Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Χαλυβουργοί: Εισέβαλαν στην απεργία τους με τα ΜΑΤ. Τους συνέλαβαν. Τους απέλυσαν απ' τη δουλειά. Και τώρα τους δικάζουν ως εγκληματίες


Διακόπηκε την Παρασκευή 15 Νοέμβρη και θα συνεχιστεί στις 29 Νοέμβρη η δίκη κατά των απεργών εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Η διακοπή έγινε λόγω καθυστέρησης, επειδή εκκενώθηκε όλη η Ευελπίδων για πολλές ώρες, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα, που αποδείχτηκε φάρσα.

Οι κατηγορίες της εργοδοσίας αφορούν σε 6 χαλυβουργούς απεργούς, οι οποίοι συμμετείχαν στη βάρδια περιφρούρησης το βράδυ της 20ής Ιούλη 2012, όταν τα ΜΑΤ έκαναν επέμβαση με κυβερνητική εντολή, για να σπάσουν την πολύμηνη απεργία. Στο κατηγορητήριο, οι απεργοί εμφανίζονται να εμπόδισαν τους απεργοσπάστες να μπουν στο εργοστάσιο στις 4.30 με 5.30 τα χαράματα (!), χωρίς όμως να αναφέρεται κανένα όνομα απεργοσπάστη που ήθελε να μπει και χωρίς εκείνη την ώρα το εργοστάσιο να είναι σε λειτουργία! Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για «παράνομη βία» και «άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης».


Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε βάρος 18 ακόμη χαλυβουργών και της συζύγου ενός από αυτούς. Ανάμεσά τους είναι και ο τότε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Σιφωνιός. Αφορούν μηνύσεις που κατατέθηκαν από την εργοδοσία και τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό, κατά τη διάρκεια της ηρωικής απεργίας. Κατηγορούνται για «παράνομη βία», «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «απειλή και εξύβριση» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης».

Σήμερα, το δικαστήριο αποφάσισε να συγχωνεύσει σε μία τις παραπάνω ξεχωριστές υποθέσεις, παρά τις ενστάσεις της υπεράσπισης των χαλυβουργών, που τόνισε πως οι δύο αυτές υποθέσεις δεν έχουν μόνο δικαστική, αλλά και ουσιαστική αυτοτέλεια. Στο πλευρό των χαλυβουργών βρέθηκαν σήμερα συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους, τονίζοντας πως ο αγώνας τους, όσο και αν προσπαθεί το σύστημα με τους μηχανισμούς του να τον καταδικάσει στη συνείδηση της εργατικής τάξης, είναι νικηφόρος και άφησε παρακαταθήκη. Παραβρέθηκε επίσης ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

902

20 Ιούλη 2012:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου