Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Αριστερή Ρόμπα

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΔΙΑΤΑΞΗ 187Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ

Η «Αριστερή Πλατφόρμα», κατά την Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αντιτάχθηκε στη συμπερίληψη και του αντισυνταγματικού "τρομοάρθρου" 187Α του Ποινικού Κώδικα, στη σχετική τροπολογία, ως αιτία για την αναστολή , μετά από δικαστική δίωξη, της χρηματοδότησης κομμάτων. Και αυτό διότι το "τρομοάρθρο" 187Α δίνει τη δυνατότητα για εφιαλτικές αυθαιρεσίες, μακάβριες σκευωρίες και διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος κινημάτων, κοινωνικών αγώνων και δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς.


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι συμφωνεί με την αναστολή χρηματοδότησης της «Χρυσής Αυγής» (ΧΑ), έστω και αν γίνεται με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα περί «εγκληματικής οργάνωσης», με το οποίο έχουμε, όπως τόνισε, ισχυρότατες διαφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τόνισε αν θέλουμε τη διακοπή της χρηματοδότησης της ΧΑ, δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το άρθρο, αφού με αυτό έχει ασκηθεί δικαστική δίωξη και έχουν γίνει προφυλακίσεις σε βάρος της ηγεσίας της ΧΑ.

Ωστόσο, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η προσθήκη προληπτικά στην τροπολογία, πέραν του άρθρου 187 και του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα, γνωστού ως «τρομονόμου», στη βάση του οποίου θα μπορεί να ανασταλεί στο μέλλον η χρηματοδότηση, εφόσον ασκηθεί δίωξη με αυτό το άρθρο, σε ένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα, είναι απαράδεκτη.
Να, κοίτα την κοτούλα, να κοίτα μια κοτούλα
Η κοτούλα κοοο, το πουλάκι τσιου, το πουλάκι τσιου, το πουλάκι τσίου!
Παρά την συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς το θέμα της αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων εκείνων που βαρύνονται ως εγκληματικές οργανώσεις ή για τρομοκρατικές πράξεις, καλυπτόμενα κάτω από τον μανδύα του νομίμου κοινοβουλευτικού κόμματος, δεν έλειψαν οι διαφοροποιήσεις, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, να επιλέγει το «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το ΠαΣοΚ επιδιώκοντας να «επενδύσει» πολιτικά στις διαφωνίες που είχαν εκφραστεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από μερίδα βουλευτών που πρόσκεινται στην εσωκομματική πτέρυγα της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως οι κκ. Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης κ.ά.

Ωστόσο, παρά τις διατυπωμένες ενστάσεις και διαφωνίες τους ακολούθησαν την κομματική «γραμμή» και όπως διευκρίνισε ο κ. Λαφαζάνης σε δήλωσή του «ψήφισα την τροπολογία παρά την ριζική μου διαφωνία μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠαΣοΚ και το μνημονιακό μπλοκ να αξιοποιήσει την διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, εξήγησε ότι η διαφωνία του αφορά «στην συμπερίληψη της ΄΄τρομορύθμισης΄΄ του άρθρου 187Α στην τροπολογία».
Το Βήμα, 22/10/2013

3 σχόλια:

  1. Ποιος έβαλε τη Ζωή να ψηφίσει "παρών" και να ρεζιλέψει τον αντιστασιακό, τον κομμουνιστή, τον ατρόμητο, τον αγέρωχο, τον ανυπότακτο, τον αλύγιστο, τον αδάμαστο, τον άτεγκτο, τον ακέραιο, τον ανυποχώρητο, τον δεμασάωταντεράμουεγώ Παναγιώτη Λαφαζάνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=6b_ySdAWZsg&feature=youtu.be&t=21s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θελω παρα πολυ να παρουν την αριστερη τους διακυβερνηση για να εχω δικαιολογία στις ροχαλες που θα ριχνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή