Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Imperialist hotline

«Κοριός» NSA στο προσωπικό κινητό τηλέφωνο της Μέρκελ
Ημερομηνία: 24/10/2013 10:44

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν το προσωπικό της κινητό τηλέφωνο.

Το οργισμένο τηλεφώνημα της Γερμανίδας καγκελαρίου στον Ομπάμα κατά το οποίο η Ανγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε αυτή την πρακτική ως «απαράδεκτη» ήρθε καθώς έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για την έκταση και τον τρόπο με τον οποίο η NSA παρακολουθούσε πολίτες, πολιτικούς και διπλωμάτες σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία και πιθανόν και στην Ιταλία.


Παρότι, όπως έγινε γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος, διά στόματος του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, αρνήθηκε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν την Ανγκελα Μέρκελ, στη σχετική ανακοίνωσή της η γερμανική καγκελαρία ζητούσε άμεσες και κατανοητές εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον και έκανε λόγο για «σοβαρή παραβίαση της εμπιστοσύνης μεταξύ δύο συμμάχων και στενών φίλων».

Υπενθυμίζεται ότι μερικούς μήνες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο, είχε διαβεβαιώσει τους Γερμανούς ότι η NSA δεν παρακολουθεί απλούς πολίτες.
Left.gr

-Ja, Barrack εκεί;
-Hi, Angela, how you doin'?
-Ja, το κινητό μου έχει κοριό. Americanisch κοριό.
-Πάρε στο Γερμανό να στο φτιάξουν Angela!
-Nein, εγώ είμαι το Γερμανό. Κινητό έχει κοριό. Ιμπεριαλισμός σας παρακολουθεί ιμπεριαλισμό μας.
-That's just conspiracy theory, Angela! Εμάς ο ιμπερ...ε, η εξωτερική μας πολιτική, αναπτύσσεται αυθόρμητα, έχει ελεύθερο πνεύμα! You know, όπως Αραβική Άνοιξη!
-Όχι να παρακολουθείτε τι λέω στο τηλέφωνο, όμως.
- (μηχανική φωνή): Αυτή η συνδιάλεξη παρακολουθείται για σκοπούς ασφαλείας.
- Shit! Ε, άκου, Angela. You know υπεριμπεριαλισμός; Κάουτσκι, you know Κάουτσκι;
-Ja.
-iphone δεν έχεις;
-Ja.
-iphone τι θα πει; Θα πει αμερικάνικο concept, γερμανική τεχνογνωσία στο design, και κινέζικη κατασκευή. Άσε που δεν έχετε στρατό. Γι' αυτό σου λέω, all together είμαστε! We are the world, we are the children...
-....

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό!
    Λες τελικά στις νέες συνθήκες να αρχίσουν οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις με τέτοιο τρόπο; Χλομό το βλέπω αλλά πλάκα θα είχε. Σαν ξεκατίνιασμα ανάμεσα σε γειτόνησες!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια."

    ΑπάντησηΔιαγραφή