Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Κεφαλονιά: Νέο επεισόδιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες διαστάσεις στα άρθρα 187 και 187Α που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως βάσεις διακοπής της κομματικής χρηματοδότησης: για παράδειγμα, η αναφορά, στα πλαίσια συγκεκριμενοποίησης των δράσεων "εγκληματικής οργάνωσης", σε "εμπρησμό" (υπήρξε τέτοιος, πχ, σε οχήματα της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής) ή σε "διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών" (που μου φαίνεται ό,τι πρέπει για να χρησιμοποιηθούν, πχ, οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στα λιμάνια και η τυχόν παρεμπόδιση επιβίβασης, αποβίβασης ή απόπλου ως επιχειρήματα για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης του ΚΚΕ ως "εγκληματικής οργάνωσης").
Κεφαλονιά: Νέο επεισόδιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Σε προανάκριση με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» καλούνται από το Λιμενικό τουλάχιστον 15 στελέχη του ΠΑΜΕ σε Κεφαλονιά - Ιθάκη, επειδή συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας την 1η Μάη.


Το νέο επεισόδιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξη» έρχεται μετά την ενόχληση εφοπλιστή επειδή λόγω της απεργίας δεν απέπλευσε πλοίο. Σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι εφοπλιστές έχουν αφήσει τα δύο νησιά σε συγκοινωνιακή απομόνωση.

Την τρομοκρατική ενέργεια καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης (τέσσερις από τους διωκόμενους είναι από την ΕΛΜΕ, ανάμεσά τους ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο οργανωτικός γραμματέας), υπογραμμίζοντας ότι « η υπόθεση δεν ανοίγει τυχαία τώρα. Πανελλαδικά η κυβέρνηση επιβάλλει το δόγμα του "νόμος και τάξη", μαζί με τα μονοπώλια και την ΕΕ, γιατί είναι διαρκείας η φοροληστεία, η ανεργία, οι ιδιωτικοποιήσεις σε Υγεία - Παιδεία και έρχονται πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με το βούρδουλα, γιατί το καρότο έχει τελειώσει». Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί: «Να σταματήσει εδώ και τώρα η διαδικασία της δίωξης. Να τσακιστεί το δόγμα του "νόμος και τάξη", που επιβάλλουν τα μονοπώλια σε συνθήκες κρίσης, ανεξάρτητα από το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται».

Στην ανακοίνωση καλούνται τα σωματεία του νομού, οι μαζικές οργανώσεις να κάνουν δική τους υπόθεση την αλληλεγγύη. Να πάρουν θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να απαιτήσουν την άμεση απαλλαγή των διωκόμενων. Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ εξουσιοδοτεί το νέο ΔΣ να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία στην κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου