Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα Ευρωπαϊκή Μνήμη: Ρίχνουν χρήμα για να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΝΗΜΗ»
Ρίχνουν χρήμα για να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό


Χρήμα με ουρά διαθέτει η ΕΕ και προωθεί στην αγορά η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να προπαγανδιστεί και στη χώρα μας το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες. Το σχετικό πρόγραμμα απευθύνεται σε δήμους πανεπιστήμια και ΜΚΟ που καλούνται να οργανώσουν εκδηλώσεις με αντίτιμο 100.000 ευρώ για κάθε ανάλογο έργο. Πρόκειται για μια χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια, η οποία δείχνει πού στοχεύουν, τι πραγματικά τους ενοχλεί. Αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη, πασχίζουν να ακρωτηριάσουν ριζοσπαστικές, αγωνιστικές διαθέσεις, προς ισχυροποίηση της εξουσίας των μονοπωλίων, ώστε με το λαό υποταγμένο τίποτε να μην απειλεί την κυριαρχία τους.


Σύμφωνα με έγγραφο που διακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών και απευθύνεται σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ, άλλους φορείς, βρίσκεται ήδη σε φάση επιλογής φορέων το ευρωενωσιακό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014 - 2020». Το ενδιαφέρον του προγράμματος εντοπίζεται στο σκέλος του που ονοματίζουν «Ευρωπαϊκή Μνήμη». Περιγράφοντάς το οι αρμόδιοι αναφέρουν:

«Τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα). Επίσης, στο πλαίσιο αυτού του σκέλους, θα επιδοτηθούν έργα που αφορούν σημαντικές στιγμές της πρόσφατης ευρωπαϊκής Ιστορίας, οι οποίες υπογραμμίζουν και ενθαρρύνουν την ανοχή, την αμοιβαία κατανόηση, το διαπολιτισμικό διάλογο και τη συμφιλίωση.

Τα έργα υλοποιούνται από διάφορους τύπους οργανισμών (τοπικές αρχές, ΜΚΟ, ερευνητικά ιδρύματα κ.ά.) αναπτύσσοντας διάφορους τύπους δράσεων (ερευνητικές, άτυπες μορφές εκπαίδευσης, δημόσιες συζητήσεις, εκθέσεις κ.ά.) και εμπλέκοντας πολίτες από διαφορετικές ομάδες - στόχους.

Το σύνολο των έργων θα πρέπει να υλοποιούνται σε διεθνικό επίπεδο (δημιουργία και λειτουργία διεθνικών συμπράξεων και δικτύων) με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση.

Οι επιλέξιμοι φορείς και εταίροι των έργων: δημόσιες τοπικές/περιφερειακές αρχές, ΜΚΟ με νομική προσωπικότητα αναγνωρισμένη σε επιλέξιμη χώρα.

Μέγιστη επιδότηση: 100.000 ευρώ. Μέγιστη διάρκεια δράσεων: 18 μήνες».

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν «όλοι οι κοινωνικοί φορείς που προωθούν την ευρωπαϊκή ιδιότητα του πολίτη και ειδικότερα: Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές. Επιτροπές Αδελφοποίησης. Ερευνητικοί οργανισμοί της ευρωπαϊκής δημόσιας πολιτικής (δεξαμενές γνώσης). Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών. Οργανώσεις ερευνητικές, νεολαίας και εκπαιδευτικές».

Επομένως, ένας δήμος, μια περιφέρεια, μια σχολή ή ένα επαγγελματικό επιμελητήριο, μια από τις περιλάλητες ΜΚΟ θα εισπράξουν καθένας τους από την ΕΕ 100.000 ευρώ ζεστό παραδάκι, ώστε να συμμετάσχουν σε δίκτυα που θα απλώνονται παντού στην ΕΕ, θα επικεντρώνουν στα μυαλά πολιτών - στόχων, προκειμένου με σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις κι εκθέσεις, αναπαράγοντας όλη τη συστημική προπαγάνδα, τη χαλκευμένη στα καταγώγια μυστικών υπηρεσιών τύπου CIA περί «εγκλημάτων του κομμουνισμού» (βλ. μια σειρά χιλιοειπωμένα παραμύθια ήδη από την εποχή του Χίτλερ και τον ίδιο τον Γκέμπελς, όπως το Κατίν και ο λιμός της Ουκρανίας) να δηλητηριάσουν τη συνείδησή του λαού, να ταυτίσουν την πανανθρώπινη θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού με το γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, τον ναζισμό - φασισμό και τις θηριωδίες του.

Μια επιχείρηση που χτυπά την ιστορική μνήμη ακριβώς για να ακρωτηριάσει τις αγωνιστικές διαθέσεις του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της ΕΕ σήμερα και αύριο. Να αμβλύνει τον όποιο ριζοσπαστισμό αναπτύχθηκε και μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα. Να αποκόψει (εν μέσω κρίσης του συστήματος και επιβολής άγριων αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να την περάσουν αλώβητα τα μονοπώλια) τα λαϊκά στρώματα από τους πρωτοπόρους εργάτες, τους μπροστάρηδες διαχρονικά των λαϊκών αγώνων, τους κομμουνιστές.

Μια ύβρις κιόλας απέναντι στα εκατομμύρια των νεκρών κομμουνιστών, ανθρώπων που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή, αγωνιζόμενοι ενάντια στις ορδές του ναζισμού και φασισμού, τις υποστηριζόμενες και εξοπλισμένες από τα μονοπώλια της εποχής όπως η Κρουπ, η Ford, η General Motors (μέσω της θυγατρικής της Opel και όχι μόνο), η General Electric, η Standard Oil (η σημερινή Exxon-Mobil), η IBM, η ΙΤΤ (η σημερινή ΑΤ&Τ), η Τράπεζα Chase Manhattan και πολλοί άλλοι.

Βιομήχανοι που βρήκαν τον καλύτερο σύμμαχό τους στο ναζισμό καθώς όπως είπε ο ίδιος ο Γ. Κρουπ, 26 Ιανουαρίου 1934: «Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνισμού) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. των βιομηχάνων!)».


Υπάρχει προϊστορία

Του ευρωπαϊκού προγράμματος, το κατάπτυστο περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», είχαν προηγηθεί πολλές άλλες τέτοιες προσπάθειες. Ενδεικτικά: Τέλη του 2005 με αρχές του 2006 προωθήθηκε το περίφημο αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τον Φλεβάρη του 2006 εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση με τίτλο «Πολίτες για την Ευρώπη» που υιοθετούσε το πνεύμα του αντικομμουνιστικού μνημονίου, αφού περιείχε τροπολογίες που εξίσωναν το φασισμό με τον κομμουνισμό. Το Μάρτη του 2008, ευρωβουλευτές της «σοσιαλιστικής» ευρωομάδας ζητούσαν από την Κομισιόν να «σκύψει» στα «εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα», και συγκεκριμένα απ' το «ναζιστικό και το σταλινικό».

Ακολούθησε η προσπάθεια ΕΕ, Συμβουλίου της Ευρώπης και ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου σαν «γιορτή» για την ανατροπή του σοσιαλισμού, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το σοσιαλισμό και το λεγόμενο «σταλινισμό». Τον Δεκέμβρη του 2011, η ίδια η Κομισιόν ομολόγησε ότι προωθεί «σε εύθετο χρόνο» νομοθετικά μέτρα για την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Σε απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ σημείωνε: «Σε αυτό το στάδιο δεν πληρούνται ακόμα οι προϋποθέσεις για να γίνει χρήση αυτής της δυνατότητας, αλλά θα επανεξετάσει το θέμα σε εύθετο χρόνο». Ομως, για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος η Επιτροπή τόνιζε: «Ολα τα απολυταρχικά καθεστώτα καταλήγουν σε παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ότι το να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων αυτών αποτελεί συλλογικό καθήκον ως ένδειξη τιμής και σεβασμού απέναντι σε όλα τα θύματα. Η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει τα χρηματοδοτικά της προγράμματα προς τούτο, ιδίως τη δράση "Ενεργός ευρωπαϊκή μνήμη" του προγράμματος "Ευρώπη για τους πολίτες", σκοπός της οποίας είναι να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και του σταλινισμού». Ο,τι προωθείται τώρα και εδώ.

