Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Ρήξη στις σχέσεις Λαφαζάνη-Ίσκρα

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι οι θέσεις του Αλέξη Τσίπρα περί αναγκαιότητας παραμονής στην ευρωζώνη εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος, έχει καταστεί σαφής η ρήξη του πρώτου με τον ιστότοπο Ίσκρα, ο οποίος δημοσίευσε άρθρο στις 4 Νοέμβρη όπου η δήλωση Τσίπρα συνοδευόταν από τρία θαυμαστικά έκπληξης, δηλαδή παρουσιαζόταν ως πρωτοφανής και εκτός προσδοκιών της βάσης του κόμματος.

Σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, η σύγκρουση μεταξύ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του ιστότοπου "Ίσκρα" είναι το ίδιο σοβαρή και αυθεντική με αυτήν μεταξύ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της "πλειοψηφικής" ομάδας που συσπειρώνεται γύρω απ' τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικός μάλιστα στις εσωκομματικές ισορροπίες στο κόμμα δήλωσε πως δεν θα πρέπει να εκπλήξει κανένα αν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φτάσει σε ρήξη για θέματα βασικών ιδεολογικών και πολιτικών αρχών με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τον οποίο είναι γνωστό ότι έχει πολλά μαζεμένα. Πρόσωπο του στενού κύκλου του Παναγιώτη Λαφαζάνη δήλωσε ότι το μόνο που τον κρατάει από μετωπική σύγκρουση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι η αυτοθυσία για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

16 σχόλια:

 1. UPDATE:

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μόλις διέψευσε τη φήμη περί ρήξης με το Ίσκρα, για τη διασπορά της οποίας κατηγόρησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε έκτακτη ανακοίνωσή της, η Αριστερή Πλατφόρμα επιτίθεται με σφοδρότητα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπερασπίζοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κοροϊδεύει την κοινωνία και ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα μέλη του κόμματος, ανεξαρτήτως του αν συντάσσονται με την πλειοψηφική ή την μειονοτική τάση.

   Διαγραφή
  2. Φήμες καταφθάνουν ήδη στο γραφείο μας ότι σε μια κίνηση αντιποίνων για την επίθεση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για άστοχη και αρνητική για το κόμμα εκχωρητικότητα κατά την ομιλία του στο Τέξας.

   "Στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται της ΤΡΟΛΗΣ", δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος του κόμματος, που διαψεύστηκε όμως από ανώνυμο αξιωματούχο του κόμματος, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι στο κόμμα γίνεται απλώς της τρολής.

   Διαγραφή
  3. Σε δικά της αντίποινα ενάντια στον Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις δηλώσεις του προχώρησε στο μεταξύ η "Ίσκρα", η οποία δημοσιεύει άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ το οποίο επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα, διαφοροποιούμενη όμως από την αναδημοσίευση της Ίσκρα.

   Η Ίσκρα κρατάει χαρακτηριστικές αποστάσεις από την Ίσκρα δηλώνοντας: " Είναι αυτονόητο ότι οι απόψεις του αρθρογράφου εκφράζουν τον ίδιο και όχι κατ΄ανάγκη τις απόψεις της σύνταξης."
   http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14129:delastik-momfi&catid=78:ygeia&Itemid=178

   Σε τηλεφώνημά μας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη για την θέση του για την επιλογή της Ίσκρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι δεν μιλιέται πλέον με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κι έτσι δεν γνωρίζει ποια είναι αυτή η θέση.

   Διαγραφή
  4. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα αποχωρήσει από τον ιστόποτο Ισκρα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και θα ιδρύσει σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τον ιστότοπο Πράβντα.

   Διαγραφή
 2. Την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΠιΛαφ και του ΛαΠα. καταδικάζουν οι ηγεσίες όλων των τάσεων του κόμματος μας (φιλελεύθερη, κεντρώα, σοσιαλδημοκρατική, αριστερή, κομμουνιστική, αναρχική και εθνικιστική) και καλούν σε ψυχραιμία τόσο τα μέλη όσο και τους φίλους της μεγάλης μας παράταξης η ηγεσία της οποίας καλά θα κάνει να μην ξεχνά πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ενδιαφέρεται για τα εσωκομματικά μας την ώρα που ανεβαίνει τον γολγοθά του μνημονίου φορτωμένος με τα εγκλήματα των εθνοπροδοτικών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

  Γραφείο τύπου ΑΝ.ΕΛΛ.&ΣΙΑ ΟΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 02/05/2012
  Αρχικά δεν ήξεραν και οι ίδιοι.
  http://archive.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=685567

  26/05/2012
  Σε 20 μέρες περίπου, ο Άλεξ το ξεκαθάρισε λέγοντας «Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρώ», αφήνοντας υπόνοιες του τύπου «Αν δεν αλλάξει η γραμμή της λιτότητας, η συνέπεια θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Και κάτι τέτοιο θα σήμαινε πραγματικό κίνδυνο για το ευρώ»

  http://www.protothema.gr/ekloges/article/200195/al-tsipras-tha-kanoyme-ta-panta-gia-na-meinoyme-sto-eyro/


  Περίπου ένα χρόνο μετά τις εκλογές, δεν είχανε καταλήξει ακόμα.


  07/02/2013
  Το Ευρώ δεν είναι φετίχ όταν η κοινωνία καταρρέει, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου το πρωί στον ΣΚΑΪ. Πηγή: www.lifo.gr Κι όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα απ' την Αμερική (ο οποίος υποστήριξε ότι η θέση μας στην ΕΕ, άρα και στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη) αυτή επανέλαβε την θέση του προέδρου το κόμματος, ξαναπροσθέτωντας το δικό της "Το ευρώ δεν είναι φετίχ" στο τέλος.

  http://www.lifo.gr/now/politics/22421


  30 Mαρτίου 2013
  Ο Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πως δεν είναι τίποτα φετίχ για το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η δραχμή, ούτε το ευρώ, ούτε τα ίδια τα φετίχ δεν είναι φετίχ για το ΣΥΡΙΖΑ.

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/03/2013_490951  Πλέον, πιστεύω είναι ξεκάθαρο. Η αριστερή πτέρυγα είναι με το λαό. Η κεντρική πτέρυγα, που είναι κεντρική αλλά την ίδια στιγμή πτέρυγα, είναι με την αγάπη (εμπεριέχει αντίθεση, όπως η ίδια η true love).
  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί δεν βγάζεις στη φόρα το βίντεο που τράβηξε μια από τις κάμερες της Βουλής και δείχνει τον Λαφαζάνη να ΜΗΝ χειροκροτεί μια από τις ατάκες του αρχηγού στο δελφινάριο της Βουλής την περασμένη Κυριακή (ατάκα που δεν ήταν και η πιο κρύα, στις υπόλοιπες πρωτοστάτησε στο χειροκρότημα αλλά μόνο και μόνο για να μη δώσει δικαιώματα στην Αυγή να την πει στο ισκρα) ? Γιατί κρύβεις την αλήθεια ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έγινε τέτοιο πράμα;

   Παίρνω τηλέφωνο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να τονε σκίσει!

   Διαγραφή
  2. Με γελούν τα μάτια μου ή η Ίσκρα ειρωνεύεται τον Παναγιώτη Λαφαζάνη με αυτόν τον τίτλο, υποσκάπτοντας έτσι τη μεγαλειώδη προσπάθεια του κόμματος να ανατρέψει την κυβέρνηση;

   "ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν… Τζάκρην;"
   http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14134:zafeirhs-tzakrhn&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

   Διαγραφή
  3. Με το βλέμμα μου στο δρόμο καρφωμένο
   απορώ γιατί δε φεύγω κι όλο μένω
   και τη δύναμη δε βρίσκω για να βγω
   απ' την τρέλα που μ' οδήγησες να ζω

   Απ' τη μια μου λέει ο νους να σε αφήσω
   κι απ' την άλλη η καρδιά να υποχωρήσω
   με τα δάκρυα στα μάτια μου να καιν'
   και το δείκτη αντοχής μου στο μηδέν

   Σχιζοφρένεια
   να μην ξέρω πού πατάω
   σε μισώ και σ' αγαπάω
   Σχιζοφρένεια
   τις ασφάλειες να καίω
   να γελάω και να κλαίω
   Σχιζοφρένεια
   να κοντεύω να πεθάνω
   και να έχεις κι από πάνω
   την αγένεια
   να μου λες πως κατά βάθος
   είμ' εγώ που έχω λάθος

   Στον καθρέφτη με απόγνωση αντικρίζω
   ένα είδωλο που δεν αναγνωρίζω
   κι όσο πάει τόσο γίνεσαι αφορμή
   να βυθίζομαι σ' αυτή την παρακμή

   Απ' τη μια μου λέει ο νους να σε αφήσω
   κι απ' την άλλη η καρδιά να υποχωρήσω
   με τα δάκρυα στα μάτια μου να καιν'
   και το δείκτη αντοχής μου στο μηδέν

   Σχιζοφρένεια
   να μην ξέρω πού πατάω
   σε μισώ και σ' αγαπάω
   Σχιζοφρένεια
   τις ασφάλειες να καίω
   να γελάω και να κλαίω
   Σχιζοφρένεια
   να κοντεύω να πεθάνω
   και να έχεις κι από πάνω
   την αγένεια
   να μου λες πως κατά βάθος
   είμ' εγώ που έχω λάθος.

   Διαγραφή
  4. Κάτσε να συνδράμει και ο αγαπημένος μας Θανάσης:

   http://www.youtube.com/watch?v=_Ftd-f3UtkA

   Διαγραφή
 5. 30/06/2013
  Το ΒΗΜΑ
  Ο Τσίπρας ψάχνει «εταίρο», ο Λαφαζάνης οργανώνει «κίνημα»

  Οι μεν (κ. Π. Λαφαζάνης και Αριστερή Πλατφόρμα) εργάζονται για το «κίνημα»· οι δε (κ. Αλ. Τσίπρας και «ευρωπαϊστές») μελετούν τις δυνατότητες πολιτικών και μετεκλογικών συνεργασιών στο νέο πολιτικό σκηνικό. Με αυτές τις προτεραιότητες κινούνται οι δύο εσωκομματικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έπειτα και από την αναδιάταξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ «βλέπει» τις αντοχές της κυβέρνησης να περιορίζονται και τις εξελίξεις να θέτουν σε δοκιμασία τη φαινομενικά εύθραυστη, νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία - πιθανώς και μέσα στο καλοκαίρι, αλλά πάντως μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάποιων.

  Παράλληλη πορεία προς όλα αυτά ακολουθεί η Αριστερή Πλατφόρμα και οι δυνάμεις που εντάσσονται σε αυτήν - χωρίς σε αυτό το πεδίο να υπάρχει σύγκρουση με την πλευρά Τσίπρα. Σύμφωνα με όσα επισημαίνει δημοσίως και κατ' ιδίαν ο κ. Π. Λαφαζάνης, αυτό που προέχει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η στροφή στο κίνημα και η δημιουργία προϋποθέσεων αντίδρασης στη μνημονιακή πολιτική «από τη βάση».

  Στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας βρίσκεται μια πρωτοβουλία 12 πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων και δευτεροβάθμιων ομοσπονδιών, μεταξύ των οποίων η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών - ΟΙΕΛΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών - ΠΟΕΣΥ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων - ΟΙΥΕ κ.ά. Σε πολλές από αυτές τις οργανώσεις είναι δραστήριες ομάδες προερχόμενες από την ΠΑΣΚΕ που έχουν κατ' ουσίαν προσχωρήσει είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και βασική επιδίωξη είναι η «ανεξαρτητοποίηση» από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και η οργάνωση-προκήρυξη μιας «πολιτικής απεργίας» απέναντι στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αριστερή Πλατφόρμα συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και κατά πολλούς «παρασύρει» και τον κ. Τσίπρα σε κάποιες πρωτοβουλίες, όπως η πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Κατσέλης.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=520117


  Προσωπικά έχω πειστεί, ειδικά από το ΒΗΜΑ.
  Από το ΣΥΡΙΖΑ περιμένω να ρίξει την κυβέρνηση και μετά να φέρει επενδυτές και ανάπτυξη. Δεν έκατασε η πρόταση, αλλά θα γίνει.
  Αν είσαι κολλημένος κομμουνιστής δεν τα καταλαβαίνεις αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πω πω ρε παιδιά, ανησυχώ για τον Αλέξη, μην πάει σαν τον Τζων Κένεντι στο Τέξας από κανένα τρελαμένο της Αριστερής Πτέρυγας. Διάβασα αυτό και ανατρίχιασα:

   "Απολογητικός για τα όσα δήλωσε στο Τέξας εμφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χθες κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Την ίδια στιγμή επιχειρήθηκε να γίνει και το σχετικό «μασάζ» κυρίως στην πλευρά της μειοψηφίας, στελέχη της οποίας ήταν έτοιμα να «πυροβολήσουν» την Κουμουνδούρου για την «κωλοτούμπα» στο ακανθώδες θέμα του ευρώ και της ευρωζώνης. "
   http://www.tanea.gr/news/politics/article/5053240/alliws-milas-sto-ekswteriko-alliws-se-mia-sygkentrwsh/

   Αχ, ελπίζω να μην τον πόνεσε πολύ ο Λαφαζάνης με τον Νταβανέλο!!

   Διαγραφή
 6. λαφαζανης -> τουρκικης καταγωγης λεξη που σημαινει ο παρλαπιπας ο φαφλατας (δεν ειναι αστειο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή