Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Γ. Στουρνάρας: Συνεχίζεται η αντιλαϊκή επέλαση χωρίς «οριζόντια» μέτρα αλλά με σκληρές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις

Και τώρα που πάνω στη βαβούρα και το ξεκατίνιασμα φτάσαμε όλοι στο τσακίρ κέφι, επιτρέψτε μου: Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένεεειιιιι.....
Να εξαπατήσει το λαό επιχείρησε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας από το βήμα της βουλής υποστηρίζοντας ότι δε θα ληφθούν άλλα «οριζόντια» μέτρα, ωστόσο προανήγγειλε σκληρές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε «ότι στον δημοσιονομικό τομέα έχει υλοποιηθεί το 80% της προσπάθειας», ενώ σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του υπόλοιπου 20% ισχυρίστηκε ότι δε θα προέλθει από οριζόντια μέτρα αλλά από την ανάκαμψη και ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας, που προϋποθέτει εντονότερη αντεργατική επέλαση, από περικοπές δημοσιών δαπανών, από τη φορολογική συμμόρφωση, από τις αναδιαρθρώσεις δημόσιων οργανισμών και του δημόσιου τομέα.


Ο Γ. Στουρνάρας μάλιστα προανήγγειλε ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα που οι βασικοί του άξονες θα παρουσιαστούν, όπως είπε, το επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα, θα βασίζεται σε ένα «μικρό και αποτελεσματικό κράτος» σε ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με συγκεκριμένες στοχεύσεις και οικονομικά κριτήρια, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας παραπέρα περικοπές κοινωνικών παροχών, αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, με μεγάλα αναπτυξιακά έργα και κυρίως τόνωση της ανταγωνιστικότητας, που όμως βασικό της εργαλείο είναι η περαιτέρω μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Ο Γ. Στουρνάρας συνέδεσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα που ανήγγειλε με την αποτελεσματική φορολογία, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων είναι ένας δίκαιος φόρος ο οποίος είναι ανοικτός σε βελτιώσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι όποιες βελτιώσεις δεν αλλάζουν το στόχο που είναι η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ αλλά θα αφορούν τον τρόπο επιμερισμού της επιβολής του φόρου. Τέλος, εμφανίστηκε προσηλωμένος στον ευρωμονόδρομο, λέγοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα σώθηκε από την καταστροφή από την ορθότητα των επιλογών για την πρόσδεση στην ΕΟΚ και την Ευρωζώνη, γιατί όπως υποστήριξε η χώρα έχει την στήριξη των εταίρων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου