Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Η "αριστερή πτέρυγα" με όρους απλής αριθμητικής

Η "αριστερή πτέρυγα", για να το καταλάβει ο κόσμος καλά, είναι σαν τον ενισχυτή του Nigel Tuffnel στο Spinal Tap. Έχεις ένα κόμμα με το οποίο δεν είσαι ικανοποιημένος, αλλά με την αριστερή πτέρυγα καλύπτεσαι, διότι με αυτή την πτέρυγα το κόμμα σου είναι σαν τον ενισχυτή που πάει ως το 11 αντί να σταματάει στο 10. 

Ο αργόστροφος κουκουές είναι σαν τον Martin de Bergi που δεν καταλαβαίνει την καινοτομία αυτή και ρωτάει τον ιδιοφυή κιθαρίστα γιατί δεν παίρνει απλά έναν δυνατότερο ενισχυτή, όπου το "10" να είναι δυνατότερο από ό,τι στους άλλους ενισχυτές, για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση ότι ο ενισχυτής που έχει πάει στο 11.

Με άλλα λόγια, ο κουκουές είναι κάποιος που αναρωτιέται τι χρειάζεται η "αριστερή πτέρυγα" αν ο στόχος σου είναι ένα κόμμα που δεν θα προσπαθεί να "εξισορροπήσει" κάτι επειδή δεν θα ανοίγει ταυτόχρονα την πόρτα διάπλατα στη δεξιά. 

Αυτό βρίσκεται πέρα από τις αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες του σύγχρονου αριστεριστή, ο οποίος επαναλαμβάνει, αποσβολωμένος από την ανοησία της ερώτησης, ότι το δικό του κόμμα έχει αριστερή πτέρυγα. 

6 σχόλια:

 1. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΥΠΑΡΧΕΙ <---- και τη θέλω σε μπλουζάκι με πιλάφ

  (έλιωσα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ θέλω ένα με φωτό Πιλάφ που να γράφει:

  SYRIZA goes to eleven.

  Μιλάμε για ΤΟ μπλουζάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "All men play on ten". Manowar. SYRIZA goes beyond Manowar.

  sniper

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. άτυχη η ανάρτηση. Όχι από άποψη περιεχομένου μα απο άποψη μορφής. Ο Nigel Tuffnel, συνθέτης του "Lick My Love Pump" , ο άνθρωπος που εκατομμύρια πιστοί τιμήσαμε την 11/11/'11 (the Nigel Tuffnel Day) είναι αδιανόητο, απλά αδιανόητο να ταυτίζεται με α/στες.
  Οι τύποι δεν είναι cult, δεν πρόκειται για αυθεντικά ανόητους, αυθεντικά απατεώνες είναι.

  Derek Smalls

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ντέρεκ με προσβάλλεις, καθώς στον Νάιτζελ έχω αποτίσει πλείστους όσους φόρους τιμής -- καθότι είναι είδωλο από χρόνια.

   Χρησιμοποιώ απλώς την Ταφνελιανή λογική για να εξηγήσω μια διάσταση του αριστερισμού. Μακριά από μένα να συγκρίνω τον άνθρωπο που έλυσε το μυστήριο του Στόουνχετζ (είναι γιγάντιος ενισχυτής) με τον Σφύριζα.

   Διαγραφή