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Από το πρωί, ιδιαίτερα μαζική και δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, με βροχή από συνθήματα και υψωμένες γροθιές υποδέχτηκε ο κόσμος, που έχει πλημμυρίσει το χώρο των δικαστηρίων, τους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές που έφτασαν στα δικαστήρια. Εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους το λεωφορείο δεν μπορούσε να προχωρήσει, οι συνδικαλιστές κατέβηκαν και προχώρησαν πεζοί προς τα κτίρια των δικαστηρίων, μέσα στα χειροκροτήματα του κόσμου.

Λίγο πριν τις 9.30 στα δικαστήρια έφτασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Σε δήλωσή της από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε

"Αφού δε μπορεί να στοιχειοθετήθει η φθορά και οι καταστροφές στο γραφείο του Υπουργού, διότι οι φωτογραφίες είναι εκ των υστέρων, κάποιος βέβαια θα τις έκανε αυτές τις καταστροφές, αλλά οπωσδήποτε αφού είχαν συλληφθεί οι 35 συνδικαλιστές. Αφού λοιπόν δε μπορεί να τεκμηριωθεί για το αυτόφωρο αυτή η κατηγορία, που αυτή ήταν κυρίως η κατηγορία, τους πάνε στο αυτόφωρο – αν είναι δυνατόν – γιατί κατά κάποιο τρόπο διατάραξαν την κοινή ησυχία του Υπουργού, γιατί έκαναν παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο!

Συνήθως στο αυτόφωρο πάνε πολύ βαριά αδικήματα τα οποία θέλεις να τα δικάσεις αμέσως. Επομένως το μήνυμα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση είναι το εξής: όταν πας στον Υπουργό πρέπει να πηγαίνει ένας – ένας. Πως γινόταν στη δικτατορία που έλεγαν μέχρι 3 θα πηγαίνετε στο ζαχαροπλαστείο, στο καφενείο. Δεν θέλω να ταυτίσω την κυβέρνηση με τη Χούντα, απλώς θέλω να πω ότι η κυβέρνηση λέει: θέλετε ραντεβού με τον υπουργό; Θα πηγαίνει ένας, δύο το πολύ θα πίνετε το καφεδάκι και τελείωσε. Αν τους δικάσουν για το ζήτημα της παρουσίας σε δημόσιο χώρο για έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό που ήταν εκεί, σημαίνει ότι θέλουν να εμποδίσουν και τα διαβήματα ακόμα στους υπουργούς. Αυτό καταλαβαίνουμε εμείς. Διότι νομικά το αυτόφωρο σημαίνει ότι είναι κάτι έκτακτο, κάτι βαρύ που θέλουμε αυτή τη στιγμή να το τιμωρήσουμε. Εάν θέλουν να παραδειγματίσουν γιατί κάνεις επίσκεψη στον υπουργό – ναι έκτακτη επίσκεψη ύστερα από προκλητικές δηλώσεις – εμείς δεν θα πούμε ότι οι 35 δεν φοβούνται, είναι αυτονόητο αυτό. Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να φοβηθεί, πρέπει να καταλάβει ότι όταν παίρνονται τέτοια μέτρα έρχονται και καινούργια σε βάρος του. Δεν τέλειωσαν τα αντιλαϊκά μέτρα και επομένως ο κλήρος πέφτει στο λαό για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, να μην περιμένει τίποτε άλλο."


31 Ιανουαρίου 2013
Στην πρώτη φωτογραφία επάνω αριστερά, φαίνονται καθαρά οι καταστροφές που προκάλεσαν οι μαινόμενοι συνδικαλιστές στο γραφείο του ανυπεράσπιστου υπουργού.

Στη δεύτερη, επάνω δεξιά, έχουμε close-up των καταστροφών.

Η τρίτη φωτογραφία, κάτω αριστερά, και η τέταρτη, κάτω δεξιά, προέκυψαν ως εξής: αφού οι ταραξίες συνελήφθηκαν και προσήχθηκαν στην δικαιοσύνη, δύο εκ των συλληφθέντων ξέφυγαν από τον έλεγχο της αστυνομίας, ξανα-ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού, και έριξαν μια καρέκλα γραφείου που πριν βρισκόταν αλλού και από πάνω της το λαμπατέρ που πριν ήταν όρθιο, έτσι, για το "ασταδιάλα Βρούτση".

5 σχόλια:

 1. ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 35 ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΣΚΕΥΩΡΟ!:

  Γιώργος Πέρρος, Εκτελεστική Γραμματεία ΠΑΜΕ και μέλος της ΕΕ της διοίκησης της ΓΣΕΕ

  Γιάννης Τόλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου- Χάρτου

  Έλσα Ζαμπέτα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογιστών

  Γιώργος Βλάχος, μέλος ΔΣ Λογιστών

  Γιώτα Ταβουλάρη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο

  Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

  Παναγιώτης Σοφός, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

  Μανώλης Ραλλάκης, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

  Αγγελική Σουλτανιά, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές

  Σταύρος Λίτσας, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

  Κώστας Χατζιάρας, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

  Βάσω Μάμαλη, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Κλωστουφαντουργία-Ιματισμό-Δέρμα

  Λεωνίδας Γραμματικός, μέλος ΔΣ Κλωστοϋφαντουργών

  Μπάμπης Βορτελλίνος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής

  Σταύρος Χρηστίδης, Γραμματέας του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας

  Γιάννης Κομνηνός, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

  Γιώργος Μπουλούγαρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων σε Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς

  Μάκης Μπίκας, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

  Θωμάς Νταής, μέλος Συνδικάτου Οικοδόμων

  Παπανδρέου, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων

  Παναγιώτης Χασιώτης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων

  Χρήστος Γιαννέζος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων

  Αιμίλιος Πετρόπουλος, μέλος ΔΣ Κατασκευών

  Θανάσης Ντούσκας, μέλος ΔΣ Κατασκευών

  Γιάννα Μπούντζα, μέλος ΔΣ Εμπορίου

  Νίκος Τζήκας, Ηλεκτροτεχνίτης

  Χρήστος Παναγόπουλος, ηλεκτροτεχνίτης

  Θοδωρής Λαγονίκας, Συνδικάτο Ξύλου

  Κώστας Τούκας, Κατασκευές

  Στέργιος Σούκος, Οικοδόμος

  Μανώλης Πουλαδάκης, Οικοδόμος

  Παναγιώτης Καραβανής, Οικοδόμος

  Θανάσης Αλεξίου, Οικοδόμος

  Παρις Αναγνώστου, Οικοδόμος

  Θανάσης Κουτσοβασίλης, Οικοδόμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΚΟΥΣΤΕ:
  Οι άνθρωποι αυτοί ούτε ήρωες είναι, ούτε τρελλοί! Είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ την κοινωνία, να καταργήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.Αυτό που ζητούν, αυτό που συνάγεται από τις πράξεις τους είναι, η εργατιά, οι εργαζόμενοι, να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους.Τόσο απλά! Μαζικοποιήστε τα σωματεία, στηρίξτε τις ταξικές δυνάμεις, στηρίξτε τους αγώνες, για εσάς, για εμάς ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ!!!
  Αυτοί οι κατασυκοφαντημένοι, οι κυνηγημένοι μόνο αυτό ζητάνε!

  rednready2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/33082/athoa-krithikan-simera-kai-ta-35-stelehi-toy-pame-foto#/0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Όπως αποδείχτηκε από φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε από το ίδιο το υπουργείο, υπήρξε μια... σταδιακή μετακίνηση των επίπλων στο γραφείο του υπουργού, που έγινε ώρες μετά την έξοδο των συνδικαλιστών από το κτίριο."
  ΠΗΓΗ: http://902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/33082/athoa-krithikan-simera-kai-ta-35-stelehi-toy-pame-foto#/0

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αθώα κρίθηκαν σήμερα και τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ
  Καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες

  http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/33082/athoa-krithikan-simera-kai-ta-35-stelehi-toy-pame-foto#/0

  ΝE

  ΑπάντησηΔιαγραφή