Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Κρυστάλλινες οι θέσεις της επί του Τέξας ομιλίας (Αποδελτίωση και μετάφραση βάσει υποτίτλων)

Π. Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας είπε στο Τέξας θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας νωρίτερα στο "ΒΗΜΑ FM" o Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων με αφορμή την αναφορά του Α. Σαμαρά ότι "ο Τσίπρας έκανε πρόταση δυσπιστίας για τον Λαφαζάνη" ξεκαθάρισε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν είπε στο Τέξας κάτι διαφορετικό από τις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Left.gr (και για το ηχητικό βίντεο, Αυγή).

Το ιστολόγιο Lenin Reloaded χαιρετίζει την πρώτη έκρηξη ειλικρίνειας του Παναγιώτη Λαφαζάνη από τότε που τον παρακολουθεί, και δημοσιεύει, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, την επί του Τέξας ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από τον επίσημο ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ. Η βιντεογραφημένη ομιλία, όπως πιστοποιούν οι υπότιτλοι που έχουν μπει από το κόμμα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την πλήρη εναρμόνιση της ομιλίας όχι μόνο με τις πεντακάθαρες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την ευρύτερη πολιτική φιλοσοφία του κοσμοϊστορικού αυτού κόμματος.

0:00-1:54 (Πρωτότυπο-βλ. υποτίτλους):
Moving on to a new face to a recovery of coping thence and two ish optional growth, the question Mayo son noise some who understand that the eurozone crisis is not over. It may annoy some who are experiencing the unemployment, the cats in pay and pensions, the decline in schools and health care. There are many who are living crisis for whom the important question is not whether the euro zone can be saved but whether it should be saved. Opposition on his mother is clear. The euro zone shoot be saved. The eurozone may have been a mistake. Its trade is and charters our float and should ask fundamentally. Some say the certain countries should perhaps not have joint. We could debate these matters but I proofread to lead the historians to do that. They do not mothers day. Today the euro zone exists who have an economic Union and two common currency and the mediator alternatives are watch in exit would not benefit denigrated States. On the contrary, it will trigger grave new problems, the management of an unstable new money backgrounds inflation flight of capital and played with people. Fully resolve alone, Greece should not exit the euro zone.

Μετάφραση, Lenin Reloaded TM:
Προχωρώντας σ' ένα νέο πρόσωπο, σε μια ανάκαμψη της ικανότητας αντιμετώπισης εφεξής και δύο ις προαιρετικής ανάπτυξης, το ερώτημα μαγιονέζα [εναλλακτικά, κλινική Mayo] γιος θόρυβος κάποιος που καταλαβαίνει ότι η κρίση της ευρωζώνης δεν τελείωσε. Μπορεί να ενοχλήσει κάποιους που βιώνουν την ανεργία, τις γάτες στους μισθούς και τις συντάξεις, την παρακμή στα σχολεία και την ιατρική περίθαλψη. Υπάρχουν πολλοί που είναι ζωντανή κρίση, για τους οποίους το σημαντικό ερώτημα δεν είναι αν θα σωθεί η ευρωζώνη, αλλά αν πρέπει να σωθεί. Η αντίθεση πάνω στη μάνα του είναι ξεκάθαρη. Η ευρωζώνη πυροβόλησε να σωθεί. Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος. Το εμπόριό της είναι και οι συμφωνίες το σωσίβιό μας, και θα έπρεπε να ρωτήσει θεμελιωδώς. Μερικοί λένε ότι συγκεκριμένες χώρες ίσως δεν έπρεπε να είχαν τζόιντ [σσ. μπάφος, γαροτσί, κλπ). Μπορούμε να συζητήσουμε για αυτά τα θέματα, αλλά εγώ διαβάζω και κάνω διορθώσεις στο κείμενο για να οδηγήσω τους ιστορικούς να το κάνουν. Δεν κάνουν την ημέρα της μητέρας. Σήμερα η ευρωζώνη υπάρχει, που έχουν μια οικονομική ένωση και δύο κοινά νομίσματα και οι μεσολαβητικές εναλλακτικές είναι ρολόι στην έξοδο δεν θα ωφελούσαν τα απαξιωμένα κράτη. Αντιθέτως, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα, τη διαχείριση ενός ασταθούς νέα λεφτά υπόβαθρα πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίου και έπαιξε με τους ανθρώπους. Πλήρως αποφασιστικότητα μόνο, η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει απ' την ευρωζώνη.

17 σχόλια:

 1. αχαχαχααααααα μα τι πινουν εκει στον ΣΥΡΙΖΑ..

  ρεδ αλερτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σιωπή, αναιδέστατε! Μέχρι και ο Λαφαζάνης είπε ότι αυτές είναι οι θέσεις του κόμματος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχαχαααα κι ελεγα που το πανε το "δεντρακι"

   http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/687cc14fb5c310cd1d3f5e962589cb69_XL.jpg
   ρεδ αλερτ

   Διαγραφή
  2. Ώχη, δαιν τω πησταίβο! Το χαίρυ τις αντοίδρασις αίχη χακάρη τους ηπώτυτλους! Our position on his mother is clear!

   gdmn1973

   PS: Some countries should NOT have joint, indeed.

   Διαγραφή
 3. προκειμένου να κρύψουν την ουσία των θέσεών τους είναι ικανοί να ξεκινήσουν να μιλάνε σαν τον Καιάδα..
  (ας το στείλει κάποιος στην ελληνοφρένεια να το σπικάρει ο Αποστόλης pleeeeeeeeeeease !!)

  Ernest Everhard.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ναι ναι στον αποστολη στην ελληνοφρενεια και εγω βαζω το μουσικο "χαλί" απο κατω για συνοδεια..

  http://youtu.be/BFtZ_Mv7hY4

  ρεδ αλερτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κλάταρε το λογισμικό μετάφρασης ...
  Αλλά με τέτοια προφορά, λογικό δεν είναι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με google translator μεταφράζει ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ η "Αυγή" και το κόμμα;

   ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΥΤΑ!!!!!

   Διαγραφή
  2. εντάξει... τους υπότιτλους τους βάζει αυτόματα το youtube με αναγνώριση ομιλίας. Προφανώς το λογισμικό αυτό δεν τα πάει καλά με τους aristerous και δεν τους πολυκαταλαβαίνει... Σου λέει, αυτοί λένε την μια αυτό την άλλη εκείνο... που να βγάζω άκρη τώρα? Η τεχνητή νοημοσύνη σηκώνει ψηλά τα χέρια της όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ... :)

   Διαγραφή
 6. Ο πρόεδρος μας μίλησε στο Texas κι ο Che είχε μιλήσει στη NYC στον ΟΗΕ, κόφτε λοιπόν την σπέκουλα σταλίνες!
  Δώσε πόνο στη δεξιά πρόεδρε, μάθε τα αμερικανάκια τι σημαίνει Edessaikos!
  JLorX99

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ μια απορία έχω μόνο ρε παιδιά: γίνεται ολόκληρη συζήτηση για το αν είπε "εθελοντικά" ή όχι (δεν το είπε, για λεωφορεία, σούρουπα και τη μάνα του μπορεί να είπε, όρκο δεν παίρνω, αλλά "εθελοντικά" δεν είπε).

   Τα υπόλοιπα που είπε δηλαδή, που δεν τα κατάλαβε ούτε το κόμμα του να τα μεταφράσει, ποιος τα κατάλαβε;

   Διαγραφή
  2. Υποθέτω πως ούτε ο ίδιος ο πρόεδρας καταλάβαινε τι έλεγε (η πρώτη φορά είναι;)
   Το ίδιο και αυτός που του έγραψε τον λόγο...
   JLorX99

   Διαγραφή
 7. Ειλικρινά δεν με πειράζουν τα άσχημα αγγλικά του Τσίπρα αλλά η εμμονή του να επιχειρεί να κουτσοδιαβάζει αγγλικά κείμενα που του γράφουν (υποθέτω με γραμματοσειρά τουλάχιστον 16) αντί να μιλήσει ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία όπως σχεδόν όλοι οι αστοί πολιτικοί (δεν θα ακούσετε πχ ποτέ Ρώσο ΥΠΕΞ να παρουσιάζει διάλεξη - λέμε τώρα - σε άλλη γλώσσα πέρα από τα ρώσικα ). Μα πόσο κόμπλεξ...

  Βασίλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η παρωχημένη εθνικοφροσύνη φρόντιζε να κρύβει την ψυχολογία της υποτέλειας πίσω από αισθήματα ανωτερώτητας, συχνά εντελώς γελοία (σας δώσαμε το φώτα, χτίζαμε Παρθενώνες όταν εσείς τρώγατε βελανίδια κλπ.)

   Η "προοδευτική" ραγιαδοσύνη καταφέρνει να είναι εξίσου γελοία, με το να κάνει όμως σημαία την ξετσιπωσιά της.

   Η διαλεκτική, όταν βιάζεται, εκδικείται.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 8. Ρε παιδιά, αυτά τα πράγματα τα διαβάζει έτοιμα!!!
  Απίστευτο, δηλαδή έχουν γραφτεί και τσεκαριστεί;
  Έλεος

  Ρώτας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οκ παιδιά, μια πλάκα ήτανε, δεν είναι κανένα σοβαρό θέμα.

   Το σοβαρό θέμα που προέκυψε από την ομιλία στο Τέξας είναι η ρήξη στις σχέσεις Λαφαζάνη-Ίσκρα.

   Διαγραφή