Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Έφυγε από κοντά μας ο Μηνάς Σφυριδάκης

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΣΦΥΡΙΔΑΚΗΣ
Έχασε, αργά χθες 16 Νοέμβρη, την πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Μηνάς Σφυριδάκης, πρώην πρόεδρος του σωματείου φωτογράφων Θεσσαλονίκης, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης, οπαδός του ΚΚΕ ως το θάνατό του.

Ανήσυχο πνεύμα, δεν σταμάτησε ως τις τελευταίες μέρες της ζωής του να μελετά τους κλασσικούς και να ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις και τη δράση του Κόμματος.


Η ΚΟΒ Πολίχνης θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους στάθηκαν κοντά στον Μηνά Σφυριδάκη αυτή την τελευταία περίοδο της δοκιμασίας του, και ιδιαίτερα τις συντρόφισσες που χωρίς να λογαριάσουν χρόνο και κόπο τον φρόντισαν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα 67 του χρόνια και παρά το ότι δούλεψε ως ΕΒΕ για 20 χρόνια και άλλα τόσα ως μισθωτός (3500 ένσημα ΙΚΑ) ο Μηνάς Σφυριδάκης δεν κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί.

Μία από τις τελευταίες δυνατές αναμνήσεις από τον Μηνά ήταν στο τελευταίο φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά όταν παρέδωσε στον ΓΓ του ΚΚΕ κομματική σφραγίδα από την περίοδο του Αντιδικτατορικού Αγώνα.

Πηγή: Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης

4 σχόλια:

 1. η πορεία στη Θεσσαλονίκη σήμερα είχε ένα κενό...τιμή μου που τον γνώρισα...συνεχίζουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπάρχει άλλη δικαίωση για αυτούς που φεύγουν παρά η συνέχιση του αγώνα που οι ίδιοι μας κληροδότησαν.

   Διαγραφή
 2. Δυο μήνες πριν το θάνατό του, δίνει μια σφραγίδα που φυλούσε για 40 χρόνια. Με το θάνατό του, μία μέρα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, μας θυμίζει τον τρόπο που πρέπει να αγωνιζόμαστε. Είναι από τις συμπτώσεις που ξεπερνάνε τη φαντασία των λογοτεχνών και προσωπικά μπλοκάρουν τη λογική μου. Το βλέπω και το ξαναβλέπω και κάθε φορά τα ίδια...(απερίγραπτα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ήξερε ότι θα πεθάνει, αφού έπασχε από καρκίνο. Γι αυτό ξέθαψε τη σφραγίδα, που δεν αποκάλυψε που την είχε κρύψει, και την επέστρεψε στο κόμμα. Πέθανε μια μέρα πριν τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, αλλά είναι ένας ακόμα αθάνατος.

   Διαγραφή