Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία του ρεπορτάζ των "Νέων" από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει την εφημερίδα "Νέα" για το ρεπορτάζ της Μαίρης Νταλιάνη "Ο Αλέξης Τσίπρας απολογήθηκε σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του ευρώ", στο οποίο αναφερόταν ότι:
Απολογητικός για τα όσα δήλωσε στο Τέξας εμφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χθες κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Την ίδια στιγμή επιχειρήθηκε να γίνει και το σχετικό «μασάζ» κυρίως στην πλευρά της μειοψηφίας, στελέχη της οποίας ήταν έτοιμα να «πυροβολήσουν» την Κουμουνδούρου για την «κωλοτούμπα» στο ακανθώδες θέμα του ευρώ και της ευρωζώνης.  
Το θέμα του Τέξας απασχόλησε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης του κορυφαίου οργάνου του κόμματος - στο Προεδρείο μετέχουν οι Ν. Βούτσης, Π. Λαφαζάνης, Δ. Παπαδημούλης, Κ. Αθανασίου (ο τρίτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Κουρουμπλής απουσίαζε) - ενώ η κριτική για τη θέση που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας στο Τέξας προκάλεσε ένταση. Αυτή προήλθε κυρίως από την πλευρά της ισχυρής μειοψηφίας (Αριστερή Πλατφόρμα) αλλά και από μεμονωμένα στελέχη της πλειοψηφίας που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη γραμμή. Το σημείο που ενόχλησε σφόδρα τα στελέχη ήταν η διαβεβαίωση Τσίπρα πως η έξοδος από την ευρωζώνη συνιστά καταστροφή, για την οποία έλεγαν πως δεν συνιστά απόφαση του Συνεδρίου.

Για το σχετικό θέμα, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
Στον εκτενή χώρο που αφιερώνει στον ΣΥΡΙΖΑ, επιμελώς παραλείπει τις επίσημες ανακοινώσεις του, και βεβαίως τις χτεσινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κ. Λαφαζάνη, στον «Βήμα Fm», όπου αναφέρεται στις πάγιες θέσεις του κόμματος για την ευρωζώνη, τις οποίες και ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας και στην ομιλία του στο συνέδριο που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο του Όστιν, στο Τέξας. 
Είναι θλιβερό μια ιστορική εφημερίδα να κιτρινίζει τόσο στη προσπάθειά της να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Με την ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου δίνει ξεκάθαρο τέλος στις φήμες περί ύπαρξης εσωτερικών διαφωνιών για την οικονομική πολιτική του κόμματος. Η άποψη του ιστολογίου είναι πως η θέση του Γραφείου Τύπου πρέπει επιτέλους να γίνει σεβαστή από όλους όσους διαχέουν την ανυπόστατη θεωρία ότι υπάρχει εντός του ΣΥΡΙΖΑ φράξια με διαφορετικές απόψεις πάνω στην ευρωζώνη και το ανήκειν της χώρας μας στην ΕΕ.

1 σχόλιο:

  1. θα βάλω εδώ το σχόλιο που έκανα ήδη αλλού "τι θα γίνει τώρα δλδ;τέρμα η δημοσίευση των ίδιων αντΚΚΕ non paper από ΔΟΛ και αυγιανή; "

    ΑπάντησηΔιαγραφή