Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Για γέλια και για κλάματα...

Στη χτεσινή του --εξαιρετική-- ομιλία στη Λεμεσό, αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε, ο σ. Κώστας Σκολαρίκος παρατήρησε επανελειμμένα ότι το επίπεδο της ταξικής συνείδησης στις μέρες μας είναι χαρακτηριστικά χαμηλότερο από ό,τι σε προηγούμενες ιστορικές φάσεις, με σημαντικές συνέπειες για τις μορφές εμποδίων που συναντά το κομμουνιστικό κίνημα.

Δεν θα έπρεπε συνεπώς να μας εκπλήσσει η γελοιότητα της τελευταίας απόπειρας προβοκάτσιας που βλέπουμε στο ιστολόγιο news.gr, και σε άρθρο με τίτλο "Το ΚΚΕ στηρίζει Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν" (συνοδευόμενο και από την ανάλογη φωτό της "σύγκλισης των άκρων", υπό τη μορφή της "αρμονικής συνύπαρξης" της σημαίας του ΚΚΕ με αυτή της ΕΕ πίσω απ' τον "ηγέτη").


Πού βασίζεται η "αποκάλυψη" του news.gr;

Στο εξής:
το ΚΚΕ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, καθώς οι Ευρωπαίοι Κομμουνιστές του GUE είναι αυτοί που αποφάσισαν και θα στηρίξουν τον επικεφαλής της ελληνικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη συγκεκριμένη θέση.
Δεν γνωρίζει άραγε το news.gr ότι στο GUE δεν συμμετέχουν μόνο κομμουνιστικά κόμματα αλλά και σοσιαλδημοκρατικά, ή μήπως θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το Die Linke, το Sinn Fein, το Socialistische Partij ή το Front de gauche "κομμουνιστικά κόμματα"; Προφανώς, δεν του πέρασε καν απ' το μυαλό το ερώτημα.

Αλλά δεν γνωρίζει επίσης ότι ούτε το ΚΚΕ ούτε κανένα άλλο κόμμα δεν έχει την παραμικρή δέσμευση να στηρίζει τις αποφάσεις του GUE; Δεν γνωρίζει ότι το ΚΚΕ έχει διαχωρίσει συχνότατα τη θέση του από την πλειοψηφία του GUE;
Ριζοσπάστης, Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ 
Διαφώνησε με την εκλογή Μπίσκι στην προεδρία της GUE/NGL
Συνεδρίασε χτες η GUE/NGL στις Βρυξέλλες για την εκλογή νέου προέδρου της Ομάδας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση, η GUE/NGL ισχυρίζεται ότι η εκλογή του Λόταρ Μπίσκι στη θέση του προέδρου υπήρξε ομόφωνη, κάτι που δεν ισχύει, αφού η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, που συμμετέχει στην GUE/NGL, εξέφρασε την αντίθεσή της. 
Σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος σημειώνει σχετικά:«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στη διάρκεια της σημερινής (σ.σ. χτεσινής) συνεδρίασης της Ομάδας της GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εκλογή προέδρου της Ομάδας, εξέφρασε την αντίθεσή της στην εκλογή του Λόταρ Μπίσκι, δεδομένου ότι ο ίδιος είναι πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με το οποίο το ΚΚΕ έχει αγεφύρωτες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στο συνομοσπονδιακό χαρακτήρα της GUE/NGL. Το σχετικό Δελτίο Τύπου της GUE/NGL που αναφέρεται σε ομόφωνη εκλογή του Λόταρ Μπίσκι διαστρεβλώνει κατάφωρα την πραγματικότητα και επιχειρεί να αποκρύψει την ξεκάθαρη τοποθέτηση του ΚΚΕ
Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υπογράμμισαν άμεσα το γεγονός αυτό με επιστολή τους στον ίδιο τον Λ. Μπίσκι και τη Γραμματεία της GUE/NGL, απαιτώντας να γίνει η αναγκαία διόρθωση. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συνεχίσει αταλάντευτα να εκφράζει τις θέσεις του Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».
Ούτε γνωρίζουν τα τζιμάνια του news.gr ότι την υποψηφιότητα στη φάση αυτή τη στηρίζει το EL (ΚΕΑ) και όχι το GUE, ούτε ότι στο ΚΕΑ συμμετέχουν μονάχα μη κομμουνιστικά κόμματα του GUE, ούτε ότι το ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΑ, με το οποίο είναι σφόδρα αντίθετο, δι 'ο και πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων; Ας διαβάσουν και λίγο κομματικό Τύπο του ΚΚΕ όταν αναφέρονται στο ΚΚΕ, δεν θα πάθουν τίποτα....
Πρόεδρος στη "δύναμη κατοχής"; 
Οπως ανακοινώθηκε ήδη το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμφώνησε στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν και η τελική απόφαση θα παρθεί στο 4ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη. Η υποψηφιότητα "σέρνονταν" εδώ και μήνες έπειτα από πρόταση που είχε καταθέσει Γερμανίδα ευρωβουλευτής του «Die Linke» προκαλώντας τον ενθουσιασμό του ΣΥΡΙΖΑ... 
Οπως αφήνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαρρεύσει το ΚΕΑ πήρε την απόφαση αυτή επειδή «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις την πρωθυπουργία της Ελλάδας και, ως εκ τούτου, μπορεί από την Αθήνα να ξεκινήσει ένας άνεμος πολιτικής αλλαγής» σε όλη την Ευρώπη.Η αλήθεια είναι κάπως πιο... πεζή. Η Κουμουνδούρου προσδοκά η υποψηφιότητα αυτή να ανοίξει πόρτες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, να διευρύνει τον κύκλο των συνομιλητών του Αλ. Τσίπρα, κάτι που θα του φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για την εξέλιξη της «καριέρας» του ΣΥΡΙΖΑ ως διαχειριστή της αστικής εξουσίας. 
Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι για την πρόταση και δυνάμει υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, είναι από μόνο του αποκαλυπτικό των βλέψεων και προθέσεών τους. Η Κομισιόν βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, είναι το επιτελείο που επεξεργάζεται, διαμορφώνει τις πλέον σκληρές αντιλαϊκές προτάσεις που βαθαίνουν τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ, εγγυήτρια της κοινοτικής νομοθεσίας που ισοπεδώνει εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα των λαών. 
Είναι αυτό το ιερατείο που ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει κατά καιρούς, για να αφήσει βεβαίως στο απυρόβλητο την ΕΕ ως σύνολο. Πέρυσι, μάλιστα, αποφασίστηκε να της δοθούν υπερεξουσίες. 
Οπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατιέται να πάρει θέση, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Κατά τα άλλα από τα κεραμίδια όπου είναι μονίμως ανεβασμένος στο εσωτερικό της χώρας μπορεί να ψαρεύει ψήφους καταγγέλλοντας... «εξαρτήσεις» και «κατοχές» κι άλλα τέτοια φαιδρά.
Έλεος πλέον....πόση άγνοια, πόση πονηροβλακεία και ράδιο αρβύλα...

5 σχόλια:

 1. Ντροπή ρε παιδί μου για την Ελλάδα αυτή η κατάντια...τόσοι έξυπνοι άνθρωποι να εκπροσωπούνται από μια τόσο βλακώδη πολιτική κουλτούρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άσχετο, αλλά όσο ο οππορτουνισμος βλακεύει τον κόσμο, ο "σοβαρός" αστικός τύπος δουλεύει επιμελώς και εκλεπτισμένα για την διαμόρφωση του νεου ιδεολογικού κλίματος. Στο παρακάτω άρθρο, σοβαροί χουντικοί εναντίον ΚΚΕ-εμπνευσμένου Μιχαλολιάκου http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/10/2013_523927

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μόλις μπόρεσα να συνδέσω τα σχόλια στο άσχετο με αυτό που συζητάμε ποστ του redfly planet ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/10/blog-post_8233.html?showComment=1382336206869#c5563036033054024388 ).
  Η προβόκα είναι αρκετά καλά συντονισμένη, αφού η αφίσσα του ΚΚΕ της ανάρτησης "εξηγειται" ευθέως από κάποιους "σχολιαστές" με το φωτομοντάζ του news.gr.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. επίσης να γίνει ξεκάθαρο ότι όταν μιλάμε για Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ας μη φανταζόμαστε ότι τον εκλέγει το Ευρωκοινοβούλιο απ'ευθείας, μεταξύ πολλών υποψηφίων.
  Η διαδικασία έχει ως εξής:
  Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπ'όψη τις ευρωεκλογές και μετά από διαβουλεύσεις*, προτείνει στο Ευρωκοινοβούλιο 1 υποψήφιο για Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γίνεται ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο, και, αν αυτός δεν συγκεντρώσει την πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου, προτείνεται 1 νέο πρόσωπο για Πρόεδρος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
  Όταν αυτός εκλεγεί (εγκριθεί ουσιαστικά) από το Ευρωκοινοβούλιο, καταρτίζει από κοινού με το Συμβούλιο κατάλογο προτεινόμενων μελών Επιτροπής, και στη συνέχεια όλοι μαζί (προτεινόμενος & εγκριθείς Πρόεδρος + προτεινόμενα μέλη) εγκρίνονται ως σώμα από το Ευρωκοινοβούλιο, για να διορισθούν στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
  (ά. 17 παρ. 7 Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση).
  Εν ολίγοις αυτή η πρόταση υποψηφιότητας του Τσίπρα από το EL/KEA δεν είναι κάποια υποψηφιότητα που θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ άλλων υποψηφιοτήτων, στα πλαίσια λήψης απόφασης για τον διορισμό Προέδρου, όπως μπορεί να υποθέσει κανείς. Μόνο στα πλαίσια των *διαβουλεύσεων του Ευρωπαικού Συμβουλίου γίνονται αυτές οι προτάσεις από τις ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου.

  Χωρίς να θέλω να μειώσω το "κατόρθωμα" του συντρόφου Αλέξη. Απλώς για να ξέρουμε για τί μιλάμε.

  πίκατσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή