Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ζακύνθου ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις

Συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου την Τρίτη 5 Νοέμβρη στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια, όπου για άλλη μία φορά δικάζονται στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ειδικότερα, στις 5 Νοέμβρη, μετά από την αναβολή της δίκης που ήταν 25 Οκτώβρη, επανέρχεται το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης και δικάζεται ο Παναγιώτης Στρούζας, πρόεδρος του ΕΚΖ, μέλος της Γραμματείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ και στέλεχος του ΚΚΕ, με την κατηγορία της παρακώλυσης δημόσιας υπηρεσίας στη διάρκεια της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη 2009, όταν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι των ταξικών σωματείων του νησιού από το πρωί περιφρουρούσαν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Ζακύνθου.


Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει ότι «η εχθρική στάση που έχει το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του απέναντι σ’ αυτούς που αγωνίζονται δεν είναι αποτέλεσμα μιας άτυχης συμπεριφοράς που έγινε σε στιγμή έντασης.

Το αστικό κράτος με τα κόμματα που το υπηρετούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ. έχουν τους ανθρώπους τους και τους μηχανισμούς για να μπορέσουν να διαιωνίσουν την κυριαρχία της πλουτοκρατίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τα εργοστάσια, τα ξενοδοχεία, τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Γι’ αυτό και διώκουν, τρομοκρατούν, απολύουν, συκοφαντούν αυτούς που οργανώνουν την πάλη του λαού, που μπολιάζουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, ότι μπορεί ο εργάτης χωρίς τα αφεντικά να παράγει και να διευθύνει τον τεράστιο πλούτο προς όφελός του.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με τις διώξεις».

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί τους εργαζόμενους του νησιού, τα σωματεία, τους φορείς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ταξικής πάλης, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου