Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Μέγα σκάνδαλο με τον διδακτορικό τίτλο του Κιμ Γιονγκ-Ουν αποκαλύπτει το "Β(λ)ήμα"

Πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα "Β(λ)ήμα" ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτός από δικτάτορας που "προσεύχεται" [μέχρι πριν ένα μήνα το ζήτημα ήταν πως η Βόρεια Κορέα ήταν "βαθιά άθεο κράτος" που εκτελεί τους θρησκευόμενους] "για να πείσει τη βαρύτητα να παραμείνει στη γη" [ναι, όπως το διαβάσατε], έγινε και διδάκτορας, καθώς απέκτησε με σκανδαλώδη τρόπο, και δη "χωρίς να δώσει εξετάσεις", επίτιμο διδακτορικό τίτλο από πανεπιστήμιο της Μαλαισίας, προφανώς μπας κλας και τριτοκοσμικό.

Με τον τρόπο αυτό πληροφορούμαστε κάτι που δεν γνώριζε κανείς στον κόσμο ως σήμερα:

ότι τα επίτιμα διδακτορικά δίνονται μετά από επιτυχείς εξετάσεις (όπως φαντάζομαι και τα "κανονικά", που τα παίρνεις αφού δώσεις "διδακτορικές εξετάσεις" -- ανακοινώνονται τα "διδακτορικά θέματα" και γράφεις σε κόλλες με σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας κι έτσι).

Εδώ βλέπετε έναν άλλο επίτιμο διδάκτορα που δίνει εξετάσεις (δεν ξέρω αν ήταν στο είδος κωμωδίας "δημοσιογράφος του 'Β(λ)ήματος'") για να πάρει επίτιμο διδακτορικό από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης:4 σχόλια:

 1. Δηλαδή μπορείς να γίνεις διδάκτορας χωρίς να δώσεις κάποιου είδους εξετάσεις, ε;
  Γιάννης(Αρχάριος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρώτον, το επίτιμο διδακτορικό είναι τίτλος αναγνώρισης προσφοράς που μπορεί να μην είναι ακαδημαϊκή σε χαρακτήρα αλλά ευρύτερα πολιτισμική και ανθρωπιστική, και βέβαια δεν υπάρχει επίτιμο διδακτορικό για το οποίο να δίνεις εξετάσεις όπως γράφει η Αυριανή που λέγεται Βήμα.

   Δεύτερο, στα ακαδημαϊκά διδακτορικά, το μεγάλο και βασικό είναι η συγγραφή της διδακτορικής διατριβής και η προφορική υπεράσπισή της, και όχι οι εξετάσεις, αν και μπορεί να υπάρχουν εξετάσεις σε προγενέστερο στάδιο, για να χριστείς δηλαδή υποψήφιος διδάκτορας.

   Διαγραφή
  2. πολιτισμική και ανθρωπιστική=πολιτισμική, κοινωνική ή ανθρωπιστική

   Διαγραφή
 2. μπάμπης παπαδημητρίου26 Οκτωβρίου 2013 - 11:52 π.μ.

  Το θέμα είναι πως έδωσαν επίτιμο διδακτορικό, σε κάποιον που αποδεδειγμένα (όπως διάβασα στο bbc, το cnn, την καθημερινή και το βήμα) τρώει μικρά παιδιά, πίνει αίμα παρθένων και το βράδυ μεταμορφώνεται σε νυχτερίδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή