Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Καλωσήλθατε στη χώρα όπου μηνύσεις για "τρομοκράτηση" κάνουν οι ναζιστές μαχαιροβγάλτες

Εκδικάστηκε η αγωγή τριών χρυσαυγιτών κατά του Σ. Ζαριανόπουλου
Η απόφαση θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες

Εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αγωγή σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου. Την αγωγή κατέθεσαν τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 25.000 ευρώ για τον καθένα, επειδή όπως ισχυρίζονται τους εξύβρισε και τους απείλησε, προκαλώντας τους τρόμο και φόβο, όταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ανέφερε ότι οι ναζιστές της εγκληματικής Χρυσής Αυγής είναι καθάρματα και βρωμίζουν τον τόπο και κάλεσε το λαό να τους απομονώσει.


Η σχετική δήλωση είχε γίνει στις 24 Οκτώβρη 2012, σε συνέντευξη που έδωσε τότε σαν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για θέματα του δήμου. Εν όψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, είχε κληθεί να σχολιάσει την απαίτηση των χρυσαυγιτών ναζιστών να συμμετέχουν στον εορτασμό και είχε δηλώσει το αυτονόητο που σήμερα αποδεικνύεται από τις εξελίξεις και ομολογείται από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος δεν παραβρέθηκαν στη δίκη. Με την αγωγή τους, ζητούσαν αρχικά αποζημίωση 150.000 ευρώ ο καθένας, (τόσο αποτίμησαν τη δήθεν ύβρη και το φόβο) ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης ο συνήγορός τους ανακοίνωσε ότι μειώνουν την απαίτησή τους στις 25.000 ευρώ ο καθένας. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες ενώ εκκρεμεί να εκδικαστεί και η μήνυση που κατέθεσαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές σε βάρος του Σ. Ζαριανόπουλου για τον ίδιο λόγο.

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο Μιχάλης Τσακίρης, στέλεχος της Χρυσής Αυγής και επιστημονικός συνεργάτης του Αντώνη Γρέγου. Ανέφερε ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ένιωσαν προσβεβλημένοι και ισχυρίστηκε ότι τα μέλη των οικογενειών τους ένιωσαν φόβο, καθώς όπως ισχυρίστηκε το κάλεσμα του Σ. Ζαριανόπουλου προς το λαό να απομονώσει και να μη δείξει καμία ανοχή στους χρυσαυγίτες ναζιστές, το εξέλαβαν ως «απειλή και προτροπή για προπηλακισμούς σε βάρος τους».

Όταν ο μάρτυρας κατηγορίας ρωτήθηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης αν τα μέλη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν ναζιστικούς - φασιστικούς χαιρετισμούς, απάντησε πως «είναι προσβλητικό να λέγεται κάτι τέτοιο». Όταν ρωτήθηκε αν οι τρεις ενάγοντες βουλευτές υιοθετούν την άποψη του Η. Κασιδιάρη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής τον Απρίλη του 2011 και χαρακτηρίζει τον Αδόλφο Χίτλερ ως μέγα κοινωνικό αναμορφωτή και στρατηγική ιδιοφυΐα, απάντησε «σε καμία περίπτωση».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Γιάννης Δελής, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη δήλωση του Σ. Ζαριανόπουλου και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ήταν πολιτική τοποθέτηση που αφορά συνολικά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και όχι των συγκεκριμένων βουλευτών προσωπικά.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος σε δήλωσή του μετά τη δίκη τόνισε ότι «το ΚΚΕ από παλιά προειδοποιούσε για την εγκληματική δράση και τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε επαγρύπνηση. Να μην θεωρήσουν ότι έχουνε τελειώσει και κυρίως να χτυπήσουν τη μήτρα που γεννάει αυτά τα τέρατα, να χτυπήσουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που τους χρησιμοποιεί σαν το δεξί του χέρι, σαν τη ράβδο απέναντι στους εργάτες που ξεσηκώνονται».

Στη δίκη παραβρέθηκε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, καθώς δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στελέχη ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

1 σχόλιο:

 1. Δόξα και τιμή στο Σωτήρη Ζαριανόπουλο!

  "Σύμφωνα με την αγωγή, το στέλεχος του ΠΑΜΕ είχε κάνει λόγο για "καθάρματα" που "βρομίζουν τον τόπο" και "δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη του λαού μας", με αφορμή την πρόσκληση βουλευτών της Χ.Α. στους εορτασμούς της εθνικής επετείου.

  [...]

  Κατά τη συζήτηση της αγωγής, ο κ. Ζαριανόπουλος επέμεινε στους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς, που όπως είπε, είχαν πολιτικό χαρακτήρα και αναφέρονταν στην "εγκληματική δράση της οργάνωσης όπως αποκαλύφθηκε από τη Δικαιοσύνη".

  "Δεν γνώριζα, δεν γνωρίζω και δεν έχω καμία διάθεση να γνωρίσω κανέναν από τους ενάγοντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής" κατέθεσε στο δικαστήριο."
  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=393023

  ΑπάντησηΔιαγραφή