22 σχόλια:

 1. Δεν είναι ούτε δήμος, ούτε πανεπιστήμιο, ούτε ΜΚΟ. Είναι απλά ένα blog:

  «Θλιβερές φωτογραφίες γυναικών που τιμωρήθηκαν για σχέσεις με Γερμανούς
  Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αναμφίβολα μας θυμίζουν την εξαιρετική ταινία "Μαλένα".
  Δυστυχώς όμως, δεν είναι σκηνές από τον κινηματογράφο, αλλά από τη σκληρή πραγματικότητα της ταραγμένης εκείνης περιόδου που ακολούθησε τη συνθηκολόγηση και αποχώρηση των ναζί από τη Γαλλία.
  Αξιολύπητες γυναίκες, που πάνω τους έπεσε όλη η οργή του κόσμου, υπέστησαν προπηλακισμό, ξύρισμα του κεφαλιού και διαπόμπευση. Σε πολλές μάλιστα, ο εξαγριωμένος όχλος, έβαψε και το πρόσωπο με μπογιά.
  Ιδιαίτερα συγκλονιστικές οι φωτογραφίες εκείνων που κρατούν τα μωρά στην αγκαλιά.
  Ωστόσο, όπως παρατηρεί ο Alex Wain, που δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες στο άρθρο του "Distressing images of women punished for dangerous liaisons", είναι αμφίβολο, αν η πλειοψηφία εκείνων των γυναικών διατηρούσαν όντως ερωτικές σχέσεις με γερμανούς αξιωματικούς. Αλλά σε μια κοινωνία που έβριθε πατριωτισμού, οι διαδόσεις και τα κουτσομπολιά δεν άφηναν κανένα περιθώριο λογικής και συμπόνιας.
  Μήπως κι εμείς στην Ελλάδα δεν βιώσαμε καταστάσεις - ιδιαίτερα την περίοδο του εμφυλίου - όπου κακόβουλες διαδόσεις, διαβολές και ζηλοφθονία συχνά στάθηκαν η αιτία να αφαιρεθούν άδικα ανθρώπινες ζωές στο όνομα του πατριωτισμού;
  Είναι γνωστό άλλωστε, ότι σε παρόμοιες ανώμαλες περιόδους, όχι μόνο η λογική δεν πρυτανεύει, αλλά η άμετρη σκληρότητα καταντά να θεωρείται απόλυτα φυσιολογική και επιβαλλόμενη, είναι δε καταδικαστέα, απ' όποια πλευρά κι αν προέρχεται.»
  http://www.palmografos.com/permalink/20376.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Έτσι πλέον «βαρβαρότητα» δεν θα θεωρείται απλά ο κομμουνισμός, αλλά και η ίδια η αντίσταση στον φασισμό. Μία λογική στρατηγική των αστών, μια και ακριβώς οι κομμουνιστές ήταν ακριβώς αυτοί που είχαν πρωτοστατήσει στην αντίσταση, και η ταύτιση τους με τους ναζί αντιμετώπιζε κάποιες ιστορικές δυσκολίες, ακριβώς επάνω σε αυτό το ζήτημα.

  Έτσι βλέπουμε σήμερα κάποια αναγνωριστικά πυρά από άρθρο της σύνταξης στον «παλμογράφο» με τίτλο «Θλιβερές φωτογραφίες γυναικών που τιμωρήθηκαν για σχέσεις με Γερμανούς» και μας παραθέτει φωτογραφίες από τα κουρέματα που υπέστησαν οι πόρνες των ναζιστών κατακτητών της Γαλλίας.

