Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Γ. Μαλούχος, "Βήμα", 30 Οκτώβρη: Το ΚΚΕ ανήκει στο Μεσαίωνα, είναι ο στυγνότερος καπιταλιστής της Ελλάδας

Μαλούχος Γεώργιος Π.
Στο Μεσαίωνα του ΚΚΕ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2013 06:00

Στα... “μαλακά” έπεσε ο συνάδελφος Νίκος Μπογιόπουλος: από το ΚΚΕ απλώς τον απέλυσαν. Δεν τον έκαψαν λ.χ. στην πυρά, όπως θα έκανε η Ιερά Εξέταση για το ίδιο ακριβώς “αμάρτημα” στο Μεσαίωνα. Και γιατί τον απέλυσαν; Αιτία αλλά και αφορμή μαζί είναι ότι δεν δέχθηκε να υπογράψει αυτό που το ίδιο το Κόμμα διαρκώς καταγγέλει για τους άλλους, αλλά, ταυτόχρονα, εκείνο εφαρμόζει: τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Υπήρξε συνεπής. Επρεπε λοιπόν να πληρώσει...

Η βαθύτερη αιτία όμως είναι ότι έγραψε βιβλίο χωρίς να τους πάρει την άδεια! Και όχι απλώς έγραψε βιβλίο χωρίς να τους ρωτήσει, αλλά, το χειρότερο, το βιβλίο πέτυχε: έγινε ένα από τα πιο δυνατά μπεστ σέλερ της μνημονιακής εποχής. Αγοράστηκε, διαβάστηκε και συζητήθηκε όσο λίγα στα νέα μαύρα ελληνικά χρόνια. Και, ας σημειωθεί για όσους ίσως δεν το έχουν διαβάσει ακόμα, ότι δεν πρόκειται για κανένα “αιρετικό” βιβλίο που ερχόταν σε αντίθεση με αυτά που (λέει ότι) πιστεύει ο Περισσός. Κάθε άλλο μάλιστα: έδινε, αντιθέτως, σε όλα αυτά μια γερή και φρέσκια ματιά. Εγκλημα...


Μόνον τους ψήφους αυτών που πήγαν στο βιβλιοπωλείο, πλήρωσαν και αγόρασαν το “Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε” του Μπογιόπουλου (εκδόσεις Λιβάνη) να έπαιρνε το ΚΚΕ στις περασμένες εκλογές, θα ήταν, σε απόλυτους αριθμούς, τουλάχιστον μία μονάδα πάνω. Πόσο μάλλον να του επέτρεπαν λ.χ, να βγει στην τηλεόραση να μιλήσει από την οποία έχει όλο αυτό το διάστημα “χαθεί”: ήταν μακράν ο πιο ουσιαστικός, επικοινωνιακός, πειστικός στρατευμένος κουμμουνιστής του Περισσού.

Ομως, προφανώς, το ΚΚΕ, δεν θέλει να πείσει – αυτό άλλωστε φαίνεται από πολλά κι όχι μόνον από την υπόθεση Μπογιόπουλου. Γιατί, αλλιώς, πώς ερμηνεύεται η εκλογική καθήλωσή του στα χρόνια των μνημονίων; Αν το ήθελε, θα έπρεπε και θα μπορούσε άνετα να έχει φτάσει σε διψήφια ποσοστά. Είναι σαφές ότι δεν θέλει. Δικαίωμά του. Και, για όσους δεν πιστεύουν στην κουμμουνιστική δικτατορία, δεν είναι κακό...

Εκείνο όμως που ίσως δεν είναι δικαιωμά του, είναι λ.χ. το να πουλάει υπό πλήρη αδιαφάνεια τηλεοπτικούς σταθμούς την άδεια των οποίων του έχει δώσει το ελληνικό κράτος, ο ελληνικός λαός, ουσιαστικά στο όνομα της δημοκρατίας, την οποία καθημερινά το ΚΚΕ επικαλείται και καθημερινά συντρίβει όπου κι όπως μπορεί.

Οπως δεν είναι δικαίωμά του να δίνει... “μάχες” κατά των μνημονίων, να κλείνει επιχειρήσεις επί μήνες με τον κομματικό – συνδικαλιστικό στρατό του και, την ίδια ώρα, να είναι πρώτος ανάμεσα στους εργοδότες που τα αξιοποιούν.

Γιατί στην Ελλάδα σήμερα ίσως δεν υπάρχει πιο στυγνός καπιταλιστής επιχειρηματίας από τον Περισσό και πιο ευνοημένος από τις μνημονιακές εργασιακές πολιτικές της τρόικας τις οποίες δείχνει μέγιστη σπουδή να αξιοποιήσει τόσο για οικονομικούς / επιχειρηματικούς, όσο και για καθαρά πολιτικούς λόγους, προχωρώντας όχι απλώς σε απολύσεις, αλλά, ουσιαστικά, σε διώξεις...ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ...

Μηνιαίο δελτίο απολύσεων (ΔΟΛ, Πήγασος) και άλλα νέα από τα ΜΜΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 1 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2013

31 του μηνός χτες, και πιστός στο ραντεβού του ο εργοδότης Ψυχάρης του ΔΟΛ συνέχισε τις (καθιερωμένες πλέον) μαζικές απολύσεις...

Απολογισμός: 25 ακόμα εργαζόμενοι στην ανεργία, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να αποτελούν την πλειοψηφία.

Παρόμοια είναι και η κατάσταση στον "Πήγασο" του εργοδότη Μπόμπολα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Η εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» συνεχίζει να επιδεικνύει το πιο σκληρό της πρόσωπο και να εφαρμόζει τις γνωστές αντεργατικές πρακτικές της. Συγκεκριμένα, προχώρησε στις απολύσεις των συναδέλφων Μιχάλη Λαδόπουλου και Γιάννη Κατσαρού από το αθλητικό τμήμα («Goal News», «Sentra FM», «Sentragoal.gr»), αλλά και στην απόλυση των τριών διορθωτών της εφημερίδας «Goal News», τους οποίους επαναπροσέλαβε σε άλλη εταιρεία με χαμηλότερο μισθό! Παράλληλα, υποχρεώνει τους δημοσιογράφους της «Goal News» να εργάζονται χωρίς επιπλέον αμοιβή, τόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», όσο και στην ιστοσελίδα «Sentragoal.gr», κάνοντας, μάλιστα, οκτάωρες βάρδιες.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΗΠΤΑ "αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 3 μ.μ. της Παρασκευής, 1ης Νοεμβρίου έως τις 3 μ.μ. της Δευτέρας, 4 Νοεμβρίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα “kerdos.gr”, καθώς και στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και την ιστοσελίδα «express.gr».

Οι συνάδελφοι διεκδικούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους, με αυτούς του «ΚΕΡΔΟΣ» και “kerdos.gr” να έχουν προγραμματίσει την Δευτέρα 4/11, στις 10:00 το πρωί, συνέλευση στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

21 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Φασιστοκαρκατσουλιό πολυτελείας η αστική μας διανόηση. Απαιτεί πλέον τεράστια αυτοσυγκράτηση το να σχολιάσεις τη χυδαιότητα και το κουτσομπολιό τους, παραμένοντας εντός των ορίων της κοσμιότητας. Πόσο μάλλον να τους αντικρούσεις...

   gdmn1973

   Διαγραφή
  2. Δες επειγόντως τελευταίο ποστ (Greek American News Agency).

   Διαγραφή
  3. Είδα το ίδιο το... agency, πήρα δέκα δραμαμίνες να μην ξεράσω.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 2. Τα «δεινά του Έθνους», σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Βήματος και παλιότερα της ΕΡΤ, της Καθημερινής, του ΣΚΑΙ και του Οικονομικού Ταχυδρόμου, είναι κομμουνιστικά.

  «Ζήτω ο Λένιν, ζήτω ο Στάλιν, ζήτω ο νέος κουμμουνισμός!»

