Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Η τηλεοπτική τρομοκρατία… παραμονή της πανεργατικής απεργίας

Η τηλεοπτική τρομοκρατία… παραμονή της πανεργατικής απεργίας
Της Κάλι Καρά

Μπροστά στο ενδεχόμενο η επιτυχία της απεργίας της 6ης Νοέμβρη να αποτελέσει βήμα στη μάχη για να αποτραπούν τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και των άλλων που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και την τρόικα.

Μπροστά στον φόβο της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος όπου θα πάρουν ανάσα και κουράγιο οι εργαζόμενοι ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές προς όφελός τους πέφτει η τηλεοπτική τρομοκρατία στα αστικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Αποκαλυπτικά» video, που τα δίνουν με δόσεις οι αρχές και οι ειδικοί σχολιαστές, φροντίζουν να μας ενημερώσουν για τις λεπτομέρειες αυτής της στυγερής δολοφονίας των δύο νέων ανθρώπων, μονοπωλούν τα δελτία ειδήσεων καθόλου τυχαία την παραμονή της πανεργατικής απεργίας.

Η απάντηση σε αυτή στοχευμένη «επιχείρηση» της κυρίαρχης τάξης με την αμέριστη βοήθεια των διαμορφωτών της κοινής γνώμης είναι μία:

Αύριο απεργούμε. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
902

14 σχόλια:

 1. 100% εύστοχο νομίζω. Η ανασύνταξη βέβαια θέτει τεράστια και διαρκή καθήκοντα. Ένα άμεσο αφορά την οικονομικἠ συνθήκη δράσης του κόμματος. Ένα στρατηγικής σπουδαιότητας έχει να κάνει με το κέρδισμα συνειδήσεων στη νεολαία. Και τα δύο χρειάζονται σκέψη και δράση. Το ΚΚΕ δίνει καθοδηγητικά μεγάλο βάρος στην οργάνωσή τους, όσοι στρατεύουν τον εαυτό τους στην υπόθεση έχουν να δώσουν εκεί ο,τι καλύτερο έχουν σε ενέργεια και επιμονή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ένα στρατηγικής σπουδαιότητας έχει να κάνει με το κέρδισμα συνειδήσεων στη νεολαία"

  Ίσως φανεί λίγο "αλλού" το σχόλιο, αλλά αυτή η φράση μου θύμισε μια μινιμαλιστική ποιητική απόπειρα που είχε αποπειραθεί προ καιρού (ελπίζω να μην συνιστά αιτία ψόγου μια τέτοια απόπειρα), με τον τίτλο "το κέρδισμα των συνειδήσεων". Την παραθέτω στη συνέχεια, αφού πρώτα την προλογίσω (μάλλον βερμπαλιστικά και καθόλου μινιμαλιστικά) ως εξής: από μια άποψη το περιεχόμενό της έρχεται σε αντίθεση με την "ξύλινη" φράση κλισέ: "να κερδίσουμε τις συνειδήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας κλπ". Έρχεται όμως σε αντίθεση μόνο έως το σημείο όπου αυτό το περιεχόμενο αποτελεί στην πραγματικότητα την προϋπόθεση, τη βαθύτερη αφετηριακή και επίσης τελική την προϋπόθεση για αυτό το "κέρδισμα" . Δεύτερη παρατήρηση πάνω στο ποιητικό μου έργο, το ότι το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο στο οποίο είναι γραμμένοι οι στίχοι (για την ακρίβεια: ο στίχος), δεν αφορά κάποια ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων, λ.χ. "εμάς", αλλά την ολότητα των ανθρώπων, όσο κι αν κάτι τέτοιο δίνει την εντύπωση της αταξικότητας: Οι προκλήσεις της ολότητας έρχονται αντικειμενικά σε αντίθεση και ρήξη με το καθεστώς του ταξικού διαχωρισμού. Το ότι στις προκλήσεις αυτές είναι ικανή να ανταποκριθεί πρώτα από όλα η καταπιεζόμενη τάξη, και ο τρόπος με τον οποίο είναι δυνατό να αναταποκριθεί (λχ κερδίζοντας συνειδήσεις) είναι γεγονός "άλλου γνωσιολογικού και πρακτικού πεδίου", για να εκφραστώ πρόχειρα. Και περνώ πια κατευθείαν στο "περιεχόμενο", στο "ποίημα" (τον στίχο) κάτω από τον τίτλο που ήδη ανέφερα και που είναι "το κέρδισμα των συνειδήσεων":

  Να κερδίσουμε τις συνειδήσεις μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. όταν υποτίθεται συγκεντρώνεσαι για να διαλαλήσεις τα αιτήματα σου και τελικά διαλαλείς ότι η βροχή είναι σημαντικότερη από αυτά τότε λέγεσαι ΓΣΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. όταν υποτίθεται συγκεντρώνεσαι για να διαλαλήσεις τα αιτήματα σου και τελικά διαλαλείς ότι η βροχή είναι σημαντικότερη από αυτά τότε λέγεσαι ΓΣΕΕ...καληνύχτα στα τσιράκια των εργοδοτών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όπως πάντα έτσι και σήμερα τα σκατά στους δρόμους ξεπλύθηκαν απ΄ τη βροχή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αντωνη ειχες κανει ενα ποστ με φωτογραφιες απο την 20 οκτωμβρη του 11 ,μπορεις να το ποστάρεις εδώ γιατι το χρειαζομαι καπου.Αν γίνεται!!

  Sentic

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Sentic, έχει μάλλον αρκετά

   Πήγαινε εδώ, διάλεξε την φωτογραφία που θυμάσαι και σε ενδιαφέρει και πάτα "Visit Page"

   Διαγραφή
  2. Sentic εδώ.

   http://leninreloaded.blogspot.se/2013/09/20102011_15.html#more

   Διαγραφή
 7. η σημερινή πορεία του πάμε ήταν μεγαλειώδης παρ' όλη τη βροχή ..θα μου μείνει ένας ηλικιωμένος κύριος γύρω στα 80 που ήταν πολύ συγκινημένος και μιλούσε στο κινητό του για τον όγκο των διαδηλωτών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. gracias σύντροφοι!!

  Sentic

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η παραμονή της Απεργίας επιφύλασσε

  α) την προβολή της ταινίας "V for Vendetta" από το "Αστέρι" channel (βλέπε: http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/11/blog-post_5694.html & http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/11/glasgow-smile.html)

  ή εναλλακτικά β) την υπερπαραγωγή-αγιογραφία, δυόμισι ωρών http://www.youtube.com/watch?v=S74qddpuClQ (παρά το ότι λέει 6 Νοέμβρη, παίχτηκε στις 5 Νοέμβρη το βράδυ)

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το β) ως το πρώτο 3λεπτο που είδα, δηλ. η εισαγωγή του Τράγκα:

   Ποιος οφελείται; Ο "ξένος παράγοντας" που για να ελέγξει το κοινοβούλιο δημιουργεί την εικόνα δυο "άκρων" εντός αυτού, ενός δεξιού κι ενός αριστερού που το ένα είναι μπίξε και το άλλο δίξε.
   Αν δε θες να σε λένε δίξε, παραδέξου ότι κι εγώ δεν είμαι μπίξε.

   Αλλιώς: ο ξένος παράγοντας θέλει να εμφανίζει δυο "άκρα" κακά. Όμως, στην πραγματικότητα, τα δυο "άκρα" είναι καλά.
   Κάθε παπατζιλίκι θέλει τρία φύλλα:
   Στο παπατζιλίκι των "δυο άκρων", το 1ο φύλλο λέει:"Απεργείτε εσείς - σφάζουμε δέρνουμε εμείς".
   Το 2ο φύλλο: "Εγκληματίες εμείς - εγκληματίες κι εσείς".
   Τώρα βγήκε και το 3ο φύλλο: "Οχι εγκληματίες εσείς - αλλά όχι εγκληματίες κι εμείς".
   Στον παπά κερδίζει λένε πάντοτε η μπάνκα, δηλαδή κατά κάποιο τρόπο για να χάσει η μπάνκα δεν πρέπει να βρίσκει "παίκτες": τότε δεν κερδίζει, επομένως χάνει.

   Διαγραφή
  2. Να πω την αλήθεια, ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ να δω περισσότερο από τον πρόλογο-άλλοθι του κ.Τ. Τι να πρωτοπιάσεις να σχολιάσεις, έστω και μόνο από την εισαγωγή;
   Ξεπέρασε τον εαυτό του με 6 + 1 καλεσμένους, δηλαδή πρότερη εκπομπή του εντός της χρονιάς με 4 καλεσμένους.

   graf

   Διαγραφή