  Η δύναμη της εικόνας εδώ είναι αρκετά μεγάλη από μόνη της. Ποιός δεν θα νιώσει οίκτο βλέποντας τα δάκρυα μιας μόνης γυναίκας την στιγμή που διαποπεύεται ή ακόμη και ξυλοκοπείται από μία ομάδα ανδρών, και μάλιστα κάποιες φορές οπλισμένων;

  Και πάλι όμως αυτό δεν φτάνει, αφού μπορεί σε δεύτερη ανάγνωση κάποιος να συγκρίνει με τα εγκλήματα των Ναζί, και να καταλήξει στο λογικό συμπέρασμα πως τελικά δεν έπαθαν και τίποτε, συγκρικά με ότι υπέφερε ο Γαλλικός και ο κάθε κατεχόμενος λαός, από αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκαν οι ίδιες.

  Έτσι επιστρατεύεται και η ατεκμηρίωτη φημολογία για να ενισχύσει την πρώτη συναισθηματική εντύπωση, και από τον αρχικό συντάκτη Alex Wain πληροφορούμαστε πως
  «...είναι αμφίβολο, αν η πλειοψηφία εκείνων των γυναικών διατηρούσαν όντως ερωτικές σχέσεις με γερμανούς αξιωματικούς. Αλλά σε μια κοινωνία που έβριθε πατριωτισμού, οι διαδόσεις και τα κουτσομπολιά δεν άφηναν κανένα περιθώριο λογικής και συμπόνιας...»

  Παράλογοι και άπονοι λοιπόν οι αντιστασιακοί, και για να μην μας μείνει και καμμία απορία για το που το πάει, ο συντάκτης του «παλμογράφου» συπληρώνει:
  «...Μήπως κι εμείς στην Ελλάδα δεν βιώσαμε καταστάσεις - ιδιαίτερα την περίοδο του εμφυλίου - όπου κακόβουλες διαδόσεις, διαβολές και ζηλοφθονία συχνά στάθηκαν η αιτία να αφαιρεθούν άδικα ανθρώπινες ζωές στο όνομα του πατριωτισμού;»
  Είναι γνωστό άλλωστε, ότι σε παρόμοιες ανώμαλες περιόδους, όχι μόνο η λογική δεν πρυτανεύει, αλλά η άμετρη σκληρότητα καταντά να θεωρείται απόλυτα φυσιολογική και επιβαλλόμενη, είναι δε καταδικαστέα, απ' όποια πλευρά κι αν προέρχεται...»

  Η θεωρία των άκρων λοιπόν ξεκίνησε από την ανιστόριτη ταύτιση φασισμού-κομμουνισμού μέσω του ιδεολογήματος του «ολοκληρωτισμού», περνάει στο δεύτερο ποιοτικά της στάδιο, αυτό της ταύτισης φασισμού-αντιφασισμού με όχημα το ιδεολόγημα της «βαρβαρότητας».

  Το τρίτο στάδιο δεν θα περιλαμβάνει δύο άκρα, αλλά την απροκάλυπτη δικαίωση του ναζισμού-φασιμού σαν «νόμιμο» μέσο άμυνας απένατι στον «ολοκληρωτισμό» των κομμουνιστών και την «βαρβαρότητα» των αντιφασιστών.

  Εμείς καταγράφουμε από τώρα..."

  http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2198.html#more

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Το τρίτο στάδιο δεν θα περιλαμβάνει δύο άκρα, αλλά την απροκάλυπτη δικαίωση του ναζισμού-φασιμού σαν «νόμιμο» μέσο άμυνας απένατι στον «ολοκληρωτισμό» των κομμουνιστών και την «βαρβαρότητα» των αντιφασιστών."

   Η μοναδική μου αντίρρηση σ' αυτό είναι ότι βασικά δεν υπάρχουν στάδια και ότι ο φασισμός ως επιλογή ήταν εξ αρχής το νόημα της ταύτισης φασισμού-κομμουνισμού. Γι αυτό και θεωρώ φασίστα εξ ορισμού κάθε αντικομμουνιστή που εκδηλώνεται ως τέτοιος ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Διότι είναι νομοτέλεια ότι θα καταλήξει στον φασισμό ως "μέσο άμυνας" απέναντι στον "ολοκληρωτισμό" των κομμουνιστών.

   Και για αυτό θεωρώ πως ο φασισμός είναι θεσμική και συστημική διάσταση που δεν περιορίζεται καθόλου στα "δεξιά κόμματα" αλλά αγκαλιάζει μεγάλο κομμάτι της αριστεράς και της αντιεξουσίας.

   Διαγραφή
  2. Με άλλα λόγια, και για να πάρω το παράδειγμα της τελευταίας ανάρτησης (Καρατζαφέρης), εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο Καρατζαφέρης είναι φασίστας (που βεβαίως και είναι), αλλά ο Rising Galaxy, όταν λέει και πράττει τα ίδια ακριβώς για το ίδιο θέμα είναι κάτι άλλο.

   Διαγραφή
  3. Ο κάθε Rising Galaxy, εννοώ, όπως και ο κάθε Καρατζαφέρης. Πού είναι η διαφορά δηλαδή; Στο ντύσιμο και την εμφάνιση; Στο στυλ;

   Διαγραφή
  4. Το κοινό μίσος φέρνει πιο κοντά τον κάθε καρατζαφέρη και τον κάθε rising galaxy:
   http://www.iwm.org.uk/collections/item/object/9002

   Διαγραφή
  5. Εγώ θα το βλεπα θετικότερα: η κοινή αγάπη για την αστική εξουσία.

   Διαγραφή
  6. ...που βάζειψωμί στο τραπέζη κάθε υπηρέτη της.

   Διαγραφή
  7. Δεν υπάρχει εξουσία χωρίς μίσος.

   Ευριπίδης, 480-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός

   Διαγραφή
  8. Στην ουσία καμία η διαφορά! Απλά μας μάθανε σαν απολιτίκ lifestyle φυτά, να μην κοιτά την ουσία...

   Κώστας

   Διαγραφή
  9. Πράγματι, ΕG. Αλλά αν δεν έπεφτε το παραδάκι θα μπορούσε κανείς να μισεί από μέσα του και όχι επειγόντως στις τρεις το πρωί...

   Διαγραφή
  10. Όταν μίλησα για "στάδια", εννοούσα στάδια διείσδυσης της προπαγάνδας.
   Δεν μπορούσε η αστική τάξη πριν 20 χρόνια π.χ. να πει απροκάλυπτα "ζήτω ο φασισμός" γιατί εδεν θα έπειθε κανέναν απολύτως και θα την έπαιρναν με τις πέτρες.
   Αρχισε λοιπόν (μέχρι να εμπεδωθεί αρκετά) το τροπάρι φασισμός=κομμουνισμός (πρώτο προπαγανδιστικό στάδιο).
   Αφού αυτό γίνει πλέον κοινό κτήμα (οδηγία ΕΕ), περνάμε στο δεύτερο στάδιο:
   Φασισμός=αντιφασισμός πλέον. Αυτό περιλαμβάνει και τους μη-κομμουνιστές αντιφασίστες. Αυτό ξεκινάει τώρα.
   Όταν γίνει "κοινό κτήμα" και αυτό, θα περάσουμε στο τρίτο στάδιο της απροκάλυπτης υποστήριξης του φασισμού.
   Αυτό επισήμανα.
   Φυσικά ούτε λόγος, πως ο στόχος ήταν εξαρχής η απροκάλυπτη υποστήριξη του φασισμού.
   Εγώ να καταδείξω την πορεία μέχρι εκεί ήθελα, μια και μου φαίνεται μεθοδικότατη, μακρόχρονη και καθόλου τυχαία

   Διαγραφή
  11. Δε διαφωνούμε σε τίποτα, εγώ το τράβηξα λίγο για να αναδείξω αυτό που λες στο τέλος.

   Διαγραφή
  12. Δες και αυτό Αντώνη. Το tvxs παίζει τον από τους πιο βρώμικους ρόλους στην εξίσωση φασισμού κομμουνισμού.
   http://tvxs.gr/news/kosmos/glypto-me-biasmo-gynaikas-apo-sobietiko-stratioti-orgi-se-polonia-rosia
   Είναι επαίσχυντοι.

   Διαγραφή
  13. Δεν είχα δει ότι υπάρχει το λινκ στο σχόλιο για τον Καρατζαφέρη αν θέλεις μην το βάλεις.

   Διαγραφή
  14. Οι αντιεξουσιαστές απέδειξαν τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια ότι μισούν τους κομμουνιστές περισσότερο από τους ΧΑτες και τους παρακρατικούς ακόμα :

   -- «Υποδοχή» της Χ.Α. από Σιφωνιό στη Χαλυβουργία τον Φεβρουάριο του 2012: οι φασίστες επιτέλους ξεσκεπάστηκαν!

   --Γα τις 20/10/2011 επιμένουν να ξεφτιλίζονται λέγοντας ότι δεν υπάρχουν παρακρατικοί, και προτιμούν να πάρουν τη βρώμα των ασφαλητών πάνω τους, γιατί όλοι μαζί ενεργούσαν όπως δείχνουν τα βίντεο, παρά να έχει δίκιο το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ.

   --Επίθεση 40 ΧΑτων σε 20 κομμουνιστές ένα βράδυ του Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα: Αυτά παθαίνεις άμα είσαι σεχταριστής τραμπούκος και ξεπουλημένος, που δέρνεις επαναστάτες με σπασμένο μπουκάλι μπύρας μάλλον, (γιατί κομματάκι δύσκολο να βρεθεί κονσερβοκούτι εκείνη την συγκεκριμένη ώρα, μπροστά από την Βουλή).


   Οπότε θεωρώ ότι οι Έλληνες αντιεξουσιαστές έχουν περιέλθει στο 3ο στάδιο που περιγράφει ο Trash, όπου απροκάλυπτα πλέον ο εχθρός είναι ο κομμουνισμός.

   Και όπως λες και εσύ Αντώνη λίγο πιο πάνω: «Διότι είναι νομοτέλεια ότι [ο αντικομμουνιστής] θα καταλήξει στον φασισμό ως "μέσο άμυνας" απέναντι στον "ολοκληρωτισμό" των κομμουνιστών.
   Και για αυτό θεωρώ πως ο φασισμός είναι θεσμική και συστημική διάσταση που δεν περιορίζεται καθόλου στα "δεξιά κόμματα" αλλά αγκαλιάζει μεγάλο κομμάτι της αριστεράς και της αντιεξουσίας.»

   Διαγραφή
  15. Και όλα αυτά τα ωραία συμβαίνουν χωρίς να έχουν πέσει ακόμα τα λεφτά του προγράμματος Ευρωπαϊκή Μνήμη….

   «Να δεις τι σου χω για μετά»- Λ. Μαχαιρίτσας

   Διαγραφή
  16. Και βέβαια η μεγάλη του γένους Αριστερά δεν πάει πίσω σε αντικομμουνισμό
   (έτσι γιατί τα βάλαμε με τους αντιεξουσιαστές που στο κάτω-κάτω είναι και ανύπαρκτοι στα σωματεία και στην κοινωνία)

   Διαγραφή
 3. Οι ζωγραφιές είναι μία και μία, ιδίως η δεύτερη από το τέλος...
  http://moufawad-paul.blogspot.gr/2012/08/all-i-needed-to-know-about-communism-i.html

  K.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλά τώρα που το ξαναβλέπω και η ν.4 είναι για να κολλάς ο δανδής Τζωρτζ Χέγκελ να διδάσκει τον χαιρέκακο νεαρό Μαρξ

  http://1.bp.blogspot.com/-GXeUl0m-P0k/UBeCpGfRPqI/AAAAAAAAAw0/zbqkH4XE838/s1600/4hegelandmarx.tiff

  K.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποιος τον πιανει τον ξενυχτη τον RG τωρα που βρηκε διεθνη σπονσορα...ΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://www.eaan.gr/history/78-resistance.html

  Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή