Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Κοκτέιλ Μολότωφ #322

Δεν έχει καμία σημασία ότι όλες ανεξαιρέτως οι αναρτήσεις για τις δικαστικές καταδίκες συνδικαλιστών για το αδίκημα του συνδικαλίζεσθαι, με μάρτυρες χρυσαυγίτες και με βάση νομοθετικό πλαίσιο που δήθεν είχε ως στόχο την καταστολή του φασισμού, σημειώνουν αρνητικά ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Σημασία έχει ότι, αφού το πρώτο θέμα του Νοέμβρη του 2013 είναι το τι συνέβη τον Νοέμβρη του 1973, τότε το 2053 όλοι θα συζητούν τι πραγματικά συνέβη τον Νοέμβρη του 2013.

Αυτό μας οδηγεί σε ένα παρήγορο συμπέρασμα: από τους αριστερούς απογόνους όσων μας γράφουν σήμερα, οι οποίοι θα μας υποστηρίξουν με πάθος το 2053, δεν μας χωρίζουν τόσο οι αγεφύρωτες πολιτικο-ιδεολογικές διαφορές. Μας χωρίζουν περισσότερο αυτά τα 40 ψωροχρόνια.

11 σχόλια:

 1. Αν αναφέρεσαι στις αναρτήσεις του LR για δικαστικές καταδίκες συνδικαλιστών, νομίζω ότι ο λόγος της μικρής επισκεψιμότητας είναι ότι οι περισσότεροι επισκέπτες του LR έχουν ήδη διαβάσει την είδηση στον Ρίζο ή τον 902. Δεν το λέω για να μην τις ανεβάζεις (το αντίθετο) αλλά γιατί δεν θεωρώ ότι οι αναγνώστες εδώ δεν ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το γνωρίζω Cos. Η επισκεψιμότητα όμως άλλων αναρτήσεων δεν προέρχεται απλώς από φίλους του ΚΚΕ. Σε αυτούς αναφέρομαι. Κι έχουν αναφερθεί και άλλοι σχολιαστές στο ίδιο θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε αυτούς αναφέρομαι=δηλ.σε μη φίλους του ΚΚΕ που συρρέουν σε άλλα και ποτέ σ' αυτά τα θέματα.

   Διαγραφή
  2. Γράψε Μπογιόπουλος να γίνει πανικός!

   Διαγραφή
  3. Ρέθυμνο Αντώνη μην τα κακιζεις τα παιδιά αφού δεν πληρώνονται για να κάνουν ποστ σε τέτοια θέματα. Το κράτος έχει πολλά χέρια και όχι μόνο αυτό.....

   Johngr1973

   Διαγραφή
  4. Χίλια συγγνώμη Αντώνη

   το Ρέθυμνο =ρε


   Johngr1973

   Διαγραφή
 3. Σεχτάρ ο Τρομερός15 Νοεμβρίου 2013 - 2:35 μ.μ.

  Και μια και τώφερε η κουβέντα,
  αθώος ο Ψωμιάδης, η "αγαπούλας" (.."αγαπούλα, βάλε πλάτη...κλπ"),
  όπως ακούω τώρα από την Τι-βί,
  την ώρα, που καταδικάζονται συνδικαλιστές και τα φασιστόμουτρα στα
  δικαστήρια κολυμπάνε σαν ψάρια στο νερό,
  βρίζοντας και απειλώντας τους πάντες, μπροστά σε δικαστές-γλοιώδη ανθρωπάκια,
  σα στο σπίτι τους.....
  Φασισμός, ante portas!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το να πνίγονται καθημερινά δεκάδες στις θάλασσες των θερινών διακοπών του λαού δεν είναι είδηση. Το να κατατρομοκρατείται ο εργαζόμενος στον χώρο εργασίας δεν είναι είδηση. Το να αυτοκτονεί κοσμάκης από απόγνωση ήταν είδηση, δεν είναι πλέον. Αν ξαναπεθάνουν φέτος από μαγκάλια ή από τις αναθυμιάσεις των τζάκιών δεν θα είναι είδηση. Οι δίκες των αγροτών χτες, των αγωνιζόμενων εργατών χτες και σήμερα δεν είναι είδηση. Ο βομβαρδισμός στη συρία, το ιράκ, το λίβανο, την παλαιστίνη δεν είναι είδηση. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι είδηση.

  Όλα αυτά είναι καθημερινότητα. Οικεία. Και τα οικεία τα καθημερινά δεν είναι είδηση. Η εξέγερση όμως θα είναι είδηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν όλα όσα αναφέρεις "δεν είναι είδηση" αλλά συνήθεια, δεν βλέπω και από πού θα προέλθει η εξέγερση στην οποία προσβλέπεις.

   Όπως και να χει, αμφισβητώ το ότι είναι συνήθεια οι καταδίκες συνδικαλιστών, μιας και είναι πολύ πρόσφατες και κατά συρροή υποθέσεις. Άλλο αν κάποιοι θα ήθελαν να γίνουν instant συνήθεια.

   Διαγραφή
  2. Όλα αυτά στα οποία αναφερόμαστε δεν είναι ειδήσεις, με την έννοια του νέου, του κάτι διαφορετικού, που θα προκαλέσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους «πολίτες», τους «καταναλωτές» της διαδικτυακής παρέας, της τηλεοπτικής ενημέρωσης. Είναι κάτι σαν τα «μη ακραία» φυσικά φαινόμενα. Υπαρκτά μεν, ασήμαντου ενδιαφέροντος δε για το ευρύ κοινό. Δεν πουλάνε. Όπως οι σεισμοί που είναι μικρότεροι από ορισμένα ρίχτερ. Που ανησυχούν μια γειτονιά αλλά δεν προκαλούν κανένα ενδιαφέρον στις δίπλα γειτονιές, στο σύνολο. Και γιαυτό δεν αναμεταδίδονται στο πλατύ κοινό. Καταγράφονται μόνο στις αναφορές των ειδικών!

   Έτσι και με τις δικαστικές διώξεις των αγωνιστών. Που εντείνονται και τείνουν να γίνουν, όπως το λες, υποθέσεις «κατά συρροή». Όπως έγιναν υποθέσεις ρουτίνας, μερικά χρόνια πριν, οι κατά συρροή διώξεις εκατοντάδων αγωνιζόμενων αγροτών με τα περίφημα αγροτοδικία. Είναι, όπως και πολλοί από τους αγώνες που αναπτύσσονται, φαινόμενα «τοπικού» ενδιαφέροντος.

   Αυτό όμως δεν αναιρεί την πραγματικότητα, ότι δηλ. πρόκειται για μικρούς προ-σεισμούς, που νομοτελειακά αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση των κύριων σεισμών. Σεισμών που θα αναστατώσουν, θα συνταράξουν, θα αποτελέσουν είδηση… Που θα έρθουν όσο και να κρύβονται ή να μην απασχολούν ως ιδιαίτερη είδηση τα πρόδρομα φαινόμενα αυτών. Που θα έρθουν γιατί οι αιτίες, οι αντιθέσεις, που τους παράγουν υπάρχουν. Και είναι αντικειμενικές.

   Σε 5, σε δέκα ή σε 40 χρόνια, το Νοέμβρη του 2053 οι σημερινές, μη-ειδήσεις, θα ειδωθούν στην πραγματική τους διάσταση. Πρέπει να συνεχίζουμε να τις καταγράφουμε, να τους αποδίδουμε τη βαρύτητα που έχουν. Για να έρθει ο Νοέμβρης του 2053 πιο σιμά.

   Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου και για τους μικροσεισμούς που προκαλείς…

   Διαγραφή
 5. Βάλε τίτλο "Όλη η αλήθεια για το Νίκο Μπογιόπουλου" στην είδηση για τους μεταλλεργάτες.π

  ΑπάντησηΔιαγραφή