Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Ο ... αντισημιτισμός του ΚΚΕ και των Μπολσεβίκων και η στόχευση των εθνοσωβινιστών του Ισραήλ

Το ιστορικό αρχείο είναι εύγλωττο και σαφές για την στάση των Μπολσεβίκων απέναντι στο λεγόμενο "Εβραϊκό ζήτημα." Πληθώρα Εβραίων, που είχαν βιώσει την μαύρη καταπίεση του Τσαρικού καθεστώτος, βρισκόταν άλλωστε στις τάξεις τους, και στελέχωσαν τις τάξεις αυτές από το πιο χαμηλό μέχρι το πιο ψηλό οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο.

Στο Lenin Reloaded αναδημοσιεύσαμε την σαφή τοποθέτηση του Λένιν ενάντια στον αντισημιτισμό πριν πολύν καιρό:Αναδημοσιεύσαμε επίσης, επίσης πριν πολύν καιρό, την αν μη τι άλλο πολύ εύγλωττη τοποθέτηση του Στάλιν για το θέμα:
Ο εθνικός και φυλετικός σωβινισμός είναι επιβίωση των μισάνθρωπων ηθών που χαρακτηρίζουν την περίοδο τού κανιβαλισμού. Ο αντισημιτισμός, σαν έσχατη μορφή φυλετικού σωβινισμού, είναι η πιο επικίνδυνη επιβίωση τού κανιβαλισμού. 
Ο αντισημιτισμός συμφέρει στους εκμεταλλευτές, σαν αλεξικέραυνο που απομακρύνει από τον καπιταλισμό το χτύπημα των εργαζομένων. Ο αντισημιτισμός είναι επικίνδυνος για τους εργαζόμενους, σαν απατηλό μονοπάτι που τους ξεστρατίζει από το σωστό δρόμο και τους οδηγεί στη ζούγκλα. Γι’ αυτό οι κομμουνιστές, σαν συνεπείς διεθνιστές, δεν μπορούν να μην είναι ανειρήνευτοι και ορκισμένοι εχθροί τού αντισημιτισμού. 
Στην ΕΣΣΔ ο αντισημιτισμός διώκεται αυστηρότατα από τον νόμο, σαν φαινόμενο βαθιά εχθρικό προς το Σοβιετικό καθεστώς. Οι δραστήριοι αντισημίτες, σύμφωνα με τους νόμους τής ΕΣΣΔ, τιμωρούνται με θάνατο.
Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις, καθώς και το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής των Εβραίων στη στελέχωση του Κόμματος των Μπολσεβίκων, ήταν άλλωστε η αιτία της διαρκούς σύμφυρσης του αντικομμουνισμού και του αντισημιτισμού στην ναζιστική και στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Γι αυτήν επίσης παραθέσαμε αδιαμφισβήτητα στοιχεία.

Αναδημοσιεύσαμε, τέλος,  την εκτεταμένη έρευνα του Domenico Losurdo πάνω στις τροτσκιστικές και αμερικανικο-αγγλικές πηγές της συκοφαντικής "θεωρίας" περί "σοβιετικού" ή "σταλινικού" αντισημιτισμού (1, 2, 3), που ξέπλυναν τον αντισημιτισμό των Τσώρτσιλ και ενοχοποίησαν το κόμμα των "ΕβραιοΜπολσεβίκων" για τα ανομήματα του ιμπεριαλισμού. Όπως γράφει ο Losurdo, σε ένα ακόμα ερευνητικό του κείμενο για την αντιδραστική ψευδοθεωρία του "Ολοκληρωτισμού":
Μετά την κατάρρευση του Τσαρισμού και το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, αυτοί που εξαπέλυσαν το κυνήγι κατά των Εβραίων ήταν ο στρατός των Λευκών, με την υποστήριξη των δυνάμεων της Αντάντ. Οι Εβραίοι χαρακτηρίστηκαν οι κρυφοί εμπνευστές της "Ιουδαιο-μπολσεβικικής" επανάστασης: οι σφαγές που ακολούθησαν, όπως υπογραμμίζουν οι ιστορικοί, μοιάζουν να προαλείφουν ακριβώς την "Τελική Λύση."
Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, δείξαμε, μέσα από τα δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη κατά τη διάρκεια της αποτρόπαιας επιχείρησης της συγκέντρωσης των Εβραίων της Ελλάδας για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ποιος ήταν αυτός που σήκωσε ανάστημα απέναντι στον αντισημιτισμό των ταγματασφαλιστών και των εμπόρων πατριωτισμού σε μια περίοδο που  τα αστικά κόμματα ποιούσαν, στην καλύτερη περίπτωση, τον ανήξερο, και στην χειρότερη επικροτούσαν την προετοιμασία της σφαγής:
Αντιεβραϊκό αφηνίασμα
Τ' απάνθρωπα μέτρα εναντίον των Εβραίων της Θεσσαλονίκης αποκορυφώθηκαν. Οι γερμανοφασίστες εξόν απ' το χαράτσι των 3 1/2 δισεκ. που εισέπραξαν απ' τους εβραίους, δήμευσαν και τις σπουδαιότερες περιουσίες τους. Από μερικά σπίτια μάζεψαν και τα μαχαιροπήρουνα. Καθορίστηκαν τόποι υποχρεωτικής διαμονής των εβραίων μακρυνές συνοικίες της πόλης, απ' όπου δεν μπορεί να απομακρύνονται. Λέγεται ότι τους διώχνουν και για την Πολωνία.
Κάθε εβραίος θα φέρει ένα ειδικό σήμα --αστέρι-- δηλωτικό της καταγωγής του. Οι ανάπηροι και τραυματίες διαγράφτηκαν απ' τους σχετικούς καταλόγους.
Στο αντιεβραϊκό αφηνίασμα σιγοντάρουν τους γερμανοφασίστες δύο καθάρματα της 4ης Αυγούστου, οι διευθυντές της εφημερίδας "Νέα Ευρώπη". Στην πουλημένη φυλλάδα τους γράφουν: "Ο Θεός λυπήθηκε την Ελλάδα κι έστειλε τους γερμανούς, που θα μας λυτρώσουν απ' τους εβραίους και την πληγή των ανταρτών..."!!
Ριζοσπάστης, 25η Μαρτίου 1943. 
Ο αντιεβραϊκός διωγμός
Στη Σαλονίκη συνεχίζεται το φοβερό όργιο σε βάρος των εβραίων. Τους υποχρεώνουν να φέρουν κίτρινο σήμα και τους συγκεντρώνουν 40 χιλ. πληθυσμό στο συνοικισμό 151, όπου μόλις χωράν 5 χιλ. άνθρωποι. Άρχισαν να τους στέλνουν στην Πολωνία κλεισμένους σε φορτηγά βαγόνια. Ταυτόχρονα τους κατηγορούν για μαυραγορίτες για να στρέψουν τον ελληνικό πληθυσμό ενάντιά τους και η γερμανική στρατ. διοίκηση απαγορεύει κάθε συναλλαγή με τους εβραίους και διατάζει όσους συναλλάχτηκαν ή αγόρασαν πράματα από τους εβραίους μετά τις 20 Φλεβάρη να τα γυρίσουν γιατί αλλιώς θα τιμωρηθούν. Η απαίσια εποχή των Ούνων ξαναζεί με τη "νέα τάξη πραγμάτων" του φασισμού. Μα ας ξέρουν οι σύγχρονοι Ούνοι πως ο πολιτισμένος ελληνικός λαός παρακολουθεί με τη μεγαλύτερη συμπάθεια τις συμφορές του εβραϊκού πληθυσμού και απαιτεί να σταματήσουν αυτά τα τερατώδη εγκλήματα.
Ριζοσπάστης, 20η Απριλίου 1943. 
Εθνική ενότητα Στρόοπ
Οι Γερμανοί με λύσσα πληγωμένου θηρίου ετοιμάζουν τον τελευταίο καιρό τον Ελληνικό πεμπτοφαλλαγισμό. Με τους διάφορους Τραυλούς σκούζουν απ' τον Ελληνόφωνο Γερμανικό τύπο της Αθήνας για εθνική ενότητα. Με κύρια όργανα το χτήνος Ράλλη, το βδέλυγμα Ταβουλάρη, τους μεγαλοπατριώτες σοσιαλιστές-δημοκράτες ηγέτες του ΕΔΕΣ ενίσχυσαν τα ένοπλα σώματα, έβαναν μπρος τις δολοφονίες αγωνιστών του Ελληνικού λαού. Για να φανατίσουν, για να βουτύξουν σε αίμα Ελληνικό τους αξιωματικούς και πατριώτες που αποτελούν τον ΕΔΕΣ και τις ένοπλες δυνάμεις, να τους κάνουν προδότες του έθνους. 
Και τώρα ολοκληρώνουν αυτή την εθνική ενότητα. Ο Ταβουλάρης με "απόρρητο επείγουσα" διαταγή του της 1ης Οχτώβρη κοινοποιεί ότι "από σήμερον ανέλαβε την άσκησιν του δικαιώματος της καθοδηγήσεως και της επιβλέψεως όλων των ελληνικών αρχών και των αστυνομικών σωμάτων περιλαμβανομένων και του 3ου τάγματος ασφαλείας ευζώνων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του σώματος αγροτικής ασφάλειας και του λιμενικού σώματος ο ανώτατος αρχηγός των ταγμάων ασφαλείας υποστράτηγος της αστυνομίας κ. Στρόοπ. Ο υποστράτηγος της αστυνομίας κ. Στρόοπ θα έχει και το δικαίωμα της διαθέσεως των δυνάμεων όλων των ανωτέρω σχηματισμών εις τον αγώνα εναντίον των συμμοριών (δηλ. εναντίον των Ελλήνων ανταρτών Σημ. Ρίζου) και των σαμποτάζ..." Είναι η αυτονομία που μας υπόσχονται οι Γερμανοί και η εθνική ενότητα που ρεκλαμαρίζει ο Ταβουλάρης. Η Ελλάδα γίνεται επίσημα προτεχτοράτο με γκαουλάιτερ το Στρόοπ. Το πραχτικό της αρχηγίας του Στρόοπ το υπόγραψε και ο Σαμπάνης αρχηγός της αστυνομίας και ο Μανουσάκης αρχηγός της χωροφυλακής. Έτσι ολοκληρώθηκε η εθνική ενότητα με επικεφαλής το χιτλερικό σκύλο Στρόοπ που στη Βαρσοβία έσφαξε 50 χιλ. Πολωνούς. Και έκαμε την εμφάνισή του στον Ελληνόφωνο Γερμανικό τύπο με εξοντωτικές διαταγές για τους Εβραίους.
Ριζοσπάστης, 10η Οκτωβρίου 1943
Όλα από το Ριζοσπάστης, 1918-2002. Εφημερίδα του λαού. Περίοδος 1941-1945, Κατοχή-Δεκέμβρης '44. Εκδόσεις Ριζοσπάστης-Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα, 2003.
Κι όμως, κάποιες ντροπές του γένους τους έχουν το απύθμενο θράσος να συκοφαντούν και να επιχειρούν να σπιλώσουν την τιμή των κομμουνιστών εμφανίζοντάς τους ως... αντισημίτες!!!! Τέτοιο είναι το μίσος τους για τον κομμουνισμό που δεν διστάζουν να προσβάλλουν τη μνήμη του δικού τους λαού, να πουν ψέματα για το ποιοι ήταν οι διώκτες και ποιοι οι υπερασπιστές των εκατομμυρίων θυμάτων της φασιστικής λαίλαπας. Έχουν απωλέσει τόσο κάθε ίχνος πατριωτισμού και αγάπης προς τον εβραϊκό λαό που δεν διστάζουν να αθωώσουν ουσιαστικά τους σφαγείς του για να χτυπήσουν τους "εχθρούς" που οι ίδιοι κατασκεύασαν με τα αναθεωρητικά τους τερατουργήματα. Τέτοιοι αηδιαστικοί προδότες του Εβραϊκού γένους είναι. Και πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς τον συνδυασμό σιωπής για τους φασίστες και τους ρητά αντισημίτες και μένους για ...τους κομμουνιστές αντιφασίστες παρά ως εκ των ένδον προδοσία του εβραϊκού λαού για χάρη μιας συμμορίας πλουτοκρατών και ιμπεριαλιστών καπιταλιστών που έχουν απαγάγει την λαμπρή του ιστορία και την έχουν εκποιήσει στο βωμό του χρήματος και της ληστρικής εξουσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου; Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει την απίστευτα χυδαία αντιστροφή της ιστορικής πραγματικότητας στο όνομα αναμενόμενων κερδών από συμφωνίες για το φυσικό αέριο και το μοίρασμα της ανατολικής Μεσογείου -- και δη, συμφωνίες, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, με την άκρα δεξιά του Αντώνη Σαμαρά;