  Στην ουσία, η Ελλάδα καθίσταται πλέον και με τη «βούλα» η πρώτη “νεο κουμμουνιστική” χώρα, στην οποία, εν ονόματι της δήθεν εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος (που όμως δεν υπηρετήται αφού το δημόσιο χρέος είναι ήδη ελέω προγράμματος στο 170%) δεν υπάρχουν πια οι βασικές αστικές ελευθερίες.

  Στην ουσία πάμε ορμητικά στο γκρεμό με ένα νέο “ζήτω ο Λένιν, ζήτω ο Στάλιν, ζήτω ο νέος κουμμουνισμός”, υπό τις εντολές της Γερμανίας και δια χειρός μιας... δεξιάς κυβέρνησης


  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=536284

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Kαι ο Στέφανος Μάνος.

   Το Οκτωβριανό σχέδιο δήμευσης

   Δεν έχω αμφιβολία ότι το ψυχολογικό υπόβαθρο της κομουνιστικής κοσμοθεωρίας είναι ο φθόνος. Ο φθόνος, ένα πάθος που αν ριζώσει στην καρδιά, πολύ δύσκολα ξεπερνιέται.

   Αφορμή για την παραπάνω σκέψη το νομοσχέδιο για τη μόνιμη φορολόγηση των ακινήτων.


   http://athensreviewofbooks.com/?p=749

   Έστι, ψυχολογικό υπόβαθρο της κομουνιστικής κοσμοθεωρίας είναι ο φθόνος. Του φιλελευθερισμού το πάθος για τη λευτεριά (της αλεπούς στο κοτέτσι).

   Διαγραφή
  2. www.youtube.com/watch?v=aQUhKxMY6XU
   Για τον καθένα ελευθερία σημαίνει κατι διαφορετικό.

   Και το έχουμε ξαναπει Το πάθος για τη λευτερια είναι μεγαλύτερο απ ολα τα κελιά:
   Ελευθερία να κλεινεις το κομπιουτερ σου την Παρασκευή (που κι αυτο δεν ισχυει πλεον) και πολλες αλλες μικρες ελευθεριες που περιγραφονται στην ραδιοφωνικη διαφημιση της τρ.Πειραιως και με τις οποιες προσδοκα να συγκινησει τους αντισυμβατικους τυπους, που δεν χωρανε σε κανενα καλουπι.

   Ειναι απ τις πιο ωραιες διαφημισεις που εχω ακουσει, σου περιγραφει μικρες απολαυσεις που μπορεις να τις αισθανθεις ανα πασα ωρα και στιγμη ικανοποιοντας ταυτοχρονα και τις οποιες τυχον αντισυμβατικες ανησυχιες εχεις και σε διαφοροποιουν απο την υπολοιπη μαζα που το μονο που επιδιωκει ειναι λεφτα και παση θυσια επιτυχιες.
   Και φθονος για τα λεφτα των αλλων, για να μην ξεχναμε και τον φιλο μας τον Στεφανο Μανο.

   Διαγραφή
 3. "Η βαθύτερη αιτία όμως είναι ότι έγραψε βιβλίο χωρίς να τους πάρει την άδεια!"

  Δηλ. το ΚΚΕ "διώκει" τον Μπογιόπουλο για το βιβλίο αλλά ταυτόχρονα το προωθεί, αφού πουλιέται, ας πούμε, στο φεστιβάλ της ΚΝΕ (εκεί το πρόσεξα, υποθέτω και στη Σύγχρονη Εποχή)! Σχιζοφρενείς τελείως αυτοί οι κουκουέδες.

  Έφη Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πωλειται κανονικοτατα και στη Συγχρονη Εποχη το "υπο διωγμον" βιβλιο του Μπογιο.

   sniper

   Διαγραφή
  2. Και κλάααααμα ο κ. Μαλούχος για το "συνάδελφο Νίκο Μπογιόπουλο"... Δάκρυ κορόμηλο.

   Βέβαια, το 'χω μάθει πλέον (by the hard way) ότι ο χαρακτηρισμός "συνάδελφος" δεν είναι καθόλου αυτονόητος, ακόμα και μεταξύ ανθρώπων που κάνουν την ίδια δουλειά. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιείται από εκείνους που ΔΕΝ κάνουν την ίδια δουλειά... Πόσο μάλλον όταν ξεπέφτει σε μερικά στόματα ή σε ορισμένες πένες - τότε η λέξη "συνάδελφος" ΛΕΡΩΝΕΤΑΙ. Με λάσπη βούρκου. Αυτά λέει η μικρή μου εμπειρία.

   gdmn1973

   Διαγραφή
  3. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Ουδεμία σχέση έχω με δημοσιογραφία, ΜΜΕ κλπ. Απλώς φαντάζομαι ότι θα ισχύει και εκεί ότι βιώνω καθημερινά στη δική μου δουλειά, σε επίπεδο σχέσεων, ανταγωνισμών, ίντριγκας, "συναδελφικότητας", "διακίνησης" "πληροφοριών", σπερμολογιών και "αξιολογήσεων"...

   Σκέψου, δηλαδή, να είχα αφεντικό τον Περισσό, ίσως το στυγνότερο καπιταλιστή επιχειρηματία στην Ελλάδα σήμερα! Παναΐα μ'...

   gdmn1973

   Διαγραφή
 4. Ειρωνία της τύχης. Ο φασιστάκος Μαλούχος ήταν από τους εμπνευστές της αμίμητης ατάκας "ο σαμαράς είναι κομμουνιστής γιατί αυξάνει τους φόρους". Την μέρα που αποφάσισε να δηλώσει φαν του μπογιόπουλου ο συγκεκριμένος χρυσαύγουλος, ο πρώτος είχε άρθρο στον ενικό με θέμα τον τελευταίο φόρο ακινήτων και τα έχωνε σε όλους τους μαλούχους που μιλούσαν για αυτό το νέο "κομμουνιστικό" μέτρο.

  Βεβαίως αλλού βρίσκεται το ζουμί του άρθρου όπως και μιας σειράς άλλων. Έχουν ξαναπεί και παλιότερα τι θέλουν, τώρα πάνε να το υλοποιήσουν.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγώ ένας απλός φίλος του κόμματος είμαι, νεόκοπος (αλλά δυστυχώς όχι πια κ τόσο νέος). Θα ήθελα να πω τη βλακεία μου. Ως χριστιανός έχω ακουστά από τον όρο προφητείες. Υπάρχουν όμως κ κάποιες προφητείες που νομίζω ότι βρίσκουν εφαρμογή κ σε πιο επιστημονικές κοσμοθεωρίες. Οι λεγόμενες αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Νομίζω ότι αξίζει να είναι ψύχραιμοι κ προσεκτικοί (κ φυσικά κ αυστηροί όταν χρειάζεται) όλοι οι φίλοι του κόμματος, πόσο μάλλον αυτοί που έχουν τη τιμή να αποκαλούν ο ένας τον άλλο ως σύντροφο στον αγώνα. Να θυμόμαστε ότι ο εχθρός δεν είναι ηλίθιος κ ότι τα καλά του λόγια θα πρέπει να τα φοβόμαστε. Να μην ξεχνάμε όμως ότι τα καλά λόγια του εχθρού μπορεί-εκτός των άλλων-να στοχεύουν κ στη διχόνοια. Να κάνουν ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια όχθη να βρεθούν σε αντικρυστές. Ας τα χαλάσουμε αυτά τα σχέδια του εχθρού αν κ εφόσον υπάρχουν. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε στο κάτω κάτω. Αν έχει να προσαχθεί κάτι απέναντι σε οποιονδήποτε-όποιος κι αν είναι αυτός-ας γίνει κ εφόσον ισχύει να υπάρξει αυστηρή τιμωρία. Το Κόμμα είναι πάνω από όλα κ ντίβες κ βεντετισμοί δε χωρούν σε αυτό. Αν όμως δεν υπάρχει κάτι, τότε ας μπουν κατω οι εγωισμοί κ οι όποιες προσωπικές πικρίες εκατέρωθεν για κάποιους χειρισμους, κι ας λυθούν οι παρεξηγήσεις. Έχουμε αγώνες μπροστά μας. Τα σουξου-μουξου είναι περιττά.

  ρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν αναφέρεσαι στον Μπογιόπουλο --εκεί νομίζω αναφέρεσαι-- δεν είσαι εσύ και γω αρμόδιοι να κρίνουν τι πρέπει να γίνει διότι δεν γνωρίζουμε τι έγινε.

   Το ζήτημα είναι αν εμπιστεύεσαι το κόμμα ή όχι.

   Διαγραφή
  2. Δε θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου κ φυσικά εμπιστεύομαι το Κόμμα αλλά υπό αυτή την έννοια (κ χωρίς να θέλω να σου παραστήσω τον έξυπνο) ίσως θα πρέπει να γράφουμε εντελώς στα απαυτά μας τις παπαριές του κάθε Μαλούχου κ να μην τις αναδημοσιεύουμε γιατί μπορεί εντελώς αθέλητα να παίξουμε ως ένα βαθμό το παιχνίδι τους. Ξαναλέω ότι είμαι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα συμπεριφοράς στο Κόμμα (κ προφανώς κ σε σένα ή σε οποιονδήποτε άλλο).

   ρα

   Διαγραφή
  3. Μάλλον σου διέφυγε ότι το άρθρο εντάσσεται σε σειρά αναδημοσιεύσεων από το "Βήμα" των οποίων συνεκτικός κρίκος δεν είναι ο "Μπογιόπουλος" αλλά ο "κομμουνιστικός κίνδυνος" και το αναπόφευκτο της "έκρηξης"....

   Διαγραφή
  4. συνεκτικός = συνδετικός

   Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν διαβάζουμε αποσπασματικά και επιλεκτικά...

   Διαγραφή
  5. Πιθανότατα να έχεις δίκιο. Έγραψα άλλωστε ότι δε διεκδικώ κ δάφνες ευφυίας.

   ρα

   Διαγραφή
 6. Ο "Κομμουνιστικος Κινδυνος" ας σε στοιχειωνει Μαλουχο !
  Ειναι μεγαλες "γατες" αυτοι οι κομμουνιστες και σας παιρνουν και τα σωβρακα καθε μερα ...
  Αφου κοιτα τωρα τι κανανε ...."διωξαν" τον Νικο απο τον Ριζοσπαστη που τον διαβαζε Χ κοσμος ...και σας τον στειλαν μεσα στα μαντρια σας να τον διαβαζουν Χ εις την Νι ....
  ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ !! ....δλδ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

  Παρτιζανος πυρπολητης μες τα λιμανια των "στολων" σας ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και το σερί συνεχίζεται, η "το δικό μου τ' όνομα, πάρτο εσύ γειτόνισσα"

  Το Οκτωβριανό σχέδιο δήμευσης
  Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΟ
  http://athensreviewofbooks.com/?p=749
  με εικονογραφική διευκρίνηση.  Πώς γεννιέται αντίδοτο στην κακουργία

  Του Χρήστου Γιανναρά

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_03/11/2013_526048
  με "θεωρητική θεμελίωση".

  ημιάγριος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H ανάγκη να ξεπεράσει ο σημερινός Eλληνας τον πρωτογονισμό των ενστικτωδών ενορμήσεων (να κατέχει, να κυριαρχεί, να ηδονίζεται), θα μπορούσε να μεταφραστεί σε πολιτικό αίτημα. Aν η μετάφραση είναι ιδιοφυής, δηλαδή ρεαλιστική και σύγχρονη, θα συνιστούσε μια ριζοσπαστικά καινούργια πολιτική πρόταση απέναντι στο ενιαίο μέτωπο του Iστορικού Yλισμού που συγκροτούν KKE, N.Δ., ΠAΣOK, ΣYPIZA...

   Τρελό τρολάρισμα ο καθηγητής!

   Διαγραφή