Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Σύντομη απάντηση στην Ίσκρα

"Ποιος θα σώσει την τιμή του ΚΚΕ;" αναρωτιέται η Ίσκρα. Πράγματι, το ζήτημα της πολιτικής τιμής των άλλων είναι μια εύλογη ανησυχία όταν είσαι ο ιστότοπος του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Θα είμαστε λακωνικοί για το θέμα:

28 σχόλια:

 1. Κάνε και τη σωστή φωτοσοπιά και το κοινωνικό κάντο κοινοτικό. Έχει να πέσει ΜΚΟ του αντικομμουνισμού με τα 100 χηνόπουλα που δίνουν για την εξίσωση κομμουνισμού φασισμού που θα φάνε και οι κότες του Παναγιώτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ή: Ενωσιακό - (πρώην) Κοινοτικό Μέτωπο.
   (Οι "Ευρωπαϊκές Κοινότητες" έχουν γίνει "Ευρωπαϊκή Ένωση", οπότε ό,τι ήταν "κοινοτικό" έχει γίνει "ενωσιακό").

   πίκατσου

   Διαγραφή
 2. Δε θα μας τρελλάνετε ρε "παληκάρια"...το ΠΑΣΟΚ σε λίγο θα φαντάζει γλυκιά ανάμνηση με αυτούς εδώ μου φαίνεται...Κατέβηκε και κόσμος στη πορεία προχτές, είχε ανεβάσει και λίγο ποσοστά το ΚΚΕ στις δημοσκοπήσεις τελευταία, πιάσαμε "δουλειά". Και καλά τα συριζοειδή,διάφοροι άλλοι όμως τι φάση;
  Αντώνη από τρολλ πως πάει σήμερα; Κινείται το πράγμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι. Αυτά που είδατε, με ελάχιστες και όχι σημαντικές εξαιρέσεις (κανα δυο απρεπή ή ανυπόγραφα).

   Διαγραφή
  2. Απλώς, ελπίζω να είναι σε όλους αντιληπτό γιατί δεν αφήνω αυτό το σάιτ και τον κύριο Λαφαζάνη σε χλωρό κλαρί. Είναι το πιο βρώμικο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, η εμπροσθοφυλακή της βρωμιάς. Ό,τι βρωμιά γραφτεί την ΚΚΕ θα την προβάλλει.

   Συγκριτικά, το Left, που εκφράζει την πλειοψηφική γραμμή, μπορεί να κάνει τις μύριες όσες ματαράγκες αλλά προς το ΚΚΕ είναι πιο μαζεμένο με εξαίρεση τον χυδαίο Καρτερό και παλιότερα κυρίως τον Ανανδρινανιστάκη. Και το Red Notebook σε τέτοιο επίπεδο δεν έχει πέσει. Προτιμά την θεωρητική αερολογία, που ΟΚ, τι άλλο να κάνει.

   Το βρώμικο παιχνίδι ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει αναθέσει στην Ίσκρα και σε κάτι αχαρακτήριστους στυλ "Βαθύ" και "Πιτσιρίκου", που να μην συνδέονται άμεσα με την δική του εικόνα.

   Διαγραφή
  3. Ό,τι βρωμιά γραφτεί την ΚΚΕ=Ό,τι βρωμιά γραφτεί για το ΚΚΕ

   Διαγραφή
  4. Κι αλλού μέτρια κινητικότητα βλέπω, σημαίνει κάτι; Μπαίνουν πιο "μεγάλα" μέσα;

   Διαγραφή
  5. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι θα σου βγει. Ο ταξικός πόλεμος είναι αμείλικτος πλέον, και δεν θα μπορούσε η ηλεκτρονική του έκφραση να είναι "συμμαζεμένη."

   Διαγραφή
  6. Για να μην παρεξηγηθώ: Ο Λάφα έχει κομματική χρέωση τον φραξιονισμό και τις επιθέσεις στο ΚΚΕ. Άλλοι δεν μπορώ να ξέρω ποιανού ακριβώς δουλειά βρίσκονται στο νετ για να κάνουν. Το "Βαθύ" εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργη περίπτωση. Κάτι Ανφόλοου και τέτοια, ε, αυτά είναι μπίζνες αζ γιούζουαλ, παρατρεχάμενοι του κόμματος. Με το "Βαθύ" το πράγμα πάει πολύ πιο πέρα. Και πιο σκοτεινά, για μένα.

   Διαγραφή
  7. Ας αφήσουν το ΚΚΕ να χειριστεί τις καταστάσεις του, με τα σωστά και με τα λάθη, με τα καλά και με τις αδυναμίες του.
   Ο Λαφαζάνης έχει χρεωθεί τη πλαγιοκόπηση του ΚΚΕ,αυτό πιστεύω, οι πιέσεις τους προς κόσμο κοντά στο Κόμμα (ακόμη και σε οργανωμένους είναι ικανοί να πάνε), ο αντικομμουνισμός τους θα ενταθεί, ό,τι προσωπείο και να διαλέγουν κάθε φορά. Επίσης το ότι κοιμούνται και ξυπνάνε με τις εκλογές και τις "καρέκλες" στο μυαλό, θα τους κάνει όλο και χειρότερους και χυδαίους στη πορεία, δείγματα έχουμε άλλωστε.

   Διαγραφή
  8. Δεν υπάρχει μία στο δισεκατομμύριο να ησυχάσουν αν δεν εξαφανιστούμε.

   Εγώ λέω το εξής στον όποιο μη πεισμένο για τη δική μας γραμμή: Βλέπει το ΚΚΕ να κάθεται να ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ; Ε, δεν το βλέπει. Και δεν είναι λίγα τα "εσωκομματικά" του που συζητιούνται. Εμείς όμως δεν χτυπήσαμε ποτέ κάτω απ' τη ζώνη, ό,τι και να κάνουν. Αναδείξαμε πάντα πολιτικά ζητήματα, ζητήματα μείζονος σημασίας για το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος και την κατεύθυνση που είπαμε εξ αρχής ότι θα πάρει και πήρε.

   Ο κόσμος πρέπει να αναπτύξει μια πολιτική ωριμότητα και να καταλάβει ότι θα ήταν πολύ εύκολο να φτιάξουμε τις αντίστοιχες "Νέες Σπορές" και "Εργατικούς Αγώνες" και να φραξιονίζουμε και να σπέρνουμε φήμες και να σπεκουλάρουμε. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας υπόθεση. Για μας, το ξεγύμνωμα του οπορτουνισμού αποτελεί επαναστατικό καθήκον και πέρα από αυτό δεν μας καίγεται καρφί για το ποιος τα βρίσκει ή δεν τα βρίσκει με ποιον μέσα απ' τον ΣΥΡΙΖΑ.

   Αν δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει την ουσιώδη διαφορά ανάμεσα στο πώς αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο και πώς μας αντιμετωπίζει, τα υπόλοιπα δεν μπορούν να τεθούν καν.

   Διαγραφή
  9. Καλά σίγουρα δε θα ησυχάσουν, ακόμα και 80% να έπαιρναν, δε παρεκκλίνουν ποτέ αυτού του στόχου. Ελπίζω πως τα σημερινά καραγκιοζιλίκια του τύπου "ασ'τον αυτόν, έλα σε 'μένα" (Καρβέλας style) προς τους πασόκους να "ταρακουνήσουν" μερικούς. Ακόμη ας έχουμε υπόψιν πως έχουν ήδη αρχίσει να τάζουν θέσεις και βολέματα, κι αυτό είναι πάντα δυνατό όπλο που λίγους αφήνει αλώβητους.

   Διαγραφή
  10. Τους είπε προχτές η Αλέκα στη Βουλή "πήρατε φοβερό ποσοστό" και καμαρώνανε σαν τα γύφτικα σκεπάρνια. Τα υπόλοιπα κάνουν πως δεν τα άκουσαν. Ε, ΟΚ, γούστο τους και καπέλο τους που κοιμούνται και ξυπνούν με τα "ποσοστά." Δεν οφείλεται σε μας αυτό. Τη δική τους φύση εκφράζουν, όπως την εξέφραζαν με τα πασόκικα "θα μείνετε εκτός Βουλής" και τη λύσσα τους να το πετύχουν.

   Εμείς λέμε μπράβο που πήρατε αυτό το ποσοστό, αλλά το τι το κάνατε είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Το τι είδους προοπτική εκπροσωπείτε για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα που σας εμπιστεύτηκαν, επίσης. Εμείς ούτε σας εμπιστευτήκαμε, ούτε και θα σας εμπιστευτούμε ποτέ γιατί σας ξέρουμε σαν κάλπικες δεκάρες. Και θα φυλαχτούμε απ' την πάρτη σας ως οφείλει κάθε άνθρωπος που έχει τα λογικά του. Από κει και πέρα, καθήκον μας με όλα τα αστικά κόμματα σαν του λόγου σας είναι να ανοίγουμε τα μάτια του κόσμου. Και τη δεξιά, διάολε, την ξέρει τι είναι. Για σας καλλιέργησε ψευδαισθήσεις, που δεν το παραδέχεται κιόλας ότι ήταν ψευδαισθήσεις, το παίζει εκ των υστέρων πραγματιστής. Εμείς και το κόστος αποδεχτήκαμε, και την καζούρα φάγαμε, αλλά το κεφαλάκι μας το χουμε ψηλά.

   Οι υπόλοιποι, κανονίστε την πορεία σας, τον λογαριασμό θα τον πληρώσετε, θέλετε δε θέλετε, και εσείς για τα λάθη σας.

   Διαγραφή
  11. Δυνατό όπλο, ασφαλώς, και δυνατό μπούμερανγκ επίσης. Αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία. Πολύ περισσότερη έχει πόσα περιθώρια έχει ο κόσμος να σπαταλάει πολύτιμο χρόνο για το τίποτα.

   Θέλω να πιστεύω ότι δείξαμε πως εννοούμε ό,τι λέμε και δεν παίζουμε παιχνιδάκια. Δεν υπάρχει προοπτική άλλη από τον σοσιαλισμό, και αυτό σημαίνει επανάσταση. Αναγκαστικά. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιηθεί τούτο, τόσο λιγότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν τζάμπα και βερεσέ.

   Δεν φρικολογώ. Κάθε 18 ώρες σημειώνεται μια απόπειρα αυτοκτονίας κάπου στην Ελλάδα. Πάνω από 3100 οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας μόνο το 2012: http://gr.euronews.com/2013/09/11/austerity-linked-to-huge-rise-in-greek-suicides/

   Μη μιλήσουμε για μετανάστευση, θανάτους από θεραπεύσιμα προβλήματα υγείας κλπ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όχι τι λέει ο Μουλόπουλος για τον Τατσόπουλος και ο Τατσόπουλος για το Μουλόπουλο. Και δεν θα την αλλάξει το CSIS και η Raytheon, δεν είναι φιλανθρωπικοί οργανισμοί, πώς να το κάνουμε.

   Διαγραφή
  12. "Το τι είδους προοπτική εκπροσωπείτε για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα που σας εμπιστεύτηκαν"
   Ενα πιατο φαι, ελιτιστη κουκουε, που θες και παραπανω.

   Διαγραφή
  13. Ένα πιάτο φαί courtesy of νέο ξεπούλημα της Κύπρου ανάμεσα σε άλλα, ένα πακέτο μακαρόνια με επίδειξη ταυτότητας και καταγραφή στοιχείων από τους φασίστες, ένα πακέτο ζάχαρη με προϋπόθεση τη δουλεία, τη ρουφιανιά, την ταπείνωση, τον πόλεμο...
   Εντάξει. Μπορεί να είναι και δύο πιάτα φαί. Γι αυτό δούλεψε ο καθένας 40 χρόνια στη ζωή του; Γι αυτό τον κόσμο μεγάλωσε παιδιά μην τους λείψει τίποτα, κι ανησυχούσε μην κρυώσουν γιατί δε φόραγαν πουλόβερ ή γιατί δεν τρων τα κεφτεδάκια τους; Για να τους αφήσει μια χώρα κρανίου τόπο και γαλέρα σκλάβων; Γιατί αυτό θα αφήσει.

   Διαγραφή
  14. Λένε ακόμα πολλοί --το ακούω ακόμα-- ότι εμείς χαιρόμαστε λέει για την κατάσταση γιατί σ' αυτή ποντάρουμε.

   Με λίγα λόγια, ο καπιταλισμός δε φτιάχνει επειδή τον γκαντεμιάζουμε εμείς οι χαιρέκακοι ας πούμε. Πόσος σκοταδισμός για να αντέξει ο άνθρωπος να ζει σα ζώο, δηλαδή. Όχι, ζούσα καλά σου λέει. Ε ζήσε καλά. Ή ζήσε κακά, ή μη ζεις καν, με την ανάμνηση ότι ζούσες καλά. Σε εμποδίζω εγώ; Μήπως να επιστρέψεις και στις ανθρωποθυσίες να εξυγιάνεις την ατμόσφαιρα από το μίασμα;

   Στέλνεις δορυφόρους σε άλλους γαλαξίες και δεν έχεις παπούτσια για το παιδί σου ρε κακομοίρη. Φτιάχνεις τρισεκατομμυριούχους που δεν μπορούν να ξοδέψουν ούτε ένα κλάσμα από όσα μάζεψαν και ψοφάς στο κρύο το χειμώνα λες και ζεις στο 1910. Έφτασες δεισιδαίμονας, αγράμματος, μισαλλόδοξος, εχθρικός στους πάντες, πίνεις ψυχοφάρμακα αν σου περισσεύουν τα λεφτά, χτυπιέσαι μόνος σου αν δεν σου περισσεύουν επειδή κάποιος Κάρολος Μαρξ έγραψε κάτι το 1860 και δεν αφήνει τους σωτήρες σου να ενωθούν να σε σώσουν;

   Διαγραφή
  15. Το CSIS κ η Raytheon μπορεί να μην είναι φιλανθρωπικοι οργανισμοι, αλλα τα κεφτεδακια, τα αυγουλακια κ τα ζεστά πουλοβερακια καποιων και οχι ολων θα μπορεσουν να τα διασφαλισουν.
   Και για τα χαμηλά στρώματα ενα πιατο φαι.
   Ουτε καν "ενας εργαζομενος σε κάθε οικογένεια" που ελεγε ο χαζοΓΑΠ.
   Αλλά αυτός ήταν ηλιθιος και τον ξαποστειλαμε στο Χαρβαρντ και γλιτωσαμε απ' το αμερικανακι.
   Όταν μπλεκουν τα "ονειρα" των ριζοσπαστων με τα παραμύθια των πασοκων προκυπτουν διαφορα θεωρητικα προβληματα για τους απο πανω και επιβίωσης για τους απο κατω.

   Διαγραφή
  16. ... επειδή κάποιος Κάρολος Μαρξ έγραψε κάτι το 1860 και δεν αφήνει τους σωτήρες σου να ενωθούν να σε σώσουν;

   Με τον Μαρξ πέρα από τον Μαρξ μια μεταμαρξιστική καλτ άποψη
   :
   Ο Μαρξ, καταπολεμώντας τους μύθους στο όνομα της ορθολογικότητας, έπεσε ο ίδιος στον μύθο της ταξικής πάλης και της αταξικής κοινωνίας. Δεν κατανόησε ότι οι ταξικές σχέσεις είναι διαλογικές, δηλαδή ότι είναι σχέσεις ανταγωνισμού και ταυτόχρονα συνεργασίας, όπου ο ανταγωνισμός μπορεί βέβαια να εκδηλώνεται με την ταξική πάλη, αλλά και η συνεργασία μπορεί να ενεργοποιείται και να μεταφράζεται σε κοινές, αλληλέγγυες δράσεις και σε διαπραγμάτευση. Αυταπατώμενος ότι θεμελιώνει μιαν επιστημονική αντίληψη, ο Μαρξ ενέδωσε στην έλξη ενός άλλου μύθου: αντιλήφθηκε την ιστορική αποστολή του προλεταριάτου ως έλευση του Μεσσία-Προλεταριάτου. Μετατόπισε έτσι στις επίγειες ζωές μας την εβραϊκο-χριστιανική επαγγελία για επουράνια σωτηρία. Αυτή η αυταπάτη υπήρξε τραγική και καταστροφική.
   E, μα ποιος φταίει; Όπερ, έδει δείξαι, που λέγαμε και στα μαθηματικά.
   (το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα το Σάββατο ... μα τι δεν καταλαβαίνω;)

   Διαγραφή
  17. The official doctrine of the Congress [for Cultural Freedom] was mainly designed by the New York Intellectuals. Its publications were spread in European countries by transatlantic “liaisons” (pasadores) that guaranteed the transmission of that information as in the case of Raymond Aron who, since the beginning, was involved in the translation of book L’ère des organisateurs; Georges Friedmann, who picked up Daniel Bell’s thesis, author of The End of Ideology published in 1960…

   In France, these “liaisons” (pasadores) were mainly intellectuals who had been ostracized from university circles; the Center for Sociological Studies (CSS) was the Congress’ recruiting reserve supported by the Commissariat du Plan [5].

   Actually, the planners have given most of the research credits to economists and sociologists who wanted to enlist themselves with the purpose of legitimating their decisions. Thus, CES’ researchers EDGAR MORIN, Georges Friedmann, Eric de Dampierre were present in the anniversary Congress of 1960.

   The French intellectuals of the Congress published their ideas in magazine Preuves, the French copy of Der Monat. The recruiting was guaranteed by the Parisian delegate to the Congress, a post that was occupied by New Yorker intellectual Daniel Bell, who granted research credits and scholarships (in the United States) to young European intellectuals in return for their collaboration in the anticommunist struggle.

   This effective recruiting strategy culminated in the “demarxization” (according to the term used by Domenach, director of Esprit) of certain circles of intellectuals which were related to the Communist Party somehow.

   "When the CIA financed European Intellectuals", http://www.voltairenet.org/article136478.html

   Διαγραφή
  18. Though Morin certainly did not enjoy the attention of the scandal or the linking of his name with anti-Semitism—particularly since he is of Jewish heritage—the image of the outsider-rebel is one that he embraced early on and has since strategically cultivated as a trademark. Deploying the terminology he has used in his work since the 1950s, one could speak of the "Morin myth"—solidified by a bibliography that amounts to more than thirty books and countless articles. A crucial element of this myth would be the brand of reflection displayed in the quote from his 1986 talk. Enlisting the enduring features of his biography, Morin emphasized the methodological function of pointing out again and again those tattoos of the self. For the constitutive factors of his own subjectivity are the stuff to be constantly "transformed" into a "tool," in order to surpass subjectivity itself. Some of those factors include: to be born (in 1921) as the child of Vidal and Luna Nahoum, Sephardic Jews who emigrated to France from Salonika earlier in the century; to become an orphan at age nine after the death of his mother; to gain interest in Marxism at fourteen and successively lose any faith in the paradise of nature; to change his name to Morin and enter the French Communist Party during the war while fighting with the Resistance (getting acquainted with François Mitterrand along the way); to start a profession as a writer and researcher without having officially specialized at the accepted academic level; to be expelled from the Party in 1951 after a signed article in the France-Observateur, a magazine the Communists considered to be infiltrated by the CIA; to start a new career as a researcher who, among other things, founded in 1956 the journal Arguments, a forum for nonsectarian, existentialist Marxist debate, choosing Roland Barthes, Kostas Axelos, Jean Duvignaud, Pierre Fougeyrollas, Colette Audry, and others as collaborators ("a little group" with "links of friendship," as Barthes recalled in 1979).
   http://www.bookforum.com/archive/feb_06/holert.html

   Διαγραφή
 3. παντως τα λεφτα της μανιας επιασαν τοπο με τον σκιτσογραφο
  ας συνεχισει ετσι η ξεφτιλα δεν εχει πατο (ουτε για τον ιδιο ουτε για τους συνοδοιπορους τιου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλοι αυτοί τόσο "ανησυχούν" για το ΚΚΕ που "ταϊζουν" μια χαρά μέσα όπως το Ισκρα,που ο ρόλος τους είναι συγκεκριμένος (θα ήταν αφέλεια να νομίζουμε πως ο Γρηγοριάδης δε το καταλαβαίνει); Είναι αλήθεια ότι το ΚΚΕ βιώνει δύσκολες καταστάσεις και ολοι αυτοί βαράνε στο ψαχνό, για τους διάφορους "πρώην", παλιότερους και φρέσκους,ακόμα χειρότερα.

   Διαγραφή
 4. http://stokokkino.gr/article/3565/S-Kouloglou-Aposuroun-dimoskopiseis-stis-opoies-proigeitai-o-SURIZA

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και αυτός ήταν ο λόγος που αποσύρθηκαν δύο δημοσκοπήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο" δήλωσε στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου με αφορμή τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το tvxs.gr Προσθέτει πως "ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει την αυτοδυναμία, το ερώτημα είναι τι θα την κάνει καθώς θα βρεί μπροστά του καμμένη γη και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος σε κάθε επίπεδο και σε κάθε κοινωνικό τομέα για να μπορέσει να κυβερνήσει"

  Χωρίς περαιτέρω σχόλια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. από Αντωνης

  " Δεν υπάρχει μία στο δισεκατομμύριο να ησυχάσουν αν δεν εξαφανιστούμε.

  Εγώ λέω το εξής στον όποιο μη πεισμένο για τη δική μας γραμμή: Βλέπει το ΚΚΕ να κάθεται να ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ; Ε, δεν το βλέπει. Και δεν είναι λίγα τα "εσωκομματικά" του που συζητιούνται. Εμείς όμως δεν χτυπήσαμε ποτέ κάτω απ' τη ζώνη, ό,τι και να κάνουν. Αναδείξαμε πάντα πολιτικά ζητήματα, ζητήματα μείζονος σημασίας για το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος και την κατεύθυνση που είπαμε εξ αρχής ότι θα πάρει και πήρε.

  Ο κόσμος πρέπει να αναπτύξει μια πολιτική ωριμότητα και να καταλάβει ότι θα ήταν πολύ εύκολο να φτιάξουμε τις αντίστοιχες "Νέες Σπορές" και "Εργατικούς Αγώνες" και να φραξιονίζουμε και να σπέρνουμε φήμες και να σπεκουλάρουμε. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας υπόθεση. Για μας, το ξεγύμνωμα του οπορτουνισμού αποτελεί επαναστατικό καθήκον και πέρα από αυτό δεν μας καίγεται καρφί για το ποιος τα βρίσκει ή δεν τα βρίσκει με ποιον μέσα απ' τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Αν δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει την ουσιώδη διαφορά ανάμεσα στο πώς αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο και πώς μας αντιμετωπίζει, τα υπόλοιπα δεν μπορούν να τεθούν καν. "

  Ζητώ την άδεια του συγγραφέα, το παραπάνω κείμενο να το χρησιμοποιήσω με αναφορά στην πηγή, για:

  1) απάντηση σε emails με περιεχόμενα : "Ξεσηκωθείτε να φύγει αυτή η κυβέρνηση", Όλοι μαζί να διώξουμε την τρόικα" και αντίστοιχα τέτοιου τύπου.

  2) Να το έχω τυπωμένο για να το τρίβω στα μούτρα σε ανθρώπους που μου κουβεντιάζουν πως ναι μεν το "ΚΚΕ με την ιστορία του κτλ" αλλά τώρα πρέπει " να κανουμε όλοι μαζί μια νέα κυβέρνηση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας κτλ"

  Ευχαριστώ

  Γιώργος-Σ.
  (Γιώργος Παύλα Σίγμα Κεφαλαίο Τελεία)


  ΑπάντησηΔιαγραφή