Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμιες διακρίσεις της Ελλάδας χάρη στον "κομμουνιστικό κίνδυνο"

-Χάρη στον κομμουνιστικό κίνδυνο, η Ελλάδα έλαβε τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό της απ' το Σχέδιο Μάρσαλ μετά την απελευθέρωση και ως και την ήττα του ΔΣΕ:
Η ομοσπονδιακή τράπεζα της Νέας Υόρκης χορηγεί, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας, πίστωση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων. Το ημερολόγιο δείχνει Σεπτέμβριο του 1946, η χώρα που αιτείται τη βοήθεια είναι η Ελλάδα και το αίτημα απευθύνεται στις ΗΠΑ – όχι για 10, αλλά για 50 εκατ. δολάρια μέσω δανεισμού.


Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα και θέτει όρους για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας: Ενθάρρυνση των εξαγωγών, μεγιστοποίηση της παραγωγής, μείωση των μη παραγωγικών κυβερνητικών εξόδων, μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση και στη φορολογία, εκπόνηση και αποτελεσματική εφαρμογή ενός προγράμματος οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας. Μετά από πολλές καθυστερήσεις και παλινωδίες, το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών συντάσσει τον Φεβρουάριο του 1947 ένα μνημόνιο σχετικά με τη «θέση και συστάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για άμεση και ουσιαστική βοήθεια προς την Ελλάδα και την Τουρκία».

[...]
Το συνολικό ύψος της αμερικανικής βοήθειας προς την Ελλάδα από το 1945 ως το 1950 ξεπέρασε τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια – το μεγαλύτερο ποσό που έλαβε από το Σχέδιο Μάρσαλ οποιαδήποτε άλλη χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό της. Το σύνολο της βοήθειας που λάβαμε εκείνη την περίοδο ήταν μεγαλύτερο από όλα τα εξωτερικά δάνεια που είχε πάρει συνολικά η Ελλάδα από την έναρξη της επανάστασης του 1821 μέχρι και το 1930.
Πηγή: Ελληνοφρένεια
-Χάρη στον κομμουνιστικό κίνδυνο, η Ελλάδα έλαβε τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε χώρα πλην ΗΠΑ από τη βιτρίνα της CIA, το Ίδρυμα Ford, για την επιχορήγηση του έργου των διανοουμένων της στην περίοδο 1970-1982:
In the course of the years covered by these papers, the Ford Foundation awarded grants to over one hundred Greeks and over twenty Greek organizations and institutions in the fields of painting, sculpture, graphic arts, creative writing, translation, literature, theater, film, music, musicology, dance, architecture, history, archaeology, art history, philosophy, anthropology and sociology. Almost $7,000,000 was awarded to these grantees during this period—the largest amount awarded any country outside the United States over the same period of time.
Πηγή: The American School of Classical Studies in Athens

-Σήμερα, πάλι χάρη στον κομμουνιστικό κίνδυνο, η Αθήνα πρωτεύει στις πρωτεύουσες της Ευρώπης που οι πολίτες τους παρακολουθούνται από τις ΗΠΑ, τη CIA και την NSA:
Και η Ελλάδα στο κάδρο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό "Spiegel", που επικαλείται έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα λειτουργεί και ως κέντρο υποκλοπής τηλεφωνικών επικοινωνιών. 
Στο δημοσίευμα της Δευτέρας του "Spiegel", η Αθήνα είναι η πρώτη στη λίστα των 19 περιοχών της Ευρώπης που λειτουργούν οι ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών (special collection service), στις οποίες εργάζονται πράκτορες όχι μόνο της NSA αλλά και της CIA. Επιπλέον σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Αθήνα υπάρχει και εξοπλισμός παρακολουθήσεων που λειτουργεί από απόσταση δίχως να απαιτείται προσωπικό. 
Το έγγραφο, που έχει στην κατοχή του το γερμανικό περιοδικό και προέρχεται από τα όσα έχει διαρρεύσει ο Έντουαρντ Σνόουντεν, αναφέρει πως οι πράκτορες που ασχολούνται με τις υποκλοπές είναι υπό το καθεστώς της διπλωματικής ασυλίας και εργάζονται σε δωμάτια των πρεσβειών που έχουν ειδική θωράκιση. 
Δεν προκαλεί έκπληξη διότι δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται στοιχεία για παρακολουθήσεις και υποκλοπές επικοινωνιών και στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη. Ωστόσο αίσθηση έχει προκαλέσει η έκταση των υποκλοπών, καθώς σε τουλάχιστον 80 χώρες του πλανήτη οι ΗΠΑ φακέλωναν περίπου 50 με 60 εκατομμύρια τηλεφωνικές επικοινωνίες το μήνα.
Πηγή: 902
-Προστατέψτε τον κομμουνιστή της γειτονιάς σας τώρα για να πάρετε κάτι όταν τον πουλήσετε μετά! Είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο ασχολείται μαζί σας κοτζάμ υπερδύναμη κάθε τρεις και λίγο. Άμα δεν ήταν αυτός να πρέπει να τον φάμε, ούτε Σχέδιο Μάρσαλ θα παίρνατε, ούτε υποτροφίες θα παίρνατε, και σιγά μην καθόταν να σας παρακολουθούν στο τηλέφωνο να μιλάτε για τον ΠΑΟΚ και το σουβλάκι που φάγατε χτες, κοτζάμ πράκτορες άνθρωποι. 

8 σχόλια:

 1. Ορίστε προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα: εμπόριο κομμουνιστικού κινδύνου. Καλωσήλθε το δολάριο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η διαχρονική μουσική επένδυση:

   "Since the Yankee come to Trinidad
   They got the young girls all goin' mad
   Young girls say they treat 'em nice
   Make Trinidad like paradise

   Drinkin' rum and Coca-Cola
   Go down Point Koomahnah
   Both mother and daughter
   Workin' for the Yankee dollar"

   "Και χαμογελούν ΟΛΑ"
   https://www.youtube.com/watch?v=YlXviZTd3y4#t=61

   graf

   Διαγραφή
  2. Όποιος δε χαμογελάει είναι ύποπτος. Ύποπτος συνωμοσιολογίας!

   Διαγραφή
 2. Μα τι κοροϊδάρες αυτοί οι Αμερικάνοι! Δεν ξέρουν, οι ηλίθιοι, ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα του κατεστημένου και προστάτευε και τη Βουλή! Ρε τα αμερικανάκια, μπλέξανε με τα τζιμάνια της Ελλάδας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γι αυτο πρεπει να συμβιβαστουμε.Για να μην εχουνε να φανε ψωμι φιλελευθεροι,κεντροοι,οπορτουνιστες και φασιστες. ;)

  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς, αν συμβιβαστούμε, οι μόνοι που θα πεινάσουν απ' την συνολική τάξη των σαπρόφυτων είναι οι σπιούνοι, χαφιέδες και ρουφιάνοι που μας έχουν "χρεωθεί". Και πάλι όμως, θα χρειάζονται πάντα τέτοιοι για τους απλούς εργάτες, μην και τους έρθει καμιά περίεργη ιδέα στο μυαλό. Όσο για τα μονοπώλια, απλώς θα ξεφορτωθούν ένα επιπλέον, πλην απαραίτητο τώρα έξοδο για συντηρούν τα παράσιτα που μας χαφιεδίζουν.

   Διαγραφή
 4. «Το σύνολο της βοήθειας που λάβαμε εκείνη την περίοδο ήταν μεγαλύτερο από όλα τα εξωτερικά δάνεια που είχε πάρει συνολικά η Ελλάδα από την έναρξη της επανάστασης του 1821 μέχρι και το 1930».

  Μην ξεχνάμε: Αμερικανική βοήθεια σήμαινε δάνεια… και το τι σημαίνουν δάνεια το ξέρουμε όλοι…

  ΑπάντησηΔιαγραφή