Αλλά βέβαια, κατονομάσαμε έτσι ήδη έναν από τους τρεις λόγους για την αλλιώς σουρεαλιστικά ανεξήγητη εμμονή ιστολογίων όπως το Αθέμιτα και το Marxist Reloaded με την ενοχοποίηση του ΚΚΕ (μέσω..."αντισημιτισμού" των Μπολσεβίκων) για όλα τα ιστορικά δεινά του εβραϊκού λαού:

Και αυτός είναι η αντίσταση του ΚΚΕ στην έξοχη συμφωνία των ελληνικών και ισραηλινών (και κυπριακών) μονοπωλίων για ξεκοκκάλισμα του φυσικού πλούτου της ανατολικής Μεσογείου προς όφελος των...πατριωτικών και πολιτικά ορθών τσεπών της πλουτοκρατίας των αντίστοιχων χωρών.

Υπάρχουν άλλοι δύο λόγοι για αυτή την πραγματικά γκροτέσκα εκστρατεία αντικομμουνιστικής υστερίας:

Η σταθερή στάση του ΚΚΕ ενάντια στον επεκτατισμό του κράτους του Ισραήλ και την βάναυση συμπεριφορά του στον Παλαιστινιακό λαό, μια θέση απόλυτα συμβατή με την κριτική στον Σιωνισμό ως μορφή αντιδραστικού σωβινισμού στον Λένιν, και οργανικά δεμένη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, που τόσο θέλουν να εξαλείψουν τα κοράκια του ισραηλινού και ελληνικού κεφαλαίου.

Και τέλος,

Η σταθερή στάση του ΚΚΕ στο πλευρό των μεταναστών εργατών και θυμάτων άγριας ταξικής εκμετάλλευσης στην Ελλάδα, ένα μεγάλο κομμάτι των οποίων τυχαίνει να είναι Μουσουλμάνοι, προς λύσσα κακιά των σιωνιστών λακέδων του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού που τολμούν να μιλούν για "αντισιμητισμό του ΚΚΕ" εδώ και κάποια χρόνια.

Αλλά το ψέμα και η συκοφαντία σε βάρος του εργατικού κινήματος δεν θα περάσουν. Το ξεπούλημα και η καπήλευση των αμέτρητων μαρτυρίων του εβραϊκού λαού απ' τον συνένοχο των Ναζί δυτικό ιμπεριαλισμό και τα σημερινά φασιστικά του εξαρτήματα, η καπήλευσή του για μια χούφτα δολάρια, δεν θα περάσουν. Απέναντι δεν βρίσκονται --κι ούτε ποτέ βρισκόντουσαν-- Εβραίοι και Έλληνες, "αντισημίτες" και "πολιτικά ορθοί" αριστεροί, "κοσμοπολίτες" και "εθνίκια", όπως πολύ θα ήθελαν να περάσουν στις μέρες μας οι βδελυροί Έλληνες φασίστες και οι χαμερπείς Σιωνιστές εθνικιστές. Απέναντι βρίσκονται κεφάλαιο και εργάτες. Κεφάλαιο που σαπίζει, διαφθείρει και σκοτώνει, και εργάτες που παλεύουν και θα παλέψουν για δικαιοσύνη, ισότητα, και κοινοκτημοσύνη ως το τέλος.

Βάλτε το καλά στο σάπιο μυαλό σας. Η αποτρόπαια λυκοσυμμαχία σας θα ηττηθεί τελεσίδικα από τους λαούς. Και η γη ολάκερη δεν θα χει μέρος να κρυφτείτε.

7 σχόλια:

 1. Την ακούω αυτή την ιστορία περί «βεβήλωσης» τόσα χρόνια, αλλά δεν είχα καταφέρει να βρω σε τι αναφέρονται. Ώστε διαδηλωτές άφησαν φωτογραφίες από τον πόλεμο του Λιβάνου στο μνημείο και αυτό είναι βεβήλωση! Ό,τι και να πω θα είναι λίγο.

  ***

  Επειδή η παρατήρηση για τους μουσουλμάνους μετανάστες είναι καίρια, χωρίς σχόλια αφήνω μερικά βίντεο.

  http://www.youtube.com/watch?v=hYiqvUxGbPo
  http://www.youtube.com/watch?v=e_79spUAS2Y
  http://www.youtube.com/watch?v=U7Q5o0tLOJU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενάντια τη θεωρία των δύο άκρων δια της επικέντρωσης στο ένα άκρο, τον...σταλινισμό.

   "Από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του..." http://omadeon.wordpress.com/2013/10/04/tzimerostalin

   Διαγραφή
  2. Μπαρμπα-Στάθη, θα πάρω Τζήμερο, πιο αριστερός είναι...

   Διαγραφή
  3. Μάλιστα.

   Ενώ απ' ότι φαίνεται παρακολουθεί με προσοχή το ιστολόγιο αυτή η ανάρτηση του διέφυγε και αναγκάστηκε να παραπέμψει στο enosy.blogspot.com. http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/1921-1939.html

   Aπό την άλλη, καλώς παρέπεμψε καθώς είδα ότι αυτό το μπλογκ είχε λινκ με τη ψυχαγωγική ανάρτηση περί της «παιδική έκθεση του Στάλιν», που είχε συζητηθεί κι εδώ μέσα. Μάλλον δεν διάβασε κανείς από τους δύο τα σχόλια του ΜΑΚ από κάτω.

   Διαγραφή
  4. Τι να διαβάσει καλέ; Εδώ δεν κατέγραψε καν ότι η επιστολή δεν ήταν δημόσια και ότι δεν μπορεί να είχε κανένα κίνητρο τη δημιουργία εικόνας.

   Για να μην μιλησουμε για το γεγονός ότι η "αντισυμονωσιολογική" αντίληψη περί σατανικού Στάλιν που ήθελε να μπερδέψει τους πάντες γράφοντας τα αντίθετα από όσα πίστευε κινείται σε επίπεδα Robert Conquest, IRD agent, και δεν έχει καν φτάσει στον J. Arch Getty...

   Διαγραφή
  5. @ Omadeon: Μην κουράζεσαι τζάμπα να στέλνεις και καλά gentlemanly σχόλια εδώ, δεν πρόκειται να εμφανιστούν για να λάβουν τις δέουσες απαντήσεις τους μέχρι να εξαφανίσεις κάθε ίχνος από τη βιομηχανία βόθρου που έστησες σε βάρος μου ως φυσικού προσώπου και ακαδημαϊκού εδώ και δύο χρόνια.

   Έχει και το θράσος τα όριά του.

   Διαγραφή
 2. Έξοχο κείμενο. Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, τους λασπολόγους και προδότες του Εβραϊκού γένους διαψεύδουν οι ίδιοι οι επιζώντες του ολοκαυτώματος:

  http://www.youtube.com/watch?v=EhEdMrme6jg

  «Χαλά, μωρέ χαλάλι στον κόκκινο στρατό.
  Αυτοί μας εγλυτώσανε και μας ελευθερώσαν...
  »

  ΑπάντησηΔιαγραφή