Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Χρονικό μιας ακόμα ίντριγκας στο κόμμα της "Ριζοσπαστικής Αριστεράς"....

Τη Δευτέρα, 4 Νοέμβρη 2013 αναδημοσίευσα εδώ μια είδηση που αλίευσε το ιστολόγιο Red Attack, και η οποία αφορούσε τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σταθάκη και Στρατούλη μαζί με επιχειρηματίες και εκπροσώπους της συγκυβέρνησης σε ένα σεμινάριο που γίνεται για στελέχη επιχειρήσεων από την εταιρεία Capital+Vision, ήτοι Κεφάλαιο και Όραμα.

Οι αναρτήσεις του Lenin Reloaded "αναμεταδίδονται" αυτόματα στο twitter. Έτυχε λοιπόν, για μία και μοναδική φορά ως τώρα, η ανάρτηση να φτάσει σε εξω-ΚΚΕ κύκλους και να τους προβληματίσει. Πιο συγκεκριμένα, έτυχε να φτάσει σε χρήστη του twitter που είναι ενεργός στο κίνημα των Σκουριών, και από κει, στο ιστολόγιο Anti-Gold Greece (Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων), το οποίο δημοσίευσε την είδηση που δημοσίευσε το Red Attack μέσω της δικής μου αναδημοσίευσης.

Λίγο μετά, το Left.gr ανήρτησε ανακοίνωση απόσυρσης της συμμετοχής των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απ' το συνέδριο. Αναπαράγω επακριβώς την δημοσίευση αυτή:

Η Eldorado Gold έφαγε "πόρτα" από Στρατούλη και Σταθάκη
Στρατούλης και Σταθήκης δεν πάνε σε συνέδριο λόγω χορηγίας της Eldorado Gold
Στα κρύα του λουτρού άφησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθακης και Δημήτρης Στρατούλης τους οργανωτές του συνεδρίου «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση». Αιτία; Η χορηγία της Eldorado Gold, της εταιρίας που έχει ξεσηκώσει την μήνη των κατοίκων της Χαλκιδικής για την εξόρυξη χρυσού που επιχειρεί σε περιοχή ιδαίτερου φυσικού κάλλους.
Αναλυτικά η επιστολή των δύο βουλευτών:
Αθήνα, 04.11.2013
Όπως γνωρίζετε, είχαμε ανταποκριθεί άμεσα στην πρόσκλησή σας να συμμετάσχουμε στο πολυσυνέδριό σας υπό τον τίτλο «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση», σε δύο θεματικές συζητήσεις με αντικείμενα που αντιστοιχούν στις πολιτικές και κοινοβουλευτικές αρμοδιότητές μας ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, όμως, πληροφορηθήκαμε ότι χρυσός χορηγός του συνεδρίου σας είναι η εταιρεία «Eldorado Gold», και κατόπιν αυτού μας είναι πολιτικά αδύνατο να παραβρεθούμε.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκλησή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για συμμετοχή μας σε συζητήσεις που θα διοργανώσετε στο μέλλον για θέματα αρμοδιότητά μας
Σταθάκης Γιώργος,
Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Στρατούλης Δημήτρης
Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Το ενδιαφέρον, βέβαια, της ανακοίνωσης είναι ότι ενώ ούτε η αρχική ανάρτηση του Red Attack ούτε και η αναδημοσίευση της είδησης από το Lenin Reloaded εστίασαν αποκλειστικά ή πρωταρχικά καν στην χορηγία της Eldorado Gold, αυτή ήταν η μοναδική αιτιολογία της απόσυρσης συμμετοχής στην ανακοίνωση, ωσάν τίποτε άλλο στην εκδήλωση (η παρουσία των Άδωνι Γεωργιάδη, Ελ. Βενιζέλου, Ν. Μηταράκη, Eduardo Moura, μεγαλοεπιχειρηματιών και εταιριών ως συμμετόχων και χορηγών, το κοινό απεύθυνσης, κλπ) να μην συνιστούσε πρόβλημα για τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (δεν συνιστά, διότι δεν πρόκειται για κόμμα ούτε "ριζοσπαστικής" ούτε "αριστεράς"· απλώς η ανακοίνωση  παραδέχεται η ίδια το ήδη γνωστόν, δηλαδή ότι δεν τρέχει μία με όλα τα υπόλοιπα).

Το "μυστήριο" της απόφασης απόσυρσης των ομιλητών είναι βέβαια εύκολο να λυθεί: προφανώς έγινε "εκ των ένδον" πέσιμο από το κομμάτι εκείνο των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκονται επίσης στις κινητοποιήσεις στις Σκουριές, κι έτσι η ανακοίνωση ευλόγως είχε ως στόχο να καθησυχάσει αυτούς και κανέναν άλλο (δεν βγήκε καμία ανακοίνωση για να καθησυχάσει οποιονδήποτε για τις νέες περιπέτειες με τα think tank του μονοπωλιακού κεφαλαίου στο Τέξας, πχ).

Και επειδή το θέμα ήταν καθαρά να ησυχάσουν οι του SOS Χαλκιδική, είναι πολιτικά φυσιολογικός ο αλλιώς υπέρμετρα γελοίος ισχυρισμός ότι οι δύο βουλευτές πληροφορήθηκαν "σήμερα" (τη Δευτέρα) την χορηγία της Eldorado Gold, λες και ανταποκρίθηκαν θετικά σε ένα συνέδριο μιας εταιρείας με τίτλο "Κεφάλαιο και Όραμα" θεωρώντας ότι πρόκειται για συνέδριο μαρξισμού-λενινισμού, λες και δεν μπήκαν ούτε καν στο ίντερνετ για να πληροφορηθούν με ποιους και σε ποιους θα μιλήσουν, λες και δεν τα γνώριζαν όλα αυτά ήδη από την ίδια την εταιρεία, κλπ κλπ (ο "δαιμόνιος δημοσιογράφος" Κώστας Βαξεβάνης φρόντισε να εκτεθεί για άλλη μια φορά πλειοδοτώντας σε γελοιότητα την ανακοίνωση και τα περί "πόρτας" --σιγά μη σκιστεί το καλσόν-- αφού κάνει λόγο για άγνοια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα "ψιλά γράμματα" της εκδήλωσης, λες και υπήρχε οτιδήποτε στα "χοντρά γράμματα" της εκδήλωσης που δεν συνιστούσε σκάνδαλο για ένα κόμμα της φερόμενης ως "ριζοσπαστικής αριστεράς"...)

Παραμένει όμως άλυτο ένα δεύτερο μυστήριο. Λίγο μετά την τρε βαρυμάγκικη ανακοίνωση περί "πόρτας" στην εκδήλωση του Capital and Vision, αποσύρθηκε...η ίδια η ανακοίνωση από το διαδίκτυο. Βέβαια, αναγνώστης μας την αποθήκευσε εδώ, κι έτσι αυτό το οποίο θέλει να κρύψει ο πολλά βαρύς ΣΥΡΙΖΑ που "δεν είχε πληροφορηθεί" δεν κρύβεται. Αλλά μια επίσκεψη στο Left.gr με το αρχικό url αποκαλύπτει μόνο αυτό:
Η σελίδα του Capital and Vision για τους ομιλητές δείχνει ότι τα ονόματα των Σταθάκη και Σταθούλη έχουν αποσυρθεί, συνεπώς δεν μπορεί να είναι η αιτία της αιφνίδιας γαργάρας της βαριά ντελαμαγκέν ανακοίνωσης η αλλαγή απόφασης για τη συμμετοχή των δύο βουλευτών. Υπάρχει διαφορετικός λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε γνώμη για τα ψέματα που αράδιασε με τη μορφή ανακοίνωσης. Και ο λόγος αυτός δεν μπορεί να είναι η τσίπα, καθώς δείγματα τέτοιου πράγματος δεν έχει δώσει ποτέ. Έχουμε πολλάκις δημοσιεύσει άρθρα με κραυγαλέα ψεύδη από το Left.gr και την "Αυγή" που δεν διορθώθηκαν ποτέ (παράδειγμα 1, παράδειγμα 2), ούτε ίδρωσε κανενός το αυτί. Συνεπώς, υπάρχει άλλος λόγος για τη γαργάρα και την νέα "υπέρβαση" στις πρακτικές δημόσιας λογοδοσίας και στοιχειώδους δεοντολογίας του κόμματος των ανυπόληπτων, και ο λόγος αυτός αναμφισβήτητα έχει το δικό του, ξεχωριστό ενδιαφέρον...

20 σχόλια:

 1. Που είναι ο Λαφαζάνης να τα κάνει όλα πουτάνα ?

  Μιχάλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κλασικός σεχταριστής κουκουές.
  Δηλαδή, δεν μπορούμε να ενωθούμε όλοι μαζί οι αριστεροί να μην πάμε; Πιστεύεις ότι με αυτή τη στάση απομόνωσης, που το ΚΚΕ κάθεται μόνο του και δεν πάει, βοηθά το λαό ή την κυβέρνηση; Σαμαρικοί είστε ή κομμουνιστές τελικά; Ούτε στη βουλή δε θα μπείτε αν συνεχίσετε έτσι.

  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χεχε...έχουν γίνει τελείως πασόκοι σε κάτι τέτοια "επιχειρήματα"...

   Διαγραφή
  2. Δεν πειράζει, όλοι οι άλλοι τα'χουμε βάλει όλα στον αυτόματο, δεν απεργούμε όταν βρέχει, διότι ως γνωστόν είμαστε ζαχαρένιοι, γιατί έτσι κι αλλιώς ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑς θα αναρριχηθεί νομοτελειακά στην εξουσία, θα πάει καλά αλά Ολάντ, θα παραπατήσει και θα πέσει, θα φυτρώσει μια ελιά με 58 κλάδους, θα κλαδέψουμε με όπλο την ψήφο μας την τελευταία, για να καρπωθεί την εξουσία και το λάδι της ελιάς ένας έξυπνος επιχειρηματίας - πρωθυπουργός - multi tasking person.
   Και ορυχεία χρυσού θα έχουμε και εκχωρημένο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και έτοιμο free wifi και, και, και ...

   Και επί τη ευκαιρία:
   Κάλλιο να κατέθεταν μια τέτοιου είδους πρόταση δυσπιστίας:
   Να κηρύξετε την κυβέρνηση μη νόμιμη, για τουλάχιστον τρείς λόγους:
   - Πλήρης ανατροπή των προγραμμάτων, θέσεων και δηλώσεων με βάση τα οποία τα κυβερνητικά κόμματα ψηφίσθηκαν από τους έλληνες πολίτες. Αυτός ο λόγος είναι τόσο σοβαρός που από μόνος του συνιστά εκτροπή από το δημοκρατικό πολίτευμα.
   - Συστηματικές αντιδημοκρατικές πραχτικές διακυβέρνησης
   - Ισχυρή διάσταση μεταξύ της λαϊκής βούλησης και των κυβερνητικών πολιτικών.


   Αλλάχ, Αλλάχ δώσε μου πιλάφ,!

   Διαγραφή
  3. Θυμήθηκα τον Πέτρο, από άλλο ευαγγέλιο...
   Αυτόν εδώ: http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8882.html

   "...Στο κάτω κάτω τις γραφής, τι φοβούνται. Ας βοηθήσουν το ΣΥΡΙΖΑ να φανεί πόσο ασυνεπείς είναι όσο λένε."

   Βοηθάμε Πέτρο, βοηθάμε όσο μπορούμε... "το ΣΥΡΙΖΑ που τον διάλεξε ο κόσμος, τι να κάνουμε, να βοηθήσει το λαό και στην πορεία όσο μπορεί ας τον εκθέσει και στα μάτια του κόσμου αν είναι ΤΟΣΟ οπορτουνιστική δύναμη όσο λένε."

   Απ' ό,τι φαίνεται στο Left.gr, καλά κάνουμε που βοηθάμε από νωρίτερα, παρά να περιμένουμε "στην πορεία".

   graf

   Διαγραφή
 3. Σε μια πρώτη ματιά βλέπω ότι στη λίστα των ομιλητών προστέθηκε ο Βενιζέλος κ ένας από την Κομισιόν. Είναι ένα ζήτημα αν οι ομιλητές προστέθηκαν πριν ληφθεί η απόφαση να μη μιλήσουν οι εν λόγω ή αφού δήλωσαν ότι δε θα το κάνουν. Επίσης μπορεί να φοβήθηκαν αντίστοιχο κράξιμο για τον Αλαφούζο που είναι κι αυτός στους χορηγούς (κ το είχες δει) κ για το Βγενόπουλο (που σου είχε διαφύγει, κρύβεται στο κόκκινο τετραγωνάκι που γράφει με άσπρα γράμματα Superfast Ferries)

  ρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξ αρχής ήταν μέσα ο Βενιζέλος.

   Διαγραφή
  2. Στην αφίσσα στο http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/11/i-see-dead-labor.html δεν τον είδα μεταξύ των επιβεβαιωμένων γι αυτό το έγραψα. Κάτι που κάνει την ξεφτίλα τους ακόμα πιο μεγάλη.

   ρα

   Διαγραφή
  3. Ναι, η αφίσα δεν τους είχε βέβαια όλους. Ήταν εξ αρχής μέσα ο Βενιζέλος, δεν προστέθηκε.

   Διαγραφή
  4. Για του λόγου το αληθές, This is Google's cache of http://www.capitalvision.gr/omilites.asp. It is a snapshot of the page as it appeared on 24 Oct 2013 18:16:59 GMT..
   Η επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα δεν φαίνεται πουθενά αν είχε ως τελικό παραλήπτη τον διοργανωτή της εκδήλωσης ή τους αναγνώστες του left.gr σε αυτήν της την μορφή, έχει ημερομηνία 4 Νοέμβρη 2013.

   Κρίμα πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ να κατρακυλάει σε αυτό το μονοπάτι, το 2012 δεν ήταν τόσο σεχταριστής.

   Διαγραφή
  5. Σταθάκης-Δραγασάκης το 2012, ε;

   Εμ βέβαια, γιατί όχι δηλαδή. Οι ντροπές μας πιάσαν;

   Διαγραφή
 4. Αξίζει να βάλουμε όλο το ρεπορτάζ του δαιμόνιου:

  "«Όχι» Σταθάκη-Στρατούλη σε συνέδριο με χορηγό την Eldorado Gold
  Posted date: Νοεμβρίου 05, 2013 4:14 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 2

  Στην αρχή είπαν ναι, χωρίς όμως να γνωρίζουν τα «ψιλά γράμματα». Ο λόγος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη και Δημήτρη Στρατούλη, οι οποίοι είχαν δεχθεί να συμμετάσχουν στο συνέδριο «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση», έως ότου έμαθαν ότι «Χρυσός Χορηγός» του συνεδρίου είναι η εταιρεία Eldorado Gold, που είχε αναλάβει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

  Έτσι, οι βουλευτές απέστειλαν κοινή επιστολή στους διοργανωτές του Συνεδρίου, ενημερώνοντάς τους ότι για προφανείς πολιτικούς λόγους δεν μπορούν να παραστούν στο εν λόγω συνέδριο.

  Το συνέδριο, που διοργανώνεται από την Capital + Vision, φιλοξενεί πολλές «προσωπικότητες» ως ομιλητές, αλλά και τον αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή Ελλάδος της Eldorado Gold, Eduardo Moura, ως εισηγητή.

  Δείτε >>> εδώ <<< τους ομιλητές οι οποίοι δεν φάνηκαν να ενοχλούνται από την παρουσία της Eldorado Gold στους χορηγούς.

  Διαβάστε την επιστολή των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ"


  Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Eldorado Gold, είναι η "πόρτα" που έριξαν οι Σταθάκης και Στρατούλης μέσω της επιστολής τους, η οποία εξαφανίστηκε απο το διαδίκτυο και πλανιέται απειλητική πλέον μόνο στις αναδημοσιεύσεις και στην ιστοσελίδα του Στρατούλη.

  Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δαιμόνιος με τα ψιλά γράμματα-τα χοντρά είναι ΟΚ- δεν έχει λινκ προς το left.gr, ενώ ο antigold το κότσαρε ανυποψίαστα γιατί του άρεσε η μαγκιά του τίτλου, αλλά στη συνέχεια το λινκ για την επιστολή πάει στο σάιτ του Στρατούλη.

  Και τέλος έχω μείνει με την απορία γιατι ο δαιμόνιος Αριστερός δημοσιογράφος στηλιτεύει την αναισθησία των Βενιζέλου, Άδωνι, Μηταράκη, Κεδίκογλου, Μίχαλου και των διαφόρων έγκριτων και αμερόληπτων επιστημόνων απέναντι στην Eldorado Gold ειδικά και συγκεκριμένα.

  Τι νομίζει δηλαδή ότι όλοι αυτοί έχουν τις ίδιες ευαισθησίες με την Αριστερά των ψιλών γραμμάτων?
  Την Αριστερά που με παρρησία και τόλμη διαλαλεί σε όλους τους τόνους και τις κατευθύνσεις την εχθρική της θέση προς την εταιρεία με την ονομασία Eldorando Gold?
  Την Αριστερά της καρδιάς μας που άμα λάχει ρίχνει και "πόρτα" στα μούτρα της εταιρείας με την ονομασία Eldorando Gold και δεν υπολογίζει τίποτα?
  Την Αριστερά που ο λόγος της είναι συμβόλαιο, λίρα εκατό και δεν μασάει τα λόγια της και ούτε εξαφανίζει τις αναρτήσεις με ρυθμό που θα ζήλευαν πολλοί χάκερς.
  Την Αριστερά που "ευχαριστ[εί] πολύ για την πρόσκλησή [του οργανισμού με την ονομασία CAPITAL+VISION] και είμαστε στη διάθεσή σας {από πάντα ισχύει αυτό} για συμμετοχή μας σε συζητήσεις που θα διοργανώσετε στο μέλλον για θέματα αρμοδιότητά μας" αρκεί να μην χρυσοχορηγεί η Eldorando Gold, τουλάχιστον τώρα κοντά. Αλλά τέσπα κι αυτό είναι συζητήσιμο, αν δεν γίνει ντόρος απο κανα δυο μαλάκες κομμουνιστές και περάσει αθόρυβα το όλο συμβάν, δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα να συμμετέχουμε και να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση νέων οραμάτων {σ’ αυτά το ξέρετε ότι είμαστε μανούλες εμείς οι Αριστεροί} με τη βοήθεια όλων σας [γιατί χωρίς CAPITAL δεν γίνεται τίποτα, αυτό είναι νομοτέλεια] για την ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου και κυρίως χωρίς να έχουμε την μερκελόδουλη χούντα των Σαμαροβενιζέλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν έχουμε καμιά εγγύηση ότι δεν θα το εξαφανίσουν κι αυτό--εδώ εξαφανίζουν βουλευτικές τους ανακοινώσεις--αλλά αξίζει τον κόπο για λάτρεις του σουρεαλισμού: http://left.gr/news/titloi-teloys-gia-tin-kyvernisi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. θα πνιγώ (και ακόμα δεν διάβασα το κείμενο)
   Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι τύποι δεν παίζονται στην "εξυπνάδα".

   Διαγραφή
  2. όπου "δαιμόνιος" και "δαιμόνιος Αριστερός δημοσιογράφος" βλέπε Κώστας Βαξεβάνης και Κουτί της Πανδώρας, απο το λινκ που δίνει ο Αντώνης στο ποστ http://www.koutipandoras.gr/46483/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5.html

   Διαγραφή
 6. Ευτυχώς η δυστυχώς (για κάποιους), τίποτα δε σβήνεται από το διαδίκτυο.
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3Ahttp%3A%2F%2Fcache.nevkontakte.com%2Fproxy.html#go=http://left.gr/news/i-eldorado-gold-efage-porta-apo-stratoyli-kai-stathaki

  Νέστος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τα ξυπνοπούλια πίστευαν, φαίνεται, πωςοι Σκουριές είναι πιο μακριά κι απ΄ το Τέξας και ζουν στην προ ίντερνετ εποχή όταν πήγαν να κάνουν άλλη μια βρωμοδουλίτσα, ε;
  hopenends

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είναι θεοί, επανέφεραν την ανάρτηση σήμερα!!!! http://left.gr/news/i-eldorado-gold-efage-porta-apo-stratoyli-kai-stathaki

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και πέρα του screenshot που έχεις παραθέσει παραπάνω, υπάρχει και αντίγραφο της σελίδας στο archive.org από 6 Νοέμβρη, όπου φαίνεται ότι είχε κρυφτεί η ανακοίνωση στο ενδιάμεσο (κρίσιμο) διάστημα.
   Όπως είχα υπονοήσει τότε, την ανακοίνωση την βγάλαν για να την διαβάσουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και όχι οι του συνεδρίου και της Eldorado/Blackrock όπως προκύπτει σήμερα.

   krs από άλλο PC

   Διαγραφή