Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Στο φως η απόρρητη αλήθεια γύρω απ' σκοτεινά μυστικά του Περισσού

...και διάβασε πέντε αράδες μπας και ξεστραβωθείς. Και μη σ' ακούσω να τσιρίζεις "πού είναι ο συνδικαλισμός να μας υπερασπιστεί;" όταν ο μισθός σου θα χει φτάσει τα 100 ευρώ και θα δουλεύεις 70ωρα. 
Το σκέλος της καταδίκης των Πέτρου και Παύλου Πουντίδη που αφορά στο περιεχόμενο των φυλλαδίων, στο μεταξύ, οδηγεί σε μια τρίτη διάσταση, η οποία εμπλέκεται και στα επεισόδεια κρατικής και υπαλληλικής καταστολής της διανομής φυλλαδίων με ταξικό περιεχόμενο: την εξίσωση της ταξικής προπαγάνδας με "έγκλημα μίσους" (εννοείται, κατά της αστικής τάξης). Το να μιλάς για ταξική πάλη, με άλλα λόγια, αποτελεί de facto "έγκλημα σκέψης" (βλ. Όργουελ, 1984), ανεξάρτητα απ' το αν προβαίνεις σε βίαιες πράξεις ή όχι.

Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει άλλωστε άρθρο του Tim Worstall στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του περιοδικού Forbes στις 30 Οκτώβρη, και με θέμα την πρόταση νόμου ποινικοποίησης, ανάμεσα σε άλλα, των "Ολοκληρωτιστικών ιδεολογιών" σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το άρθρο [...] ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι το νομοσχέδιο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η στήριξη ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ εκπορεύονται άμεσα από ευρωενωσιακούς κατασταλτικούς σχεδιασμούς [...]

Ποιο ήταν το αδίκημα; Οτι στις 11/6/2008, μοίραζαν ανακοίνωση στους συναδέλφους τους στο ΒΙΠΑΣ

[...]

Στην ανακοίνωση γράφονταν μεταξύ άλλων: «Σήμερα, οι εργοδότες του ΒΙΠΑΣ, έχοντας εκμεταλλευθεί τον αγώνα μας, με την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων, αφού έχτισαν τα μέγαρά τους από τον κλεμμένο μας ιδρώτα, επιχειρούν να μετατρέψουν το Πάρκο σε γκέτο, όπου δε θα υπάρχει συνδικαλιστική εκπροσώπηση -δε θα εφαρμόζονται οι συλλογικέ συμβάσεις- δε θα υπάρχει κανένας έλεγχος στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και το μόνο που θα βασιλεύει θα είναι η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Τα σωματεία μας έχουν αποδείξει περίτρανα ότι και τη θέληση και τον τρόπο έχουν να απαντούν στην τρομοκρατία των εργοδοτών, κάμπτοντας κάθε εμπόδιο».

Το σημείο αυτό της ανακοίνωσης επικαλείται ο εργοδότης - μηνυτής

[...]

Τώρα, προκύπτει και η κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης», με αφορμή την ανακοίνωση ενός συνδικαλιστικού φορέα, στην οποία περιγράφει τη διαδικασία που το κεφάλαιο αποσπά την υπεραξία από τον εργάτη και τον τρόπο που λειτουργεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής! Πάνε δηλαδή με δικαστικές αποφάσεις να καταργήσουν την ταξική πάλη!...

[...]

Στο κείμενο γράφεται: «Τα περί α πρόκειται σωματεία, ηγετικά στελέχη των οποίων είναι οι εγκαλούμενοι, τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό αναπτύσσουν τη συνδικαλιστική τους δράση κατευθυνόμενα απροκάλυπτα από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη με αποτέλεσμα να μετέρχονται πολλές φορές μεθόδους και πρακτικές που αναμφισβήτητα νοθεύουν την έννοια της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης και την μετατρέπουν σε μακρύ και ευέλικτο βραχίωνα πολιτικών επιδιώξεων εναρμονισμένων με τη φιλοσοφία και την ιδεολογία μιας άλλης πολιτικής και ιδεολογικής κοσμοθεωρίας».
Ριζοσπάστης, 19 Νοεμβρίου 2013

2 σχόλια:

 1. "Η πάλη των τάξεων έχει καταργηθεί"
  Κωνσταντίνος Λάσκαρης, υπουργός εργασίας της κυβέρνησης Κ.Κ. του Α' απ' το βήμα της βουλής κατά την ψήφιση του Ν.330/1976

  Area - L'Internazionale

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. φοβερά νομικά επιχειρήματα! πιθανότατα αυτός που έγραψε το δικόγραφο, όταν πρωτοπροσγειώθηκε στη νομική, θα διαμαρτυρόταν για το "νόμος είναι το δίκιο τού εργάτη".

  το "Τα περί Α πρόκειται σωματεία" κορυφαίο.

  πίκατσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή