Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Όσοι σιώπησαν

Όσοι σιώπησαν για την υπόθεση-ορόσημο στην καταστολή του ταξικού εργατικού κινήματος και, κατά συνέπεια, στην πολλαπλώς προαναγγελθείσα και ευρωενωσιακά συντονισμένη δικαστική επίθεση στα τελευταία μέσα αντίστασης των εργαζόμενων --την υπόθεση της καταδίκης των Πέτρου και Παύλου Πουντίδη για απλή προπαγάνδιση απεργιακών κινητοποιήσεων-- ενώ ήσαν λαλίστατοι για την δήθεν "απόλυση" του Ν. Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, έδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο πως έχουν ήδη διαλέξει πλευρά.

Η πλευρά που διάλεξαν είναι με την αστική τάξη και ενάντια στην εργατική. Με τους Μαλούχους και τους Χαραλαμπόπουλους (κι ας αφήσουμε το αστείο πως δήθεν είναι κάτι διαφορετικό απ' την σκοπιά των στρατηγικών προτεραιοτήτων των αστών το ένα και το άλλο), κι απέναντι στον εργαζόμενο που κάθε μέρα βυθίζεται περισσότερο στην εξαθλίωση, την υλική και την ψυχική. Οι όχι απλώς άκρως επιλεκτικές αλλά και στρεβλωτικές ευαισθησίες τους τους πρόδωσαν. 

Όσοι σιώπησαν ανήκουν σε μια πλειάδα χώρων -- από την άκρα δεξιά ως σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ, τους συνήθεις ψευδοαντιεξουσιαστές της σοσιαλδημοκρατικής συμφοράς και ακόμα και μέρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (υπάρχουν όμως τιμητικές εξαιρέσεις εκεί). Αλλά δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από κόμματα που συντάχτηκαν ανοιχτά με τον τρομονόμο και την ιδεολογία του πριν λίγες μέρες. Ξέρουν πολύ καλά ότι χρειάζονται τα ίδια την αντεργατική τρομοκρατία.


Ας μην διανοηθούν να ξαναμιλήσουν για "ενότητα της αριστεράς" όσοι απ' αυτούς έχουν και το απύθμενο θράσος να δηλώνουν "αριστεροί." Η υπομονή έχει σωθεί και οι εκπορνευμένες στους αστούς και στο χρήμα φωνές τους θα απαντηθούν όπως τους αξίζει.

Όσο για το πλειοψηφικό κομμάτι εκείνο του λαού που υποτάχτηκε πλήρως στη χειραγώγηση και την αναπαρήγαγε, θα πληρώσει το κόστος της αδυναμίας του να συλλάβει την κατάστασή του ακριβότερα από όλους. Γιατί αν δεν αλλάξει κάτι, αν ο λαός δεν ξυπνήσει απ' τον λήθαργο στον οποίο έχει περιέλθει, κι απ' τον οποίο βγαίνει μόνο για κουτσομπολιό, οι "τρελοί" που ακόμα τον υπερασπίζονται κάποια στιγμή θα έχουν ακολουθήσει όλοι την μοίρα των Πέτρου και Παύλου Πουντίδη. Και τότε θα καταλάβει πραγματικά και βαθιά στο πετσί του ο σύγχρονος ελληνικός λαός τι είναι ο καπιταλισμός που τόσο αυτοκαταστροφικά αγάπησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου