Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στο 11

There's none more left...

Κατά τη διάρκεια του 1ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (10-14.07.2013) πραγματοποιήθηκε έρευνα μεταξύ των συνέδρων, με ευθύνη της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού. Συμπληρώθηκαν 1.830 ερωτηματολόγια, σε σύνολο 3524 συνέδρων, με τη μέθοδο της αυτοσυμπλήρωσης και των ατομικών συνεντεύξεων. Από αυτά, αξιόπιστα κρίθηκαν τα 1.794, που ήταν πλήρως συμπληρωμένα και χωρίς μεγάλο πλήθος ΔΓ/ΔΑ. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας.


[...]

Ως προς την ιδεολογία τους, οι σύνεδροι λειτουργούν ως συμπαγής ομάδα η οποία συγχρόνως είναι εμφανώς διαφοροποιημένη ιδεολογικά από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι σύνεδροι αυτοτοποθετούνται στην θέση 1,9 στην κλίμακα Αριστερά (1) - Δεξιά (10), ενώ τοποθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο δεξιά τους (2,1). Συγχρόνως θεωρούν ότι μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (3,5), ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου τοποθετούνται στην κεντροδεξιά (ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,7 & ΑΝ.ΕΛΛ.: 7,9), τη Δεξιά (ΠΑΣΟΚ: 8,6) ή την Άκρα Δεξιά (Ν.Δ.: 9,4 και ΧΑ: 10) (Δ.7).
Left.gr

Αριστερόμετρο των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ:


ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΟστελέχη ΣΥΡΙΖΑ σκέτος ΚΚΕ          ΔΗΜΑΡ ΑΝΕΛ ΠΑΣΟΚ ΝΔ Χ.Α ΔΕΞΙΑ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        1                 1.9           2.1               3.5               6.7       7.9     8.6        9.4  10

42 σχόλια:

 1. Μόνο στελέχη που θεωρούν τον εαυτό τους αριστερότερο απ' το κόμμα τους και το κόμμα τους αριστερότερο από όλα τα κόμματα θα μπορούσαν επίσης να καταλήξουν στα κάτωθι εκπληκτικά συμπεράσματα:

  "Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ ο πολιτικός λόγος του χαρακτηρίζεται ως ριζοσπαστικός, ενωτικός και οραματικός (Δ.4)."

  "Μόλις 1 στους 3 συνέδρους πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., καθώς 2 στους 3 τη θεωρούν συνυπεύθυνη με τις ελληνικές κυβερνήσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας (Δ.10).

  Ωστόσο, στην ερώτηση «τι είναι καλύτερο να συμβεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ωφεληθεί η Ελλάδα;», οι σύνεδροι επιβεβαιώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους δηλώνοντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους ότι η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και όχι να διαλυθεί εντελώς, θέση που υποστηρίζει μόνο 1 στους 10 συνέδρους."

  "Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων επιλέγει την ιστοσελίδα του Left.gr για την ενημέρωσή τηςf"

  ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΕ 27%....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιστημονικο-μεταφυσική ερώτηση: Αν στο επόμενο συνέδριο, οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ σπάσουν το φράγμα της αριστερότητας και κατατάξουν τον εαυτό τους στο 0 (μηδέν), τι γίνεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμένα μου άρεσε πολύ αυτό, γιατί με έκανε να σκεφτώ:

  «Συγκριτικά με τους ψηφοφόρους του κόμματος φαίνεται ότι υπεραντιπροσωπεύονται οι άνδρες και οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες (ιδιαίτερα η ομάδα 55-64 ετών, η γενιά του Πολυτεχνείου).

  Η μέση ηλικία των συνέδρων θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν [υποαντιπροσωπεύονταν περισσότερο οι νεότερες γενιές--->] ένα σημαντικό κομμάτι όσων εντάχθηκαν στο κόμμα μπλα μπλα »

  Αναλογική παράφραση, γιατί το "ον λέγεται πολλαχώς" «η γιαγιά μου θα την είχε ακόμα μεγαλύτερη, αν είχε γεννηθεί αγόρι και δεν της το είχαν κόψει» (further reading: Female Eunuch, G.Greer)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Συγχρόνως οι δύο αυτές ομάδες (νέα μέλη και πρώην ανένταχτοι) διατίθενται να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε πολιτικές δραστηριότητες το επόμενο διάστημα."

  Έλεος, λυπηθείτε μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απάντηση στην Επιστημονικο-μεταφυσική ερώτηση:

  me mallon to den ê to mêden einai (Δημόκριτος)

  kai k'ouden ek denos genoito (Αλκαίος)

  [ΥΓ Συγγνώμη, δεν έβαλα ακόμη keyboard layout για αρχαία].

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλα όμως που το "δεν" δεν είναι σώμα, αλλά αστείο τού Δημόκριτου.

   Διαγραφή
  2. οἷς οὐδ' ὄναρ ἐντυχὼν ὁ Κωλώτης ἐσφάλη περὶ λέξιν τοῦ ἀνδρός, ἐν ᾗ διορίζεται 'μὴ μᾶλλον τὸ δὲν ἢ τὸ μηδὲν εἶναι', δὲν μὲν ὀνομάζων τὸ σῶμα, μηδὲν δὲ τὸ κενόν, ὡς καὶ τούτου φύσιν τινὰ καὶ ὑπόστασιν ἰδίαν ἔχοντος.

   Διαγραφή
  3. Αυτά τα φιλοσοφικά τα δικά σας δεν τα κατέχω, βλέπω όμως ενδιαφέρουσες αναλογίες μεταξύ αριστερότητας και θερμοκρασίας.

   Σύμφωνα με τον 3ο θερμοδυναμικό νόμο, είναι αδύνατη η επίτευξη της θερμοκρασίας του απολύτου μηδενός με πεπερασμένο αριθμό πεπερασμένων διεργασιών, έστω εξιδανικευμένων. Αναλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν υλικό που υφίσταται αδιαβατική απομαγνήτιση. Η αριστερότητά του μπορεί να προσεγγίσει το μηδέν όσο θέλουμε, δίχως ποτέ να το φτάσει και βέβαια χωρίς τον κίνδυνο να πάρει αρνητικές τιμές. Θεός φυλάξοι!

   Οι φυσικές επιστήμες προσφέρουν και άλλες ενδιαφέρουσες αναλογίες. Για παράδειγμα, ρίχνοντας μια σταγόνα διαλύματος πάνω σε χαρτί εμποτισμένο με δείκτες (πεχαμετρικό χαρτί) μπορεί κανείς να προσδιορίσει τo pH του διαλύματος χωρίς όργανο μέτρησης (πεχάμετρο). Πώς και δε σκέφτηκαν τόσα think tank την εισαγωγή του αριστερομετρικού χαρτιού; Θα μπορούσε να μας απαλλάξει από τα πολύπλοκα και ογκώδη αριστερόμετρα, τις δημοσκοπήσεις, τις στατιστικές κλπ. Απλώς το φτύνεις και σου λέει πόσο αριστερός είσαι. Άμα είσαι κουκουές, το πολύ-πολύ να βαφτεί κόκκινο, μετρώντας ένα ψωραλέο 3.5 στη δεκαβάθμια κλίμακα αριστεροσύνης. Ενώ αν είσαι της ριζοσπαστικής, το φτύνεις και παίρνει φωτιά.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 6. "Συγχρόνως οι δύο αυτές ομάδες (νέα μέλη και πρώην ανένταχτοι) διατίθενται να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε πολιτικές δραστηριότητες το επόμενο διάστημα."

  Από συνέδρους αυτό... Δηλαδή από τα στελέχη... Οκ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτοί είναι οι ΕΝΕΡΓΟΙ πολιτικά. Για δες πιο πάνω:

   "η νέα φουρνιά μελών, καθώς επίσης και όσοι συμμετείχαν για χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτοι (περίπου 20% των μελών), δείχνουν να ενδιαφέρονται σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά σήμερα για την πολιτική σε σχέση με το παρελθόν, από τα μέλη που συμμετείχαν σε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ".

   Μιλάμε για θεϊκό κόμμα, δεν περιγράφω άλλο.

   Διαγραφή
  2. "όσοι συμμετείχαν για χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτοι "

   WOW! Που να ενταχθούν κιόλας δηλαδή... Θα γίνει χαμός... Ανατρίχιασα τώρα...

   Διαγραφή
 7. "όσοι συμμετείχαν για χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτοι (περίπου 20% των μελών)"

  Ανένταχτο το 20%. Μάλιστα.

  "δείχνουν να ενδιαφέρονται σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά σήμερα για την πολιτική σε σχέση με το παρελθόν"

  Αυτά είναι μέλη ρε. Μπαίνουν σε κόμμα και... ενδιαφέρονται πιο πολύ... για την πολιτική...με τον καιρό...

  Ενδιαφέρον κονσεπτ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αριστερά pac-man.

  Καβαλάς τη σημαία την κόκκινη με το σφυροδρέπανο, ξεκινάς αριστερά από το ΚΚΕ, το παίρνεις όλο τέρμα αριστερά με φόρα, αναπτύσσεις ταχύτητα, φρενάρεις στον καπιταλισμό με το τιμόνι κομμένο τέρμα αριστερά, και βγαίνεις σοσιαλσωβινισμό γωνία με Δηλιγιάννη 50.
  Αν σου μείνει η σημαία στο δρόμο, κάτι δεν έκανες καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Και κάτι άλλο. 5 μήνες χρειάστηκαν για να αναλυθούν τα αποτελέσματα;
  Μιλάμε για επιστημονική δουλεία... Επιστημονικός... σοσιαλισμός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλά ρε φίλε, τόσο κόλλημα που έχεις φάει με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε το Δεξί Εξτρέμ και το Antinews δεν έχουν.

  Resident of Indy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σου πω, φταίει που δεν ποζάρω ως τέσσερα διαφορετικά κόμματα ή χώροι για να κατηγορώ το ίδιο κόμμα από τέσσερις ψευδο-διαφορετικές κατευθύνσεις όπως κάνετε εσείς.

   Διαγραφή
  2. Θίχτηκαν οι καημένοι.
   Που να αρχίσουμε να θυμόμαστε τα όργια τους πέρυσι τη περίοδο του προσυνεδριακού...

   Διαγραφή
  3. Μπα, δεν χρειάζεται να πάμε τόσο πίσω, αρκεί η προηγούμενη εβδομάδα:

   1. Ε. Καβαλλάρη, "Alfavita", http://www.alfavita.gr/apopsin/αποκαθήλωση-ή-αποκατάσταση-του-νίκου-ζαχαριάδη, 26 Νοεμβρίου
   2. Μ. Χατζησταύρος, "Τα Νέα", http://www.tanea.gr/news/politics/article/5059270/giati-to-kke-ton-apokhryssei, 30 Νοεμβρίου
   3. "Ανιστόρητος", "Ισκρα", http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14388:2013-12-01-13-09-49&catid=83:aristera&Itemid=200, 1 Δεκεμβρίου
   4. Θ. Σκαμνάκης, "Πριν", http://tsak-giorgis.blogspot.com/2013/12/blog-post_3586.html, 1 Δεκεμβρίου
   5. Β. Λιόσης, "Εργατικός Αγώνας", http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-06-29/1423-2013-12-01-16-29-27, 1 Δεκεμβρίου
   6. Θ. Μπαρτσώκας, "Ίσκρα", http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14417:bartsokas-politiki&catid=81:kivernisi&Itemid=198, 3 Δεκεμβρίου

   Διαγραφή
  4. Καλά κάνεις και τα παραθέτεις αυτά, καθότι "φρέσκα", αλλά ο περσινός παροξυσμός τους χτύπησε τρελλά νούμερα, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα...
   Μ'αρέσει επίσης το "πολυσυλλέκτικό" και ετερόκλητο του πράγματος, ο Γιάννος Παπαντωνίου λείπει να πει "Συντρόφισσες και σύντροφοι, για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι" (απόσπασμα από λόγο του σε κάποιο συνέδριο τους νομίζω).
   Πολλά "μπράβο" στους άνωθι.

   Διαγραφή
 11. Υπενθυμίζω:
  Πολιτική αυτοτοποθέτηση των ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ:
  http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/05/4-52012.html
  Να κάνουμε μια σύγκριση με αυτήν των συνέδρων;
  Γιατί προκύπτει σειρά ερωτημάτων, τόσο για το ποιοί από τους δύο (σύνεδροι ψηφοφόροι) είναι βλαμμένοι ή απατεώνες, όσο και για το δημοκρατική εσωτερική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να εξηγήσει τετοιες ιδεολογικές αποκλίσεις μεταξύ συνέδρων και ψηφοφόρων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Γιατί προκύπτει σειρά ερωτημάτων, τόσο για το ποιοί από τους δύο (σύνεδροι ψηφοφόροι) είναι βλαμμένοι ή απατεώνες"

   Ορθόν.

   Διαγραφή
 12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σχόλιο σβήστηκε κατά λάθος. Ήταν:

   Είναι αυτονόητο για τον συριζαίο το "συστημικός" μπροστά από το "αριστερός".
   Αυτός είναι ο λόγος που και αυτοί και το κόμμα (κόμματα) τους αυτοτοποθετούνται αριστερά του ΚΚΕ.
   JLorX99

   Διαγραφή
  2. Τι εννοείς "Είναι αυτονόητο για τον συριζαίο το "συστημικός" μπροστά από το "αριστερός"";

   Διαγραφή
 13. http://www.youtube.com/watch?v=wojmsbqk5dQ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Διεκδικούμε την εξουσία από το λαό για να την επιστρέψουμε εκεί που πηγάζει, στο λαό."

   Να δώσει δηλαδή ο λαός την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ για να του τη δώσει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ; Ένα-δύο παίζουνε; Τι δεν καταλαβαίνω γιατρέ μου;

   Διαγραφή
  2. Για να επιστρέψουμε την εξουσία ξανά (άρα 1. την επέστρεψε κι άλλη φορά 2. την έχει πάρει κάποτε, τουλάχιστον μία φορά, για να την επιστρέψει ξανά) ... να την επιστρέψουμε λέγω .... από εκεί απ' όπου πηγάζει.
   Επιστρέφω την εξουσία από εκεί. Επιστρέφω κάτι από εκεί. (κοάν #ο_εγκεφαλος_μου_μηδενιζει_στροφες_οταν_το_διαβαζω)


   Και σου λέει δεν μπορούν να παρακολουθήσουν Παπαρήγα. Μπορεί να μιλούσε με εκτενείς παρενθεντικές προτάσεις, αλλά σα βλαμμένο δε μιλούσε ποτέ.

   Διαγραφή
 14. Αν είσαι αριστερός που δεν αμφισβητεί το σύστημα δεν είναι παράξενο να θεωρείς τον εαυτό σου αριστερότερο όποιου το αμφισβητεί αφού ο δεύτερος είναι τελείως αλλού και τον βάζεις όπου γουστάρεις. Το σύστημα είναι φυσικό φαινόμενο για τον συριζαίο, δεν είναι προς διαπραγμάτευση.
  Όποιος δεν το αποδέχεται ως θεόσταλτο είναι γραφικός, ουτοπιστής και τελικά δεξιότερα του συριζαίου που θέλει να κάνει μεγάλες αλλαγές...
  JLorX99

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοείς το επιχείρημα "εσείς επαγγέλεστε τη δευτέρα παρουσία, εμείς θα κάνουμε πραγματικές αλλαγές, να φάει ψωμί ο κοσμάκης";

   Διαγραφή
  2. Ναι.
   Είμαι συριζαίος. Το σύστημα για μένα είναι δεδομένο (τα άλλα έχουν αποτύχει και ρήμαξαν τις χώρες που εφαρμόστηκαν).
   Εσύ θέλεις άλλο σύστημα, είσαι είτε απολίθωμα είτε ουτοπιστής και γραφικός που μου λες πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να γίνει ο καπιταλισμός φιλολαϊκός, άρα είσαι αντιδραστικός και παραιτημένος (και μόνιμο δεκανίκι της δεξιάς).
   Είσαι δεξιότερα από μένα!
   JLorX99

   Διαγραφή
  3. Πλήρως κατανοητός τώρα. Μας λείπει μόνο μια λεπτομέρεια: αφού αυτό δεν διαφέρει σε τίποτε από τον Πασοκτζή του 1985-2004, τι χρειαζότανε ο ΣΥΡΙΖΑ;

   Διαγραφή
  4. Α ναι, ως backup σε περίπτωση που ρετάρει ο βασικός κινητήρας.

   Διαγραφή
  5. @JLorX99

   Ναι. Είμαι συριζαίος.

   Πες το, βρε αγόρι μου, και χτυπιόμαστε τόση ώρα να αναλύσουμε το παραλήρημα σου!

   Το σύστημα για μένα είναι δεδομένο (τα άλλα έχουν αποτύχει και ρήμαξαν τις χώρες που εφαρμόστηκαν.)

   Αυτά να μην τα λες εδώ. Εμείς σας ξέρουμε. Και σας ξέρουμε ακόμα καλύτερα όσοι, όπως εγώ, κάναμε τη χοντρομαλακία να συνεργαστούμε μαζί σας και με ΝΑΡίτες σε κάτι σχήματα ενιαία, μετωπικά, πλουραλιστικά και το λουρί της μάνας.

   Αυτά να πας να τα πεις στις μικρές, ευέλικτες ομαδούλες που συναπαρτίζουν το συνοθύλευμα που σε φιλοξενεί, ως ξενοδοχείο άστεγων πασόκων και πρώην αριστερών. Αντί να κάνεις κριτική σε "απολιθώματα και ουτοπιστές", τράβα πες τα στα στελέχη του κόμματός σου αλλά και σ' εκείνους που αλληθωρίζουν προς τα 'κει: Ότι δηλαδή δεν έχουν καμία δουλειά να ασχολούνται με το ΚΚΕ και κανένα δικαίωμα να διακηρύσσουν τον πόνο τους για το Φλωράκη, το Μπογιόπουλο, τους κομμουνιστές που βασανίστηκαν, το εργατικό κίνημα.

   Είναι δικαίωμα καθενός να αυταπατάται. Το αστικό καθεστώς - όχι εγώ - σας αναγνωρίζει επίσης το δικαίωμα να κοροϊδεύετε κουτοπόνηρους, πολιτικά αναλφάβητους και απελπισμένους. Δικαίωμα σου να συμμετέχεις σε ένα αριστερό μόρφωμα που απορρίπτει συνολικά και συσκοτίζει το σημαντικότερο κομάτι της ιστορίας της, δηλαδή το κομμουνιστικό κίνημα. Χωρίς αυτό ξέρεις, ΟΥΤΕ η σοσιαλδημοκρατία θα υπήρχε, έστω ως αντίδραση σ' αυτό ή ρεφορμιστικό συμπλήρωμά του. Αλλά όταν το ίδιο μόρφωμα - πλέον κόμμα και με αξιώσεις εξουσίας - το παίζει στυλοβάτης της αριστεράς και κληρονόμος των παραδόσεών της, τότε μιλάμε είτε για σχιζοφρένεια είτε για συνειδητή καπηλεία. Όταν αυτό γίνεται την ώρα που ο κόσμος υποφέρει και πεινά, έχουμε περάσει στη σφαίρα της πολιτικής αλητείας.

   Άντε λοιπόν να αποφασίσεις τι είσαι και τι είναι αυτό στο οποίο εντάχθηκες και μετά να κάνεις τον τιμητή, αριστερό θρασίμι.

   gdmn1973

   Διαγραφή
  6. Υποθετικά μιλούσε ο άνθρωπος, για να εξηγήσει πώς σκέφτονται οι Συριζαίοι και δηλώσαν τέρμα αριστεροί.

   Διαγραφή
  7. Κι εγώ υποθετικά του απαντάω, με την υπόθεση ότι πρόκειται για χαζοβιόλη και όχι για σχιζοφρενή, προβοκάτορα ή επαγγελματία πολιτικάντη wannabe.

   gdmn1973

   Διαγραφή
  8. Σύντροφος είναι. Τι είναι αυτά που λες;

   Διαγραφή
  9. χαχαχαχα ρε δεν είναι δύσκολο να παραστήσεις τον συριζαίο, χαλάρωσε.

   Μην ξεχνάς πως ο συριζαίος στα λόγια είναι κατά του συστήματος, δεν θα παραδεχόταν ποτέ αυτό που είπα, πως το έχει "θεόσταλτο" δλδ...
   JLorX99

   Διαγραφή
  10. Πω πω! Σε πέρασα όντως για συριζαίο και χτύπησε η πίεση μου 32!

   Όμως μ' αυτά που έχουμε ακούσει, προφανώς δεν αποκλείεται για μένα να βγει κανένας τους με δηλώσεις όπως οι παραπάνω. Έχω διαβάσει κείμενα κάποιων και μάλιστα όχι πρόσφατα, που θα 'ταν λίγο πιο αριστερά αν τα είχε γράψει ο Thomas Hobbes σήμερα.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 15. Αντώνη ΦΑΟΥΛ ! Υπήρχαν κάτι Πασόκοι το 85 που καλιγώναν ψίλο μέσα σε σπιρτόκουτο ! της Εθνικής Σχολής "ΟΥΤΕ ΝΑΤΟ ,ΟΥΤΕ ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ "κλπ κλπ .......Τούτοι εδώ είναι Βαρεμένοι (στην κυριολεξία) απ τα κομμάτια του "Τείχους του Αίσχους" ,τους χωρούς της κοιλιάς του Γιέλτσιν ,και τον μπολσεβικισμό του Ολάντ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ...καλα ....ο Δαίμων του πληκτρολογίου ! {ψύλλο-χορούς } .....διορθώνετε ρε σεις ,ρεζίλι έγινα .Τα είδα γραμμένα και τρελλάθηκα ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Εδώ υψηλού επιπέδου κριτική από τον συριζα:

  http://left.gr/news/kke-kai-i-poiisi

  Πού'σαι ρε σαραντάκο; Νταξ βέβαια από τους ανανάδες, τους παπαδάτους-αποτέτοιους και τους καρτερούς είναι πολύ καλύτερα, αλλά με απογοητεύει η αναφορά στον σταλινικό ρίτσο. Θα'πρεπε να τα προσέχει αυτά το κόμμα γιατί μαίνεται λυσσαλέος ο πολιτικοιδεολογικός αγώνας που διεξάγει με τους πρετεντέρηδες, τους φαήλους κτλ (με όρους μεσημεριανάδικου - πασοκάρα αγάπη μου).

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή