Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και οι ταξικές οργανώσεις για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Σπ. Χαλβατζής στο «MEGA»: Το μαζικό κίνημα να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ζητά από το μαζικό κίνημα να στηρίξει και αυτόν τον αγώνα, τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας τηλεφωνικά στο «MEGA».

Παράλληλα μετέφερε την ανησυχία και το φόβο των εργαζομένων της ΕΡΤ για τυχόν καταστροφές και λεηλασίες μέσα στο κτίριο.

Ο Σπύρος Χαλβατζής κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, τονίζοντας ότι «όλα αυτά σχετίζονται με την πολιτική, η οποία χτυπάει τα δικαιώματα, τα μεροκάματα, το ψωμί, τα πάντα. Αυτή είναι μια πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων, που στηρίζεται και συναποφασίζεται από όλες τις κυβερνήσεις και στηρίζεται από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου».
902Δήλωση του Γ. Ζαγγανά για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Η κυβέρνηση, αφού πρώτα έριξε μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ, έρχεται σήμερα να αποτελειώσει την ΕΡΤ, τονίζει σε δηλώσεις του στο «902.gr» ο Γιάννης Ζαγγανάς, μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου και του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. «Η κυβέρνηση, με τα ΜΑΤ, νομίζει ότι μπορεί να φιμώσει τη δημόσια τηλεόραση και τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται σε αυτή».

Κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει στους εργαζόμενους να μπουν στο χώρο της εργασίας τους. «Αν θέλει η κυβέρνηση να βελτιώσει την ΕΡΤ, δεν έχει παρά να δώσει το λόγο στους ίδιους τους εργαζόμενους. Άλλωστε μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα».


ΚΚΕ: Σχόλιο για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ
Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.

Αναλυτικά το σχόλιο:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο. Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».
902


Την κατασταλτική πρακτική της κυβέρνησης καταγγέλλει η Αγλ. Κυρίτση από την ΕΡΤ


Δήλωση στο «902.gr» έκανε η Αγλαΐα Κυρίτση, δημοσιογράφος, εργαζόμενη στην ΕΡΤ.
902


Θ. Παφίλης: Καταγγέλλει την «καταδρομική επιχείρηση» στην ΕΡΤ

Την «καταδρομική επιχείρηση» της κυβέρνησης που έρχεται ως συνέχεια του «μαύρου» στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, που βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Με δήλωση που έκανε έξω από το Ραδιομέγαρο απαίτησε να απομακρυνθούν τώρα τα ΜΑΤ, να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να επαναλειτουργήσει η κρατική ραδιοτηλεόραση, όχι στην κατάσταση που ήταν πριν αλλά με συνθήκες που να επιτρέπουν την αντικειμενική ενημέρωση.

Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους «να βρίσκονται σε ετοιμότητα», προειδοποιώντας ότι μετά την ΕΡΤ ακολουθούν τα ΕΑΣ και άλλες κρατικές επιχειρήσεις.
902ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Να μην περάσει το δόγμα «Νόμος και τάξη»
Την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί το λαϊκό κίνημα να καταδικάσει την κρατική και εργοδοτική βία, να μην περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη».

Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.

Καλούμε τα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα «νόμος και τάξη». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας».
902

N. Καραθανασόπουλος: Η εισβολή στην ΕΡΤ αποτελεί κλιμάκωση της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής


Την εισβολή των δυνάμεων της Αστυνομίας στην ΕΡΤ κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Όπως είπε, «η σημερινή αστυνομική επιχείρηση αποτελεί κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε πως εντάσσεται στη λογική «νόμος και τάξη» για να καλλιεργήσει το φόβο στους εργαζόμενους, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιφυλάσσει την ίδια «τύχη» με την ΕΡΤ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις όπως οι αμυντικές βιομηχανίες.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία «ποτέ δεν εγκρίθηκε από τη Βουλή και δεν ισχύει».

Ζήτησε την «άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη συνέχιση της εργασίας τουλάχιστον με τους όρους που δούλευαν και πριν για το σύνολο των εργαζομένων της». Ξεκαθάρισε πως η απάντηση του λαού πρέπει να είναι «η οργάνωση της πάλης ενιαία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική που ικανοποιεί τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, ενάντια στην πολιτική του ευρωμονόδρομου και συνολικά ενάντια στο σύστημά τους».
902


ΟΓΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και εκφράζει την αλληλεγγύη της στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΓΕ επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Αντίθετα να οργανώσουν συλλογικά την πάλη μαζί με το λαϊκό κίνημα του τόπου μας. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, άνεργη, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των εργαζομένων.

Κανένας φόβος, καμιά υποταγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου