Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Ν. Μπογιόπουλος: Ωραία μέρα αύριο: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε!

Αύριο διαδηλώνουμε!

Αύριο, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, ενωμένοι, αλληλέγγυοι, με πρόσωπα λεύτερα και καθαρά από τη βρωμιά που κρύβουν οι πάσης φύσεως φασιστικές κουκούλες, με πρόσωπα σφραγισμένα από την τιμή του μόχθου και της ελπίδας, έχουν την δυνατότητα να κάνουν την δική τους «διαπραγμάτευση» και με την κυβέρνηση και με την τρόικα. Να δώσουν αποστομωτικό μήνυμα σε εκείνους που πρακτορεύουν τη ζωή τους και προβοκάρουν το δίκιο τους.


Αύριο, κάθε τόπος δουλειάς, κάθε πλατεία, κάθε δρόμος, κάθε γειτονιά, πρέπει να ενωθεί και να ακουστεί ένα μυριόστομο «Όχι» στις νέες μειώσεις μισθών που έρχονται να επιβληθούν πάνω στους ήδη αποδεκατισμένους μισθούς. Να απαιτηθεί η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να διατρανωθεί η απόρριψη του άθλιου καθεστώτος των ατομικών συμβάσεων που οδηγούν τον κάθε ξεμοναχιασμένο εργάτη στον Προκρούστη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, να ακουστεί παντού ότι καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να ξεκινάει κάτω από τα 751 ευρώ βασικό όπως ίσχυε πριν επέλθει η «σωτηρία» των 400 ευρώ βασικό!

Αύριο, είναι χρέος να σταθούμε δίπλα στους συνταξιούχους πατεράδες μας. Να μην επιτρέψουμε να περάσει το νέο τσουνάμι ενάντια στις συντάξεις τους, να μην αφήσουμε να διαπραχθεί η νέα κλοπή ενάντια στα εφάπαξ τους που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα. Είναι προϋπόθεση για την αξιοπρέπεια των γερόντων μας να καταργηθούν εδώ και τώρα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επιστραφούν στους παππούδες τα κλεμμένα της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής τους σύνταξης, να επιστραφούν στα Ταμεία που χτίστηκαν με το αίμα γενεών και γενεών εργαζομένων τα κλεμμένα!

Αύριο, είναι καθήκον να σταθούμε στο πλευρό των ανέργων μας, να μην επιτρέψουμε να τους πνίξουν στην απόγνωση και στην κατάθλιψη! Λέμε σε αυτούς που ευθύνονται για την ανεργία που βασανίζει τ’ αδέρφια μας, ζήστε εσείς με τα «ψίχουλα» που τα βαφτίζετε «επίδομα ανεργίας»! Οι δικοί μας οι άνεργοι δικαιούνται πραγματικά επιδόματα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις που αφήνουν τους 3 στους 4 ανέργους χωρίς επίδομα! Οι άνεργοί μας είναι άνθρωποι και χρειάζονται την ιατρική, την νοσηλευτική και την φαρμακευτική φροντίδα, που εσείς τους έχετε στερήσει!

Αύριο απεργούμε και διαδηλώνουμε για τις μανάδες μας!

Οι δικές μας μάνες δεν έχουν υπηρέτες, οι γυναίκες του λαού, οι διπλά και τριπλά καταπιεσμένες σε ένα σύστημα καταπίεσης και ανισότητας, έχουν δικαίωμα προστασίας της μητρότητας. Το επίδομα τοκετού που κατάργησαν δεν είναι «προνόμιο», είναι στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους σε όλες τις γυναίκες!

Αύριο τους λέμε ότι με το ανέκδοτό τους περί «δημόσιας και δωρεάν» Παιδείας και Υγείας, δεν γελάμε πλέον! Ο λαός απαιτεί αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Την δικαιούται, την έχει ανάγκη, την έχει πληρώσει μέσα από την φοροληστεία δεκαετιών, κι αυτοί, οι φοροκλέφτες, οι φοροάρπαγες, έχουν το θράσος να του λένε ότι από δω και πέρα δίπλα στα υπόλοιπα χαράτσια, δίπλα στο χαράτσι των 5 ευρώ για να μπει στο νοσοκομείο, θα του επιβάλουν και το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στο νοσοκομείο! Εδώ και τώρα, λοιπόν, ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ως εδώ με την αφαίμαξη, ως εδώ με την διάλυση, τα κονδύλια που περισσεύουν για τους τραπεζίτες να τα δώσουν για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.

Αύριο, στο καθεστώς που η μόνη «ελευθερία» που αναγνωρίζει είναι η «απελευθέρωση» των απολύσεων, λέμε:

«Όχι»! Δεν αναγνωρίζουμε καμία «ελευθερία» των απολύσεων, δεν θεωρούμε «απελευθέρωση» τον εφιάλτη της ανεργίας, δεν αποδεχόμαστε ότι η εργασία είναι «κόστος». Η δουλειά είναι δικαίωμα, είναι πηγή πλούτου, είναι προϋπόθεση για τον ίδιο τον εξανθρωπισμό του ανθρώπου, είναι όρος για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και των ταλέντων του, και δεν έχει καμία σχέση ούτε με την σκλαβιά της εργασιακής εκμετάλλευσης, ούτε με την «απελευθέρωση» της εργασιακής απραξίας.

