Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ανοχή και Συμφιλίωση: Πρόταση για πανευρωπαϊκή ποινικοποίηση του κομμουνισμού

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ανοχή και Συμφιλίωση
Τίτλος εγγράφου:  Εθνικό Διάταγμα Ευρωπαϊκού Πλαισίου για την Προαγωγή της Ανοχής
Μτφρ.: Lenin Reloaded

Τμήμα 1: Ορισμοί

(γ) "Εγκλήματα μίσους" σημαίνει: κάθε εγκληματική πράξη, όπως και αν ορίζεται, είτε διαπράττεται κατά προσώπων είτε κατά της περιουσίας, όπου ο στόχος ή τα θύματα επιλέγονται εξαιτίας της πραγματικής ή υποτιθέμενης σύνδεσής τους με -- ή την στήριξή τους ή την ιδιότητα μέλους τους σε -- μια ομάδα όπως αυτή ορίζεται στην παράγραφο (α). [LR: προηγείται διασταλτικός ορισμός της "ομάδας" στην παρ. (α)].

Τμήμα 2: Σκοπός

Σκοπός αυτού του διατάγματος είναι:

(4) η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για να αντιμετωπιστεί η μισαλλοδοξία, ιδιαίτερα σε σχέση με την καταπολέμηση του ρατσισμού, των προκαταλήψεων για το χρώμα, τις εθνοτικές διακρίσεις, τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, τις ιδεολογίες του Ολοκληρωτισμού, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό, τον αντιφεμινισμό και την ομοφοβία.


[...]

Τμήμα 7: Ποινικές κυρώσεις

(α) Οι παρακάτω πράξεις θα θεωρηθούν κολάσιμα ποινικά αδικήματα:

(iv) η ανοιχτή υποστήριξη μιας Ολοκληρωτικής ιδεολογίας, της ξενοφοβίας ή του αντισημιτισμού.

[...] Το κείμενο αυτό προετοιμάστηκε κάτω από την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ανοχή και τη Συμφιλίωση από ομάδα ειδικών που αποτελείτο από τους Yoram Dinstein (Πρόεδρος), Ugo Genesio, Rein Mȕllerson, Daniel Thȕrer και Rȕdiger Wolfrum.

Βλ. επίσης: Tim Worstall, Forbes, "Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει την απαγόρευση του κομμουνισμού"

22 σχόλια:

 1. Ολοκληρωτισμός; Χμμ! Εδώ καλά-καλά δεν υπάρχει σαφής ορισμός του (Αρεντ, Πουλαντζάς, διάφοροι που προσέγγισαν τον ορισμό από την ψυχολογική πλευρά) και θέλει το Ε.Σ. να τον τυποποιήσει;
  Τι είναι ο ολοκληρωτισμός, η επιτρεπτή ακτίνα καμπυλότητας των αγγουριών, ή η γεύση του νερού;
  (για τα τελευταία, ναι, υπάρχουν νόρμες)

  Άιντε λαλάτε το ρε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τον έχει σαφώς κωδικοποιήσει ως Ναζισμό+Κομμουνισμό ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1940.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΕΕ απλώς υιοθέτησε εξ αρχής την τυποποίηση που ξεκίνησε με Άρεντ, συνεχίστηκε με Αρόν, Καστοριάδη, Λεφόρ και άλλους.

   Συγνώμη, η CIA για πλάκα τα πέταξε τα λεφτά;

   (Saunders πιστοποιεί σχέσεις Άρεντ και με IRD).

   Διαγραφή
  2. Και μια άλλη ερώτηση: τα φωτοσόπ που εξαφανίζουν σφυροδρέπανα στον Σφύριζα έγιναν από απλή ντροπαλότητα "μην καρφωθούμε ως εξτρίμ;" Δεν ξέρανε τα παλουκάρια που θα πάει η βαλίτσα;

   Διαγραφή
  3. Άιντε λοιπόν να το κάνουν (λαλάτε το ...) για να δούμε τι θα παίξει!
   Κάλλιστα τότε θα μπορέσει να απαγορευτεί ο κεντρικός σχεδιασμός (η ΕΕ με κεντρικό σχεδιασμό δεν δουλεύει;) η προπαγάνδα των μίντια, ο μουσουλμανισμός και το κοκορέτσι.
   Υ.Γ.: Στο "ολοκληρωτικό" συμπεριλαμβάνεται και ο ιακωβινισμός;

   Διαγραφή
  4. Εκτός απ' τα ΚΚ, περιλαμβάνεται ασφαλώς ο ταξικός συνδικαλισμός.

   Θυμίζω ιδιαίτερα εύγλωττο σκεπτικό πεντάμηνου στους Πέτρο και Παύλο Πουντίδη (μεταξύ πολλών άλλων που σέρνονται τώρα στα δικαστήρια):

   "«αποτελούν ένα "μόρφωμα συνδικαλιστικής δράσης" και τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό, αναπτύσσουν, τη "συνδικαλιστική τους δράση" κατευθυνόμενα απροκάλυπτα από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, με αποτέλεσμα να μετέρχονται πολλές φορές μεθόδους και πρακτικές που αναμφισβήτητα νοθεύουν την έννοια της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης και την μετατρέπουν σε μακρύ και ευέλικτο βραχίονα πολιτικών επιδιώξεων, εναρμονισμένων με τη φιλοσοφία και την ιδεολογία μιας άλλης πολιτικής και ιδεολογικής κοσμοθεωρίας»"
   http://leninreloaded.blogspot.com/2013/10/5.html

   Διαγραφή
 3. Προφήτης αυτός ο Όργουελ! Σε όλα μέσα έπεσε, εκτός από την χρονολογία, 2014 όσο να ναι θα ταίριαζε καλύτερα
  Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 100 χρονα στη νομιμότητα δεν βλέπω να βγάζουμε πάντως...

   Διαγραφή
 4. καλησπερα,
  δεν πρόκειται -προς τα παρόν τουλάχιστον!!!!- για επίσημη πρόταση ή προσχέδιο του Ευρωκοινοβουλίου αλλά για προσχέδιο νόμου προερχόμενο από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Ανοχής και Συμφιλίωσης που δεν έχει σχέση -τουλάχιστον οργανική- με την ΕΕ ούτε υπάγεται σ αυτήν... πρόκειται για ίδρυμα/δίκτυο λόμπυ με έδρα το Παρίσι..
  Το κείμενο "προσχέδιο νόμου" δημοσιοποιήθηκε τον οκτώβρη του 2012 κι επιδόθηκε στον τότε πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν ξέρω πώς κι αν το χρησιμοποίησε η ΕΕ έκτοτε...
  Εξ άλλου έχουν ήδη δικά τους επίσημα κείμενα και ψηφίσματα για την ποινικοποίηση του κομμουνισμού, γνωστά από παλιότερες δημοσιεύσεις εδώ και στον τύπο του ΚΚΕ....
  Για το συγκεκριμένο πάντως εδώ http://www.moshekantor.com/en/community/ectr.php
  κι εδώ http://www.moshekantor.com/en/documents/index.php?ELEMENT_ID=7036
  Ενδιαφέρον έχει κι η σύνθεση αυτού του "Συμβουλίου...":
  http://www.moshekantor.com/en/projects/ectr/members/
  Κι είμαστε ακόμη στην αρχή.....
  Φιλικά
  Βικ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστώ πολύ για τις σημαντικές διευκρινήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρε τι ανησυχείτε? Αφού θα βάλει ο Τσίπρας για πρόεδρος της κομισιόν είναι δυνατόν να περάσουν τέτοιες αποφάσεις?
   Όπως είπε και ο Βικ είμαστε στην αρχή ακόμα. Θα χρειαστεί πολύ κουράγιο.

   Διαγραφή
  2. Μόνο εγώ είμαι, ή πέφτει η μαύρη αδιαφορία στα "κοινωνικά μέσα" για Τοτέμ και Παύλο Πουντίδη;

   Γιατί να είμαι τόσο κυνικά σίγουρος ότι και χειρότερα να πάθαινε δεν θα τρεχε κάστανο, παρά το γεγονός ότι είναι μιντιακά γνωστός;

   Η αίσθηση μου είναι ότι όπως πριν τρεις μέρες ξέσπασε λύσσα, σήμερα η διαταγή είναι "συντεταγμένα την κορόιδα"...

   Διαγραφή
  3. νάσαι καλά και συνέχισε όσο κι όπως μπορείς!!!
   είμαι πολύ μακριά αλλά απ οτι βλέπω παντού τα ίδια: χυδαίος και βίαιος αντικομμουνισμός, διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες...όπως στις χειρότερες ώρες της δεκαετίας του 60....κι οι διάφοροι οπορτουνιστές και ψευτο- κι αντι- επαναστάτες ασχολούνται με τα εσωτερικά του ΚΚΕ (πχ Μπογιόπουλος) αλλά αδιαφορούν για τα ψηφίσματα της ΕΕ ή τις συλλήψεις συνδικαλιστών, κομμουνιστών κλπ κλπ....που είναι καθημερινό φαινόμενο...ώς συνήθως: κάποιοι στον αγώνα κι άλλοι στις αφ υψηλού (δήθεν καλοπροαίρετες) κριτικές, ο αντικομμουνισμός έχει πολλά όπλα και πολλούς στρατιώτες....
   Επωφελούμαι να σου πω οτι το ιστολόγιο είναι εξαιρετικό και να εκφράσω μια "απορία": πού βρίσκεις τόσο χρόνο και τόση ενέργεια... συγχαρητήρια πάντως!!
   Καλό βράδυ
   συντροφικά, Βικ

   Διαγραφή
  4. " να εκφράσω μια "απορία": πού βρίσκεις τόσο χρόνο και τόση ενέργεια"

   Προχτές κοιμήθηκα δυο ώρες. Αλλά αυτό δεν ήταν παρά αποτέλεσμα του ανελέητου σπαμμινγκ και των flame wars που δέχτηκα. Δεν έχω τις αντοχές να χάνω χρόνο με τέτοια πράματα, οπότε από χτες ό,τι ξέρω ότι στέλνεται για να προκαλέσει πάει απευθείας στο σπαμ.

   Διαγραφή
 6. Θα 'ταν εντελώς γελοίο αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο:

  "Εγκλήματα μίσους" σημαίνει: κάθε εγκληματική πράξη, όπως και αν ορίζεται, είτε διαπράττεται κατά προσώπων είτε κατά της περιουσίας, όπου ο στόχος ή τα θύματα επιλέγονται εξαιτίας της πραγματικής ή υποτιθέμενης σύνδεσής τους με -- ή την στήριξή τους ή την ιδιότητα μέλους τους σε -- μια ομάδα όπως αυτή ορίζεται στην παράγραφο (α).

  Τα κέρδη μας, ρε! Έγκλημα μίσους, ρε!

  gdmn1973

  ΥΓ: Τώρα να ρωτήσω αν η υπερφορολόγηση των υπολειμμάτων της περιουσίας της λαϊκής οικογένειας είναι hate crime ή θα φάω κανένα πεντάμηνο φυλακή ως "μακρύς και ευέλικτος βραχίονας πολιτικών επιδιώξεων"; Ή θα θεωρηθεί αντεθνική ερώτηση και έγκλημα μίσους εναντίον του πρωτογενούς πλεονάσματος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στα εθνικά κοινοβούλια κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προσαρμοστεί τρελά. Εδώ ο Πιλάφ έγραψε ότι ο 187 "φωτογράφιζε" τη Χ.Α!!!!!! Το 2001 που ψηφίστηκε "φωτογράφιζε" τη Χ.Α.

   Καταλαβαίνεις να σε φωτογραφίζει κιόλας δηλαδή....

   Διαγραφή
 7. Μάλιστα,λοιπόν να τεθεί εκτός νόμου ο καπιταλισμός και όσοι υποστηρίζουν ανοικτά την ολοκληρωτική αυτή ιδεολογία, γιατί διαπράττουν ποινικά κολάσιμες εγκληματικές πράξεις(φόροι-χαράτσια-κλοπή υπεραξίας,κρατική καταστολή)κατά συρροήν και κατά συγκεκριμένων προσώπων και της περιουσίας τους και τα θύματα επιλέγονται εξαιτίας της πραγματικής σύνδεσής τους με την εργατική τάξη.

  Λοιπόν οι καπιταλιστές έκαναν το τραγικό λάθος.Να ο τρόπος για να τον ανατρέψουμε.
  Το μόνο που χρειάζεται είναι η ουδέτερη δικαιοσύνη και η εφαρμογή της καταδικαστικής απόφασης κατά του καπιταλισμού από το ουδέτερο κράτος,το οποίο θα έχουμε πάρει στα χέρια μας με εκλογές,αν και τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι απόλυτα αναγκαίο το τελευταίο,γιατί ούτως ή άλλως είναι ουδέτερο και θα εφαρμόσει την απόφαση της ουδέτερης δικαιοσύνης.


  -Syriza mode off-

  WrongTendency

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Έχει κι άλλο ένα ωραίο το κείμενο: "πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι διαδηλώσεις (άσκηση του δικαιώματος της συνάθροισης) δεν είναι αναγκαίο να γίνονται ανεκτές όταν είναι πιθανόν να εκφυλιστούν σε ταραχές ή όταν παραβιάζουν δικαιώματα άλλων". Σου λέει, με λίγες κουκούλες και μερικούς αγανακτισμένους μαγαζάτορες την κάνουμε άνετα τη δουλειά.

  Έφη Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είδες άμα ξέρεις να διατυπώνεις κομψά τις... προθέσεις σου... Στα σπιτάκια σας, κυρίες μου και κύριοι, ή στη στενή, αφόσον η υπερεσία εκτιμά ότι είναι πιθανό να εκφυλιστείτε σε ταραχές, να 'ούμε και να παραβιάσετε δικαιώματα άλλων! Αμ πώς;

   Και για να μην ξεχνιόμαστε: Εφαρμόζεται ΗΔΗ. Που θα μας πει η Ε.Ε. μαύρο πρόβατο και περιθωριοποιημένη χώρα - πρωτοπορία είμαστε, ρε! Όταν εσείς τρώγατε βελανίδια, εμείς χτίζαμε νέους Παρθενώνες!

   gdmn1973

   Διαγραφή
 9. Μάλιστα...

  Το να περάσει το ΚΚΕ στην παρανομία είναι μια πιθανότητα. Το να αλλάξει το Σύνταγμα και να κυβερνάνε -επίσημα πλέον- τα προεδρικά διατάγματα κατά παραγγελία Ε.Ε., είναι κι αυτό μια πιθανότητα. Το να κάνει αντεπίθεση ο λαός... είναι κι αυτό μια πιθανότητα!

  Επειδή πέρα από την ταξική συνείδηση, υπάρχει και το ταξικό ένστικτο (κι ο ιμπεριαλισμός κι η μοναξιά βεβαίως βεβαίως) κι επειδή κάποιοι κομμουνιστές στην άκρη της Ευρώπης είναι ξύπνιοι και δείχνουν να μη λυγάνε, υπάρχει μια πιθανότητα ο ελληνικός λαός, αυτός που φοβάται και κοιμάται, να κάνει την αντεπίθεση με μπροστάρηδες τους κουκουέδες, αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό λέει παλιοκουμούνια ή σκέτο κουμούνια. Υπάρχει και το δίκιο λοιπόν. Μπορεί μέχρι τώρα να παίρνανε πίσω από τα δικαιώματα του λαού (και του εξαγορασμένου κομματιού του) και να επικρατεί κλάψα και φόβος, αλλά πλέον φτάνουμε στις βιοτικές ανάγκες για πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Θα σταματήσει η κλάψα και θα ξυπνήσει το ταξικό ένστικτο. Προσοχή λοιπόν, ποιος θα το κατευθύνει και πού.

  Πρέπει να μπούμε, όσοι θεωρούμε τον εαυτό μας κομμουνιστή, μπροστά. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θα μας κανουν τα τρια, δυο... Τα σεβη μου στην ευρωμουχλα. ΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και -ω του θαύματος!- η «ολοκληρωτική ιδεολογία» που ενοχλεί είναι μία.

  President of Romania: “Justifies his country’s decision to join the war against the Soviet Union on Hitler’s side”

  http://www.globalresearch.ca/president-of-romania-justifies-his-country-s-decision-to-join-the-war-against-the-soviet-union-on-hitler-s-side/25560

  ΑπάντησηΔιαγραφή