Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Η διαχείριση της επίθεσης στο Πέραμα από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς της αστικής εξουσίας (δεύτερο μέρος)

Είδαμε στο προηγούμενο μέρος ότι ήδη από τα ξημερώματα της 13ης του Σεπτέμβρη 2013, άρχισε να περνιέται μια γραμμή σχετικά με την επίθεση στο Πέραμα που την συνέδεε άμεσα με τα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη του 2011, και συγκεκριμένα παρουσίαζε την επίθεση στο Πέραμα ως "ψιλά γράμματα" σε σχέση με την υποτιθέμενη πρότερη βία του ΠΑΜΕ.

Στις 14 του Σεπτέμβρη, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης έκανε ο ίδιος την σύνδεση μεταξύ των δύο γεγονότων, προφανώς από την αντίθετη σκοπιά: τα γεγονότα της 12ης προς 13η του Σεπτέμβρη ήταν μια συνέχεια των όσων συνέβησαν στις 20η Οκτώβρη, μια περαιτέρω εξέλιξη όσων πρωτοέκαναν δραματικά την εμφάνισή τους εκεί, και όχι κάτι που θα έπρεπε να αγνοηθεί ελέω "τραμπούκικης συμπεριφοράς των ΚΝΑΤ" το 2011:Ήταν η σειρά άλλων "παιχτών" να αναμιχθούν στην διαχείριση των γεγονότων και την εξουδετέρωση δυσάρεστων δυνατοτήτων σκέψης του πόπολου. Το "Βαθύ Κόκκινο", που μας έχει μείνει αξέχαστο για τον χαρακτηρισμό του Γιώργου Σιφωνιού ως "πεοβασανιστή" με αφορμή την ενσυνείδητη και σχεδιασμένη προβοκάτσια της Χρυσής Αυγής στη Χαλυβουργία (μετρίασε τον χαρακτηρισμό σε "ηλίθιο" εν τη μεγαλοψυχία του), πέταξε τη σκούφια του κάτω με το θράσος του Πουλικόγιαννη, γνωστού στο πάντα λεπταίσθητo ιστολόγιο και ως "ρεμεγάλος" (η αριστερή και ενωτική συμπάθεια για τον τραυματία που διαφαίνεται στην οικεία αυτή απεύθυνση είναι σαν το χρήμα και τoν έρωτα -- δεν κρύβεται):

Του Γ. Γ
Είναι εντελώς απαράδεκτη η δήλωση που έκανε και την οποία παραθέτουμε σε βίντεο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, και στέλεχος του ΚΚΕ, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και τον παρουσιάζουν να συμμετέχει στα γεγονότα που έγιναν τον Οκτώβρη του 2011 έξω απ’ την βουλή. 
Όχι, ρε μεγάλε, δεν είναι παρόμοια τα γεγονότα, τα καλόπαιδα της ναζιστικής συμμορίας-κόμματος να εξαπολύουν δολοφονική επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ και η αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και άλλων διαδηλωτών τότε.
Ο "ρεμεγάλος", κατά την κρίση του Βαθέως, είχε υπερβεί τα εσκαμμένα διότι ετόλμησε --εν τω μέσω διαδικτυακής εκστρατείας συκοφάντησής του ως θύτη και λίγο-πολύ φταίχτη λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό του ίδιου και των συντρόφων του-- να συσχετίσει το γεγονός της επίθεσης που δέχτηκε φέτος με αυτή που έζησε την 20η Οκτώβρη του 2011. Αίφνης, η δεύτερη αυτή ημερομηνία ανακηρύσσεται, με πλήρη αντικειμενικότητα και διαφάνεια, ασύγκριτη με οτιδήποτε καθώς σηματοδοτεί μια ιδιαιτέρου είδους "αντιπαράθεση" -- σύγκρουση με ίσους όρους και με διαφανή κίνητρα και προϋποθέσεις, δηλαδή.  Τι κουκουλοφόρος με πλήρη εξοπλισμό, τι άοπλος γέρος που του ανοίγεται το κεφάλι από πετριά ή λοστό, η αντιπαράθεση είναι αντιπαράθεση.

Σαν να μην έφτανε η ντροπή που επέρριπτε στο θύμα από τα υψηλά ηθικά της έδρανα η "αριστερά" του Βαθέως, την επομένη, στις 15, έτρεξε να διπλασιάσει την ποινή και να σηκώσει το έτερο φρύδι άλλο "κομμουνιστικό" --και όχι απλώς "αριστερό"-- ιστολόγιο, ο "Κόκκινος Τύπος":

Τι σχέση έχουν τα γεγονότα στο Πέραμα με την 20η Οκτώβρη 2011;
Σύντομο σχόλιο με αφορμή τις δηλώσεις του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά:

Είναι επιεικώς απαράδεκτη η δήλωση πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στα επεισόδια στις 20 Οκτώβρη 2011 και στη δολοφονική επίθεση ναζιστών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα. Εκτός του ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ φέρουν μεγάλη ευθύνη για ό,τι συνέβη εκείνη τη μέρα, η δήλωση πως "οι ίδιες παρακρατικές ομάδες" έδρασαν και στις δύο περιπτώσεις είναι το λιγότερο προκλητική και δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο παρά την συνωμοσιολογία που ουδεμία σχέση έχει με την μαρξιστική προσέγγιση και ανάλυση.
Είναι εκτός τόπου και χρόνου η άποψη πως υπάρχουν πλέον αυταπάτες για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΪ και πως πρέπει αυτός να αποκαλυφθεί στο λαό προκειμένου να καταδικαστεί και τελικά να απομονωθεί το μακρύ χέρι του συστήματος (που όντως είναι τέτοιο). Όποιος δεν έχει καταλάβει το ρόλο της Χρυσής Αυγής δεν χρειάζεται καμία αποκάλυψη, γιατί απλούστατα δεν θέλει να καταλάβει. Κοινώς, έχει επιλέξει στρατόπεδο και μάλιστα το αντίπαλο.
Πολιτικά επιχειρήματα και πολιτικές απαντήσεις απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας, απέναντι στον υπαρκτό αντικομμουνισμό, υπάρχουν και οφείλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Όταν ο Πουλικόγιαννης αναφέρει πως το ΚΚΕ απαντά πολιτικά, ελπίζουμε πως δεν έχει κατά νου την υποδοχή των κασιδιαραίων στην Ελληνική Χαλυβουργία.
Η πολιτική αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου είναι εκ των ων ουκ άνευ και δεν έρχεται καθόλου σε αντιπαράθεση με την οργανωμένη σύγκρουση με τους φασίστες στο δρόμο, κάτι το οποίο κάθε άλλο παρά σε "όρους μαφίας" παραπέμπει. Φαίνεται ότι έχει ωριμάσει πια η ιδέα των εργατικών-λαϊκών ομάδων αυτοάμυνας. Το ερώτημα για να μην επαναληφθούν κι άλλα φαινόμενα τύπου Χαλυβουργίας ή Περάματος είναι αν θα παρθούν πρωτοβουλίες προς μια τέτοια κατεύθυνση από τις αυτοαποκαλούμενες "πρωτοπορίες του εργατικού-λαϊκού κινήματος" ή αν θα κοιτάμε τους φασίστες να στήνουν το ένα εργοδοτικό σωματείο μετά το άλλο.

"Επιεικώς απαράδεκτη" λοιπόν η δήλωση Πουλικόγιαννη, όχι όμως η εκστρατεία συκοφαντίας του ως τραμπούκου που εξελισσόταν ήδη ανενόχλητα απ' την ακροδεξιά για δυο μέρες (και που είχε πρωτοπροβαριστεί απ' τον "χώρο" ήδη απ' τις 20 Οκτώβρη και ξανά πριν τις εκλογές του 2012). "Επιεικώς απαράδεκτη" η δήλωση Πουλικόγιαννη, όχι όμως στάσεις του είδους "το ΠΑΜΕ κυνηγούσε αθώους πολίτες με σπασμένα μπουκάλια" (όχι κονσερβοκούτια;),  ή δηλώσεις εξόχου αντιεξουσιαστικότητας όπως η παρακάτω, προερχόμενη εκ του ιδίου κύκλου (εκ Παραλληλογράφου και παλαιότερα ΣΧΣ) του κυρίου Rising Galaxy, που είχε μεν πρώτος συσχετίσει Σεπτέμβρη 2013 και Οκτώβρη 2011, αλλά με τον δέοντα για το αστικό μπλοκ τρόπο:

Χωρίς ξύλο, δεν θεραπεύεται το κομμούνι απ' τον σταλινισμό: αντιεξουσιαστική σοφία
"Επιεικώς απαράδεκτη", τέλος, η δήλωση Πουλικόγιαννη, όχι απλώς επειδή τόλμησε να προσφύγει σε "συνωμοσιολογία" που διέψευδε τα σενάρια των Rising Galaxy (στμ: "συνωμοσιολογία"= αυτό που κάνουν οι άλλοι και εμποδίζουν αυτό που κάνουμε εμείς), αλλά και επειδή τόλμησε να αναφερθεί σε γεγονότα για τα οποία "το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ φέρουν μεγάλη ευθύνη". Ευθύνη, προφανώς, διότι δεν πήραν μόνα τους τα μέλη τους βενζίνη να αυτοπυρποληθούν και μάρμαρα να σπάσουν μόνοι τους τα κεφάλια τους, δυσκολεύοντας έτσι τους αγνούς και γνήσιους αγωνιστές που υπηρετεί το "κομμουνιστικό" "Κόκκινος Τύπος."

Ευθύνη, τέλος, επειδή, στο κάτω-κάτω, και όπως ήδη θυμηθήκαμε μέσω Βαθέως Κόκκινου, το ΚΚΕ τακίμιαζε και τα 'πινε με τη Χρυσή Αυγή στη Χαλυβουργία και δεν δικαιούται να κάνει ούτε "ωχ" όταν το σφάζουν. Τι να λέμε τώρα, τα έχουμε αποδείξει μέσω βίντεο που τράβηξε και κυκλοφόρησε η ίδια η Χρυσή Αυγή: "Όταν ο Πουλικόγιαννης αναφέρει πως το ΚΚΕ απαντά πολιτικά, ελπίζουμε πως δεν έχει κατά νου την υποδοχή των κασιδιαραίων στην Ελληνική Χαλυβουργία."

Αυτή ήταν η αστική διαχείριση της επίθεσης στο Πέραμα από μια ευρεία de facto συμμαχία αντιεξουσίας, αριστεράς και ακροδεξιάς, μια συμμαχία συγκάλυψης των πολιτικο-ιδεολογικών ευθυνών, υποβάθμισης του προβλήματος και επίθεσης στο θύμα ως τις 15 τουλάχιστο του Σεπτέμβρη -- δυο-τρεις μέρες πριν τα επόμενα ζόρικα ξημερώματα μεταξύ 17 και 18 Σεπτέμβρη, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, πάλι μπροστά στα μάτια "ουδέτερων" αστυνομικών, και χτυπημένος από την ίδια ομάδα της Τ.Ο Χρυσής Αυγής στη Νίκαια η οποία οργάνωσε και την επίθεση στο Πέραμα.

Το κλίμα άλλαξε, και ο "αντιεξουσιαστικός" και "αριστερός" χώρος έστρεψε τα πυρά του αλλού από το ΚΚΕ, καθώς υπήρχε πλέον ένα θύμα το οποίο δεν ενέπιπτε στην άτυπη και ανομολόγητη κατάσταση εξαίρεσης που υπαγορεύει και στους δύο χώρους την αλλεργία σε οποιαδήποτε μορφή αλληλεγγύης ή συμπόνοιας όταν ο στόχος είναι μέλος του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ -- μέλος της οργανωμένης εργατικής τάξης που με τόση αγάπη τα "αντιφασιστικά" αδέλφια μας λιθοβολούν, κυριολεκτικώς και λεκτικώς, ως "ΚΝΑΤ".

Αναμφισβήτητα, πάρα πολλοί αντιεξουσιαστές και αριστεροί μισούν σφόδρα τη Χρυσή Αυγή. Αλλά μισούν περισσότερο εμάς. Τόσο πολύ περισσότερο, που δεν ενοχλήθηκαν ποτέ από την διαρκή τους συμπόρευση με τους φασίστες όταν ο κοινός στόχος είναι οι κομμουνιστές. Δεν ξόδεψαν ποτέ πάνω από 1 δευτερόλεπτο για να σκεφτούν τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τον ταξικό και κατ' επέκταση πολιτικό τους ρόλο στην ελληνική κοινωνία.

Και αυτή είναι η πικρή αλήθεια που οφείλουμε να μην ξεχάσουμε --όσο κι αν θα βόλευε πολλούς αυτό-- γιατί σε τέτοιες περιστάσεις η λήθη είναι συνηγορία με χειρότερα δεινά.

12 σχόλια:

 1. Μία μικρή μόνο παρέμβαση:
  Το άρθρο που χαρακτήριζε "πεοκρούστη" τον Σιφωνιό, ήταν αναδημοσίευση (με μόνη παρέμβαση στην συνέχεια της επίμαχης λέξης) από το γνωστό ΕΟΣ
  Και ας συνεχίσουμε τα συμπεράσματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, δεν ήταν από ΕΟΣ. http://seisaxthia.wordpress.com/2012/02/18/είναι-δυνατόν/

   Διαγραφή
  2. Τότε την είχε αναδημοσιέυσει και το ΕΟΣ, γιατί θυμάμαι πως πρώτη φορά το είδα εκεί

   Διαγραφή
  3. Δεν μπόρεσα να εντοπίσω την ανάρτηση αυτή στο ΕΟΣ, το έψαξα ήδη.

   Διαγραφή
  4. Αυτή λες TRASH;

   krs απο άλλο υπολογιστή

   Διαγραφή
  5. Ο Δημ Παπ του σεισάχθεια δεν θα έφτανε να γράψει κάτι τέτοιο.
   Η πρωτότυπη επίθεση ήταν από http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/02/blog-post_1568.html

   αλπο

   Διαγραφή
  6. αλπο Δωράκι μνήμης
   http://e-globbing.blogspot.com/2012/02/blog-post_18.html?showComment=1329577028410#c8778580843583871620

   Διαγραφή
 2. https://www.youtube.com/watch?v=9IcvSspqhq8
  Αυτός είναι ο τραμπούκος ο Πουλικόγιαννης, ο αληταράς, ο σταλίνας, αυτός που σκοτώνει με σπασμένα μπουκάλια και τσακίζει στο ξύλο αγνούς αγωνιστές.... Όπως είπε και ο Γ. Σαρρής σε σχόλιο στο προηγούμενο ποστ, "To τι έγινε εκείνη τη μερα είναι εντελώς καθαρό. Οποιος δεν το ομολογεί έχει λόγους να το κάνει.". Όποιος ήταν μπροστά στα γεγονότα εκείνη τη μέρα του Οκτώβρη του '11 και ασπάζεται τα λεγόμενα και τις ατακάρες του Ντάρθ και του κάθε ψεύτη σαν αυτόν είναι ή καμένος εγκεφαλικά από τον αντικομμουνισμό ή ενσυνείδητος φασίστας που θα μπορούσε να ρίχνει μάρμαρα και μολότωφ σε άοπλο κόσμο κάθε ηλικίας. Ακριβώς όπως το έκαναν και οι όμοιοί του εκείνη τη μέρα. Και θα το ξανακάνουν ακόμα πιο δυνατά με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πουλικογιάννης: Η ηττοπάθεια είναι πρέζα συνάδελφοι
   http://fadomduck2.blogspot.com/2013/10/blog-post_2297.html

   Ρε εμείς θέλουμε να έχουμε δικαίωμα και στην πρέζα, δεν το καταλαβαίνετε ρε κακομοίρηδες Παλουκογιάννηδες, που θέλετε και βιβλιάρια ασθενείας με 0 ένσημα, τεμπελόσκυλα?

   Θέλουμε την πρέζα και τη θέλουμε ΤΩΡΑ!

   Διαγραφή
 3. Αντωνη, εμενα αυτο που με εντυπωσιαζει ειναι οτι 2.42 τα ξημερωματα ο RG, βαζει στο tweeter αυτο το σχολιο για την επιθεση στο ΚΚΕ. Τι ωρα εγινε αυτη η επιθεση, πως το εμαθε αυτος και πως στο "φτερο" κατεβασε και γραμμη; Ειναι πολυ επαγγελματικο. Επιχειρηση υποβαθμισης, εως και ξεπλυματος της ΧΑ στην λογικη τραμπουκοι εναντιον τραμπουκων. Τον Οκτωβρη 11 αυτο περιπου ειχε δηλωσει ο Παπαδημουλης. Δες το. Τυχαιο; Η δολοφονια Φυσσα τους το χαλασε. Αυτο που με απασχολει ειναι ποιοι τους συντονιζουν. ΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συντονίζονται και πληρώνονται από δω, το γνωρίζουν δε το γνωρίζουν:

   http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/eggr35805_09092013.pdf

   http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/eggr17860_08052013.pdf

   http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CDQQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.ypes.gr%2FUserFiles%2Ff0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9%2Fegk7467_29022012.doc&ei=pTNiUvX0K7KW0QXq-4DgCA&usg=AFQjCNED0btRIfEPU3zCwaJayEvDm-yx6g&bvm=bv.54934254,d.d2k

   Δες και το σημερινό του Ρίζου:

   http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7665601

   Την πολιτική της πολυαγαπημένης τους ΕΕ υλοποιούν όλοι αυτοί οι ντούροι μεταμοντέρνοι αριστεροί υπερεπαναστάτες και γι' αυτό πληρώνονται μέσω των διαφόρων ΜΚΟ και ιδρυμάτων που μετέχουν.

   thorpe

   Διαγραφή