Αύριο, ο λαός των φτωχοποιημένων ειλώτων, οι ξεπαγιασμένοι του περσινού χειμώνα, τα φορουποζύγια, τα εκατομμύρια θύματα του καθεστώτος της τραπεζοκρατίας, στο νέο σφαγείο που τους ετοιμάζουν, έχουν μια επιλογή. Μαζικά και αποφασιστικά να ξεκαθαρίσουν:

«Όχι» στη νέα φοροεπιδρομή επί των κινητών και ακινήτων της φτωχολογιάς. «Όχι» στα δίχως τέλος χαράτσια της ΔΕΗ, της εφορίας και της κάθε λογής φοροληστείας «οθωμανικού» τύπου. «Όχι» σε κάθε κατάσχεση και σε κάθε πλειστηριασμό στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. «Όχι» στους φόρους στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Ούτε ένας συνάνθρωπός μας να μην μείνει χωρίς θέρμανση και χωρίς ρεύμα για να ζεσταίνονται τα θησαυροφυλάκια της κάθε τρόικας, μέσα και έξω από τη χώρα.

Αύριο, τους λέμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις μπαρούφες τους, ότι αυτό που μας λείπει για να ψωνίσουμε δεν είναι ο «χρόνος», είναι τα λεφτά, που αυτοί μας τα έχουν βουτήξει! Τους λέμε ότι δεν θα μας πάρουν και την Κυριακή που μας είχε απομείνει. Ότι δεν είμαστε «μουλάρια» δεμένα στο καπίστρι τους. Ότι θέλουμε ανθρώπινο ωράριο εργασίας, θέλουμε ανθρώπινους μισθούς εργασίας, δεν τους χαρίζουμε καμία πλέον μέρα από τη ζωή μας, δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας!

Αύριο απεργούμε, γιατί αυτό είναι το όπλο μας, ώστε να σταματήσει να γυρίζει η μηχανή που μας κάνει κιμά! Αυτό τους πονάει: Να σταματήσει η μηχανή τους. Μια μηχανή που την έχουν ρυθμίσει έτσι ώστε και να τους την γυρνάμε και να μας αλέθει!

Αύριο διαδηλώνουμε, γιατί έτσι η φωνή μας θα γίνει δυνατότερη και μόνο έτσι θα σαρώσει τις ομοβροντίες των αλλεπάλληλων «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Αύριο, στην δική μας τη «διαπραγμάτευση» με την τρόικα, πρέπει να «βουλιάξουν», από το πρωί, η Ομόνοια, η πλατεία Κάνιγγος, η πλατεία Βάθη, η πλατεία Κοτζιά, η πλατεία Καραϊσκάκη, τα Χαυτεία, όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα!

Θα είναι μια χρήσιμη σπορά για να έρθει το γρηγορότερο η στιγμή που θα ακουστεί από παντού, τελεσίδικα και αμετάκλητα: «ΩΣ ΕΔΩ»!
Πηγή: Ενικός, via Οικοδόμος

19 σχόλια:

 1. Βάσει υπολογισμού των εξω-ΚΚΕ φανατικών οπαδών του Νίκου Μπογιόπουλου, η αυριανή συμμετοχή στην απεργία αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

  Ήδη, Σταυρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Βαξεβάνης, Πιτσιρίκος, Βαθύ Κόκκινο, Κούλογλου και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο δε Διονύσης Τσακνής δήλωσε πως θα είναι αύριο περιφρούρηση και θα πει κι ένα τραγούδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με τόσους "οπαδούς", πλάκα πλάκα θα φτιάχνανε και γαμώ τα μπλοκ...με μπροστάρηδες τους ΑΝΤΑΡΣΥους δασκάλους (ο νοων νοείτο) βεβαίως βεβαίως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόλις τώρα μαθαίνω ότι ο Χαραλαμπόπουλος έκανε δωρεά στο Ριζοσπάστη 5.000 ευρώ στη μνήμη του πατέρα του Νίκου, ενώ εφεξής το Unfollow θα έχει λογότυπο το σφυροδρέπανο.

   Διαγραφή
  2. Αντώνη λάθος χιούμορ κάνεις με αυτό το ζήτημα.
   http://kkepedia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2250.html
   Με συντροφική εκτίμηση.

   Ernest Everhard.

   Διαγραφή
  3. Λάθος χιούμορ επειδή εκθέτω την υποκρισία του Χαραλαμπόπουλου που πόζαρε ως εκπρόσωπος του Μπογιόπουλου χωρίς να σέβεται τη σχέση του Μπογιόπουλου με το κόμμα;

   Διαγραφή
  4. Αν ισχύει όντως η εισφορά που δεν το είδα κάπου γραμμένο στο ρίζο είναι όντως υποκριτική και πάσο. Απλώς επειδή εγώ στο ρίζο σήμερα είδα μόνο του συντρόφου, νόμισα ότι το είπες ειρωνικά.

   Ernest Everhard.

   Διαγραφή
  5. Δες εδώ: http://leninreloaded.blogspot.com/2013/10/iskra.html?showComment=1383637184287#c5680375862962591528

   Διαγραφή
  6. Δεν έκανε καμία εισφορά ο Χαραλαμπόπουλος, φυσικά.

   Ειρωνεύομαι την δήθεν στήριξή του στον Μπογιόπουλο, αυτού και όλων των αντι-ΚΚΕ "υποστηρικτών του Νίκου."

   Τι στηρίζουν; Ο Μπογιόπουλος πάντως στηρίζει το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη. Και για άλλη μια φορά τους έκανε ρόμπα.

   Διαγραφή
  7. Τεσπα δεν μένω εκεί.
   Συμφωνούμε ότι ο Χαραλαμπόπουλος είναι εμετικός και σύντροφος με την εισφορά στη μνήμη του γονιού του κάνει μια πράξη που κανένας αληταράς δε μπορεί να βρομίσει.
   Την καλησπέρα μου.

   Ernest Everhard.

   Διαγραφή
  8. Ακόμα και σ'αυτό φαίνεται η διαφόρα σε σχέση με άλλους που ούτε 1,5 ευρώ δεν έχουν δώσει ΜΙΑ φορά για να διαβάσουν τι γράφει και ο Μπογιό και ο "Ρ" συνολικότερα, αλλά από ξερολίαση για το ΚΚΕ άλλο τίποτα...

   Διαγραφή
 4. Αντώνη τον χυδαίο Κρανιδιώτη τον άκουσες χθες στην τηλεφωνική αντιπαράθεση του με το Μπογιοπουλο ? Λάσπη και πάλι Λάσπη θαυμάζω το ήθος και την υπομονή του Σοφιανού που ήταν παρών ,σ ένα πάνελ που ακουστείκε ότι πολιτική ''κουταμάρα'' (κατά άλλα το κκε έχει λόγο μη κατανοητό) μπορείς να φανταστείς και από τους παρευρισκομένους και από το κοινό...
  Giorgio Lazer

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Υγ 3 πράγματα που ειπωθήκαν σε διάφορα σημεία στην κουβέντα στο ΕΝΙΚΟΣ εχθές από ΠΑΣΟΚ ΝΔ και έναν δήθεν δημοσιογράφο από το κοινό α)Μπογιοπουλος - απόλυση ,β) ευχαριστούμε το ΚΚΕ που ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕ την βουλή , γ)Οι σταλινικοί κάνανε το συμφωνώ μολοτωφ ριμπεντρομπ για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ....
  Giorgio Lazer

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυθόρμητοι, αυθόρμητοι...

   Διαγραφή
  2. Sorry για το παρακάτω, αλλά οι προφυλάξεις είναι αναγκαίες:

   Methexis ‏@Methexis66 1h
   Ρε, κατεβείτε στην Απεργία και κάντε τα πουτάνα όλα.
   Reply Retweet Favorite More Collapse
   3
   RETWEETS
   4
   FAVORITES


   Διαγραφή
  3. Έχουν γνώση οι φύλακες αλλά όντως προσοχή αύριο ...
   Giorgio Lazer

   Διαγραφή
 6. Μετά από φριχτά βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε ο Ν. Μπογιόπουλος στα υπόγεια του Περισσού, αναγκάστηκε να καταβάλει υπο μορφή δωρεάς προς τον Ριζοσπάστη το ποσό των 3200 Ευρώ που είχαν "αχρεωστήτως καταβληθεί" σύμφωνα με πρωτοφανή απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΚΕ, η ΚΕ του κόμματος ασχολείται με τέτοιας φύσης θέμα, πράγμα που αποδεικνύει την συστημικότητα του κόμματος και την στυγνότητα του ως εργοδότη.

  Προσοχή αύριο...αν και έχουν γνώσιν οι φύλακες

  Vikar

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. re s/foi stamathste na anoigete syzhthseiw gia ton mpogiopoylo apo tetoia mesa ελεος

  δημητρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τρωγαμε την βροχα που ειχε φτασει στην πισω "χαραδρα" και μονολογουσα για το αρθρο σου " Ωραία μέρα αύριο" βρε Νικο :...." Τον Μητσοτακη σκεφτοσουν μπαγασα οταν το εγραφες και το καντεμιασες?"
  Βεβαια απο βουλιαγμα πλατειων που εγραψες δεν ξερω ....κατι καφενεδακια και ουζερι εκει στην συμβολη Αλεξανδρας και Πατησιων αναστεναξαν απο "αγωνιστες" ...αβρεχτους

  ΑπάντησηΔιαγραφή