Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Ανακοίνωση για τον τυχοδιωκτικό ρόλο των «Παρεμβάσεων» στο εκπαιδευτικό κίνημα

Την τυχοδιωκτική στάση των δυνάμεων των «Παρεμβάσεων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο εκπαιδευτικό κίνημα με αφορμή τη στάση που κράτησαν στο ΔΣ της ΔΟΕ καταψηφίζοντας, αλλά και υπονομεύοντας με κάθε ευκαιρία την πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 6 Νοέμβρη καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ε, όχι κι έτσι!

Τη στιγμή που η επίθεση δυναμώνει, κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία ετοιμάζουν νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα.

Τη στιγμή που δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία πήραν αποφάσεις για Γενική Πανεργατική - Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, με στόχο την ημέρα εκείνη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να μην περάσουν οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων κ.ά.

Οι δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΔΣ της ΔΟΕ καταψήφισαν τη Γενική Απεργία!

Δηλαδή τι καταψήφισαν;

Την ανάγκη να δώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση. Καταψήφισαν το "όλοι μαζί", το "ένας κλάδος για όλους και όλοι για έναν", τη συμμαχία και την κοινή δράση.

Επιβεβαιώνεται ότι οι δυνάμεις αυτές είναι η αποθέωση του τυχοδιωκτισμού! Καταψηφίζουν και χαρακτηρίζουν σαν "αποκλιμάκωση" τη Γενική Απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα! Την ίδια στιγμή καλλιεργούν την επικίνδυνη για το κίνημα άποψη ότι η μόνη αποτελεσματική μορφή πάλης, που μπορεί να "φοβίσει την κυβέρνηση" είναι μόνο οι συνεχείς απεργίες διαρκείας κι αυτό:

ανεξάρτητα από το βαθμό συμμετοχής των ίδιων των εκπαιδευτικών στην απεργία. Άλλωστε, κατ’ επανάληψη δήλωναν από κοινού με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της απεργίας των καθηγητών, ότι "δεν έχουν σημασία τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, το θέμα είναι πολιτικό"!

ανεξάρτητα από το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του αγώνα,

ανεξάρτητα από το αν διασφαλίζεται η κοινή δράση και η συμμαχία με άλλους κλάδους, με γονείς και μαθητές.

Τελικά, ανεξάρτητα από τις προϋποθέσεις επιτυχίας του αγώνα.

Την ίδια ώρα, όταν δεν καταψηφίζουν, υπονομεύουν συστηματικά τη Γενική Πανεργατική - Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, σπέρνουν τη μοιρολατρία και την αναποτελεσματικότητα, καλλιεργούν την απεργοσπασία! Έφτασαν να δηλώνουν ανοιχτά στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ ότι δεν "ξανακάνω 24ωρη ή 48ωρη απεργία", ακόμα και αν αυτή είναι Γενική, ακόμα και αν παίρνουν μέρος χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι.

Τα ίδια κάνουν και στην ΟΛΜΕ. Στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, η πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) δήλωσε ότι "καλά κάναμε και καταψηφίσαμε τη γενική απεργία στη ΔΟΕ"!

Η στάση αυτή είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη για το κίνημα, διαπαιδαγωγεί στην απεργοσπασία, καλλιεργεί τον εκφυλισμό! Αυτές είναι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Ο ορισμός του τυχοδιωκτισμού στο εκπαιδευτικό κίνημα.

Από τη μία, μεγάλα λόγια για "απεργίες διαρκείας" και με στόχο να μετατραπεί το κίνημα σε δεκανίκι της επόμενης "μια από τα ίδια" κυβέρνησης και από την άλλη, σπέρνουν μοιρολατρία, ηττοπάθεια και απογοήτευση στους συναδέλφους.

Απέναντί μας έχουμε κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία, έναν αντίπαλο ισχυρό και αδίστακτο κι όχι μόνο τη μία ή την άλλη κυβέρνηση. Ο αγώνας πρέπει να έχει διάρκεια, αντοχή, θα είναι μακροχρόνιος και σκληρός. Αποδείχτηκε ότι η λογική αυτή στις σημερινές συνθήκες (μόνο απεργία διαρκείας) είναι αδιέξοδη, εγκλωβίζει και αφοπλίζει αγωνιστικές διαθέσεις, υποβαθμίζει τη σημασία που έχει για έναν αγώνα το περιεχόμενο της πάλης, η τακτική συσπείρωσης και συνειδητοποίησης δυνάμεων.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί κάθε Σύλλογο και κάθε ΕΛΜΕ να πάρουν την υπόθεση της γενικής απεργίας στα χέρια τους. Καλούμε κάθε συνάδελφο να μπει στη μάχη, για να πετύχει η απεργία, με συσκέψεις, περιοδείες κ.ά.».

10 σχόλια:

 1. "Γενική Πανεργατική - Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, με στόχο την ημέρα εκείνη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να μην περάσουν οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων κ.ά"....ολα αυτά θα γίνουν με την 156η 24ωρη του ΠΑΜΕ --ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!!!!!!
  Ρε δεν πάτε να.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμείς θα πα να ...

   Εσύ το Τόμυγκαν το έχεις γυαλισμένο-οπλισμένο να αρχίσεις την επανάστα και να πάρεις την εξουσία ή ακόμα ασκείσαι στο Χαϊδάρι με τους Χωροφύλακες αντάμα;

   Άντε ρε μικροαστέ λακέ που αυτοαποκαλείσαι και μιζέριας...

   "ΠΑΜΕ --ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ"!!!

   Από πότε ρε τρόφιμε της ΕΕ το ΠΑΜΕ έγινε τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, ισότιμο με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ;

   Ούτε τα βασικά δε γνωρίζεις "παρεμβασιούχε"...

   3ο πόλο στην αριστερά δεν πρόκειται να δείτε παρτάλια της σοσιαλδημοκρατίας, που να χτυπιέστε. 3ο κ@@ο μπορεί...

   thorpe

   Διαγραφή
  2. Μ'αρέσεις πολύ φιλάρα μου, που με το σύνθημα-καραμέλα για την απεργία διαρκείας, έχεις καταλήξει στην πάγια τακτική της απεργοσπασίας διαρκείας. Είστε ωραίοι τύποι οι εδεσσαϊκοί ρε παιδί μου, και παγκόσμια επανάσταση ανακοινώνετε άμα λάχει, ενώ δεν μπορείτε να κινητοποιήσετε κόσμο για δίωρη στάση εργασίας σε κεπ (άσε τον ιδιωτικό τομέα τώρα, ας κρατήσουμε επίπεδο).

   Ijon Tichy

   ΥΓ: Εκεί στο βουνό πόσοι έχετε μαζευτεί; Βγαίνει καμιά δηλωτή ή σ'έχει φάει η πασιέτζα;

   Διαγραφή
  3. Ναι ρε, δεν πάνε να... οι γελοίοι, που πασχίζουν να οργανώσουν μια ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ γενική πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία... Τι λένε ρε οι άνθρωποι, το σύνθημα με την απεργία που είναι σαν το σεξ και θέλει διάρκεια δεν το έχουν διαβάσει, ε; Αντί να καταλάβουν ότι το ζήτημα είναι πολιτικό, γι' αυτό πρέπει να κηρύσσονται απεργίες διαρκείας, κι ας μη συμμετέχουν μήτε εκείνοι που τις ψήφισαν.

   Σοβαρά τώρα, το έχω απορία όταν ακούω ή διαβάζω κόσμο που λέει τέτοιες χαριτωμενιές: Έχεις ποτέ ασχοληθεί στα σοβαρά με το να οργανώσεις, όχι απεργία εικοσιτετράωρη, αλλά έστω μια στάση εργασίας; Στα σοβαρά όμως. Με την επίγνωση ότι η γαμημένη η κινητοποίηση πρέπει να είναι στοιχειωδώς επιτυχημένη, γιατί αλλιώς παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου πολύ άσχημα. Και στοιχειωδώς επιτυχημένη σημαίνει: συμμετοχή κι ομοψυχία, για να μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα παραπέρα. Έχεις επαφή με κανέναν χώρο δουλειάς, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα; Η υπερφιλόδοξη στις εξαγγελίες αλλά τζούφια στη συμμετοχή «απεργία διαρκείας» των εκπαιδευτικών θεωρείς ότι όξυνε ή πήδηξε εντελώς τα υπολείμματα αγωνιστικής διάθεσης του κλάδου; Εκτός βέβαια αν ανήκεις κι εσύ σε όσους θεωρούσαν ότι το κυβερνητικό τσίρκο αντιφασισμού στήθηκε για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που απειλούσαν την κυβέρνηση με ανατροπή, κι ότι αυτό την έφαγε την απεργία... σε αυτήν την περίπτωση πάω πάσο.

   Rouletabosse

   Διαγραφή
  4. Ρε μιζέρια όταν ψηφίζεις πενθήμερη επαλαμβανόμενη απεργία και από την τρίτη μέρα εσύ ο ίδιος αθετείς την ψήφο σου και πας στην δουλειά σου αφού φυσικά μου έχεις κάνει τα @@ρια μπαλόνια για απεργία διαρκείας φταίω εγώ μετά όταν σε λέω ξεπουλημένο ρεντίκολο...?
   Τώρα που πρήζεις πάλι τα @@ρια μετά από όσα έχεις κάνει πώς θες να σε χαρακτηρίσω?
   Τον Πολυζωγόπουλο και τον Παναγόπουλο τους έχετε ξεπεράσει, ντροπή δεν έχεις, τσίπα δεν έχεις... το απεργοσπάστης πάλι λίγο σου πέφτει...


   Φρέσκα ψάρια
   http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13897:2013-10-22-20-18-00&catid=83:aristera&Itemid=200

   http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13867:-187-&catid=81:kivernisi&Itemid=198

   Να βάλουμε πάλι αντίστροφο countdown αποχώρησης τοθ Πιλάφ?
   Καλά αυτοί δεν έγιναν ενιαίο κόμμα?

   Διαγραφή
 2. "που με το σύνθημα-καραμέλα για την απεργία διαρκείας, έχεις καταλήξει στην πάγια τακτική της απεργοσπασίας διαρκείας." ακριβώς έτσι και χειρότερα για ΑΝΤΑΡΙΖΑ, θυμήθηκα εκείνη την "επαναστατική" στάση εργασίας στα φροντηστήρια τις πιο "νεκρές" ώρες της μέρας πριν λίγα χρόνια, κι αυτό σε λίγο θα φαντάζει καλή ανάμνηση, κάθε μέρα και χειρότεροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ...σε συνέχεια προηγούμενου (09/10/2013):
  http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/28720/synek-dake-pask-katapsifisan-tin-protasi-toy-pame-ekpaideytikon-gia

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή