Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, 16 Νοέμβρη 1973

Στο κέντρο της Αθήνας αντηχεί και πάλι η δημοκρατική φωνή γενναίων φοιτητών μας. Οι φοιτητές προβάλλουν και πάλι τα άμεσα αιτήματά τους, αγωνίζονται για τις συνδικαλιστικές, ακαδημαϊκές και πολιτικές ελευθερία[ε]ς. Οι φοιτητές της Πάτρας κατέβηκαν στον αγώνα. Κινούνται επίσης οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης[.] [Ο]οι φοιτητές και φοιτήτριές μας ορθώνονται σαν υπερήφανα παιδιά ενός υπερήφανου λαού, που δεν υποτάσσεται στη χουντική δικτατορία και δεν ξεγεγ[λ]ιέται από τον εντολοδόχο της πρωθουπουργό της "πολιτικοποίησης" Μαρκεζίνη[,] που αντιδρά στα αιτήματα των φοιτητών [.] [Χ]χτύπησε τόσο βάναυσα το λαό στο μνημόσυνο της 4 του Νοέμβρη και χτυπάει και τώρα τους διαδηλωτές.

Η λαϊκή ψυχή πάλλεται και εκδηλώνει στους δρόμους την αλληλεγγύη της προς τους φοιτητές. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό, όπως έδειξε και η απεργία του προσωπικού της ΔΕΗ. Αγωνίζονται και αυτοί για τα ζωτικά τους αιτήματα και τις συνδικαλιστικές τους ελευθερίες.

Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό να εκδηλώσει ακόμα πιο μαζικά τη συμπαράρσταση και βοήθειά του προς τους φοιτητές. Η καλύτερη συμπαράσταση είναι να οργανώσουν [οι] εργαζόμενοι τον δικό τους αγώνα κατά της ακρίβειας, για αύξηση των μεροκάματων και των μισθών, για τις συνδικαλιστικές και πολιτικές τους ελευθερίες.

Καμιά πίστη στη "πολιτικοποίηση" της δικτατορίας. Καμιά συνδιαλλαγή με το καθεστώς. Ο αγώνας των φοιτητών είναι κομμάτι του παλλαϊκού αγώνα για την ανατροπή της χούντας, για τη λαϊκή κυριαρχία. Οι φοιτητές ας ανεβάζουν την ενότητα του αγώνα τους, ας επαγρυπνούν κατά των προκλήσεων των φασιστών και άλλων οργάνων της χούντας και να είναι βέβαιοι για τη νίκη.

Καλούμε τους φαντάρους και δημοκράτες αξιωματικούς, τους αστυνομικούς να μη χτυπήσουν τα ηρωϊκά παιδιά που αγωνίζονται για μια δίκαιη υπόθεση.

Καλούμε τους ξενιτεμένους έλληνες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους φοιτητές και να απαιτήσουν την κατάπαυση της τρομοκρατίας, την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Κάνουμε έκκληση προς τη διεθνή κοινή γνώμη να συμπαρασταθεί στους φοιτητές μας με την πολύτιμη αλληλεγγύη της.

16 του Νοέμβρη 1973
Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου