Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο στις 4 μ.μ. και στα κτήρια της ΕΡΤ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Νέα συγκέντρωση διοργανώνουν στις 4 το απόγευμα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής από τα χαράματα, οπότε και αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν μετά από εντολή εισαγγελέα στο κτίριο.

Η Μεσογείων άνοιξε νωρίς το μεσημέρι από τις κλούβες των ΜΑΤ που έφραζαν την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είναι παραταγμένες στην είσοδο του κτιρίου. Σε μια κίνηση που συμβολίζει τον κυβερνητικό αυταρχισμό, η κεντρική πόρτα της ΕΡΤ είναι κλειδωμένη με χειροπέδες.
902Συγκεντρώσεις στα κτίρια της ΕΡΤ το απόγευμα

Συγκεντρώσεις στα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, νέα συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Λεωφόρο Στρατού. Από το πρωί ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σωματείων και φορέων βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, κάλεσμα σε σωματεία και εργαζόμενους να συμμετάσχουν απέναντι από τα ΚΤΕΛ στο Λιμάνι σε μηχανοκίνητη πορεία προς την ΕΡΑ Ηρακλείου στις 6 το απόγευμα απευθύνει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στη Μυτιλήνη το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση έξω από την ΕΡΑ Αιγαίου στις 6 το απόγευμα.

Στην Πάτρα, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας καλεί σε συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.
902

ΜΑΣ: Οι φοιτητικοί σύλλογοι να καταδικάσουν αποφασιστικά την κρατική βία

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκφράζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλει την κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και να επιτεθούν στους εργαζόμενους με χημικά και προσαγωγές.

Κανένας εργαζόμενος να μην φοβηθεί! Οι δίκαιοι αγώνες δεν φιμώνονται με την καταστολή και τον αυταρχιαμό.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» που σημαίνει ακόμα πιο άγρια καταστολή και τρομοκρατία, για να περνάει σαν οδοστρωτήρας η αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταδικάσουν αποφασιστικά την κρατική βία και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές απαντάμε στην ένταση της καταστολής και στην πολιτική που θυσιάζει τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία με οργάνωση της πάλης και ακόμα πιο αποφασιστικούς αγώνες. Μαζί με τους εργάτες και το λαό φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική».

Αλληλεγγύη από Ομοσπονδίες και σωματεία

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και καταδίκη της εισβολής των ΜΑΤ εκφράζουν μεταξύ άλλων: Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου-Χάρτου, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ–ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ–ΠΕΕΜΑΓΕΝ–ΠΕΠΡΝ–ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων ν. Αχαΐας, η ΕΣΗΕΑ, το ΕΚΑ, η ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου